Postao/la nikoleta » 22 srp 2011, 10:35
Pozdrav svima, imam jedan problem koji bih htjela podijeliti sa vama, pa ako neko ima nesto slicno da mi kaze. Prije sedmicu ipo uradila sam dva testa kuci i oba su bila pozitivna, posto mi je ciklus kasnio. Onda sam otisla GP doktoru i uradila urin i krv, i sve mi je opet pokazalo da sam trudna. Imala sam HCG 600 sto je bilo odlicno. Nisam isla ginekologu jer mi je dokor rekao da se nema sta vidjeti jos je rano, oni nista nece moci vidjeti na UZV. No medjutim, prije 4 dana sam prokrvalila i bolovi su bili manji nego kada dobijem, ali su bili prisutni. Nije islo puno, ali sam vidjela da je par ugrusaka izaslo sto mi je odmah privuklo sumnju da sam izgubila plod kroz izbacivanje. Otisla sam juce dr i opet uradia krv i sada mi je HCG manji nego sto je bio, a danas sam i otisla na UZV i oni mi nista nisu vidjeli skenerom ni pronasli da je ista i bilo. Dr mi je rekla ili je plod otisao zajedno kada sam krvarila ili je jos rano da se uopste ista vidi, jer sam sada po pravilu 6 sedmica trudna, BILA, ja mislim, jer zaista se tako i osjecam da vise nista i nema. Jos mi je rekla da odem sledece sedmice i izvadim krv, ako opet HCG bude manji, onda nema sta, izgubljeno je, a ako bude veci onda znaci da je jos rano za UZV i treba da dodjem za 4 sedmice opet. Da li je neko imao sta slicno pa da mi da neki savjet, mada ja vec nekako mislim da je to sve proslost, ali ok zivot ide dalje, i svakako cu da uradim test krvi pa da konacno razrjesim tu dilemu?! Hvala unaprijed