Sada je: 13 srp 2026, 12:34.

Escherichia Coli pred kraj trudnoće

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Escherichia Coli pred kraj trudnoće

PostPostao/la Tonia9 » 14 stu 2011, 20:48

Bok svima,
Nova sam na forumu i molim vas za pomoć tko je imao iskustva sa Esc.Coli pred kraj trudnoće.
Nikako da je se izliječim, popila sam već par tura antibiotika, ali bakterija nikako ne pada ispod 10 na 5.
Sada sam 37 tjedana trudna i doktor mi je rekao da će me zadržati u bolnici na inekcijama.
Jel imao netko slično iskustvo? Inače čekam prvu bebu.
Tonia9
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Escherichia Coli pred kraj trudnoće

PostPostao/la nevenera » 14 stu 2011, 21:04

ja sam imala e.coli, pukao mi je vodenjak od nje, tako su mi rekli. dobila sam nolicin ali nije pomoglo jer je par dana nakon pukao vodenjak. porod je bio ok, sve je bilo ok s bebom, nitko nije bio zabrinut zbog e.coli. ja sam popila nolicin do kraja, urinokultura je bila čista nakon poroda.
pij brusnicu i c vitamin, izbjegava sve šećere (kolače, čokolade, zaslađivanje svega), što više jogurta
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la MON » 14 stu 2011, 21:11

Tonia, dobro nam došla na forum i čestitam na trudnoći :dada

Uz ovo što je Nevenera napisala, ja bi još samo dodala da je dobro da si pod kontrolom i da se prati situacija. Već si praktički u terminu, tako da držim fige da sve prođe bez problema :zivili
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la titirlica » 14 stu 2011, 22:33

Slušaj doktore i bit će sve o.k..... moja frendica se oglušila na doktorov savijet da treba ostati u bolnici , vratila se nakon 4 dana sa temperaturom 40, sepsom, bakterija podivljala :strah ...jedva živu glavu izvukla i ona i beba , na kraju je sve super ispalo kako je moglo biti , zato pravac bolnica i sve bude o.k. :srca
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tonia9 » 14 stu 2011, 23:33

Hvala cure na dobrodošlici i savjetima :)
Pred kraj tjedna idem u bolnicu pa ću se javiti sa vijestima. A dotad, brusnica, jogurt i voda voda voda :D
Tonia9
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tanja1989 » 18 sij 2012, 18:33

:/ kolko sam shvatila radi se o beštiji u urinokulturi, tj u urinotraktu... meni je izolirana e.coli iz brisa cerviksa, prije tri dana, sutra idem na kontrolu...al mi je termin za 2-3 dana onak školski... pretpostavljam da moram na antibiotik... al ak me stisne prije antibiotika kakve mogu bit posljedice??? ima ko iskustva? pretpostavljam da se i beba sigurno zarazi kod poroda kad je izolirana beštija u cerviksu? :place
slika

slika
tanja1989
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nevenera » 18 sij 2012, 19:16

bolje antibiotik nego da se desi neka komplikacija. tu se ide onim - manje zlo
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la MON » 18 sij 2012, 19:25

tanja, bitno da se zna da imaš e.coli u brisu iz cerviksa. ako se i ne stigne djelovati antibiotikom, pretpostavljam da će razmisliti o najboljem načinu kako da te porode uz najmanji rizik za bebu. vjerojatno će beba onda odmah dobiti antibiotik i biti će zaštićena (ovo nagađam).

držim fige :hug
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la † Sanika » 18 sij 2012, 21:45

Vodila sam borbu s e coli skoro cijelu prvu trudnocu, popila brdo amoxila, i stalno je bila oko 10 na 4. Na porodu su maloj uzeli bris uha i nosa za svaki slucaj. Sve je proslo ok!
Biti ce sve u redu.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 41 gostiju.