Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
22 srp 2011, 10:35
Pozdrav svima, imam jedan problem koji bih htjela podijeliti sa vama, pa ako neko ima nesto slicno da mi kaze. Prije sedmicu ipo uradila sam dva testa kuci i oba su bila pozitivna, posto mi je ciklus kasnio. Onda sam otisla GP doktoru i uradila urin i krv, i sve mi je opet pokazalo da sam trudna. Imala sam HCG 600 sto je bilo odlicno. Nisam isla ginekologu jer mi je dokor rekao da se nema sta vidjeti jos je rano, oni nista nece moci vidjeti na UZV. No medjutim, prije 4 dana sam prokrvalila i bolovi su bili manji nego kada dobijem, ali su bili prisutni. Nije islo puno, ali sam vidjela da je par ugrusaka izaslo sto mi je odmah privuklo sumnju da sam izgubila plod kroz izbacivanje. Otisla sam juce dr i opet uradia krv i sada mi je HCG manji nego sto je bio, a danas sam i otisla na UZV i oni mi nista nisu vidjeli skenerom ni pronasli da je ista i bilo. Dr mi je rekla ili je plod otisao zajedno kada sam krvarila ili je jos rano da se uopste ista vidi, jer sam sada po pravilu 6 sedmica trudna, BILA, ja mislim, jer zaista se tako i osjecam da vise nista i nema. Jos mi je rekla da odem sledece sedmice i izvadim krv, ako opet HCG bude manji, onda nema sta, izgubljeno je, a ako bude veci onda znaci da je jos rano za UZV i treba da dodjem za 4 sedmice opet. Da li je neko imao sta slicno pa da mi da neki savjet, mada ja vec nekako mislim da je to sve proslost, ali ok zivot ide dalje, i svakako cu da uradim test krvi pa da konacno razrjesim tu dilemu?! Hvala unaprijed
22 srp 2011, 11:05
nikoleta, u trudnoci se znaju na pocetku desiti manja krvarenja. tako da to ne mora nista znaciti, ali beta bi se trebala povecavati.
napravi jos jednom nalaz krvi.
22 srp 2011, 11:33
Evo da te utjesim...ja sam imala 2 krvarenja u prvoj trudnoci, u 5. i 7. tjednu. I sve je na kraju bilo ok.

Mislim da ionako nemas druge opcije nego sacekati sljedeci tjedan i ponoviti vadjenje krvi.
Sretno, zelim da ti bude onako kako zelis.
22 srp 2011, 11:39
beta bi trebala rasti. izvadi svakako još jednom. možda je i biokemijska trudnoća, meni je tako bilo, beta padala, na uzv se nije ništa vidjelo.
22 srp 2011, 12:11
Hvala vam pune drage moje, znaci mi puno vasi komentari, meni samo preostaje da cekam sledecu sedmicu i da vidim, u svakom slaucaju javicu vam sta god da bude, hvala jos jednom puno, i zelim vam svako dobro!!
28 srp 2011, 14:49
Evo i mene sa informacijama, nista od moje bebe za ovaj put, kao sto sam i predpostavljala da je to otislo sve zajedno kada sam imala krvarenje, ali ok, zivot ide dalje... ja sada radim na tome opet, jer doktor mi je rekao da ne treba da cekam nista, ja nemam nikakve bolove, sve je normalno, tako da se nadam opet nekom susretu sa trudnocom, ko zna. Hvala vam jos jednom za paznju koju ste mi poklonili i dali savjete. Zelim vam svako dobro.
28 srp 2011, 20:01
Zao mi je i sretno s iducom bebicom!
28 srp 2011, 21:27
Ja sam nakon biokemijske trudnoće nastavila sa životom dalje jer moja ginica to nije uopće nije smatrala trudnoćom.Nakon 4 mjeseca opet sam ostala trudna a imam već dosta godina. Sretno!
29 srp 2011, 05:35
Hvala vam puno, jeste, i ja to nisam smatrala trudnocom, jer nikakve simptome nisam ni imala, osim sto mi je kasnilo pa sam zato provjerila, jeste da je bilo, ali je jako brzo i nestalo. Najbitnije da zena ne poklekne nego da normalno nastavi sa svojim zivotom, a kad bude bice. Hvala puno.
29 srp 2011, 08:42
Zao mi je nikoleta.
Sretno!
23 stu 2011, 01:33
zanima me kada se najranije moze napraviti Beta Hcg test,radila sam kucni test no bio je negativan,moze li mi itko pomoci?
23 stu 2011, 08:40
od 3 tt bi trebalo bit 50, dakle, izvadi sljedeći tjedan.
27 stu 2011, 02:14
zanima me da li je tko osjecao glad odmah na pocetku i zelju za posebnom vrstom hrane?
27 stu 2011, 11:08
uobičajeni trudniči "simptomi" se ne javljaju po meni na samom početku već kasnije
a meni svi simptomi trudnoće mogu bit istovjetni simptomima pms-a
tako i želja za hranom, meni se nije javila do prije koji tjedan tek
28 stu 2011, 10:14
Bok cure..molim Vasu pomoc..prije 3 tjedna napravila sam kucni test
na trudnocu..onaj najjeftiniji..bio je negativan..ponovila sam ga u petak,ali ovaj put da budem sigurna uzela sam najskuplji digitni..odmah je pokazao u prvoj minuti plusic...M mi kasni vec preko 13 dana..u petak nakon testa koji sam izvela u 8 navecer jer sam bila nestrpljiva,a i pise da je cjelodnevni,ipak nebi kostao stotinjak kuna,uputila sam se u bolnicu da mi potvrde moje sumnje..napravljen je ultrazvuk i pokazana mi je moja beba..po njihovoj racunii trudna sam 4 i pol tjedna dakle u petom sam vec kako su rekli..doktor je rekao da je plod n pravom mjestu,pravilnog oblika,ali poslao me vadit krv za betu..rezultat je bio 597..skakala sam od srece..nrucio me za 2 dana opet na betu..jucer sam stigla u bolnicu,dala krv i za cca sestra izlazi i u prolazu mi kaze kako je beta jako pala i pita me jesam li prokrvarila..ja u soku odmah briznula u plac..dolazi isti doktor i opet idemo na ultrazvuk...pitam ga jel sve u redu kaze d aje odlicno,i dalje nema znakova krvarenja,jajnici pravilni,zuto tkivo vidljivo i beba je visoko na sigurnom mjestu..oblacim se i sjedam..on sutke pise izvjesce a ja ga napadam da mi kaze sta je..beta je u 2 dana sa 597 pala na 2..objasnjava mi kako je labaratorij kriv ili je doslo do pobacaja..sestra sa strane u soku govori kako takav pad jos nije nikad vidjela..znaci ili je labaratorij pogrijesio ili kaze da sumnja na izvanmatericnu trudnocu..kakoooooo? ako je beba na uzv na pravom mjestu ako je vidio da je plod dobro,ttrebao je vidjet da nesto ne stima.btw taj isti doktor za sve zove primarijusa jer ocito nije siguran u sebe..za 2 dana opet mora gore na betu..ako ostane n broju 2 mogu se pozdravit sa bebom a to ne zelim i to me kopka..)nam da sam se raspisala jos sam preko mobitela dobit cu zuljeve na prstima ali treba mi savjet dali je netko prosao slicno kao ja..
28 stu 2011, 10:24
možeš li ići privatno po drugo mišljenje
jako čudan je taj pad, većinom ne padne baš toliko. nadam se da je greška
28 stu 2011, 11:04
Mogu otic privatnom,to sam i mislila bez obzira koliko platila..a neznam dal da onda sutra idem u bolnicu na narucenu betu ? i ja Boga molim da je greska na sta oni prvo i sumnjaju..jer prokrvarila nisam i nemam simptome da cu prokrvarit..nista me ne boli..osim grudi..i imam male mucnine..nadam se nisam to od stresa umislila..
28 stu 2011, 11:09
idi obavezno vadit betu, da se vidi opet.
a idi i do privatnika. ne bi trebao pregled bit više od 200-400 kn jer je to samo običan ginekološki pregled.
28 stu 2011, 11:51
Tina, poslušaj Neveneru
Svakako bi ponovila ovu betu, jer je zaista taj pad čudan. Moguće da se radi o grešci labosa.
Držim fige, čvrstooo!!!
28 stu 2011, 12:58
Pa mogli su ti i oni odma ponoviti betu ako smatraju da je mogla bit i labaratorisjka greška?! Ti je svakako ponovi a šta se tiće krvarenja ni ja ga nisam imala a plod je bio mrtav tako da tu nema pravila. Ja se nadam iz sveg srca da ti je lab. greška!
28 stu 2011, 17:33
Tek kad sam stigla doma iz bolnice i razmislila o svemu i meni je sinulo da su mi odmah mogli ponovit betu..ali u 2 dana su mi iz obje ruke vadili krv i imam dosta velike podljeve pa mozda zato nisu..pa cekaju 2 dana da se smire podljevi..ma vise nista neznam..zbunjena sam i pod stresom...sutra ujutro u 7 idem u bolnicu kako sam i narucena i vidjet cu nalaz..ako opet ne valja picim ravno privatniku.hvala svima na podrsci..nisam znala da je tako tesko iznjet trudnocu..stvarno nisam
28 stu 2011, 17:42
drzim fige da sve bude dobro ~~~~~~~~~~~~~~~~
ja bi isto isla odmah privatniku , na bolji uzv , ponovila opet betu,
gle mojoj su nevjesti u 5mj trudnoce na uzv u bolnici rekli da se beba dobro ne razvija da nije nikako dobro ,da dođe za 2 tj na uzv ponovo ,pa ce se bolje vidjet , ma mos mislit da poludi 2 tj cekajuci ,
odmah je istog dana otisla privatniku platila 250kn , tamo joj rekli da je sve ok sa bebom , sve kako treba biti , evo za 10 dana treba roditi zdravu djevojcicu
zato uvijek drugo misljenje , sretno !!!!
29 stu 2011, 15:17
Evo javljam se..danas smo ponovili betu.rezultat je 4085 :-) mojoj sreci nema kraja..)naci ipak je pogrijesio njihov labos.e sad jos jedno pitanje dali je to normalna beta za peti tjedan trudnoce ? meni je nekako previse porasla.._U petak skoro 600 a danas cetiri dana kasnije ovolika :-)
29 stu 2011, 16:17
beta se dupla svaka dva dana većinom, evo tekst
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=55&Tekst2ID=&Show=2157meni se na početku skoro pa troduplala.
za 5 tt je normlano 19 - 7,340
30 stu 2011, 03:46
TINA: cestitke
Sto se bete tice, meni je prva trudnoca bila sasvim uredna i beda je skakala, kad je beba umrla beta je pala toliko da su mislili da sam pobacila na wc-u pa da ni neznam
Obe trudnoce koje su zavrsile nesretno od dana kad sam ostala trudna samo sam jela i imala zelju za hranom, sad kad je sve u redu ( da pokucam od drvo)
nemam nikakvih simptoma, i da nema trbuha i probadanja u maternici nebi ni znala da sam trudna

eto...cisto usporedbe radi.
30 stu 2011, 09:41
tina čestitke!!!
30 stu 2011, 10:36
iskrene čestitke na mrvici
a sad uživaj u trudnoći...
30 stu 2011, 12:36
Hvala puno na podrsci :-) dans iem ko svog ginica sa svim nalazima pa cemo vidjet jel sve ok ali imam osjecaj da ce bit.velika pusa svimaaaaa
30 stu 2011, 13:23

cestitam
30 stu 2011, 19:06
čestitam i držim fige za pregled