Sada je: 06 pro 2023, 01:00.
Moderator/ica: ančica28
skorpionka je napisao/la: Mislim da ovakva posvajanja traze definitivno vise vremena za procjenu i prilagodbu jednih na druge, nego posvajanje jednog djeteta. Zamisljam kako bi meni, koja sam vec trostruka mama i imam odredjeno iskustvo, bilo da mi netko sad da istovremeno troje nove djece razlicite dobi. Moguce bi se pogubila vise nego sto bi itko mogao predvidjeti.
Ina66 je napisao/la:skorpionka je napisao/la: Mislim da ovakva posvajanja traze definitivno vise vremena za procjenu i prilagodbu jednih na druge, nego posvajanje jednog djeteta. Zamisljam kako bi meni, koja sam vec trostruka mama i imam odredjeno iskustvo, bilo da mi netko sad da istovremeno troje nove djece razlicite dobi. Moguce bi se pogubila vise nego sto bi itko mogao predvidjeti.
isto mislim!
žao mi je djece, ali žao mi je i posvojitelja koji su, vjerojatno, precijenili svoje mogućnosti. rekla bih da je ovdje struka zakazala, da nisu dovoljno dobro procijenili posvojitelje
ono što mi se ne sviđa je što će ih sada razvlačiti po svim medijima kao da su neki monstrumi.
Dory je napisao/la:Ma sto upitnika je meni iznad glave u toj priči - kao prvo - kako to da posvojitelji prije nisu uzeli djecu k sebi doma na par dana - da vide kako zajedno funkcioniraju..Imala sam posvojenje iz moje obitelji i djeca su provela 2 vikenda s posvojiteljima...
Teško je i udomiteljima jer se trebaju spremiti na odlazak djece - bez obzira što je posvojenje najbolje riješenje po meni za djecu koja ne mogu odrastati u svojoj biološkoj obitelji i što mi kao udomitelji smo upoznati s činjenicom da se djeca mogu nakon nekog vremena vratiti u biološku obitelj ili otići na posvojenje...ipak je to sve izrazito stresno..
Žao mi je i tih posvojitelja - vjerojatno su u cijelu priču ušli otvorena srca i s puno želja... nije lako priznati samom sebi da se ne možeš nositi s nečim za čim si težio...pa onda priznati i okolini..
Na žalost imala sam prilike vidjeti kako funkcionira posvojenje gdje posvojitelji nisu zadovoljni djetetom...pa mu neznaju postaviti granice..pa ne ispunjava njihova očekivanja..i završava na kraju u udomiteljstvu natrag..pa u domu..Možda da su na vrijeme priznali sebi da se ne mogu nositi s teškoćama tog djeteta dijete bi mirnije provelo život pa makar i u domu - ovako nikad nije znao gdje pripada..
Sigurno je da posvojitelji trebaju bolju pripremu i podršku...u Zagrebu jukoliko znam imaju...ali ne žive svi tamo..i tu je veliki problem...
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.