Sada je: 13 srp 2026, 10:06.

AFP-alfa feto protein....

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

AFP-alfa feto protein....

PostPostao/la marie1982 » 27 sij 2011, 13:22

da li je tko imao povisen afp?ili ima povisen?
ja imam 153 i neznam dal ce to imat kakvog utjecaja na bebu..u vrijeme kad sam trebala ic vadit afp morala sam na triple test pa mi gin nije dao afp da vidim..sad kad mi dao povisen mi...na triple testu bio je u granici normale a sad se duplo povecao sa 34 na 77 pa sad 153.... :shock cula sam ak je uzv ok da je uredu ali opet :dunno zapitas seeeee
slika
marie1982
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: AFP-alfa feto protein....

PostPostao/la MON » 27 sij 2011, 13:45

marie1982 je napisao/la:cula sam ak je uzv ok da je uredu

ovo sam i ja sad pročitala, ali nisam našla niš drugo :dunno
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la marie1982 » 27 sij 2011, 14:35

pa da stvarno zbunjola.....ne mogu nac na internetu nista....doktorica nejasna bila prosli put kad mi 77 bio nalaz a sad 153 uhhhh,,,,,,a sad sam 25+5 trudna......a opet moj mali bebac jako zivahan pa se pitam da nest nije uredu ne bi bio toliko zivahan :dunno valjdaaaaa
slika
marie1982
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † Sanika » 28 sij 2011, 13:07

Marie a zašto si ga naknadno (kasnije) radila?
Ako je u testu bio ok i ako ti je UZV ok, ne bi trebala brinuti. Taj protein navodno raste s trudnoćom. Zato se test radi baš u specifično vrijeme trudnoće.
Meni je bio u obje trudnoće prema tim testovima bio povišen, što je ukazivalo na rizik na Down sindrom, no zapravo je sve bilo ok.
Objašnjenje koje sam dobila da je to ipak samo statistika, te da svaki organizam drugačije reagira na trudnoću.

Sretno! :luv
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la marie1982 » 31 sij 2011, 11:55

Sanika je napisao/la:Marie a zašto si ga naknadno (kasnije) radila?
Ako je u testu bio ok i ako ti je UZV ok, ne bi trebala brinuti. Taj protein navodno raste s trudnoćom. Zato se test radi baš u specifično vrijeme trudnoće.
Meni je bio u obje trudnoće prema tim testovima bio povišen, što je ukazivalo na rizik na Down sindrom, no zapravo je sve bilo ok.
Objašnjenje koje sam dobila da je to ipak samo statistika, te da svaki organizam drugačije reagira na trudnoću.

Sretno! :luv

dali su mi doktorica sto vodi moju epi i ginekolog po njenoj preporuci ali nisam vidila da to ima vec na triple testu....pitala je moja dokt neku doktoricu iz zg a i rekla joj da je normalno da bude povisen......pa mi rekla da je sve ok a sad cu i uzv radit nisam 2 mje....pa ce na njemu garant bit sve ok...........dankeeeeeeeeeeeeee
slika
marie1982
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.