Sada je: 24 lip 2024, 17:53.

Pravila foruma

Prije nego počnete koristiti forum, bilo bi dobro da pročitate...

Pravila foruma

PostPostao/la Mirci » 08 ožu 2010, 19:27

1. Na Mame i bebe forumu (u daljnjem tekstu MiB forum) zabranjeno je kršenje zakona Republike Hrvatske (primjerice, pozivanje na mržnju ili diskriminaciju, opravdavanje ili veličanje kaznenih djela, kršenje autorskih prava, pedofiliju itd.), te poticanje na kršenje istih.

2. MiB forum nije odgovoran niti za jednu članicu, kao što niti ne možemo znati ili odgovarati za ničiji pravi identitet, ali u slučaju spora, imamo ovlasti doznati mjesto spajanja spornog člana i o tome obavijestiti nadležne institucije.

3. Diskriminacija temeljena na rasi, spolu, nacionalnoj opredijeljenosti, spolnoj orijentaciji, jeziku, religiji te nacionalnom i društvenom porijeklu na ovom se forumu neće tolerirati. Član MiB foruma koji prekrši ovo pravilo dobit će trajnu zabranu pristupa.

4. Na MiB forumu zabranjeno je i:
- vrijeđanje sugovornika
- namjerno provociranje svađe na osobnom nivou, bezrazložno poticanje svađe i ometanje normalnih diskusija (trolanje)
- nastavljanje rasprave o nekoj temi izvan topica na kojem je ta tema otvorena, kao i komentiranje članova foruma na temama ili dijelovima foruma na kojima ti članovi nemaju pristup
- iznošenje privatnih poruka (pp/pm) na vanjski dio foruma
- iznošenje/kopiranje tekstova sa zatvorenog dijela na otvoreni i općenito iznošenje podataka koje autorica nije htjela otkrivati svima
- objavljivanje privatnih podataka drugih korisnika foruma
- prijava pod nekoliko različitih identiteta (ako administratorice nisu upoznate sa istim), davanje lažnih i štetnih informacija te uznemiravanje drugih članova foruma
- spamanje, odnosno obasipanje foruma ili članova (privatne poruke) reklamama
- pokušaj hakiranja foruma ili ostavljanja linkova na kojima se nalaze virusi i sl.

5. Zabranjeno je komercijalno oglašavanje otvaranjem topica, uključivanjem u postojeće topice i slanjem privatnih poruka članovima foruma.
Dozvoljeno je isključivo nekomercijalno oglašavanje u vidu preporuka, na topicu u kojem ta preporuka ima smisla. Moderatori i administratori mogu po svojoj slobodnoj volji i iskustvu obrisati određeni post ili topic ukoliko procijene da je član prešao mjeru nekomercijalnog oglašavanja ili savjetovanja. Ukoliko se odluče na brisanje, o svojim razlozima će obavijestiti korisnika foruma.
Članovima koji su na forumu duže od 6 mjeseci i imaju najmanje 300 postova dozvoljeno je u potpis staviti link na stranice koje žele preporučiti članovima MiB foruma. Budući da na našem podforumu Rukotvorine ima puno lijepih stvari koje biste željele kupiti/naručiti od drugih forumašica, molimo vas da kupoprodaju rješavate izvanforumski, putem privatnih poruka ili na našem pdf-u Trgovanje-Darivanje-Posao.
MiB forum ne odgovara za bilo kakve štete nastale otvaranjem linka u potpisu bilo kojeg člana. Korištenje linka je isključivo na vlastitu odgovornost.

6. Osoblje foruma su članice koji svoj posao ovdje odrađuju volonterski i sa ljubavlju i zbog toga želimo da se prema njima odnosite sa poštovanjem. Oni su ovdje da odgovore na sva vaša pitanja i nedoumice, te da unesu red u ovu veliku zajednicu.
Administratorice su zadužene uglavnom za tehnički rad cijelog foruma, pomoć kod registracije te rješavanje problema i sukoba kad to moderatorice nisu u mogućnosti.
Globalne moderatorice su zadužene za moderiranje na razini cijelog foruma i mogu uskakati u pomoć moderatoricama u slučaju da ih nema ili trenutno nisu u mogućnosti moderirati.
Moderatorice su članice koje su se istaknule kvalitetom svojih postova i angažmanom na forumu, te tako stekle povjerenje osoblja foruma koje im je dodijelilo moderatorske ovlasti na podforumu za koji su pokazale najveći interes. One uređuju svoj podforum i brinu za održavanje reda na njemu. Imaju pravo brisati ili editirati postove i teme u skladu sa pravilima, te ih zaključavati ako je rasprava izasla iz prihvatljivih okvira. Moderatorice opominju i upozoravaju članove ako se ne pridržavaju pravila MiB foruma.
Stavovi i mišljenja bilo kojeg člana osoblja foruma u diskusijama, osim onih vezanih za funkcioniranje MiB foruma, posve su individualni.
Tko je osoblje MiB foruma, možete provjeriti na glavnoj stranici na dnu foruma pod linkom Tim.

7. Za sve diskutabilne teme postoji mjesto na ovom forumu - podforum Vruće teme (VT). Na ostalim podforumima ne dozvoljavamo svađanje.
Na VT je dopušteno sve osim međusobnog psovanja i vrijeđanja na osobnoj razini (vjerskoj, rasnoj, nacionalnoj) i osim onoga što nije u skladu sa općim pravilima MiB foruma.

Također, imamo mjesto i za postanje u obliku chata – podforum koji se zove Babinjaci. Na ostalim podforumima takav način postanja nije dozvoljen.

Za vaša pitanja vezana uz rad foruma otvoren je poseban podforum "SPEAKERS' CORNER" koji služi za konstruktivnu raspravu i prijedloge za poboljšanje rada foruma. Neće se dozvoliti vrijeđanje moderatora i administratora. Svaki post u kojem se insinuira o "općenitim" prijestupima "nekih" članova foruma ili osoblja bez konkretnog navođenja korisničkog imena i posta povlačit će sankcije za autora takvog posta. Moguće sankcije su brisanje takvih postova, te privremena, a u ponovljenom slučaju trajna zabrana pristupa forumu, o čemu odlučuje osoblje foruma.
Molimo, pitanja koja se odnose na unutarnje stvari sa zatvorenih podforuma ne postavljajte na "SPEAKERS' CORNERU", već otvorite u tu svrhu temu na podforumu na kojega se to pitanje odnosi.

8. Ukoliko član MiB foruma prekrši navedena pravila, osoblje foruma će primijeniti adekvatne sankcije, što uključuje upozorenja članovima, višednevna isključivanja članova sa foruma (3 ili 7-dnevni ban) te trajno isključivanje člana sa foruma (trajni ban). Osoblje foruma također ima pravo izbrisati ili editirati sve sto nije u skladu sa pravilima MiB foruma.
U interesu svih korisnika, osoblje foruma će primjereno kažnjavati korisnike za koje se utvrdi da su svoj forumski identitet na neki način zloupotrijebili (prijevare, osobni obračuni, lažno predstavljanje, višestruki identiteti, patološka ponašanja i drugo). Unatoč djelovanju osoblja, često je zlouporabu moguće utvrditi tek nakon što je šteta već učinjena. Osoblje nije odgovorno za takvu štetu. Zato pozivamo sve korisnike da kod stupanja u privatne kontakte s ostalim korisnicima, dijeljenja privatnih podataka, slika i sličnog, budu oprezni i promišljeni.


Zatvoreni dio MiB foruma

Na MiB forumu postoji i zatvoreni dio. Za ulazak u njega vrijede posebna pravila. Ta pravila su napravljena prvenstveno kako bi se članice bolje upoznale prije samog ulaska, koji je samim svojim zatvaranjem "intimniji" od otvorenog dijela.


1. Za ulazak na Trgovina-Darivanje-Posao (TDP) članica mora aktivno sudjelovati na MiB forumu, imati 300 postova i 6 mjeseci aktivnog sudjelovanja na MiB forumu. Ako se netko zadržava samo u podforumu TDP (Trgovina-Darivanje-Posao) i nigdje drugdje ne sudjeluje, bit će udaljen sa foruma bez prethodne opomene.

2. Na forumu postoje dva zatvorena, netematska podforuma u koje članice ulaze nakon što na forumu provedu određeno vrijeme aktivno sudjelujući. Posloženi su po principu piramide, pa se tako u prvi zatvoreni netematski podforum, nazvan Male stvari, ulazi nakon što je forumašica aktivna na MiB-u najmanje dvije godine i ima najmanje 800 postova (u koje se ne ubrajaju čestitarenja, pozdravljanja, potpisivanja i sl.). U drugi podforum, PMS, ulazi se nakon najmanje pet godina aktivnog članstva na forumu i aktivnog sudjelovanja na podforumu Male stvari.

3. Osim staza i broja postova, uvjet ulaska u zatvorene podforume je da članica sudjeluje i na većini ostalih, otvorenih podforuma MiB foruma, a ne samo na jednom ili dva.

4. Ako smatrate da ispunjavate kriterije za ulazak u 1. zatvoreni podforum, Male Stvari, javite se same privatnom porukom moderatoricama tog podforuma (MON i Beppa Joseph za Male stvari, viki i ivana7997 za PMS). Prijave za ulazak primaju se isključivo tijekom ožujka i rujna (1-31.03. te 1-30.9.). U tom periodu se radi i revizija članstva tih podforuma, te se na početku travnja i listopada primaju nove i isključuju neaktivne članice.

5. Zatvoreni podforumi imaju svoja pravila kojih se sve članice trebaju pridržavati.

6. Članice zatvorenih podforuma koje se ogriješe o diskreciju jednog zatvorenog podforuma bit će isključene sa svih zatvorenih podforuma na kojima sudjeluju, a u ostale će im ubuduće biti onemogućen pristup.

7. Članice koje postaju samo na otvorenom dijelu foruma, a o kojima osoblje foruma ima informaciju da su dosad na bilo koji način zloupotrijebile povjerenje članica na forumu, nemaju pravo ulaska na zatvorene podforume.

8. U iznimnim slučajevima osoblje foruma ima pravo zbog opravdanih razloga i uz objašnjenje uskratiti nekoj članici pristup na zatvorene podforume – ovo se odnosi na sve podforume – kako tematske tako i netematske, iako ispunjava uvjete o broju postova i vremenu provedenom na forumu.

9. Osoblje foruma također može u posebnim slučajevima učiniti iznimku kada je riječ o izlasku članica sa zatvorenih podforuma, kao i o ulasku u njih.

10. Forumasica koja ZNA za bilo kakvo iznošenje sa zatvorenih podforuma, a ne prijavi to adminicama nego o tome razglaba van foruma ili javno na forumu, izbacuje se sa svih zatvorenih podforuma, a ako nije clanica zatvorenih pdf-ova zabranjuje joj se ulaz u iste.
Moderatorice i administratorice mogu odluciti o bananju clanova u slucaju prenosenja informacija sa zatvorenog foruma, namjernog provociranja svadja, odbijanja suradnje s administratoricama u ocuvanju normalnog rada foruma te povredom prema privatnosti bilo koje clanice foruma.
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 29431
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Natrag na Važne obavijesti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.