Sada je: 13 srp 2026, 12:34.

trudna ili ne

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

trudna ili ne

PostPostao/la srnalane » 17 vel 2011, 23:19

cao pisem prvi put u nadi da ce mi neko moci dati odgovor..... :conf zadnju menz.sam imala 17.01.ciklus mi traje 26 dana znaci kasni mi neki 6dana.radila sam rani test trudnoce 14.2 bio pozitivan,drugi isti sam radila 16..2 opet pozitivan,a prije testova su me strasno bolile grudi i ledja svaki dan imala sam osjecaj da cu dobiti svaki cas.mislim tako me uvjek i boli kad trebam dobiti menz.vec tri dana me nebole tako mnogo grudi pomalo su samo natekle,ali danas kad sam isla u wc na papiru sam vidjela kao trag od krvi,isla sam posle toga jos par puta na wc al nista vise nije bilo.mene zanima dali su testovi bili lazno pozitivni i dali je to menz.stim trudnoca je ok.mislim ako sam trudna,kazu da je jos rano da idem doktoru trebam cekati dok neprodje 6-7 tjedna.ako mi neko zna odgovor molom molim vas da mi odgovorit poludit cu razmisljajuci,drugarica misli da je testovi lazni,jer da sam trudna trebala bi imati neke simptome trudnoce tako je kod nje bilo.hvala vam puno unapred ja neznam nista o tom :dunno
srnalane
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: trudna ili ne

PostPostao/la srecica tara » 17 vel 2011, 23:30

testovi nisu 100 posto pouzdani da bi se mogla oslonit na njih.
ja sam isla sa 6 tjedana trudnoce i vidilo se da sam trudna.
mozda si sad trudna tu nekih 5,6 tjedana. naruci se kod gin. da budes sigurna.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mali_princ » 17 vel 2011, 23:31

Nitko od nas ti ne može sa sigurnošću reći...moji simptomi su bili slični tvojima...boljele su me cike i baš onako bile nabreknute, bol u donjem dijelu leđa i svaki dan osjećaj u jajnicima kao da trebam dobiti! A opet u prvoj trudnoći sam imala malo krvarenje kad je trebala doći ta sljedeća menga iako sam bila trudna! Ja bi na tvom mjestu svakako sutra napravila još jedan test! Imaš onih po 20 kn koji su pouzdani već i na prvi dan izostanka!
A tada ćeš vidjeti što dalje!
prva sreća: Matija, 23.12.2005.
druga sreća: Luka, 08.07.2011.
mali_princ
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mirnela » 17 vel 2011, 23:34

prije svega, dobro nam došla!

ako si radila 2 testa za trudnoću i oba dva su bila pozitivna (a i nastavno svemu ostalome što si napisala), ja bih ti rekla da si trudna ;)
meni je ginekolog objasnio da test može biti samo lažno negativan (npr. ako se ne radi sa prvom jutarnjom mokraćom u kojoj ima najviše hormona na koje test reagira), no ne i lažno pozitivan...

istina je da je još prerano za pregled kod ginekologa (na UZV se još ništa ne bi vidjelo), no ukoliko stvarno želiš biti sigurna, zamoli doktora/ginekologa da ti da uputnicu za vađenje krvi - tako ćeš otkloniti svaku sumnju...

sretno!
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la srecica tara » 17 vel 2011, 23:37

koliko mislis, onako po tvojoj procjeni da si trudna. kazem ti meni je moja gin vidila i utvrdila trudnocu u 6 tjednu.
u svakom slucaju sretno
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrs. eastwood » 17 vel 2011, 23:39

koliko sam izbrojala ti si sad na pola 5.tjedna
ja sam bila kod gin sa 6 tjedana, vidjelo se da sam trudna, ali se nisu vidje li otkucaji srca, to tek kasnije...

a simptomi - isto kao i pred mengu... ali to je sve individualno!

sretno :zivili
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Suncokret » 17 vel 2011, 23:57

Što se samih simptoma trudnoće tiče, uopće ih ne moraš imati. Ja sam imala više simptoma kad sam se iz mjeseca u mjesec nadala da sam trudna nego kad sam stvarno ostala trudna, tako da oni nisu nikakav siguran pokazatelj.
A što se testova tiče, kao što je netko već ranije napisao da test može biti samo lažno negativan, tako je i meni moja gin objasnila da se u slučaju pozitivnog testa smatra da je do trudnoće došlo.

Predlažem ti da pričekaš još koji dan i tada ponoviš test, ako je pozitivan dogovori pregled kod gina, a ako je kojim slučajem negativan a M ti i dalje ne dođe i tada odi kod gina bez čekanja.

Sretno!
slika
slika
Suncokret
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tamara1981 » 18 vel 2011, 03:05

I meni su rekli da test može biti samo lažno negativan
Ako ti se ponovno pokaže malo sukrvice idi kod ginekologa da ti prepiše dabrostone ili šta već on smatra da treba prepisati.Ja sam na prvom pregledu bila 4 tjedna trudna i vidjela se samo žumanjčana vrećica bez embrionalnog odjeka,znači trudnoća je bila prisutna ali bez srčane akcije.Dr.me poslala vaditi betu da vidi kolika je te još par puta da vidi dali se dupla.Simptoma nekih posebnih nisam imala...
Kako god,sretno :mah
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la PixyDust » 21 vel 2011, 12:14

Test ne može biti lažno pozitivan, samo lažno negativan. Krvarenja su česta u ranoj trudnoći. Za uzv je prerano da bi se vidjela srčana akcija, ali vidjela bi se žumanjčana vrećica. A da se riješiš svih sumnji najbolje je izvaditi krv s razmakom od dva dana za utvrđivanje razine Beta Hcg. U periodu od 48 sati količina tog hormona udvostručuje se i to upućuje na trudnoću koja se normalno razvija.
slika slika
PixyDust
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la pulse » 21 vel 2011, 12:39

čestitam :D
pulse
atletičarka

PostPostao/la pinky » 21 vel 2011, 12:50

vadi beta hcg (hormon trudnoće). uzmi uputnicu u svog ginekologa i vadi, ili idi u privatni lab.
lako se riješi dilema da li je netko trudan ili ne.

a ni ja nisam imala nikakvih simptoma osim menstrualnih bolova. i čisto sumnjam da su dva testa pokazala krivo.
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 41 gostiju.