Ako ti je već sa 12 tjedana beba bila tjedan dana "napredna" moguće je da je začeće bilo tjedan dana ranije.
Prvo, cure su ti već i rekle - svaki mm znači koji dan, pa ako dr. "fula" u označavanju dva, tri mm (što stvarno nije puno i nije teško fulati ako je beba živahna za vrijeme mjerenja) već može ispasti da mjera "ne odgovara tjednu".
Drugo, ono što je u pravilu zabrinjavajuće je ako jedna mjera jako odstupa od drugih, npr. 3 i više tjedna veća glavica a nožice i trbuščić odgovaraju tjedna i slične kombinacije. Kada sve mjere odstupaju za približno istu vrijednost vjerojatnije je da je trudnoća starija ili mlađa u odnosu na "očekivano začeće po datumu zadnje mjesečnice". I kao što i cure isto vele - moguće da imaš i jednostavno veću bebu, genetski uzrokovano.
Provjeri šečer, to je mogući uzrok da beba nešto više napreduje, no ako se ustanovi na vrijeme i kontrolira (dijetom ili ako je baš potrebno može i inzulinom) - opet bude sve pod kontrolom, samo vjerojatno pred kraj budeš kao Snow više nadgledana. A i bez obzira na šečer, onak okvirno procijeni svoju prehranu i vidi da li možeš uštediti pokoju kaloriju ako ustanoviš da si se npr. poput mene

previše opustila po pitanju nekontroliranog uživanja u slatkišima i "jačoj" hrani...
Bit će to sve ok, samo polako, korak po korak.
Evo, ja sam sad 30 tjedana (po uzv), od početka je beba tjedan do 10 dana manja nego je trudnoća po zm, al ja sam i pretpostavila da mi je ovulacija bila jedno tjedan dana kasnije, ciklus mi je bio nešto dulji u to vrijeme...