Sada je: 24 lip 2024, 19:23.

Nickovi, avatari, potpisi, slike...

Prije nego počnete koristiti forum, bilo bi dobro da pročitate...

Nickovi, avatari, potpisi, slike...

PostPostao/la Mirci » 08 ožu 2010, 19:31

Od datuma registracije imate tri mjeseca vremena aktivno se priključiti Forumu. Ukoliko to ne napravite Vaš nick se briše iz baze korisnika.

Kod registriranja i kreiranja svog korisničkog identiteta, imajte u vidu da vas svi prepoznaju po vašem profilu. Ako je nick koji ste izabrali presličan nekom već postojećem aktivnom nicku bit ćete zamoljeni da ga promijenite. No, ukoliko nastavite postati sa takvim nickom, isti će vam biti deaktiviran.

Imate li previše teksta u potpisu ili slike koje trepere, otežavate drugim sudionicima praćenje teme, zato budite umjereni. Kod oblikovanja potpisa i izbora avatara molimo vas da se pridrzavate sljedecih pravila:
- potpis moze sadrzavati slova u normalnom ili manjem fontu (velicina 100 i manja), moze sadrzavati link te poruku po kojoj zelite da vas drugi zapamte. Pri tome vrijede opca pravila ponasanja na Internetu. Osim teksta i linkova u potpisu dozvoljene su i male slike. Svjetlucava ili titrava slova (glitteri) nisu dozvoljeni. Preporucamo da velicina svih sastavnih dijelova potpisa zajedno ne prelazi sirinu od 600px ni visinu od 100px.
- kod izbora avatara molimo vas da se pridržavate pravila nekršenja autorskih prava, odnosno ukoliko koristite sličicu koja nije vaša, molimo vas da navedete izvor korištenja, odnosno tražite dopuštenje vlasnika ukoliko je to potrebno.
Imate li previše teksta u potpisu ili slike koje trepere, otežavate drugim sudionicima praćenje teme, zato budite umjereni.

Slike u postu

U postovima je dopušteno koristiti isključivo smajlije (emoticone) ponuđene na forumu.

U svrhu bržeg učitavanje i lakšeg pregledavanja stranica foruma, od korisnika se očekuje poštivanje pravila o veličini slika u postovima i potpisima. Tako slike za objavljivanje u postovima smiju biti široke najviše 600px. Preporučamo da u se u jednom postu ne objavljuje vise od 3 slike. Ova preporuka ne vrijedi ukoliko korisnik otvori poseban topic s namjenom objavljivanja slika i u naslovu naznaci da se radi o slikovnom topicu. Preporuka ne vrijedi ni za specijalizirane podforume za objavljivanje slika, gdje se treba pridržavati samo ograničenja veličine slika. Sve slike koje osoblje foruma ocijeni provokativnima, odnosno neprikladnima za ovaj forum, bit će uklanjane bez upozorenja.

Slike koje se ne budu uklapale u gore navedena pravila moderatori će bez upozorenja pretvarati u linkove na slike. Za linkane slike na cijelom forumu ne vrijedi ni ograničenje broja, ni veličine slika.

Nickovi


Na forumu postoji mogućnost naknadne promjene postojećeg korisničkog imena uz očuvanje postova korisnika, a bez ponovnog registriranja. Promjene korisničkih imena obavljaju administratori na zahtjev korisnika. U zahtjevu je potrebno navesti razlog želje za promjenom, na temelju kojega će administratori odlučiti hoće li udovoljiti zahtjevu. Primjerice, uvijek će se udovoljiti zahtjevu ukoliko prvobitno korisničko ime sadrži osobne podatke korisnika (ime, prezime, e-mail...) dok se ponovnim zahtjevima za promjenama već mijenjanih korisničkih imena neće udovoljavati.
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 29431
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Natrag na Važne obavijesti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron