Naime radi o metalnom privjesku koji moze imati formu srca, kockice ali u vecini slucajeva ima okruglu formu -loptice u kojoj se nalazi metalni privjesak koji se nasim pokretima mice (princip zvoncica) i proizvodi ugodan i njezan zvuk - kojeg ovdje kod nas nazivaju "chiama angeli" ili "poziv andjela". Ne radi se o dosadnom zvuku zvonca koji bruji oko nas kada se micemo vec se radi o zaista ugodnoj melodiji koju naprosto obozavam.
Vjeruje se da taj isti zvuk priziva naseg andjela cuvara koji nas stiti. Nose ga djeca, mame, bake, prijateljice jer donosi srecu , ali ipak je najvise poznato po tome da ga nose trudnice. Nosi se na dugom lancicu koji doseze skoro do pupka tako da dira trbuh i vasim pokretima se mice i proizvodi zvuk koji vasoj bebici odgovara i smiruje ju, a jednako tako i vas.
Kod nas je zaista poznati ovaj obicaj i ovaj privjesak nosi gotovo svaka trudnica.
Ja sam ga nosila i prije nego sam zatrudnila jer je zvuk zaista smirujuci i vjeruje se da pomaze u dolasku zeljene trudnoce, a sada kada sam na pocetku trudnoce nosim ga sa jos vecom ljubavi
Privjesak potjece iz Meksika i mozete ga naci pod nazivom "Bola messicana". Pa eto, ako vam se svidja ova ideja , mozete si priustiti ove slatke privjeske za vas i vasu bebicu

Evo vam jedan link (mozete odabrati engleski jezik ) http://www.robertogiannotti.com/chiama_ ... ?lingua=en i malo slikica

Uploaded with ImageShack.us

Ali ako ga ima za naruciti i kod vas, pa zasto ne...Pravo savrsenstvo za usi