Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: e-bay

24 sij 2009, 12:05

Na paypal račun se mogu vratiti novci ali mi u Hrvatskoj ih ne možemo podignuti (u smislu casha). No možemo koristiti za daljnje uplate preko paypala.

24 sij 2009, 13:11

palunkica je napisao/la:Na paypal račun se mogu vratiti novci ali mi u Hrvatskoj ih ne možemo podignuti (u smislu casha). No možemo koristiti za daljnje uplate preko paypala.

kako? ja nisam mogla primiti, imam registriranu visu...a voljela bih znati za drugi put.

koja opcija preko paypala? ja sam pokušala prijateljici uplatit preko "send money" i nije mi dao.

24 sij 2009, 13:28

palunkica je napisao/la:Na paypal račun se mogu vratiti novci ali mi u Hrvatskoj ih ne možemo podignuti (u smislu casha). No možemo koristiti za daljnje uplate preko paypala.

Nije točno.Na paypal možeš dobiti povrat novca(refund) i taj ti se novac lijepo vrati na karticu kroz par dana.Nekoliko puta mi je vraćen novac (ali uvijek samo refund-nikada nisam primila uplatu) tako da sam sigurna 100% u ovo.

24 sij 2009, 14:52

Moguće, bio je refund, meni se činilo da je to isto :oops:

25 sij 2009, 11:23

kimama1 je napisao/la:Moje jedino iskustvo bilo je:
naručim cipele iz njemačke (žute marte, visoke, super) za punu cijenu (dakle bez bidanja) iz dućana u njemačkoj.
dobijem potvrdu da su dobili pare i da su cipele poslane
dan nakon, piše mi mail trgovac cipelama koji ih je dao na prodaju, traži još XY para na račun toga što je poštarina za Hrvatsku XY a ne XX koliko sam ja poslala (nemala razlika)
ja mu pošaljem odgovor u kojem je pejstana cifra poštarine za Hrvatsku, ona koju sam poslala. Ovo što on traži nigdje ne stoji.
Nakon toga dobijem suhi odgovor, bez objašnjavanja - pošaljite nam XY para inače nema cipela (naglašavam, dobila sam prije toga potvrdu s e-baya da su poslane!!!)
ja po*** i kažem nema šanse, vraćajte pare, ne morate mi slat ništa.
jedno dva mjeseca je trajala zajebancija...
otad nuli nuli ja i ebay

ja još dan danas ne mogu skužiti taj tvoj zez. nikad, ali nikad nisam imala takvih iskustava i ako je fakat došlo do takve reakcije s njihove strane, odnosno ako si ti prije specificirano tražila da ti navedu troškove slanja za HR, onda ih treba prijaviti ebayu.

25 sij 2009, 11:28

ja svaki put provjerim/pitam prodavača koja je poštarina

02 vel 2009, 23:56

a jel se tko okušao u trošenju preko ovog našeg aukcije.hr?
Dobro, znam da sam sad možda OFFTOP. s obzirom na naslov i sadržaj, al, reko da probam ovdje, jer iskusne biderice prate možda ovo. Zanima me jel tko imao loših iskustava domaćih?

03 vel 2009, 00:16

Ja naručila neki film i u međuvremenu taj isti dobila za rođendan i nisam htjela kupit ovaj šta sam naručila i dobila sam od njih mail da sam neozbiljna :oops:

03 vel 2009, 10:32

Nisam dugo bila na aukcije.hr, ali prije mozda dvije godine sam kupila par CDova. Sve OK je proslo.

04 vel 2009, 12:06

Cure, samo jedno brzinsko pitanje za e bay...
Koliko se u prosjeku (ako opće prosjek postoji) čeka na kupljeni proivod? Min.? Max.?
Thx.... :mah

04 vel 2009, 13:58

Kupovala sam samo iz UK i cekala od 5 dana do 3 tj. Kad sam se javila liku da nisam jos dobila nakon 2 tj. rekao mi je da jos uvijek ima sanse da stigne. Tek nakon mjesec dana moze se reci da je izgubljeno. I na kraju sam i dobila nakon 3tj.

04 vel 2009, 15:00

Ja sam naručivala iz USA i došlo za tri tjedna ( tako mi dođe i Neckermann iz Varaždina :mrgreen: )

05 vel 2009, 14:39

TOMISLAVA je napisao/la:Ja sam naručivala iz USA i došlo za tri tjedna ( tako mi dođe i Neckermann iz Varaždina :mrgreen: )

tak i meni :)

05 vel 2009, 14:43

stigla i druga pošiljka, ustvari poziv s carine :mrgreen: :baba

08 vel 2009, 16:48

Da li je koja kupovala nakit, točnije prsten, kako izgledaju te veličine :conf

25 vel 2009, 19:45

da li se netko nedavno registrirao na ebay?
trži me neku verifikaciju ili putem telefona ili da unesem podatke s kreditne kartice.
kreditna mi se ne daje jer ću plaćat preko paypala.
e sad, kad odaberem verifikaciju telefonom traži me da upišem neki pin. gdje da nađem taj pin? :conf

25 vel 2009, 19:52

mi smo registrirani, mislim da moras od njih dobiti pin(postom ili na mail - nisam sigurna)

26 vel 2009, 20:31

Pin dobiješ na sljedećem računu od kreditne kartice :mah

15 tra 2009, 10:24

Lena je napisao/la:paypal
paypal omogucuje vlasnicima hrvatskih kartica da vrse kupnju, ali ne i prodaju putem njega. odnosno, lova vam se moze uzeti, no ne i staviti na karticu.
vecina prodavaca voli raditi preko paypal jer je pouzdan. provizija se uzima prodavacu, tako da vas ta transakcija ne kosta nista. http://www.paypal.com
mozete odmah zatraziti verifikaciju kartice i onda ste na miru. postupak verifikacije vam je objasnjen na samom paypalu.

da li provizija ima veze s kojom karticom povežem account na paypalu ?
ja bi otvorila account na paypalu i povezala ga s AMEX-om, jel za njega isto nema provizije preko paypal-a ?

15 tra 2009, 10:32

lastavica je napisao/la:
Lena je napisao/la:paypal
paypal omogucuje vlasnicima hrvatskih kartica da vrse kupnju, ali ne i prodaju putem njega. odnosno, lova vam se moze uzeti, no ne i staviti na karticu.
vecina prodavaca voli raditi preko paypal jer je pouzdan. provizija se uzima prodavacu, tako da vas ta transakcija ne kosta nista. http://www.paypal.com
mozete odmah zatraziti verifikaciju kartice i onda ste na miru. postupak verifikacije vam je objasnjen na samom paypalu.

da li provizija ima veze s kojom karticom povežem account na paypalu ?
ja bi otvorila account na paypalu i povezala ga s AMEX-om, jel za njega isto nema provizije preko paypal-a ?

ne. i proviziju ne plaća kupac. nego prodavač. ;)

15 tra 2009, 10:40

hvala Lena :mah
totalno sam se pogubila u User Agreement na PayPal-u, nisam mogla skužiti da li se za American plaća provizija ili ne :oops: , a u tvom postu je pisalo da plaća prodavač pa reko da provjerim da li ima veze s koje kartice se skida lova

17 kol 2009, 18:38

jedno pitanjce :mrgreen:
registrirala sam se na ebay i pay pal, odabrala artikl, sve ok i u zadnjim koracima neda mi dalje jer nije potpun telefonski broj :conf - napisala sam 00385 9594063xx i ne kužim šta ne valja.
Molim pomoć da mi cipele ne pobjegnu :mrgreen:

17 kol 2009, 20:06

nina je napisao/la:jedno pitanjce :mrgreen:
registrirala sam se na ebay i pay pal, odabrala artikl, sve ok i u zadnjim koracima neda mi dalje jer nije potpun telefonski broj :conf - napisala sam 00385 9594063xx i ne kužim šta ne valja.
Molim pomoć da mi cipele ne pobjegnu :mrgreen:

Gdje je problem - na Ebay-u ili na PayPal-u? Probaj da kucaš broj bez razmaka, crtica i slično. Čini mi se da ti je ovo mobilni, pa probaj fiksni.

24 kol 2009, 10:10

Imam jedan problem, nisam se do sada srela s tim. Kupila sam nešto s njemačkog ebaya, pitala prodavača koliko je dostava, rekao mi je, bila je skuplja dostava nego proizvod (to je ona folija po kojoj se može pisati kredom), dakle folija 8,99 eura, dostava 10,10. Ok, nema veze, ali u petak stiže mail da platim još cca 6 eura jer ona poštarina koju mi je ženska navela zapravo nije ta, nego veća jer šalje DHL-om.

E sad, ja ne bi platila još 6 eura iz principa, inače frigaš 6 eura, ali to je too much, i hoću da mi šalje običnom poštom i mislim da je 10,10 eura sasvim dovoljno.

Kaj sad mogu napraviti, platila sam preko Paypala, osim ovog ostatka.

Ima li netko neku ideju?? :conf

24 kol 2009, 15:03

Možeš pitat da ti šalje običnom poštom ili ako ne želi nek ti vrati lovu.. jedino što možeš dobit negativni feedback.

Ali ja NIKAD ali baš nikad ne kupujem ništa od Njemaca... a ni od Talijana... Njemci slabo prihvaćaju Paypal.. možda u zadnje vrijeme malo više al opet nije to to... i zajebani su za poludit.. poštarine su in enormne... Talijanima isto tako... manje me dođe poštarina iz UK koja je puno dalje a do Italije pljunem...

Meni su najdraži Englezi.. i Amerikanci su mi ok.. nedavno sam imala situaciju da je mm kupio 2 stvari od Amera a uopće nije gledao dal šalju nama.. i već sam mislila kako ću pokupit neg feed... i onda sam uzela stvar u svoje ruke i sredila stvar... došle obje stvari i to sa malom poštarinom što sam se jako iznenadila jer i oni znaju imat visoku poštarinu...

24 kol 2009, 16:07

Gledala sam im na poštu, stvarno je poštarina tolika. I platila sam, nek ju voda nosi. Do sada sam kupovala s američkog i bilo je sve OK. Da sam to našla na američkom sigurno bi kupila, no nisam :roll: Ali ovo mi je škola

24 kol 2009, 16:19

Po meni najbolji engleski.. i prije sam tamo i dalje ću... zakon mi je taj ebay... i sve se s njima da dogovorit...

30 sij 2010, 09:39

Dobila sam poziv sa carine da pošaljem račun za pristiglu robu...ok, isprintam račun s ebay-a i faxiram im to.

S obzirom da je račun tek nešto malo preko 300 kn, jel zna netko što je za očekivati, hoće cariniti ili ne?

30 sij 2010, 09:43

hoce, vjerojatno. navodno mozes racunati na +40 % od vrijednosti. :|
i mene to ceka za koji dan. :/

20 vel 2010, 17:06

Pa kaj nije sad limit od 1.1.1010. god. 160 kn a ne više 300?! Mislim da je sad 160. :roll
Odgovori