Switch to full style
Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Proljetne mame i bebe (2. dio)

12 vel 2016, 14:21

Još je mjesec i pol do početka proljeća.. :joy

Lucy25 rodila dečka24.03.2016.
kittylevin rodila Nevu 03.04.2016.

lilkillaink 10.5.2016. dečko
Buba 17.05.2016.cura
ladybug120.05.2016.
lois 23.05.2016.
janja 29.05.2016.
mlada mama19 30.05.2016. dečko

Re: Proljetne mame i bebe (2. dio)

12 vel 2016, 19:58

Pozz ženice...evo mene prve :)

Samo kratki update s današnjeg pregleda...otvorena sam za prst do ovoja i glavice, cerviks je još uvijek 1 članak tak da je to ok nalaz za moje tjedne...danas smo ušli u 34. već :joy
Uzv smo i ovaj put preskočili, a za 3 tjedna ponovna kontrola s tim da se kod nas nakon 35. tjedana više ne ide k soc. giniću nego u bolnicu u specijalističku ginekološku, a tamo je koma jer se strašno dugo čeka na red i žene znaju i pola dana provesti dok čekaju na pregled. Prestrašna im je organizacija posla..ono, moraš si uzet ruksak ko da ideš na izlet i dobro se opskrbiti s klopom, vodom i strpljenjem :ajme
Rekla mi je moja ginička da mi je trbuh velik ko da ću se svaki čas poroditi i moram vam priznati da mi je ovih dana strašno teško. Jako me boli stidna kost kad hodam ili stojim, čak i u krevetu dok se okrećem...imam osjećaj da će mi se cijela zdjelica raspasti :shock Al dobro, izdržat ću nekako do kraja.
Od prošle kontrole sam dobila 5 kila i naravno opet me našpotala kak je to puno...sve skupa sam +13 kg i kladim se da ću do kraja i na 18 doći :ajme U prošlim trudnoćama sam dobila 15 i 13 kg i svaki put išla na porod sa 80 kg, ali srećom brzo sam se vratila na staru kilažu.
Dobila sam i brdo uputnica...za mikrobiološki (radila mi je bris na BHS), za transfuziju, za spec. ginekološku i za rodilište tak da ju imam kod sebe kad dođe vrijeme budući da se vidimo tek nakon poroda.

Eto, tolko od mene za sad....kak ste mi vi?

P.S. Molim moderatoricu da i moj termin uvrsti na spisak...3.4. ;)

12 vel 2016, 22:05

[b]lucy čoviče pa ti si prva :strah zar smo već krenili..uh.uh.panika panika :ajme

moj pregled jučer je proša dobro..mali pišonja ima 1000gr :luv sitniš moj, veselim se da ću i ovaj put rodit omanju bebu :nata zatvorena sam, cerviks 5cm, sve zajedno do sada +4kg. tlak super, ali mokraća :ajme zamućena..moram ponovit sedimentaciju, i ako bude koma onda opet urinokulturu..izluđuje me više ta vražija mokraća.

danas su me satrale BH kontrakcije, jedva san se kretala, svako malo sam morala stat negdi i čekat da se stomak opusti..koma.a i lipo hladno danas, baš me osvježilo kako treba.bila sam jutros kod soc. ginekologinje po uputnicu za rh faktor, to moram idući tjedan, pa mi izdala onu D uputnicu koja traje valjda godinu dana, pa se ne moram vraćat za misec dana po još jednu, kod nje još samo po uputnicu za rodilište i to je to valjda XD

buba javi se ženo...plašiš nas!!

12 vel 2016, 22:25

bravo, cure, na dobrim pregledima! :joy

lucy - jao, zar već??? a ja te pratim u stopu! ;) gdje ideš u bolnicu? (sorry, nisam pohvatala ranije).

i ja molim moderatoricu da pomakne moj datum na 19. 4.

lilki, znaš i sama - BH kontrakcije nisu opasne, ali su znak da treba usporiti - barem je tako kod mene bilo... please, odmaraj se koliko možeš, treba dogurati još do termina... :hug

buba, javi se! brinem se... :hug

12 vel 2016, 23:21

KITTY doslovno su znak da usporim..cim pozurim,odma se u kamen pretvori.uhh.
a tesko mi pada da hodam ko kornjaca.i gegam se.. i vruće mi je..danas sam u redu za kasu u Lidlu eksala u dva cuga bocu vode.malo su me cudno gledali ljudi..al sta se moze :)

13 vel 2016, 12:08

uh, ne znam je li meni tako zbog mirovanja u zadnja dva mjeseca, ali je i meni hodati užasno teško. sva sam pogrbljena - i nerijetko imam kontrakcije, pa me je i frka stajati.
mislim da se malo usporio rast trbuha (i mene). ;) tako je bilo i u prvoj trudnoći...

14 vel 2016, 13:45

Bok cure!
Evo mene konačno konektirana na internet. Zaštekao mi je nekidan i tek sinoć je proradio :angry a nikako se s mobitela nisam mogla ulogirati na forum. :znoj

Kod nas stanje postojano, naravno da ne ležim kako spada :ajme već se ulovim kako hodam po kući i nešto brljavim, pa me nekidan počelo sve boljeti :shock Al sam se sad skulirala i ne mrdam više... najgore mi je ustvari ujutro kad sam solo doma, moram ipak nešto pojesti do 1 dok mi sin ne sođe iz škole.... Sad se pokušavamo organizirati doma kako da mi najviše pomognu svi skupa.... rekla mi je mama, koliko god bi bilo grozno da odem u bolnicu za svih, toliko bi za mene bilo bolje jer doma stalno imamo neku akciju... :gaah
Čula sam se sa gin., rekao mi je da ležim i da dođem 23. kod njega u bolnicu na kontrolu pa će vidjeti što je bilo i kakvo je sad stanje, ali ako su me pustili doma znači da nije ništa strašno. Moram priznati da me to ne umiruje, jedino me umiruje činjenica da je moja mala zvrkica jako aktivna :luv Poslije onog dana više nisam krvarila, a što je to bilo... nemam pojma.... nadam se da se neće ponoviti....

Vidim da je kod vas sve po starom (kuc, kuc :luv )

Što se veličine trbuha tiče, meni se čini da mi nije tako velik u usporedbi sa prošlim trudnoćama.... sa malim sam bila ko tenk već u ovoj dobi, toliko da su svi mislili da nosim blizance :ajme

IINA pls da i meni izmijeni datum termina - 17.05. Fala :kiss

14 vel 2016, 14:36

I ja obavila pregled.
25tt, ogtt odličan, tlak odličan, beba oko 650gr, kaže dr da ima dugačke nogice.
Moj termin ide od 22.5-1.6, ali službeni je 29.5.
Ja se dobro osjećam osim što me leđa bole. Beba se rita skoro stalno, i iako to nisu neki jako osjetljivi udarci osjećam ih i vidim.

14 vel 2016, 14:58

buba, super da nije više bilo krvarenja! BTW, znaš što - i kod mene je slična situacija - ili mirujem 100 posto (ono, svi se angažiramo zbog moga mirovanja), čim sam si dopustila malo šetnje - krenule su i druga stvari (pa ako već odem po malenu u vrtić, mogu staviti i ručak; pa ako stavim i ručak, mogu smiksati i muffine; ako mogu miksati muffine, mogu oprati i pod itd. samokontrola mi je nula bodova...).

Janja, super za dobar pregled! :)

u četvrtak idem na pregled, UZV će biti tjedan kasnije. nadam se da će sve biti OK!
:hug

14 vel 2016, 22:18

Datumi sređeni :gace
Buba, datum ti je na rođendan moje srednje curke :luv
Malo, tvrdoglavo, samostalno čudo

15 vel 2016, 10:54

IINA je napisao/la:Datumi sređeni :gace
Buba, datum ti je na rođendan moje srednje curke :luv
Malo, tvrdoglavo, samostalno čudo

i meni, i meni promijeniti na 30.05 , hvalaaaaaaa :dada

Dobro jutro curke,
mene muči neki osjećaj sitosti već 3. dan, ne mogu ništa jest jer imam stalan osjećaj sam se upravo prežderala s nečim. Neznam koji je to sad vrag, no nije ugodano... :whew
Malac je aktivan, ful ful :luv ma jedva čekam da se upoznamo.
Danas punih 25tt, nadam se da će ovo zadnje proletit brzo :nata

Lucy ooooooooo ti se opako bližiš i prva si nam na listi, ima li treme već?

Lilki bravo za prvo kg,jej! Super ia za tvoje male kg, i tlak. A i da mokraću više riješiš, i da svakao uspori malo :dada

Buba i ti isto, nemoj se zezat :dada

Želim svima koji moraju mirovat da im vrijeme čim prije prođe, a smotulji dođu :srca

15 vel 2016, 10:57

Janja je napisao/la:I ja obavila pregled.
25tt, ogtt odličan, tlak odličan, beba oko 650gr, kaže dr da ima dugačke nogice.
Moj termin ide od 22.5-1.6, ali službeni je 29.5.
Ja se dobro osjećam osim što me leđa bole. Beba se rita skoro stalno, i iako to nisu neki jako osjetljivi udarci osjećam ih i vidim.

Ja i ti smo termin u 2 dana :dada bravo za zdravu i veselu bebicu, dugih nogica :luv
mene dr. na OGTT nije uopće slao :whew

15 vel 2016, 11:49

IINA, hvala ti! :kiss

mladamama, i ja u ovj trudnoći imam non-stop feeling kao da mi je trbuh prenapunjen - ono, kao da sam progutala balon vode (što i jest stanje trbuha trenutno :lol) koja je povremeno toliko puno da mi se vraća u jednjak. zapravo ni nemam većinu vremena pravi osjećaj gladi - jedem kada se i što mora jesti.

ovdje sve OK - mislim da ne mirujem kako bih trebala... ili 100 posto ili nikako, izgleda. mislim, ne radim ništa što ne bih trebala, ne čistim, ne podižem nešto teško, kontrakcije su mi iste kao i kod mirovanja, ali se prošetam svaki dan po dijete u vrtić, a zatim joj pripremim ručak ... i popratne aktivnosti (moja je velika, legendarna nejedačica).

ali se osjećam skroz OK. osim snova... čizs... snovi su mi strava jedna. posebno kada zaspem nakon što malu ispratim u vrtić, ono ujutro, kada smo u nekom polusnu. danas sam sanjala da smo se svi nekim čudom (MM, malena i ja) zatekli u jednom velegradu, s time da smo svi došli pojedinačno i sreli se slučajno na cesti. mala je došla sama, avionom, hodala je gradom u nekoj haljinici, bosa, sama. rekla mi je da me je tražila. jao, strava živa. nisam je mogla podići jer sam trudna, a u dućanu nisu imali njezinoga broja cipela, a i njoj se ništa nije svidjelo. košmar samo takav. mene su frkale kontrakcije, a nisam se htjela više odvajati od nje. ma grozno. :conf

15 vel 2016, 15:00

IINA jednu takvu već imam, znači dolazi još jedna tvrdoglavka ;) :luv :kiss

Fora mi je kako na ovoj našoj listi termina idu naizmjence dečko-cura :luv

Kitty koji san :shock
Ja se isto osjećam ok, danas sam sva u pogonu, stalno mi netko dolazi, pa imam nekog posla.... ručak upravo dovršavam, i isto kao i vi, nekako sam sita. Jedino me ulovi neutaživa glad za slatkim. :znoj

Ja ne mogu spavati, probudim se tijekom noći jer moram na wc i onda se samo vrtim.... pa uzmem mob i igram igrice ( u 3 ujutro) :zub

15 vel 2016, 19:50

zdravo ekipa :D
meni je stalno prepunjen stomak XD pa se prepunim i ja još dodatno, pa mi se sve vraća nazad..fuj fuj ko i sinoć, išli smo sinoć mm ja i M na večeru, pa sam se prežderala toliko da su me leđa počela bolit :lol :lol

buba drago mi je da si dobro :hug samo nastavi u dobrom tonu :) a to s igricama na zahodu..to i preko dana radim :zub

mlada mama par mojih prijateljica gin isto nije sla na OGTT, pogotovo ove šta nisu prvorotikinje..šta ja znam..meni je to nekako uvik dobro napravit.

janjo bravo za pregled!!

mene su bebini udarci počeli bolit..danas kad sam ostavila M u vrtiću, u povratku kući, morala san sist na zidić, došlo mi je plakat koliko me bolilo, ko da me namjerno nabija petama, laktovima, ne znam čime, kroz jaketu se vidilo. :ajme :ajme i to ne bude jedan jači udarac, nego se valjda ispruži i vozi biciklu, to traje par minuta.baš mi bude muka.strava..

btw. beba ima jako lip raspored buđenja..sad već neko vrime u isto vrime aktivnost.

15 vel 2016, 20:24

uh, ova moja ne prestaje lupati i vrtjeti se :luv ne boli me, nekada je malo neugodno jer mi se čini da ima (pre)malo mjesta, stvarno je jako, jako aktivna - puno više od prvorođene. i nema pravila - lupa i gore, pod rebrima, i dolje, u zdjelici, i desno i lijevo, posvuda. mišica mala. :kiss

15 vel 2016, 21:03

kitty moja..da bi riječ rekla, bolje da je ovako nego neka mrljava beba pa da se ne mrda..al ovo je postalo brutalno.

prvorođena mi je bila jednako divlja,iako mi je posteljica bila sprijeda, to je bilo divaljnje žešće, al' ona mi je priredila i traumu od dva dana potpunog mirovanja i to za uskrs i uskrsni ponediljak :ajme :ajme naravno, praznici..totalni izostanak fetalne dinamike..kad tad nisan umrla onda valjda neću nikad..jednostavno je zaspala na dva dana.užas..kad su me tili hospitalizirat, ova poludi odjednom..plakala san od sriće ko malo dite.

taman san suđe oprala..ne da mi se ništa više. tila san i usisat još da ne moram sutra..al neću bome.
iden ujutro na frizuru, malo se uljudit :mrgreen

uh. idem po M u vrtić..nadam se da neće neka kiša

16 vel 2016, 10:45

lilki, u 20 sati si išla po M. u vrtić? ili sam krivo pohvatala? sorry što pitam, ali baš sam gledala na TV-u jučer o jednom ZG vrtiću u kojem imaju popodnevnu smjenu, mislim da se djeca mogu pokupiti do 21 sat? imate tako i u ST-u? pitam jer bi meni u masu slučajeva odgovaralo da je prvorođena (a i nova curka s njom) u vrtiću popodne.

uh, i meni je moja prvorođena priuštila strahova u prošloj trudnoći - baš zato što se je tako slabo micala. stalno sam osluškivala je li sve OK, stvarno je bila (pre)mirna. jednom smo isto imali show, bila sam oko 27 tjedana trudna, maternica mi je bila za neka 22 tjedna, nisu joj mogli naći otkucaje srca. hitno na UZV. sve je bilo OK. ona je bila stvarno mirna. kod ove bebačice me uopće ne brine ako ne nađu otkucaje srca isti tren - kada lupa non-stop :le

prekosutra na kontrolu. ali nećemo raditi UZV, samo pregled. još tjedan dana nakon tog pregleda (dakle, još 9 dana) i ja sam na konju - u 33. tjednu :rodj

lagano se peru stvarčice za bebačicu. moje su stvari spremne, ma sve je zapravo spremno. sada samo čekamo :lebdi ne znam točno kada će mi skidati šavove, vjerojatno u 37+ nešto.

16 vel 2016, 10:50

Jutro proljetnice!

ajme kakva je ovo južina vani, pa pucam po šavovima :gaah i još grlo osjećam od jutros, taman sam provarila jednu prehladu ajmo sad opet nanovo čini mise.... baš sam postala neka mimoza zadnje vrijeme :znoj
Moj sinko dobro mlati, i zna bit neugodno na pojedinim mjestima.... no nije još bilo bolno s obzirom da je mali još sve se mislim što me čeka.
a taj izostanak fetalne dinamike :strah :strah nedaj Bože....

Kitty đizs koji san! :strah ja sanjam stalno, al obično bude zanimljivo ne žalim se, noći su mi zanimljivije.

Bubu nesanica ha? i meni je bilo tako jedno vrijeme, sad sam već duže ok s tim, nadam se da će tako ostat do kraja :zub

lilki večerica je pala ha? :srca mene je moj odveo na doručak u Cukarina, zbog tog osjećaja sitosti nisam mogla progucat skoro, no nisam se dala, vafli su im božanestveni :mrgreen sidili smo tamo do god nisam sve pojela lol

16 vel 2016, 10:55

ma, jao, taj san... :lebdi jučer sam cijeli dan bila zbunjena i loše volje zbog njega. ma, nešto me s posla gnjave, odnosno, ja sama nisam na vrijeme podvukla crtu oko obaveza na poslu (premda sam na mirovanju / bolovanju), pa sam planirala jedno putovanje na konferenciju početkom 6. mjeseca... sve mi se to činilo super - ono, ja iskusna mama, bebu dojim, najjednostavnije je putovati dok su bebe... a onda, kada sam fakat krenula razmisljati o tome, uhvatila me panika - nit' ce biti cijepljena dotad, tko zna kada ce se roditi, hoce li sve biti OK itd. pa je san posljedica tih briga. nepotrebnih - umjesto da se opustim sada i usmjerim SAMO na ovu bebu i na prvorođenu... :ajme

16 vel 2016, 11:53

Daaaa curke, mi smo prvi....jel ima treme? Oooo da, pogotovo dok vidim ovu našu listu :strah
Strašno mi brzo leti vrijeme i ne mogu vjerovati da smo već polako pri kraju.

kitty, ja sam ti iz Koprivnice i tamo idem na preglede ;) Joj i ja sam imala prestrašne snove u početku, dok još nismo bili sigurni dal će sve biti u redu. Bolje da ne pišem u detalje jer je fakat prejezivo. :ajme
Vidim da ti je termin baš na rođendan od mog mužeka :)

lilki, točno znam o čemu pričaš....moj malac se nedavno isto tolko umirio da sam se baš bila zabrinula. Inače je malo mirniji, ali baš se bio full primirio. Tolko sam se uspaničila da sam lagano pritiskala valjda svaki centimetar trbuha, jer obično reagira na dodir, ali ni to nije pomoglo. Već su mi i suze krenule i onda se javio...ajme strahota kakve mi je traume priredio. Dobit će po guzici maloj za ovo :luv Zadnjih dana je pak tolko aktivan da mi ponekad udarci znaju biti i bolni...očito je opet promjenio položaj jer ga osjetim triput jače nego ranije i lupa više prema sredini i skroz gore pod rebra.

buba, suosjećam s tobom što se tiče nesanice. Identično je i kod mene...stalno se dižem na wc i to me izluđuje, nekad zaspim odmah, nekad sam budna od 4 ujutro pa isto ko i ti kopam po mobu, samo što ne igram igrice nego visim na instagramu :ajme

Drago mi je da ste mi sve dobro i nek samo tak i ostane do kraja :kiss

16 vel 2016, 14:40

kitty je, je, dobro si skužila :) ide popodne u vrtić, odvedem je u 4, pokupim između 20-20:30, vrtić radi do 21..s obzirom da ne radim, to mi je super opcija, a i njoj popodne ispunjeno, pogotovo u zimskom periodu kad mrak padne u 4 popodne, di ću s njom.
ovako svima super :mrgreen ima i dvije užine u tom boravku.

mlada mama mi smo svi troje išli u kineski na veceru..obožavamo tamo jest..mogla bi svaki dan :ajme sad san išla pješke od Prime3 do Trstenika, morala san se sad istuširat jer su mi i mudante bile mokre od znoja..ubi me ova južina..fuj fuj..al bar nema kiše ...bidna M mi govori..mama, okice su mi umorne :lol

uhh.ja sam imala koma snove u početku..katastrofa..noćas sam sanjala da sam rodila, mm me porodia i beba je bila na zadak :mrgreen .ovih dana mi se tako teško namistit u krevetu, leđa bole, kukovi bole, kolina me bole..boliiii meeee :lol

nosila sam jutros urin za urinokulturu.ono.potajno se nadam da će više pronać nešto, pa da popijem atb i da zatvorimo to poglavlje više, baš me nervira ovako, sendimentacija užasna, svega živoga u urinu, a kultura sterilna, za poludit.

sutra idem opet vadit krv za krvnu grupu..28.tjedan danas :shock

17 vel 2016, 10:48

super je vrtić popodne! ma, baš bezveze da takvih nema i više - uz gomilu roditelja koji rade u smjenama! :lebdi

ja sutra na pregled. napokon. pun 31 tjedan, u 32. tjednu sutra. još malo i na konju smo! :dada tjedan dana nakon toga UZV (ako ne posalje sutra - hoce ako nesto nece djelovati OK). trbuh mi skroz simpa izgleda, još nije prevelik.

žgaravice me baš znaju izmučiti, ali fala svemiru ne traje dugo kada krene, a i Rennie pomogne.

čitam ove stravične priče iz vinkovačkog rodilišta... znam da ne bih trebala, no lijepe se takve informacije za mene. strava živa :strah nisam još spremna na porod ove curke...

18 vel 2016, 11:14

Jutro!

20 stupnjeva je vani, hoće li južina ikad prestat? dobro se nisam razvela od muža ove dane :zub
ugl. luda sam :mrgreen
a mala isto viče non stop da joj je južina u glavi ahhahahahha
ugl. veselo

Lilki o i mi smo svi troje ušli na valentinovo na doručak, nema bez male nigdi , još voli s nama provodit vrijeme, kad se ona odlipi, mali će se prilipit :mrgreen

Kitty sretno danas na pregledu i javi! :dada
šta se tiče priče iz rodilišta, ne želim , odbijam razmišljat o tome, užas, tuga i jad! :place

18 vel 2016, 13:10

hello curke :) kako steeee

kitty i ja tako kažem za svoj stomak..baš je sladak :mrgreen lipo oblikovan :lol jesi bila na pregledu?
mene su sad par noći za redom probudile žgaravice, i to toliko da i je došlo da povratim u jednom momentu, pa se na večer najedem bajama i sad mi bude skroz dobro, prolazi čak i bez Rennija

mlada mama naša M je zakon..svugdi smo je vukli za sobom, išli smo i u London s njom kad je imala nešto sitno manje od 2g, bila je zakon, i baš nam je bilo ekstra, ono, želim je svugdi sa nama, jedino ako se mm i ja dogovorimo da ćemo zajedno izać onda je odvedemo kod mojih pa spava kod njih. al to su rijetkosti, jer inače mm i ja izlazimo odvojeno, on petkom ja subotom :mrgreen i super nam je tako..al prda mala voli ić po restoranima, ko da ima neki switch u glavi, to se ponaša ko francuska kraljica u restoranu, koristi se priborom, sva važna i fina..mislim se, majku ti tvoju, ko te ne zna skupo bi te platija :lol

a ova južina više..puna mi je kapa..jutros je M i mene prijateljica odbacila do jednog dućana, jučer sam namolila prodavačicu da mi ostavi jaketicu do jutros da je M može probat, zimska jaketa, bila 319kn sad 89kn :D, i taman će joj bit za ovu zimu i iduću godinu a možda čak i iduću zimu.

išla san jučer vadit krv za krvnu grupu, sutra gotov nalaz...i da, gotov nalaz od urinokulture.. kultura STERILNA, samo 2-3 leukocita..mislim da ću morat urologu ili nefrologu..ja bi rekla da je do bubrega onda, ili kakav kamenčić ili pijesak. ma, bitno da nema beštija.

a ova priča iz rodilišta, na žalost nije jedina, i sigurno se u svakom rodilištu desilo nešto barem približno slično..mislim, užasno je da se u 21.st uopće može dogodit takvo nešto. prvo, ti doktori i svo medicinsko osoblje rade na najlipšem mogućem odjelu i mistu u svemiru, kako moš bit debil?!??!?

18 vel 2016, 16:00

evo me, djevojke! :hug

sve OK - šav drži, cerviks skraćen, ali najvažnije je da šav drži. :joy umjereno mirovanje (dakle, ne trebam više ni mirovati). kontrola za tri tjedna; sljedeći tjedan UZV.

joj, držimo se dobro! :srca

18 vel 2016, 16:22

Bok cure!

Kitty super za pregled! Kad će ti onda micati šavove? Je li ti možda rekla?

Danas sam vadila krv za iregularna tijela, nalaz u utorak, a u utorak idem i na pregled na polikliniku. Moram priznati da me malo frka jer baš ne mirujem ovih dana.... pritisak mi je samo kad duže stojim....
Još ništa ne radim po kući, niti ne kuham, a luda sam od svega, ne mogu ni zamisliti kako je ženama koje moraju cijelu trudnoću preležati :strah
a s druge strane, baš ništa mi se ne da.... lovi me nervoza.... još ovo vrijeme.... uh....

18 vel 2016, 19:46

Buba je napisao/la:Kitty super za pregled! Kad će ti onda micati šavove? Je li ti možda rekla?

ma čuj, pitala sam - kaže u 38. tjednu. ali sam zapravo shvatila da će se čekati prirodni porod, ako do njega dotad ne dođe (ako mi ne pukne vodenjak i/ili ispadnu šavovi), skidat će ovisno o situaciji - o bebi, njezinom položaju, razvoju itd. dakle, nije nužno da će ih skidati - kako sam ranije mislila, čim uđem u termin.

a a propos mirovanja... Buba, meni je - iako je bilo grozno - možda dobro došlo to što sam završila u bolnici na dva tjedna. došla sam u bolnicu u 5. brzini, tamo sam naprosto morala usporiti - jer nit' sam mogla gdje šetati, nit' sam mogla išta raditi. tako da je za mene to u biti bila dobra "tranzicija" iz kretanja u mirovanje... imam tetu koja dolazi čistiti svaki tjedan, skuham najnužnije, a dok nisam ni to mogla - ručak mi je donosila svekar. imaš li mogućnost priuštiti si tetu čistilicu? meni je to bilo najvažnije jer me živcira nered...

19 vel 2016, 09:56

'Jutro!

Moji bi poludili kad bi uzela nekoga da mi čisti. A užasno me živcira nered... nisam inače neka teška pedanterija, ali sad me izluđuje kad vidim ispod stola prašinu, ili oko peći (grijemo se na drva i prašina je neizostavna).... ja sam prije usisavala 2x dnevno, svaki drugi dan prala pod, taj dio mi je najgori... Jutros nisam mogla izdržati i išla sam oprati prozore u dnevnom jer me užasavalo koliko su prljavi :ajme
A sad je md preuzeo na sebe i kuhinju i čišćenje i veš... i vidim da je lud, ali što mu ja sad mogu, sam je htio....

Cure, jeste li imale neki čudni metalni okus u ustima? Mene je sinoć ulovilo i nikako ne popušta. Prvo sam mislila da sam popila premalo tekućine, ali pijem barem 2l vode+čaja dnevno, sad ću nešto pojesti ali jezik mi je sav nekako odrvenjen i čudan.... :shock

(i užasno mi je koliko sam grintava u ovoj trudnoći :bonk )

19 vel 2016, 10:02

Jutroooooooooooooo

Nisam se naspavala baš, probudio me u 3h začepljen nos, pa sam si tražila pozu u kojoj mogu disat :ajme već se vidim večeras kako krepajem već u 20h
ajde bar je južina popustila :mrgreen

Ja nisam još žgaravicu imala, puj puj nadam se da i neću

Lilki mala vam je zakon! :dada a ti i mužić joj izlazite, svaka čast na volji :mrgreen

Kitty super da je sve u redu, još ćeš ti proć termin ;)

Buba vjerujem da ti nije lako.... sretno na pregledu u utorak i nadam se da će ti maknit i mirovanje
Tema je zaključana