Switch to full style
Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Kolestaza

27 srp 2011, 18:26

Domaca rakija sadrzi alkohol, alkohol se upija kroz kozu i ulazi u krvotok, ja ne bih to tako lecila. Pitaj ginekologa ili doktora opste prakse sta mogu preporuciti.

27 srp 2011, 22:52

Kolestaza u trudnoci se javlja zbog poremecaja jetrenih enzima. Jesi provjeravalae te enzime? Vade se iz krvi( AST, ALT..). Ako ti se utvrdi da ju imas , vrlo jednostavno, da opsasna je i za tebe i za bebu. Iskreno nije mi namjera plasiti te ali vadi krv.
JA sam ju imala u obje trudnoce i bila na najjacoj dozi ljekova i hospitalizirana. Ipak ono sto tjesi da je kolestaza relativno rijetko stanje i da je 90% svraba u trudnoći izazvano puno benignijim razlozima (tipa rastezanje kože i sl). Mislim jesu tebi bas potvrdili kolestazu ?

27 srp 2011, 23:41

Potpisujem gornji post. Obavezno provjeriti enzime i otići ginekologu.

28 srp 2011, 07:53

Ja sam imala taj svrab sva tri puta u trudnoći- prvi put su me pustili da se češem danima, luda sam od svraba bila, bilo je kao urtikarija, velike ploče crvene i najjače bi me svrbilo kad bi se umirila. Prošlo je tek kad sam bila više na rubu snaga i kad su mi dali injekciju.
Drugi i treći put kad me uhvatilo ( a svaki put je bilo nešto malo prije poroda- max- mjesec prije) odmah sam tražila tu injekciju tako da se na svu sreću nisam dugo patila s tim svrabom (mislim Dexametazon da je bio i da su mi rekli da se on i daje za razvoj pluća kod djeteta).
Ali onaj prvi put nikad neću zaboraviti, danima nisam spavala, samo sam ko zombi hodala okolo i grebala se. :ne

28 srp 2011, 19:12

ja sam ti napisala šta je mene spasilo - a svašta su nagađali, vadili mi sve moguće nalaze (prvi put- poslije me nisu ništa ni pitali) dok nisam dobila tu injekciju nije bilo pomoći, svrab je bio nesnosan.
I nisam imala prijevremene porode, sva tri puta sam prenijela od 10-20 dana :)
U svakom slučaju, kod mene nije bila kolestaza - nalazi su mi uvijek bili uredni.

28 srp 2011, 20:56

Ako ti se utvrdi kolestaza moguce da ces imati prijevremeni porod. meni su prvi inducirali u 38 tj. a drugi u 36tj. Ali ponavljam, kolestaza kao takva( poremecaj enzima) i nije bas cest slucaj. Ako ti se potvrdi nalazima, javi, ja ti mogu napisati sve sto znam i sto su meni radili. Da te sada ne gnjavim detaljima , saljem jedan virtualni :hug s nadom da ce ti nalazi biti ok.
Odgovori