Sada je: 13 srp 2026, 12:34.

Grudi na početku trudnoće

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Grudi na početku trudnoće

PostPostao/la zvrka » 20 ruj 2011, 09:33

Molim vas za pomoć. Test mi je pozitivan, kod ginekologa sam naručena za dva dana i ludim već par dana od kad sam saznala jer me jaaaaaako brine to što mi grudi uopće nisu natekle niti malo, niti su bolne, niti su bradvice drugačije - ništa :( Svi pričaju da je to jedan od prvih simptoma pa se brinem da nešto nije u redu... zapravo, nemam nikakve simptome osim što mi se stalno čini da ću dobiti zbog grčeva i temperatura mi je blago, sasvim blago povišena...
Da li je netko imao slično iskustvo?
Inače, na pozitivan test smo čekali skoro 5 godina (da malo bolje shvatite moj strah) ali to je već duga priča...
dražesni pupoljak svibanjski 2012.
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Grudi na početku trudnoće

PostPostao/la Tany » 20 ruj 2011, 10:14

Ma nema tu uopče pravila, ja bi prije svake menge imala bolne grudi, osjet mirisa mi se pojačal za 100% i još te neke smjernice koje bi upučivale da sam trudna, a kad sam zatrudnila (još nisam ni znala da jesam) ništa od toga, ni grudi ni njuh ni mučnine, jedino sam dobila žgaravicu koju nikad nisam imala i nekolko me dana bolel zub, onak bezveze bolel i pprestal, a onda sam nakon mj i nekolko dana skužila pa nema menge i testek je bil + :luv
slika
Tany
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Kaya071 » 20 ruj 2011, 10:31

Prvo, cestitam na plusicu :zivili .

A drugo, moras se nauciti da prestanes slusati sta svi govore. Jer mi smo svi individualni, svacija trudnoca je individualna i nece ti biti dobro ako krenes porediti prvo svoje simptome, pa onda trudnocu, sa ostalim curama.

To sto imas bolove, a la menstrualne, je jedan od dobrih pokazatelja, jer je znak da se materica siri (mada je i to individualno, mene je recimo bolio stomak, a moju drugaricu ama bas nista). Grudi te ne moraju boljeti ovako rano, mogu poceti tek kasnije, a desava se da ne bole nikako (jedino se povecavaju).

Smiri se, bice sve pod kontrolom. Nabaci osmijeh zbog dugo iscekivanog plusa i hajmo malo pozitive :kiss .
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la zvrka » 20 ruj 2011, 10:36

Joooj, lakše mi je kad nešto ovako pročitam, hvala puno!! Čini mi se da je to stvarno rijetkost da se grudi ne promijene na početku....a još su mi je prija rekla da ju je dr. odmah pitao na početku trudnoće (zatrudnila malo prije mene) jesu li joj grudi natekle i kad je rekla da nisu nije bio zadovoljan....
Znam da smo svi različiti, uh, tko će iščekati prvi pregled
cure :kiss za ohrabrenje
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tratinčica1711 » 20 ruj 2011, 14:20

Prvu trudnoću sam skužila po izrazito osjetljivim bradavicama, a sad u drugoj- ništa!! Znači , baš ni jedan simptom. Grudi su me počele boljeti tek 2-3 tjedna nakon što sam saznala da sam trudna, mučnina također.
Čestitam, želim ti pravu školsku trudnoću i predivan mirišljivi smotuljak! Sretno!
F- 2009. :belji
L- 2012. :mali
tratinčica1711
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zvrka » 20 ruj 2011, 20:07

tratinčica1711 je napisao/la:Prvu trudnoću sam skužila po izrazito osjetljivim bradavicama, a sad u drugoj- ništa!! Znači , baš ni jedan simptom. Grudi su me počele boljeti tek 2-3 tjedna nakon što sam saznala da sam trudna, mučnina također.
Čestitam, želim ti pravu školsku trudnoću i predivan mirišljivi smotuljak! Sretno!

Hvala!!!! još jedan dan do prvog pregleda, imam grčeve, stalno mislim da ću dobiti pa se nikako ne mogu opustiti
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Roza » 20 ruj 2011, 20:48

Znam draga kako ti je i šta god ti mi sad rećemo neceš zbog toga pristat bit napeta i nervozna. Ja ću ti samo čestitat na plusiću i reći ti da ja nisan imala nikakve simptome a grudi su me počele tek kasnije boliti.
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mt_marina » 21 ruj 2011, 20:01

čestitke na plusiću! :zivili
nisu ni mene boljele grudi, tek dosta kasnije i to jako malo, par dana samo
ako čekaš pet godina na ovaj plusić, onda znaš što znači strpljenje...a tek ga sad trebaš imati, jer s plusićem na testeru počinje konstantno čekanje, prvog..pa drugog, trećeg ultrazvuka, itd....
30.12.11. mamin cvrcak
mt_marina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suzana77 » 28 ruj 2011, 14:32

Mene su kada sam sumnjala na trudnocu bolile,ali vise bradavice koje su narasle..pa kada sam bila u 6 tj skoro su me pa i prestale..zabrinula sam se,mislila sam da nesto nije uredu,ali to je sve normalno..kod svakoga je to individualno..
suzana77
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lillivanili » 28 ruj 2011, 15:32

zelim da ti to bude prvi od mnogih plusica mila ,sretno i uzivaj :mah
Andjele, sklopi okice i u tami noći pronadji svjetlo mjesečine da ti obasja snove i u njih dovede one zbog kojih se vrijedi sutra buditi!
lillivanili
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la somnus » 13 lis 2011, 20:48

Ja se ne sjećam kakve su mi grudi bile, ali dobro se sjećam da sam svako malo mislila da sam dobila ili ću dobiti, nakupovala se uložaka svih vrsta, tableta jer sam mislila da mi je to najgori PMS u životu, kad ono :tru
I mi smo dosta čekali (4 godine).
Čestitam :proljece
slika
slika
somnus
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lizalica26 » 03 stu 2011, 08:23

zasad malkić, ponekad al skoro pa ništa ne bole ;)
lizalica26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la petunia » 11 stu 2011, 10:10

Sigurna sam da vas ima što ste zatrudnile dok ste još dojile...
Ja još nisam napravila test, al ono, dosta je velika mogučnost, danas ga kupujem, sutra ujutro radim test.
Moj dječak ima 19 mjeseci i još dojimo :luv
U prvoj trudnoći su mi najjači znak trudnoće bile upravo grudi, tamne bnradavice, vidljive žile i napetost, javlja li se to iako mama još doji?
Ima li slićnih iskustava?
L. 05.04.2010.
slika
petunia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tina85 » 23 stu 2011, 01:25

Zanima me kada se te bolne grudi javljaju,da li odmah na pocetku trudnoće ili kasnije?radila sam test al je bio negativan a grudi me uzasno bole,iako mi je termin za mjesecnicu tek pocetkom iduceg mjeseca....
tina85
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 23 stu 2011, 01:28

tina, još je prerano za test ;)

evo, pogledaj malo tu viewtopic.php?f=35&t=60301
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la tina85 » 23 stu 2011, 01:36

znam da je prerano,no osjecala sam se nekako kao da ce biti pozitvan :(
kada je najbolje napraviti Betu?
tina85
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Liv Tyler » 23 stu 2011, 09:03

petunija ne znam da li ti je još uvijek aktualno ovo pitanje od gore i da li će ti pomoći moj odgovor ali meni su grudi bile jako osjetljive prilikom dojenja kad sam ostala trudna. Gotovo onako kao na početku dojenja. A mali je imao preko dvije godine i bili smo debelo od uhodavanja. :mah
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la zelja22 » 25 stu 2011, 21:01

Dobra večer drage moje!!
Nova sam na forumu i ovo mi je prvi post :) Švrljajući po forumu vidim da vas ima još koji se bore za malog anđela i onda shvatim da ja i mm nismo sami!! Svima nam želim što prije te toliko željene plusiće!! ;)

Evo da vam prenesem svoju situaciju,pa molim da mi odgovorite ako je itko bio u istoj situaciji..zna nešto,itd, :)

Ugl trudimo se za bebu 2 i pol godine. Prošla sam HSG u Cita kao i i evo čekamo rezultate naše 3. inseminacije!! Spermiogram u muža je bio izvrstan (točno tako je pisalo na nalazu :D ),a kod mene bilo 7 lijepih folikula!!

Danas je 8.dan od inseminacije!! Imam bolove u dojnjem dijelu trbuha...umooornnaa samm..i što mi najviše nije jasno, dvije večeri za redom i danas preko dana imam stalno temperaturu 37.1!!

Koristim Utrogestane 3X1!!

Ima netko slično iskustvo??? Savjet??? Bilo štaaa?!? Ugl ne znam kako ću izdržati do testa :(

Čekam vaše odgovore...šaljem puno kissicha!!! :kisichagic
slika
zelja22
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MON » 25 stu 2011, 21:07

draga, dobro nam došla na forum i držim fige da je bebač na putu :dada
no što se savjeta i iskustava tiče, mislim da ćeš ih najviše dobiti od naših cura na Neplodnosti

viewforum.php?f=33

Puno sreće i nadam se da se uskoro pišemo ovdje na Trudnoći :kiss
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la zelja22 » 26 stu 2011, 10:48

Draga MON hvala ti puno i obavijestit ću čim budem imala ikakvih novosti...do testa ima još 5 dana...ako uspijem toliko izdržat da ne napravim kojega i prije ;)
Čujemo se... :kisichagic :kisichagic
slika
zelja22
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

STALNO POVIŠENA TEMPERATURA NAKON INSEMINACIJE!

PostPostao/la zelja22 » 26 stu 2011, 11:37

Hellooo drage moje..evo otvaram ovu temu u nadi da netko ima slično iskustvo i da zna nešto o tome!

Naime,od 7. dana nakon inseminacije navečer sam dobila temperaturu 37.1..užasna pospanost i umor..temperatura tako i drugu večer i jučer cijeli dan temperatura 37.1-37.2! Noge mi hladne kao led :mrgreen (što je kod mene uvijek tako),a temperatura ta!!!
Jutros sam još u krevetu mjerila i bila je 36.6 i nakon 40-ak minuta 36.9!!
Vjerovatno vam se vrti od ovih silnih brojki :baba alliiii..kao što i pretpostavljate...ja se nadam da je to :bab !!! ;) I da...jučer-prekjučer sam imala takva probadanja u dojnjem dijelu trbuha da je to bilo žalosno!! :angry

Molliimm vas ako ima tko kakvih sličnih iskustava da odgovori....šaljem vam puno pusssaaaa i pozdrava!!!!!!!!!!! :kisichagic :kisichagic
slika
zelja22
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zelja22 » 26 stu 2011, 11:38

Ajjjojjjj kako sam glupa :baba :baba :baba :baba !!! Htjela sam otvoriti novu temu...kad opet ovdje...vidi se da sam nova na forumu...ni temu ne znam otvoriti :ne :ne :ne
slika
zelja22
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thinkPINK » 26 stu 2011, 11:53

Zelja dobro dosla na forum!
Pogledaj malo link koji ti je MON stavila. Na tom dijelu foruma ces dobiti najbolje odgovore na svoje dvojbe i procitati najvise iskustava slicnih tvojima.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zelja22 » 26 stu 2011, 16:56

ThinkPINK hvaaallaaa....i svima drugima :) daa..našla sam neke cure sličnih iskustava i pomalo se uhodavam u forum :yess !!
Uglavnom javim vam rezultate testa 01.12.!! :) Nadam se plusiću za najljepši Božić....nadam se...čujemo se!!!! :kisichagic :kisichagic :kisichagic
slika
zelja22
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tina85 » 27 stu 2011, 02:06

Svima koji zele bebicu zelim + i prije Bozica,mislim da bi mi to bio najljepsi dar
tina85
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la zelja22 » 27 stu 2011, 12:29

Da...slažem se...svima koji žele i čekaju taj čarobni + ŽELIM DA IM TAKO I BUDE....to bi definitivno bio najljepši Božić...nadajmo se...u nadi je spas.. :grligrli :kisichagic :kisichagic
slika
zelja22
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 41 gostiju.