Sada je: 13 srp 2026, 12:34.

Anti-tetanus u trudnoći

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Anti-tetanus u trudnoći

PostPostao/la petunia » 22 svi 2012, 15:13

Naslov sve kaže, rana, rana trudnoća, ima li tko iskustvo ili nešto više zna o tome?
L. 05.04.2010.
slika
petunia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Anti-tetanus u trudnoći

PostPostao/la petunia » 23 svi 2012, 14:52

Evo ja izbjegla cijepljenje. Obzirom da nije nitko odgovorio, ja ću napisati svoje iskustvo, pa moderatorice mogu ključati temu.
Dakle ubola sam se u nedjelju navečer na pocinčanu žicu, ušla mi je nekih 2 cm pod kožu, i idući dan saznala da sam trudna. Išla kod dr opće prakse, ona sva zabrinuta kad je vidjela ranu, trebalo bi cijepiti, al ona nema pojma jel se smije u ovako ranoj trudoći. Zove epidemiologiju, gdje joj kažu kako je to "škakljivo" u ranoj trudonći i neka dodjem sutradan rano ujutro k njima pa ćemo vidjeti kako dalje. Dodjem tamo i hoće, neće, neznaju ni oni šta bi, u uputstvima za cjepivo piše da se kod trudnica čeka drugo ili treće tromjesećje, al to za trudnice koje nisu nikada primile anti-tetanus. Onda je trebalo provjeriti kada sam primila cjepiva tijekom života, trebalo je barem jednom primila 3 cjepiva u godini dana. Ja sam primila u prvih godinu i pol života tri cjepiva, dakle prvo sa 3 mjeseca, pa nakon mjesec dana pa nakon godine dana. Pa opet negdje početkom osnovne, pa u osmom razredu, pa kao maturant. Ugl, nisam 11 god primila anti-tetanus i po pravilu bi me zbog ovakve rano trebalo cijepiti, ako nemam antitijela. Zato su mi vadili krv i poslali u zg na analizu i evo danas gotovi nalazi, imam više nego dovoljno antitijela i cjepljenje nije potrebno :znoj Iako po onome što mi je rekla ginekologinja išto je istražio dr sa epidemiologije vezano za ovo cjepivo u trudnoći, nebi trebalo imati utjecaj nikakav na plod, al isto mije drago da se nisam trebala cijepiti.
Malo sam produžila post, al eto, možda ovo nekom bude od koristi...
L. 05.04.2010.
slika
petunia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 41 gostiju.