Sada je: 24 lip 2024, 17:56.

Opisi podforuma - za lakše snalaženje

Prije nego počnete koristiti forum, bilo bi dobro da pročitate...

Opisi podforuma - za lakše snalaženje

PostPostao/la Webmama » 26 lip 2008, 16:41

Poštovane,

forum Mameibebe je tematski forum koji je podijeljen na više podforuma radi boljeg snalaženja i preglednosti, a time i lakše komunikacije te isticanja onoga što je korisnica foruma htjela objaviti te raspraviti.
S obzirom da se naš forum svakim danom širi te da naše nove članice nikako ne mogu znati koja su pravila na forumu Mib te koji je princip komunikacije između svih podforuma, tehničko osoblje Mib je odlučilo ponoviti pravila te naćin komuniciranja između raznih podforuma kako bi se sve članice podsjetile na gore spomenuto.

Važne obavijesti i pitanja

Prije početka korištenja foruma, najbolje je da ovdje pročitate pravila i upute za korištenje foruma. Ovdje ćemo vas i obavještavati o svim promjenama i novostima, a tu možete i postavljati sva tehnička pitanja koja se tiču funkcioniranja foruma.

Predstavite se!

Na ovom podforumu imate priliku napisati nešto više o sebi i vašim najdražima- možete pisati o svojim hobijima i stvarima koje volite i koje vas čine drugačijima od drugih. Važan je i način kako ćete nam se predstaviti i koliko ćete nam reći o sebi- jer nam to govori i o tome kako ćete ubuduće pisati na forumu- koliko ste duhoviti, koliko ste iskreni, koliko ste posebni!
Vaše predstavljanje će vam otvoriti vrata u nove forumske krugove. Ovdje ćete lakše pronaći ljude sličnih interesa i zato se isplati uložiti trud i napisati nekoliko rečenica više..
Na ovom podforumu nije dozvoljeno otvarati teme samo radi pozdravnih poruka (takve će teme biti izbrisane).

Testiranje
.......

Prije bebe i na porodu

Neplodnost i ginekološki problemi

Ovaj podforum je namijenjen osobama sa problemom neplodnosti te služi kao sveobuhvatna pomoć svima koji prolaze kroz tu tešku problematiku. Sve vezano uz gore napomenuto ( MPO postupci, pretrage, psihološko stanje i fizičko stanje osobe koja prolazi postupak, druženje kroz davanje savjeta o liječnicima, bolnicama, pretragama.....) spada izričito na ovaj podforum. Ukoliko se desi ono što vam svima od srca želimo, a to su trudnoća i roditeljstvo, članica se seli na podforume vezane uz trudnoću i roditeljstvo, te bilo koji drugi podforum koji je vezan uz tematiku o kojoj članica želi pisati time se ujedno podrazumijeva da ukoliko članica nekog drugog podforuma želi podijeliti svoje iskustvo, nade ili tugu sa stalnim članicama tog podforuma da je itekako dobrodošla na isti. Na ovom podforumu postoje tematski vezani topici: Prijavak i dobrodošlica/ Naši rođendani /Naša lista (topic na kojem se prijavljujete) te Što ste nam radile do sada, koliko dugo već traje borba? (topic pomoću kojega imamo preglednu listu vaše povijesti vezanu uz neplodnost) na koje molimo svaku novu članicu da se prijavi, te one članice koje su već dugo sa nama da redovito editiraju svoj dosje o postupcima (drugi spomenuti topic). Napokon, uskoro će se na ovom podforumu ponovno pokrenuti topic Trudnoća nakon neplodnosti, osnovna nit vodilja ovog topica jest neplodnost prije trudnoće ili roditeljstva, te na njemu pišu sve članice koje su se prije same trudnoće borile sa neplodnošću.

Usvajanje
.........

Trudnoća

Trudnoća je podforum tematski posvećen trudnoći i pripremama za dolazak na svijet vašeg djeteta. Ovo je mjesto gdje možete izmjenjivati iskustva, rješavati nedoumice, veseliti se i, ponekad, tugovati, gdje možete postavljati pitanja o svemu što vas zanima o trudnoći.

Porod
.........

Rodila se beba!

Ovdje možete podijeliti sa nama one najljepše vijesti o rođenju bebice, kako bi se i mi, zajedno sa vama, radovali malim zamotuljcima. Ovdje možete i čestitati i poželjeti sve najljepše želje prinovama i njihovim roditeljima.

Prehrana i zdravlje


Dojenje

Na podforumu dojenje pitajte sve što o dojenju niste uspjeli saznati na tečaju, od patronažne sestre, pedijatra, savjetnica za dojenje. Pretresite s nama savjete koje dobivate od susjeda, poznanika i prolaznika: pitajte kako povećati količinu mlijeka, treba li dojeno dijete dobivati čaj, kako znati imate li dovoljno mlijeka, kako započeti a kako prestati dojiti...ili se samo pohvalite svojim uspjehom

Prehrana adaptiranim mlijekom
......

Dohrana/prehrana... papanje

Dohrana je tematski dio foruma koji se bavi pitanjima i nedoumicama od početka dohrane dojenčadi do prehane male djece, a i školaraca. Ovdje možete pronaći našu forumsku tablicu dohrane, smjernice Svjetske zdravstvene organizacije glede uvođenja dohrane i brojne korisne savjete majki s iskustvom. Ovaj podforum promovira zdravu prehranu i upozorava na štetnosti ponekad marketinško jakih proizvoda ali s malo nutritivne vrijednosti.

Bubini sam - savjete molim

Bubini sam je tematski podforum na kojem razmjenjujemo iskustva i pomažemo si savjetima o bolestima naše djece, ali i o preventivi koja je jednako važna - cjepljenja, sistematski....
Obzirom da se neka pitanja učestalo ponavljaju, možete forumskim pretraživačem potražiti i stare topice koji često sadrže pregršt korisnih savjeta.
No, ništa ovdje napisano ne može zamijeniti posjet liječniku.

Za sve savjete i preporuke za liječenje - treba se konzultirati sa svojim liječnikom ili patronažnom sestrom!

Fit mama

Imate neki zdravstveni problem ili ste u nedoumici koju dijetu izabrati, kako vježbati, njegovati tijelo, sve o preparativnoj i dekorativnoj kozmetici, frizurama, depilaciji, ali i zdravlju... Odgovore na ove i sve ostale ženske boljke potražite na fit mami.

Bakina kućna apoteka
........

Kutak za roditelje & co.

Mame (i tate!) u akciji

Mudre i iskusne, pune dobrih savjeta i ideja, uvijek spremne pomoći jedna drugoj - to smo mi, Mame u akciji. Zanima li vas gdje kupiti najbolju i najpovoljniju opremu za djecu, kompjutor ili mobitel, gdje ljetovati i zimovati, gdje nabaviti lijek ili knjigu koje nema u vašem gradu, kako skinuti mrlje s odjeće i namještaja, kako najbrže doći od točke a do točke b, čime izribati fuge - ovo je podforum za vas. Primamo i tate, te sve one koje se mamama tek spremaju postati.

Roditeljske stojbe

Roditeljske stojbe je tematski dio foruma koji se bavi pitanjima vezanim za ono što u najširem smislu nazivamo odgoj djece i svim pitanjima o samom roditeljstvu. Ovdje možete postavljati pitanja za sve sto vas muči, pročitati iskustva onih koji su slično već prošli, podijeliti svoje znanje i iskustvo sa onima koji traže savjet ili pomoć. Nismo vezani za određenu dob djeteta (ili roditelja ), jedino što nas povezuje jest želja da budemo što bolji roditelji.

Jednoroditeljske obitelji
........

Kupi-Prodaj-Daruj
......

Djeca

Krijesnica
......

Nedonoščad
......

Djeca od 0 do 1

Djeca od 0-1 je podforum tematski posvećen prvim danima i prvoj važnoj godini života vaše bebe koja polako postaje dijete. Ovo je mjesto gdje možete izmjenjivati iskustva, rješavati nedoumice, veseliti se, pokazati prve slike vaše bebe, postavljati pitanja o svim temama vezanim u djecu u prvoj godini života. Tu možete pronaći edukativne teme s tekstovima i linkovima, a o vašoj djeci i svemu u vezi s njima možete pričati i s mamama njihovih vršnjaka u generacijskim skupinama.

Tradicija našeg foruma, osobito bitna na podforumu djeca 0-1, jest promicanje informiranja o suvremenim spoznajama na području odgoja i zdravlja djece, te u skladu s tim promišljajućeg, odgovornog roditeljstva. Od članova foruma na ovom podforumu očekuju se otvorene, ali staložene rasprave (psovke i slični „nepoćudni“ izrazi nisu dozvoljeni) s ciljem stvaranja ozračja podrške i prihvaćanja koje je iznimno važno mladim mamama tijekom ovog uzbudljivog i posebnog razdoblja života njihovog djeteta.

Djeca od 1 do 3

Djeca od 1-3 je generacijski podforum, na kojem se se prati napredak naših mališana, prvi koraci, riječi, lijepi i možda ne baš tako lijepi trenuci, sve ono što se događa u njihovom razvoju.

Sva pitanja vezana za ovaj uzrast možete postavljati ovdje, po potrebi moderatori ce topik prebaciti na podforum kojem pripada.Za sve nedoumice i pitanja koja imate, a vezana su za ovaj podforum obratite se moderatorima istog.

Djeca od 3 pa sve do polaska u školu

Podforum 3 - pa sve do škole tematski je podforum koji se nadovezuje na podforume 0-1 i 1-3.
Ovdje se nastavljate družiti, razmjenjivati iskustva, mišljenja, dijeliti sve ono lijepo i manje lijepo vezanu uz vašu, sada već veću, djecu.
Druženja su mahom na generacijskim topicima, ali pozivamo vas da otvarate i nove topice u vezi svega što vas muči i na što tražite odgovore, a niste uspjeli naći preko pretražnika.
Psovanje, vrijedjanje i svaka rasprava nedolična ovog našeg zajedničkog kutka posvećenog našoj djeci, bit će opomenuta i brisana.
Za sva pitanja vezana uz rad ovog podofruma i općenito foruma, moderatorice vam stoje na usluzi.

Majke blizanaca - savjeti i pitanja

Malo nas je, al' nas ima! Ovo je mjesto za pomoć, podršku i čavrljanje mama duplića i triplića.

Grupe potpore
.....

Školarci, pa i teenageri
........

Općenito

Čestitarenje
......

Vruće teme

Ovo je mjesto na forumu otvoreno za vruće rasprave o svim vrućim (aktualnim ili diskutabilnim) temama, kad god vas zasvrbe prsti. Poželjno je argumentirano diskutiranje, dozvoljene su i žustre rasprave, ali bez međusobnog psovanja i vrijeđanja na osobnoj razini. Diskriminacija temeljena na rasi, spolu, nacionalnoj opredjeljenosti, spolnoj orijentaciji, jeziku, religiji ili bilo kojoj drugoj skupini nije dozovoljena i kaznit će se privremenom zabranom sudjelovanja na forumu.

Čavrljanja

Čavrljanje je netematski podforum, koji ima još dva podpodforuma - Babinjaci i Igre. Na čavrljanjima se piše o temama koje nas muče, vesele, rastužuju, zanimaju, i to u čavrljaškom tonu. To je, isto tako, jedan od podforuma gdje je dozvoljeno slobodnije izražavanje. Zamišljeno kao mjesto gdje raspravljamo o raznoraznim temama, kao što bi pričali sa prijateljima na kavi.
Podpodforum Babinjaci je nastao iz potrebe da se odvoje, isto tako čavrljaske teme, ali koje su više na dnevnoj bazi. To su teme koji nisu vrijedne arhiviranja (Ne arhiviraju se ni svi topici sa Čavrljanja, ali jedan dio se sprema) i koje se automatski brišu nekoliko dana nakon što su topici zaključani. Tu spadaju dogovori za kavu (najčešće na lokalnoj razini tipa Momi makedonki, Osjek poludi, Mahaluse...), obični babinjaci gdje cure pričaju sta kuhaju, kamo za vikend i slične stvari i ostali topici za kojima se ukaže potreba da se tu otvore.
Postoji i podpodforum Igre, čiji naslov sve objašnjava.

Hobi i kućni ljubimci

Slobodne aktivnosti su sjajna prilika da se dobro zabavimo sa svojom djecom, a ovaj je podforum mjesto da podijelimo ta iskustva. Što sve možemo raditi? Osim uobičajenih likovnih aktivnosti, tu je i izrada nakita, ukrašavanje stana za mnoge prigode, njega cvijeca, vrt i povrtnjak... Rado pričamo i o planinarenju, izletima, aktivnostima na tim izletima.

Kućni su ljubimci jako važan dio djetinjstva i odrastanja, oni su dio naših obitelji i stoga moraju imati i mjesto na našem forumu. Ovo je mjesto da nas upoznate sa svojim pačićima, mačićima, psićima, hrčcima, ribicama, čudnovatim kljunašima...i da razmjenimo iskustva kako ih naša djeca njeguju, kako uče prihvaćati odgovornost i pružati njegu i ljubav.

A pored svega, ovo je mjesto gdje roditelji slobodno mogu razmjenjivati sličice i jesti čokoladice, a sve pod izgovorom da to skupljaju njihova djeca.

Recepti

Ako ste iskusna majstorica kuhinje i ribu, meso, povrće, kolače spravljate bez muke na 1001 način -ovo je mjesto na kojem očekujemo da ćete svoje kulinarske čarolije nesebično podijeliti s nama
Ako ste pak jedna od onih koje misle da se kajgana prži na dva decilitra hladnog ulja a pašta kuha u hladnoj vodi - ovo je mjesto i za vas - recepti naših iskusnih majstorica kuhinje, od kojih rastu zazubice, natjerat će i vas da se okušate u kuhanju
Ovdje ćete pronaći recepte za obitelj, za trudnice, djecu, i naučiti kako se u kuhinji snaći nabrzaka i tak o si osigurati više vremena za sebe...
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Avatar
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1992
Pridružen/a: 25 sij 2001, 17:21
Lokacija: Tu i tamo

Natrag na Važne obavijesti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.