Switch to full style
Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

računanje naknade za čuvanje trudnoće

03 ožu 2011, 11:09

ne znam da li se što promijenilo od 2007. pa molim info iz prve ruke!

konkretno, plaća mi je 5400, s time da mi je plaća u 12. mj bila 8500 (plaća + godišnja nagrada u jednom iznosu). Imam još 6 dana starog godišnjeg i 25 dana novog! Kak da to najpametnije iskoristim da dobijem max. naknadu i kolika ja ona uopće?

Re: računanje naknade za čuvanje trudnoće

03 ožu 2011, 12:57

Mislim da ti je maksimalna naknada za komplikacije 4257 kn...tako nešto...prvo iskoristi sav godišnji...a što se tiče prosjeka za rodiljnu naknadu nakon komplikacija ti ne znam...

03 ožu 2011, 14:51

I ja sam se upravo prijavila na HZZO zbog cuvanja trudnoce, uglavnom, placat ce ti max 4257 kn. Moras se prijavit na HZZO prema mjestu stanovanja, donijet im original doznake, kopiju osobne, zdravstvene I tekuceg racuna, te R1 koji ce ti dat firma. Uvijek doznake donijet do 5. u mjesecu.

03 ožu 2011, 17:01

Meni su rekli da ću na porodiljnom dopustu dobivati prosjek zadnjih 6 plaća prije bolovanja (komplikacija).

Da li netko zna oko kojeg datuma u mjesecu isplaćuju bolovanje i porodiljnu naknadu? Važno mi je zbog kredita.

03 ožu 2011, 18:36

Komplikacije se isplacuju iza 20-tog u mjesecu (znaci 20., 21. ili 22.), a porodiljni idu do 20-tog (znaci 17., 18. ili 19. u mjesecu).

03 ožu 2011, 18:44

Hvala nina i nika.

06 ožu 2011, 12:50

Ja sam zbog male naknade odustala od čuvanja, iako mi je bilo fakat teško,
obzirom na tip posla - no beba i ja fala Bogu OK , preživjele....
Sada na godišnjem (novom) i onda na redovni porodni.
Malo mi je ''krivo'' što će mi godišnji srušiti prosjek plaće
''zadnja 3 mjeseca'' koji se gleda kada ti određuju
porodnu naknadu za provh 6 mj, eto...

06 ožu 2011, 17:50

Cure,trebam pomoć.Bila sam na čuvanju trudnoče od 20.01. do 15.02. zbog prijetečeg pobačaja.16.02. sam se vratila na posao,međutim jučer mi je ginić rekao da moram ići na čuvanje trudnoće zbog istog razloga,dakle ista šifra za bolovanje-čuvanje trudnoče.E,sad mene zanima da li trebam donositi novi obrazac za plaće ili vrijedi onak koji sam predala prije prvog otvaranja bolovanja i pošto mislim iskoristiti godišnji odmor da li hzzo u znači koliki je prekid bolovanja,naime ima pravilo ako je prekid bolovanja duži od 30 dana da ne može ići isti r1 obrazac?kako ide to s brojem dana,a da ne budem oštećena za naknadu kasnije?

06 ožu 2011, 23:09

cure o naknadama cete vjerovatno vise odgovora dobit ovdje :mah
Odgovori