Evo ja izbjegla cijepljenje. Obzirom da nije nitko odgovorio, ja ću napisati svoje iskustvo, pa moderatorice mogu ključati temu.
Dakle ubola sam se u nedjelju navečer na pocinčanu žicu, ušla mi je nekih 2 cm pod kožu, i idući dan saznala da sam trudna. Išla kod dr opće prakse, ona sva zabrinuta kad je vidjela ranu, trebalo bi cijepiti, al ona nema pojma jel se smije u ovako ranoj trudoći. Zove epidemiologiju, gdje joj kažu kako je to "škakljivo" u ranoj trudonći i neka dodjem sutradan rano ujutro k njima pa ćemo vidjeti kako dalje. Dodjem tamo i hoće, neće, neznaju ni oni šta bi, u uputstvima za cjepivo piše da se kod trudnica čeka drugo ili treće tromjesećje, al to za trudnice koje nisu nikada primile anti-tetanus. Onda je trebalo provjeriti kada sam primila cjepiva tijekom života, trebalo je barem jednom primila 3 cjepiva u godini dana. Ja sam primila u prvih godinu i pol života tri cjepiva, dakle prvo sa 3 mjeseca, pa nakon mjesec dana pa nakon godine dana. Pa opet negdje početkom osnovne, pa u osmom razredu, pa kao maturant. Ugl, nisam 11 god primila anti-tetanus i po pravilu bi me zbog ovakve rano trebalo cijepiti, ako nemam antitijela. Zato su mi vadili krv i poslali u zg na analizu i evo danas gotovi nalazi, imam više nego dovoljno antitijela i cjepljenje nije potrebno

Iako po onome što mi je rekla ginekologinja išto je istražio dr sa epidemiologije vezano za ovo cjepivo u trudnoći, nebi trebalo imati utjecaj nikakav na plod, al isto mije drago da se nisam trebala cijepiti.
Malo sam produžila post, al eto, možda ovo nekom bude od koristi...