Sada je: 13 srp 2026, 12:34.

prepidil i epiduralna

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

prepidil i epiduralna

PostPostao/la srecica tara » 05 vel 2011, 11:12

Sta se sve vise i vise blizim kraju strepim od prepidila. Prvi porod sam ga dobila jer se nisam nista otvarala, drugi sam ga izbjegla, treci je bio spreman za upotrebu, ali na srecu sam ga nekim cudom izbjegla. Znaci da sam "pretplacena" na njega.
Zanima me dali se moze u slucaju da se primi prepidil trazit i epiduralna, dali tako gel gubi svoju funkciju kao djelotvorno sredstvo?
Iskustva??
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

Re: prepidil i epiduralna

PostPostao/la Krumpirić » 05 vel 2011, 12:01

naprotiv, ako se loše otvaraš i porod dugo traje, mogli bi ti i sami ponudit epiduralnu.

koliko su ti trajali porodi? nije uobičajeno da na četvrtom baš stvari idu tako sporo da treba gel i epiduralna...mislim, naravno da je sve moguće, al obično je svaki sl. porod žešči i brži. :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la srecica tara » 05 vel 2011, 13:32

prvi porod od primanja gela je traja 7 sati.
drugi je bija uz drip 10 sati
i treci sam u sat vrimena rodila stim da je bilo upitno oce mi dat i tad gel. ali na svu sricu rodila sam uz svoje trudove.
niko mi nista nije nudija, i sad me strah vata ponovo od same pomisli da ce me mozda dopast porod uz gel :ajme . jer nemam namjeru umirat u bolovima, pa me zato zanimaju iskustva. definitivno bi se odlucila za epiduralnu uz gel.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 05 vel 2011, 13:37

rodila si u sat vremena svojim trudovima?
pa ne brini, bit će sve ok.
za epiduralnu trebaš doći na vrijeme u bolnicu, a onda moraš biti spremna i na ubrzavanje poroda.
Ne shvaćam zašto bi iti jedno od tog dvoje bilo potrebno 4. put.
ako bude, uz gel možeš tražit epiduralnu.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la srecica tara » 05 vel 2011, 13:43

da, jutro prije poroda oko 5 ipo mi je ispa sluzni cep i odma sam isla ne dugo iza toga u bolnicu di me pregledava i na oko neiskusan mladi dr. zakljucuje da je pl. voda. nakon toga me pregledava dr. Alujevic i salje na odjel, jer nije bila pl. voda. i tu sam prespavala. i negdi oko 5 ipo me pocelo lagano bolit, otvorena 8 prstiju i nakon sat ipo vrimena sam rodila sasvim prirodno.

a volila bi da nece bit potrebno nista od to dvoje,ali ipak sam toliko u strahu od gela da jednostavno zelim sve moguce opcije uzet u obzir ako bude. E super sad mi je lakse jer stvarno neznam dal bi mogla izdrzat ponovo tu bol, mislim da nebi.

Hvala ti!!!
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la titirlica » 06 vel 2011, 11:04

ja sam dobila i gel (nisam se otvarala) i epiduralnu :dada Porod trajao 15,5 sati
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la anteaa2009 » 30 srp 2011, 17:44

Potpisujem da je prepidil gel nešto najbolnije i najružnije što sam iskusila u životu...ali tako je trebalo biti.Moja bebica je umrla u 39 tj. trudnoće i morali su me hitno poroditi.Tek sam se otvorila nakon četvrtog prepidila i doktori nisu mogli vjerovati da sam tako zatvorena....bolovi i trudovi su ajmeeeeeeeee kao i stavljanje gela...dobila sam epiduralnu koja apsolutno nije djelovala...i jedva sam ostala živa....ali...u svakom slučaju rodila bih radije svaki mjesec jednu bebicu nego jednom ponovila iskustvo s prepidilom....
anteaa2009
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la srecica tara » 30 srp 2011, 21:56

anteaa2009 je napisao/la:Potpisujem da je prepidil gel nešto najbolnije i najružnije što sam iskusila u životu...ali tako je trebalo biti.Moja bebica je umrla u 39 tj. trudnoće i morali su me hitno poroditi.Tek sam se otvorila nakon četvrtog prepidila i doktori nisu mogli vjerovati da sam tako zatvorena....bolovi i trudovi su ajmeeeeeeeee kao i stavljanje gela...dobila sam epiduralnu koja apsolutno nije djelovala...i jedva sam ostala živa....ali...u svakom slučaju rodila bih radije svaki mjesec jednu bebicu nego jednom ponovila iskustvo s prepidilom....

zao mi je. :hug

ja sam ga i sad na porodu dobila. umetanje i nije bolno, bar meni bilo. a doduse ovaj put se nije ni " primija" :nana :nana
nisam se snjim otvarala, tek s dripom. i zahvalna sam sta Bogu dragome sta nije uspija.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 41 gostiju.