Sada je: 13 srp 2026, 12:34.

"Pjesma andjela" za trudnice

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

"Pjesma andjela" za trudnice

PostPostao/la Stellina » 13 stu 2011, 19:14

Prosvrljama sam cijeli forum u nadi da cu naici na slicnu temu, ali nazalost tome ni traga. A mozda i na srecu - barem cu Vas upoznati sa ovom tradicijom koja se koristi kod nas. :srca

Naime radi o metalnom privjesku koji moze imati formu srca, kockice ali u vecini slucajeva ima okruglu formu -loptice u kojoj se nalazi metalni privjesak koji se nasim pokretima mice (princip zvoncica) i proizvodi ugodan i njezan zvuk - kojeg ovdje kod nas nazivaju "chiama angeli" ili "poziv andjela". Ne radi se o dosadnom zvuku zvonca koji bruji oko nas kada se micemo vec se radi o zaista ugodnoj melodiji koju naprosto obozavam.
Vjeruje se da taj isti zvuk priziva naseg andjela cuvara koji nas stiti. Nose ga djeca, mame, bake, prijateljice jer donosi srecu , ali ipak je najvise poznato po tome da ga nose trudnice. Nosi se na dugom lancicu koji doseze skoro do pupka tako da dira trbuh i vasim pokretima se mice i proizvodi zvuk koji vasoj bebici odgovara i smiruje ju, a jednako tako i vas.

Kod nas je zaista poznati ovaj obicaj i ovaj privjesak nosi gotovo svaka trudnica.
Ja sam ga nosila i prije nego sam zatrudnila jer je zvuk zaista smirujuci i vjeruje se da pomaze u dolasku zeljene trudnoce, a sada kada sam na pocetku trudnoce nosim ga sa jos vecom ljubavi :srca

Privjesak potjece iz Meksika i mozete ga naci pod nazivom "Bola messicana". Pa eto, ako vam se svidja ova ideja , mozete si priustiti ove slatke privjeske za vas i vasu bebicu :grligrli

Evo vam jedan link (mozete odabrati engleski jezik ) http://www.robertogiannotti.com/chiama_ ... ?lingua=en i malo slikica :zivili
slika

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.usslika

Uploaded with ImageShack.us
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: "Pjesma andjela" za trudnice

PostPostao/la nevenera » 14 stu 2011, 21:08

bolu se može nabaviti na više naših stranica koje se bave web prodajom, nije nižna nabava izvani. nisam vidjela s anđelom do sad, većinom srca, kamenčići i tome slično. cijena im je koliko sam vidjela kod nas od 170 - 270 kn.
ja to s tinom nisam koristila. umjesto toga sam pričala s njim, a puštala sam mu i glazbu na trbuh.
sad mi je ta bola zapela za oko, ali se nisam još odlučila.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la lastavica » 14 stu 2011, 22:52

stellina, zanimljivo. Otkuda si ti ? iz Meksika ili ?
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Stellina » 15 stu 2011, 17:03

Ha ha! Nisam iz Meksika, hrvatica sam al zivim vani, ne u Meksiku :mrgreen

nevenera , nisam ni ja jos vidjela da postoji u obliku andjela ili si mozda nesto krivo shvatila :mrgreen
Nisam do sad nikako mogla naci na hrvatskim forumima il stranicama ovaj proizvod, zato sam vas htjela upoznati sa njim :luv Ali ako ga ima za naruciti i kod vas, pa zasto ne...Pravo savrsenstvo za usi :le
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 41 gostiju.