Sada je: 13 srp 2026, 12:34.

Pravilno disanje pri porodu

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Pravilno disanje pri porodu

PostPostao/la Ovan » 22 svi 2012, 21:06

rusulice duboko trbusno ide prije nego trudovi pocmu bit pre bolni. Kasnije prelazis na plitko prsno ubrzano disanje (kao kad pas dahce). Stvar je da se kod jakih bolova, ukoliko dises duboko trbusno, sudaraju maternica i pluca i onda boli jos vise. Neke cure uspiju cijeli porod s prvom tehnikom, ali to je rijetkost. Osjetit ces kad bol postane pre velika i tjelo ce ti samo trazit da promjenis tehniku disanja. Meni je strasno pomoglo pravilno disanje. Vikanje i stiskanje ne pomaze ni tebi ni bebi, samo jos vise boli. Meni je najgori dio bio sat vremena tiskanja (beba se nije spustila) jer nisam mogla pravilno disat, pa me bolilo puno gore.
ja 80' - ok, dok se ne dokaze suprotno; mm 76' - oligoastheno
06/11 - 1. IVF Cito - 14. dpt beta 133!

slika
Ovan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ovan » 22 svi 2012, 21:09

vjezbaj to plitko disanje tako da stavis ruku na prsa i pratis kako ti se mice ruka. Trbuh ti se ne smije dizati (trbuh radi samo kod dubokog disanja). Pokusaj izdrzat takvo disanje 1 min jer toliko traje trud. Ako vidis da ne mozes udahni jednom dublje da uhvatis zrak i samo nastavis dalje. U pocetku ce ti bit teze, ali s vjezbanjem postaje lakse.
ja 80' - ok, dok se ne dokaze suprotno; mm 76' - oligoastheno
06/11 - 1. IVF Cito - 14. dpt beta 133!

slika
Ovan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 23 svi 2012, 10:15

Ovan jesi to i ti išla na tečaj u klub trudnica, ko da čujem njiohove riječi :D znam to i znam da je i traba išla i zato je pita,m jeli izdržala sve uz dubokotrbušno ili je prešla na plitko hi hi. ne drži mi baš vodu njihova teorija da većina trudnica prođe uz dubokotrbušno
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Trabakulica » 23 svi 2012, 10:54

A ovisi sve koliko se možeš koncentrirat o ignorirati bol.

Nisam odradila cili porod tom prvom tehnikom, kombinirala sam kako mi je odgovaralo.
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 41 gostiju.