Sada je: 25 tra 2026, 19:09.

IKEA HR 3-4-sad!

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: IKEA HR 3-4-sad!

PostPostao/la patkica » 27 kol 2014, 22:25

Mislim da osoblje Ikee baš i nije tu za preodgoj hrvatskih vlasnika pasa :lol
patkica
svizac

PostPostao/la † Sanika » 27 kol 2014, 22:32

Nisam to ni napisala. Tu je da upozori sve koji se nedolično ponašaju bilo to ljudi ili psi, te ih po potrebi udalji iz IKEE.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TmamaKiN2 » 28 kol 2014, 06:10

mrs. eastwood je napisao/la:meni isto ne zvuči dobro ideja tog busa. koliko mu treba da dođe od savskog mosta?

:shock uf, koliko postova :lebdi ispadne cijeli dan, ali, isli na bus koji je trabao krenuti u 10, ali nije, nego tek oko 10.10, a stigli tamo u 10.55, :hahaha upravo pogledala poruke koje slala mm-u da provjerim vrijee. Klinci su u stvarivise zastajali nego ja :liza eh, onda smo oko 13h naravno morali jesti pa bili na rucku, pridruzili se 'rvatima koji pojeli neznam koliko tisuca mitbolsa :p , popila kavu...pa se vratili u trgovinu. Realno smo bili nekih 3 sata u ducanu, ali, rastegne se na cijeli dan. Ipak je to Ikea, treba to sve obici, na nekim se odjelima nisam ni zadravala. Sto se kartice tice, ja sam jos prije vise od mjesec dana na mail dobila info od austr.ikee pa sam se odmah registrirala na hrv.family i prekjucer u rob.kuci preuzela novu karticu, nije bilo nikoga. No, u restoranu smo bili prije toga i zena mi je uzela austr.karicu i rekla da mi i s njom vrijedi popust :dunno dobila kavudzaba :p
Ivana, ti bila 3x :shock , luda si :lol
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Diami » 28 kol 2014, 08:32

Cure ima tko kuhinju od ikee? Kak to šljaka, imaju sve fronte odmah na raspolaganju ili ako ne koliko se čeka? Neću doduše ovdje kupovati u našoj, nego u Minhenskoj, ali me zanima kako to šljaka.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la mrs. eastwood » 28 kol 2014, 08:36

imaš planer, u njemu složiš kuhinju - iz toga dobiješ šoping listu gdje možeš vidjetij dostupnost pojedinih elementa u odabranoj Ikei. U Grazu se jedino moralo posebno naruciti ova inox verzija. ovo drugo sve što ima-ima.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la viki » 28 kol 2014, 08:56

mrs. eastwood je napisao/la:
Sanika je napisao/la:Evo jesu li vam ikada u HM-u zasmetali? Niste ih vjerojatno ni primijetili ...
Ahh, daleko smo mi još od svega, daleko..

u HM na cvjetnom na dječjem odjelu na ulazu stoji naljepnica da ne smiješ ući sa dječjim kolicima. da daleko smo :whew

- ja bila s kolicima, nisam ni skužila naljepnicu :dunno :plavusa nisu me sterali van :mrgreen
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la gold dust » 28 kol 2014, 09:51

meni je registracija na ikea family prošla glatko, bez ikakvih problema. sad se još treba dočepati ikee :lol :znoj
kakva je kvaliteta ikeinih kuhinja, tko ima?
a gledam, između ostalog, i posteljinu, ima baš lijepih dezena, i razočarana sam malim dimenzijama jastučnica jer bih za njih morala kupiti i ikeine male jastuke. ne znam zašto sam se nadala da će na naše tržište izbaciti veće.
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la Cathy » 28 kol 2014, 10:45

gold dust je napisao/la:meni je registracija na ikea family prošla glatko, bez ikakvih problema. sad se još treba dočepati ikee :lol :znoj
kakva je kvaliteta ikeinih kuhinja, tko ima?
a gledam, između ostalog, i posteljinu, ima baš lijepih dezena, i razočarana sam malim dimenzijama jastučnica jer bih za njih morala kupiti i ikeine male jastuke. ne znam zašto sam se nadala da će na naše tržište izbaciti veće.

Mene pak živcira kaj za poplun navlake moraš kupiti njihove poplune. Dimenzije su drukčije. :roll
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pamparam » 28 kol 2014, 10:56

meni su njihove posteljine super. imam te male jastuke vec odavno i bas ih volim. odlican izbor dezena, stvarno za svaciji ukus. volim i njihove tus zavjese, to mi je uvijek gust pogeldati. opcenito volim to sto se mozes dobro nasmijati nad njihovim dezenima i zamislima. uvijek budem necim iznenadjena. tako da, jako sam sretna da nam je ikea tu, pod nosom i jedva cekam da krocim u nju!
pamparam
Nude Beach Inspector

PostPostao/la Barbi » 28 kol 2014, 10:58

Ma nisu, meni navlake za poplun pašu na sve poplune doma a imamo Odejine i Billerbeck poplune.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Adorabla » 28 kol 2014, 11:07

Sanika je napisao/la:
Ina66 je napisao/la:zar nije ovo malo licemjerno - mali psi mogu, ali doge :bigno

slažem se, nije lijepo od mene
no ja s dogom npr nebi baš šetala po dućanima
s manjim psom ne vidim problem
ipak je razlika

ahh, neću više. sve mi je jasno :(

nije ti ok razmišljanje jer odmah radiš selekciju. Mali pas ima smisla da ide u shopping veliki nema smisla, zašto?

Ja isto ne vidim poantu voditi pse u Ikeu iz nekoliko razloga; prvi je radi higijene. Može se desiti da se pas popiški ili pokaki u Ikei. Naši ljudi ne kupe drek niti s ceste ili zelene površine, teško mi je zamisliti da bi u Ikeai. A kaj ako muški pas (a to je kod nas također ok i tako se ponašaju pravi mužjaci) zapiša npr nogu kauča, stalak ili nekaj drugo?
Ajmo prvo biti austrijanci ili slovenci kaj se tiče odgoja i odnosa prema psima pa onda dozvoljavati psima u dućane.

Evo jesu li vam ikada u HM-u zasmetali? Niste ih vjerojatno ni primijetili ...

u kojem H&M-u? Mislim znam da smiju u centre ali mislila sam da ne smiju u trgovine. Jako jako rijetko vidim pse u centrima. Najcesce kad vidim psa u centru je ili mali neki u torbici ili neki na socijalizaciji. Da su ljudi bas usli u trgovinu to nisam vidjela ili nisam obracala paznju :dunno Al ja osobno imam neku odbojnost da udjem s psom u trgovinu osim ako nije na socijalizaciji jer mi je to u istom rangu kao da udjem u trgovinu sa sendvicem ili sladoledom :dunno
Adorabla
Medena

PostPostao/la Adorabla » 28 kol 2014, 11:10

Diami je napisao/la:Cure ima tko kuhinju od ikee? Kak to šljaka, imaju sve fronte odmah na raspolaganju ili ako ne koliko se čeka? Neću doduše ovdje kupovati u našoj, nego u Minhenskoj, ali me zanima kako to šljaka.

vec smo gore pisali mislim
Sve ti oni sloze, nis ne cekas jedino kad dodjes doma onda izgledas malo ko ona dvojica iz slovačkog crtića :lol

Meni je sav tekstil u Ikei nezamjenjiv; tepisi, zavjese, navlake, sve sve sve. Em su cijene super em su dezeni super em sve međusobno paše. Jedini je problem kaj toga toliko ima da se ja uvijek pogubim i iznervam jer mi se previše toga sviđa pa se ne mogu odlučiti :lol I onda živčana odem doma :lol
Adorabla
Medena

PostPostao/la Cathy » 28 kol 2014, 11:13

Barbi je napisao/la:Ma nisu, meni navlake za poplun pašu na sve poplune doma a imamo Odejine i Billerbeck poplune.

Dimenzije proizvoda
Duljina navlake za poplun: 200 cm
Širina navlake za poplun: 150 cm
Duljina jastučnice: 50 cm
Širina jastučnice: 60 cm

http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/60282935/

Mene ŽIVCIRA ovih 10cm širine, svi popluni su mi 140 širine.
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Barbi » 28 kol 2014, 11:16

Moji su popluni valjda 150 širine jer nema lufta deset centimetara. :dunno
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la ivana7997 » 28 kol 2014, 11:19

ima negdje topic kako kupiti kuhinju u ikei? s dosta korisnim informacijama. kad napravis soping listu, vidis odmah raspolozivost, moze se dogoditi da pokoje fronte nema, meni su dvije nedostajale, ali ionako nisam mogla sve odmah uzeti (busom, jelte) pa sam dosla za dva tjedna kad sam dobila mail da su stigle i da me cekaju.

a kad sam dala soping listu zeni na odjelu kuhinja, ona je sve to unijela i izbacila popis svih artikala. nesto sam trebala podici nakon placanja, a puno toga sama uzeti u onom samoposluznom dijelu. na popisu su bile poredane grupe artikala po ormaricima, pa sam taj popis sacuvala i sve kutije oznacila brojevima kad sam ih donijela kuci. da tocno znam koji dio ladice (oni ublazivaci npr i slicno) pripadaju kojem ormaricu, jer imala sam 9 ormarica, jedan ormar, ukupno 19 ladica s pripadajucim priborom, tesko bih se inace snasla. ovako sam brojem 1 oznacila npr ormaric za sudoper i kante za smece i tu brojku stavila na ladicu, pojacivace, frontu za to, brojem 2 ormaric s 5 ladica pa njegove pripadajuce dijelove... i tako dalje. i slagala redom.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la thalia » 28 kol 2014, 11:21

ja ću si napokon, jednom kad dođem do zga (tako vam zavidim) kupiti one ukrasne daske za kuhinju. i promijeniti pult kad jednom nađem novce na cesti :roll
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la mrs. eastwood » 28 kol 2014, 11:27

Mea culpa za HM. Nacrtana su prekrizena kolica, ali kad se priblizis, vidi se da su kolica na stepenicama. Pa he to valjda da ne mozes po eskalatoru s njima :oops:
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 28 kol 2014, 11:31

Barbi je napisao/la:Moji su popluni valjda 150 širine jer nema lufta deset centimetara. :dunno

Isto imam Ikeine navlake na Odejinim poplunima, oni su mislim 200x140, ali to kad stavim bude cca po 5 sa svake strane i nije mi bitno za dojam. :lol
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la ivana7997 » 28 kol 2014, 11:33

isto s poplunima, nisam dosad ni kuzila visak centimetara :whew
ivana7997
Abundija

PostPostao/la TmamaKiN2 » 28 kol 2014, 12:39

ivana7997 je napisao/la:isto s poplunima, nisam dosad ni kuzila visak centimetara :whew

Nisam nija, sva posteljina mi je ikeina, s timeda za mm-akupujem dodatno, 220x240, on je velik paa... :liza tako da za nas kupujem duplo, jastucnice nisu moja dimenzija, tj.dimenzije mojih jastuka, ali vec imamgrif pa ih nekak zafrcem :yess ugl, sad opet skicnula, imaju nove dezene, divne su :p
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la medo14 » 28 kol 2014, 12:50

Još nisam bila u IKEI ZG. Prvo godišnji pa se vratila bolesna ....
Baš sam se veselila, jako jako, jako ...
I onda razočarenje ...
U IKEA Hrvatska se ne može s kućnim ljubimcem, točnije psom.
Jer su Hrvati tako tražili.
Tužno i jadno.
U svaku IKEU u kojoj sam do sada bila, a bila sam u bar 5 različitih, psi su dobro došli ... osim u našu…
Tada nisam imala psa, sad imam. Nikada mi niti jedan pas u IKEI nije zasmetao, nikada.

baš sami išla onako nabrzake pogledati u kojim zemljama na kojim lokacijama su dozvoljeni kućni ljubimci u Ikei
i situacija nije baš takkva da su Hrvati mrzitelji psa a vani svi vole peseke :lol
koliko sam skužila, svaka lokacija Ikee određuje zasebno za sebe jel mogu ili ne mogu kućni ljubimci
pa imaš da u Njemačkoj ne smiju ući, a u Austriji, Švicarskoj, Japanu u nekim gradovima Ikee smiju ući na nekim ne.
na nekima smiju ući psi samo ako su u torbi za pse, a negdje u torbi i na uzici.
to pitanje oko toga da li smiju kućni ljubimci u Ikeu ili ne je na web stranicama navedeno za svaku državu i ovisi od politike svake Ikee zasebno, čak nije jedinstven stav na niou države nego popišu gradove gdje smiju a gdje nije dozvoljeno.
Zanimljivo istraživanje :lol

mene bi smetalo da psi na uzici šetaju po Ikei, jer puno proizvoda koje direktno uzimaš su u visini psećeg zapišavanja i stalno bi mislila jel označio teritorij ili nije :mrgreen
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Cathy » 28 kol 2014, 13:28

medo14 je napisao/la:
Još nisam bila u IKEI ZG. Prvo godišnji pa se vratila bolesna ....
Baš sam se veselila, jako jako, jako ...
I onda razočarenje ...
U IKEA Hrvatska se ne može s kućnim ljubimcem, točnije psom.
Jer su Hrvati tako tražili.
Tužno i jadno.
U svaku IKEU u kojoj sam do sada bila, a bila sam u bar 5 različitih, psi su dobro došli ... osim u našu…
Tada nisam imala psa, sad imam. Nikada mi niti jedan pas u IKEI nije zasmetao, nikada.

baš sami išla onako nabrzake pogledati u kojim zemljama na kojim lokacijama su dozvoljeni kućni ljubimci u Ikei
i situacija nije baš takkva da su Hrvati mrzitelji psa a vani svi vole peseke :lol
koliko sam skužila, svaka lokacija Ikee određuje zasebno za sebe jel mogu ili ne mogu kućni ljubimci
pa imaš da u Njemačkoj ne smiju ući, a u Austriji, Švicarskoj, Japanu u nekim gradovima Ikee smiju ući na nekim ne.
na nekima smiju ući psi samo ako su u torbi za pse, a negdje u torbi i na uzici.
to pitanje oko toga da li smiju kućni ljubimci u Ikeu ili ne je na web stranicama navedeno za svaku državu i ovisi od politike svake Ikee zasebno, čak nije jedinstven stav na niou države nego popišu gradove gdje smiju a gdje nije dozvoljeno.
Zanimljivo istraživanje :lol

mene bi smetalo da psi na uzici šetaju po Ikei, jer puno proizvoda koje direktno uzimaš su u visini psećeg zapišavanja i stalno bi mislila jel označio teritorij ili nije :mrgreen

Mene ne bi smetalo kada bi hrvatski VLASNICI bili bolje odgojeni.
Više od par puta sam po šoping centrima vidjela kako pas ostavi lokvicu a vlasnik samo odšeće. :roll
I da vidio ju je.
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la thalia » 28 kol 2014, 13:30

jel mi može netko naći kako se na hrvatskom (ili bilo gdje) zove ona zaštita za kuhinjske omariće (donje) da se ne vide nogice od omarića :ajme , staviti link ovamo da si ja to izračunam. nijedne druge nam ne pašu jer su preniske. cokli ili sokli, tako se to nekako zove, jelda?
ne znam naći na webu :gigl
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Cathy » 28 kol 2014, 13:35

thalia je napisao/la:jel mi može netko naći kako se na hrvatskom (ili bilo gdje) zove ona zaštita za kuhinjske omariće (donje) da se ne vide nogice od omarića :ajme , staviti link ovamo da si ja to izračunam. nijedne druge nam ne pašu jer su preniske. cokli ili sokli, tako se to nekako zove, jelda?
ne znam naći na webu :gigl

Probaj ukrasna kuhinjska lajsna ili letva. :)
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivana7997 » 28 kol 2014, 14:05

ivana7997
Abundija

PostPostao/la VIPmama » 28 kol 2014, 14:44

:lol
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la thalia » 28 kol 2014, 15:12

hvala ivana :nata
moram izmjeriti, nama su fakat visoko postavljeni ti donji elementi.
ajme dok se ja dovučem do zga :gigl
thalia
Von Trapp

PostPostao/la ivana7997 » 28 kol 2014, 15:17

ali to ne mora biti originalno ikeino, mozes u obliznjem elgradu ili kaj vec imas takvoga kupiti po mjeri. imaju li ti nogice ormarica one plastike za pricvrscivanje toga?

i to ne mora biti u boji fronte, moze i u kontrastnoj, moze sivo (takvo je najcesce ikeino)

i to sam si sama napravila
ivana7997
Abundija

PostPostao/la thalia » 28 kol 2014, 15:28

u tome i je problem. jako su visoko na ikeinim nožicama i ne mogu naći tu zaštitnu lajsnu dovoljne veličine. bila sam nešto našla u ikei, ali to izgleda nije to. mislim da mi treba duplo viša, ali kako sad nisam doma ni ne znam.

u elgradu su bili jako neljubazni.
kao drugo - raspao mi se njihov pult koji sam mužu za ljubav uzela u elgradu da ne teglimo iz italije. i sad mu je žao. kao i za kuhinjski stol koji nije htio uzeti u ikei.
sve se ostalo raspalo - brzam. raspalo se ono što nismo uzeli u ikei nego ovdje u elgradu/primi/lesnini. strašno. strašno.

meni je tako drago da je došla ikea. mi smo ljetos naručili kauč u primi jer nisam dala mami da potroši puno novaca na kauč koji nam treba povremeno.
onda nam se nije isplatilo ići do italije za kauč, a trebao nam je hitno i nismo mogli čekati zagrebačku ikeu (iako ne znam kako bismo ga dovukli).
došao nam je potpuno raspadnuti kauč iz prime. potpuno, potpuno.
onda su ga vratili, a ja sam zvala da su nam rekli da imaju kauča i samo zato smo uzeli taj. već sam htjela vratiti, tražiti novc i uzeti drugi u lesnini kad su me uvjerili da će poslati drugi.
taj je bio raspadnutiji i sastavljen od dva različita kauča :ajme
a trebao nam je za dva dana i morali smo ga takvog sastaviti. muž je stavljao letvice i ljepila i svašta.

tako da mi je zbog tih smradova drago što je ikea tu. nama iz provincije nije lako, nažalost su prime i lesnine i dalje tu, ali veći dio tržišta će se ipak okrenuti ikei.
žao mi je zbog ljudi koji rade ondje, ali sigurna sam da im daju strašno male plaće. jednom smo prošli kroz primu zimi. nisu im dali grijanje. drugi put je sve bilo mokro. ma užas.
thalia
Von Trapp

PostPostao/la ivana7997 » 28 kol 2014, 15:34

kazem, ne treba ti lajsna, to moze biti obican komad iverala. tako imam ja, jer nisam htjela ikeine nozice od 15 cm nego sam u iverpanu kupila od 10 cm. i uzela sam komad iverala visine 10 cm, duljine koliko je vec bilo, za cijeli niz elemenata, i te pricvrscivace ucvrstila za iveral, i zakvacila.

a sve skupa sam morala skinuti kad sam dobila novu sudjericu jer je ona bila ugradbena i sokl nije bio dovoljno duboko :ajme pa se nisu mogla otvarati njezina vrata

pa sam i to uspjela, onak lijepo lezala na podu ispd elemenata, odsarafljivala nozice, zakretala ih prema unutra, pa mjerila moze li tako. imala sam srece da je bilo dovoljno samo ih zakrenuti, i nisam morala sve vaditi i bas seliti nozice, huh
ivana7997
Abundija

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.