Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
22 ruj 2010, 15:55
Orca je napisao/la:i mi smo oko 4 km od ilice, ali ja to doživljavam kao selo jer ima tu i kokica, purana, vrta, voćnjaka...susjeda ima koze

koje uredno seru ispred našeg prilaza
edit:ali ima tu i vila i kučerina sa bazenima

identično i kod nas
22 ruj 2010, 15:57
IINA je napisao/la:Nije. Selo ti je kad recimo prođeš tablu precrtanog Zagreba, pa
se voziš još nekih barem 10 kilometara, a ponegdje i više.
Ovisno na koju stranu si izašao.
U Sloboštini npr živi krava. Tak da to nije više mjerilo
al u svakom slučaju blago vama
I ja bi to

22 ruj 2010, 16:43
a jel znate jel se prodaje neko zemljište kod vas u blizini?
22 ruj 2010, 17:58
Od 15.g do 33.g sam živjela u gradu, u samom centru, u zgradi...najveći dio slobodnog vremena kad sam postala mama provela sam hodajući od igrališta do igrališta...Preselila sam u 6 km udaljeno selo, imamo liječnika opće prakse, stomatologa, poštu, 2 dućana, nezaobilazno krčmu i ono najvažnije vrtić - do škole je 2 km, ali djecu vozi bus...Preporodila sam se - djeca imaju dvorište, susjedi nemaju nervni slom ako viču, živimo na selu, ali ne "seljački" - nemamo polje, kokoši, krave i ostale domaće životinje, imamo mali vrt i voćnjak, dva psa i jednu mačku...
Najveći problem mi je bio što sam vozački polagala u zadnjem razredu gimnazije i od tad gotovo nisam vozila...nakon što mi je mm dao otkaz na mjesto mog osobnog šofera - platila sam si 10 sati nastave vožnje...i sad jurim kud god želim....
22 ruj 2010, 19:42
nadicab je napisao/la:a jel znate jel se prodaje neko zemljište kod vas u blizini?
bilo je par zemljišta iznad nas koja su se prodala i sad se tamo grade urbane vile
a sad ti svi ciljaju na velike investitore i puuuno traže za zemljišta...jer znaju da će više zaradit ako prodaju zemljište za manje zgrade/vile nego za obiteljsku kuću
23 ruj 2010, 09:41
u našem susdjedstvu se prodaje par zemljišta po nenormalnim cijenama. mislim, da ok sjeverni je dio, al nit je uređen kak spada nit je sad nešto super povezan prometno

jednostavno nabijaju cijenu. kuća par stotina metara od nas se prodaje za 1 milion eura

prekrasna je iznutra i izvana ali brate mili pa nije ti ovo šalata pored klizališta..
23 ruj 2010, 09:51
baš sam vaš kraj ubacila u tražilicu i cijene su od 190-400 eura. više-manje, isto kao i bolje lokacije u mojem gradu.
23 ruj 2010, 17:08
eli je napisao/la:baš sam vaš kraj ubacila u tražilicu i cijene su od 190-400 eura. više-manje, isto kao i bolje lokacije u mojem gradu.
meni je to puno...mi kad smo računali procjenu zemljišta (ne prava procjena nego naša okvirna) uzeli smo cijenu kvadrata od 300€...mi imamo zemljište veličine 400 kvadrata (to je jako malo, pogotovo što su tu uvjeti gradnje 20% od veličine zemljišta, tlocrtno govorim)...tako da u tom slučaju bi nas zemljište došlo 120 000€

meni je to puno za mali komad zemlje...za to mogu dobit stan, a toliko nam još treba da bi kuću zazidali
23 ruj 2010, 17:10
nije ni meni jeftino, zato ni nemam kuću.
no to je odnos ponude i potražnje. kod nas ni ne daju graditi na tako malim parcelama.
23 ruj 2010, 17:12
ulicu niže nas je mogućnost gradnje 40%, a centar je 80-100%
a mi smo na 20% jer spadamo u park medvednicu, tako da će nama kuća tlocrtno biti 80 kvadrata
ali da sam morala kupovat zemlju nikad ne bi imali kuću
11 ožu 2011, 14:35
živim u ribnici pokraj novog čića u kući i zadovoljna sam,u čiću imamo skoro sve ali ipak vozimo djecu u goricu u školu,moji žive blizu škole,mala ide na folklor u čiću,
15 ožu 2011, 14:57
Mi smo krenuli s vrtnim radovima na viksi, rezuckamo, obrezujemo, plijevimo, kosimo i tak dalje. Voljeli bismo se krajem lipnja preseliti gore na dva mjeseca (negdje do kraja kolovoza), čisto da probamo kako to izgleda. Jedino me muči sljedeće: kad bismo išli na posao morali bismo klince furati sa sobom baki na Lanište. To mi se čini nebuloznim jer umjesto da djeca provode ljeto gore u prirodi oni će biti u betonari. Druga opcija je da se baka do godišnjeg odmora preseli gore s nama no život gore u tom bi slučaju imao posve novu dimenziju ...