Sada je: 13 srp 2026, 07:36.

Bole li trudovi?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la skorpionka » 12 lis 2007, 11:29

Kremy, jos moram u London po certifikat, cekam da mi one dvije starije dolue daju ispitna pitanja :drink
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 12 lis 2007, 11:30

i ne govorim na pamet

Pa nije to samo tvoja privilegija, dopusti mogucnost da i netko drugi govori iz iskustva :mah
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la IINA » 12 lis 2007, 12:53

Off corus :mah zato i velim da ovak možemo do sutra :dunno Nema smisla.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la SlucajniGost » 12 lis 2007, 15:09

nakon x sati dripa molila da je ubiju pa je dobila malo dolatina, izrigala se i požalila.

tako i ja isto. dobila sam ona bubreg da povraćam u njega. odvratan taj dolantin. al pred kraj sam tražila koješta :lol da se svi maknu da se mogu bacit kroz prozor :mrgreen:
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ivana » 12 lis 2007, 16:59

Mene su trudovi jako boljeli,prva 2 sata me nesto malo boljelo, isprva nisam ni shvatila da je to to, povracala sam i imala proljev, klistir mi nije ni trebao, majka priroda je sve rijesila :cool .
Zadnjih 5 sati su bili svake 3-4 min, nisam dobila nista protiv bolova ni za otvaranje.
Dosla sam u bolnicu 6 cm otvorena, a vec me jako boljelo.Zadnjih 40 min poroda mi je bilo najgore, mislila sam ako ovo potraje gotova sam... :mrgreen:Trazila sam da mi daju nesto protiv bolova, ali su rekli da bi to samo usporilo porod, a da za sada sve ide tako idealno za prvorotkinju.Jos mi kaze doktorica u Vinogradskoj koja me poradjala da si ona zeli ovakav porod kao sto je moj.
Sada me vise strah drugog poroda jer znam sto me ceka. :dunno
Ivana
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swenova mama » 12 lis 2007, 23:10

watani, tebe ne zanima svijet oko tebe?

Zato kaj je davanje analgetika dio standardiziranih postupaka u rodilištu

ovo nije istina iz mnogo razloga. Jedan od njih je stednja.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la kokomamac » 14 lis 2007, 19:49

postoji mogucnost da se ne sjecam dobro. al mislim da su meni oba puta dali spazmex. drugi puta se sjecam da sam rekla da dolantin necu, jer bu mi garant lose od toga. umislila sam si, na osnovu kojekakih prica zena na dolantinu, da to nije za mene ni pod razno. :pee

a obzirom da se ne sjecam bas dobro kraja na prvom porodu, postoji mogucnst i da su mi to dali. sjecam se te guzve i cini mi se da su mi nes ubrizgali nakon kaj sam iscupala drip, no nazalost, nis nisam dobila napismeno :lol da bi mogla vidit kaj su mi ubrizgavali..
svoja najdraža laprdaljka
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la watani » 14 lis 2007, 20:57

swenova mama je napisao/la:watani, tebe ne zanima svijet oko tebe?

oohoho, i te kak me zanima; zato ja imam svojih teorija o kojecemu, pa i o ovome, ali to ide poprilicno u dubiozu, i razlaganje na osnovne dijelove
:cool , i mozda prelazi okvire ove nase rasprave u kojoj iznosimo osobne dozivljaje.
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la JTS » 17 lis 2007, 09:26

Ajme, suze mi s epojavila u oku na ovo pitanje.... :mrgreen:

Bolni trudovi, beskonacni, preduuuuugi su jedino zasto s ebas ne veselim drugom porodu....

Prvi put...hm...ja sam inace navikla stvarno na razne bolove ;-) mislim posao nikad nije mario za to...pa to niposto nije smio biti razlog za uzet slobodno...pa sam navikla...no trudovi...to je skroz druga dimenzija, ...da se ne radi o tako plemenitom i dirljivom trenutku kao dolasku bebe na svijet...rekla bi da su egzorcista napravili po tome :mrgreen: (sala-mala)

Meni je to sve trajalo 36 sati i 41 minutu !!! Ono nije moglo duze.....uzas, i sad me strah tog se sjetiti....bez ikakvih pomagala poput anestezija, ni epiduralna, nis....ba sono...na milost i nemilost :mrgreen:

Eh...ali mozda i ja u tome imam prste jer sam bas zapilila da zelim 100% prirodno....

Sad kad znam da su ti bolovi 5000 puta jaci od menstrualnih...i kad znam da mi se zamraci pred ocima dok traju, i da se mogu odmoriti tj odspavati :shock: tih par sekundi izmedju truda i truda :shock: ....ipak cu i drugi put...prirodno.

Bar znam da ce biti krace :cool
JTS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nia » 17 lis 2007, 09:54

Heh JTS ovo je bilo jako utješno :klanja
Meni je beba na zadak pa si baš mislim kolko će trajat ,a s obzirom da je prvo :strah
Paulo 20.11.2007.u 23,05
nia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gloria's Mum » 18 lis 2007, 13:49

Citam vas i muka me hvata,povraca mi se,vrti mi se i prozivljavam sve porodjajne muke svake od vas..
Ni ja nisam bila postedjena bolnih trudova i dugog poroda..Nevjerujem ni da cu ovaj put bolje proci..mozda samo koji satak krace..Ali nije mi to bas neka utjeha..
Nezelim,najradije bih sad odustala da mogu,nezelim iskusiti ponovu takvu bol..Bol od koje se umire..a opet nekako prezivi.
Kad sam zanijela drugo dijete,bila sam jako svjesna sta to znaci i tada sam pomislila"sta su dva dana trudova naspram tolike srece za citav zivot"
Zelim vam ugodnu trudnocu i najljepse bebe na svijetu!
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la JTS » 19 lis 2007, 11:56

Gloria's mum...nemoj zezat...pa sta i drugo tak dugo ??? :shock:
JTS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nia » 19 lis 2007, 12:06

To se zove utjeha :mrgreen: :5
Paulo 20.11.2007.u 23,05
nia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Kiki The Boss » 25 lis 2007, 22:18

Meni su pripremne kontrakcije trajale dosta dugo, a jačina boli je suptilno rasla tako da sam satima bila u nedoumici da li zaista porod započinje ili imam bolni zatvor, jer sam imala takav osjećaj :conf Pošto sam već bila u bolnici zbog "graničnog" CTG-a tek sam za otprilike 9 sati takvih bolova zvala sestru. Trudovi su bili čudni, ne pretjerano bolni i osjećaj nije bio sličan menstruacijskim bolovima. Tek kad su mi prokinuli vodenjak počeli su pravi trudovi i bili su bolni. Jako mi je pomoglo disanje i moram se pohvaliti da sam bila vjerna svemu što sam naučila na tečaju. Cijeli porod nisam pustila ni jedan vrisak, čak sam se zezala sa suprugom i sestrama između trudova a svaki trud sam disciplinirano prodisala. Vjerujte cure, bez obzira na toleranciju bola bolje je disati nego gubiti dragocjenu energiju na vikaanje i sl. Dakle, bol je podnošljiva samo treba naći način da se to što bolje podnese a DISANJE je definitivno najbolje jer pomaže i vama i bebi (OPSKRBA DRAGOCJENIM KISIKOM). Drip je grozan, no i taj dio trudova sam uspješno prodisala i za 6 sati od prokidanja vodenjaka sam ugledala SVOJU RIBICU :3srca :3srca :3srca
Kiki The Boss
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Maslacak » 25 lis 2007, 22:39

JTS je napisao/la:Gloria's mum...nemoj zezat...pa sta i drugo tak dugo ??? :shock:

Drugo se tek treba rodit ;-)
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la dunja » 25 lis 2007, 22:51

U prvom, vaginalnom, nisam dobila ama baš ništa, ma kakav analgetik :shock:

Drugi je bio carski, i nakon sam mogla dobiti tabletu analgina ako sam tražila. Prvi dan sam ionako prespavala, a drugi sam morala ustati, hodati, nije bilo prestrašno ništa osim zakašljati. Kad sam i to odradila, sve poslije je bilo relativno podnošljivo.
dunja
most

PostPostao/la jale » 26 lis 2007, 07:52

cure moje ja cu samo reci - i ko kaze da se sve zaboravi kad vidis svog malog andjela? :roll:

neka su zivi i zdravi ali evidentno da se ovakvi bolovi ne zaboravljaju.
ja cu vam iskreno reci da me nije strah jer nemam pojma sta da ocekujem :dunno

nadam se da nece trajati bas 2 dana :shock:

:juhu
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 26 lis 2007, 08:02

To "zaboravi" je onak pjesnički, u biti znači da sa onog "ma nema šanse nikad više!!!", dođeš do "ah, preživila sam onda, pa idem probat opet, isplatilo se!". :mrgreen:
IINA
Sveta krava

PostPostao/la swenova mama » 26 lis 2007, 15:10

ne zaboravi se, ali se vidi da je vrijedilo :dunno
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la kimama1 » 26 lis 2007, 15:20

nije bilo tako jaaaaako strašno, ali da jest, drugi put fino epiduralnu i nema brige.
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la Helena71 » 26 lis 2007, 15:31

Proslu srijedu su me zadrzali preko noci u predradjaoni zbog kontinuiranog pracenja ctg-a. Dozivjela sam te noci 6 poroda cimerica mi (sedmi sam prespavala :lol) i nakon toga mi je svaki put smijesno kad vidim naslov ovog topica - da bole li trudovi? :roll:
BOLE!!!
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MATEJA » 27 lis 2007, 08:32

JOJ ja poludim kad se govori da je sve na bazi psihe.Ma koja psiha,kod poroda ti se sve kosti na tjelu miću osim jedne(brada),i onda si ti kakti zabriješ nije mi ništa,ne boli,i fakat ne boli,gluposti.Dok nisam dobila epiduralnu,cijelu noć sam hodala po hodniku,i više nisam znala jel da javčem ili cićem,a to je,kasnije sam shvatila malo naspram onih kad je Jana išla van,nisu mi dodavali epiduralnu pred kraj.
MATEJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kimama1 » 27 lis 2007, 10:26

ma ne booooooli, ne boooooli :mrgreen: :mrgreen:
i ja pop***** na spomen psihe odmah
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la nia » 27 lis 2007, 11:23

Kako je ovo sve utješnoooo :mrgreen: :mrgreen:
Samo s obzirom da se neki odlučuju na još djece(ja ću o tome nakon poroda,sad nisam na čisto :mrgreen: ),izgleda da se ipak pregrmi ta bol... :shock: NE PLAŠITE NAS OVAKO SMO U PANICI;AJDE PRIZNAJTE DA TO UOPĆE NE BOLI;AJDE :mrgreen:
-to ja sebe tješim ,a mislim da ću osobno poskidat sve bogove i zvijezde s neba i sebi i glavnom krivcu :lol
Paulo 20.11.2007.u 23,05
nia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 27 lis 2007, 12:54

pa naravno da boli za poludit, al ne sto se zaboravi, nego vrlo brzo postane nebitno (za razliku recimo od busenja zuba na zivo :zub)
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la nia » 27 lis 2007, 13:02

LiKmama je napisao/la:pa naravno da boli za poludit, al ne sto se zaboravi, nego vrlo brzo postane nebitno (za razliku recimo od busenja zuba na zivo :zub)

Eh da ,smo što bušenje zuba na živo možemo spriječit,a ovo baš i ne jel tako??? :mrgreen:
Paulo 20.11.2007.u 23,05
nia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Maraja » 27 lis 2007, 14:00

Pa ja sam recimo zaboravila..
Znam da me je bolelo jaaaako, da sam mislila da cu umreti, ali mene je fascinirao trenutak neposredno pre Mijatovog "izletanja" kad sam osecala kako ne mogu vise i kako je to kraj, a onda drugog trenutka nista. Sav bol je nestao. U zivotu nisam osetila takvo olaksanje, takvo blazenstvo. Naravno samim tim i saznanje da sam rodila zdravo i pravo dete. I zaboravila sam. I sad kad se spremam ponovo, ja znam da boli, ali opet ne mogu sebi da predstavim ni kako ni koliko. A i sama sam valjda takva, stvari koje mi nisu bile prijatne i lepe trudim se da potisnem... Nisam zlopamtilo :mrgreen:
Sve u svemu prvorotke nije strasno! A da boli, pa boli! :mrgreen:
MIJAT - 26.04.2005.
KORINA - 05.01.2008.
Maraja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Kiki The Boss » 27 lis 2007, 20:25

Cure moje, sve se zaboravi kad ugledate svog malog anđela...ništa se ne može usporediti sa osjećajem ponosa i olakšanja kad se beba rodi. Ne postoji ništa uzvišenije od donošenja bebe na svijet a bol je tako mala cijena za nešto tako divno :3srca
Kiki The Boss
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 27 lis 2007, 21:57

totalno offt
nia je napisao/la:
LiKmama je napisao/la:pa naravno da boli za poludit, al ne sto se zaboravi, nego vrlo brzo postane nebitno (za razliku recimo od busenja zuba na zivo :zub)

Eh da ,smo što bušenje zuba na živo možemo spriječit,a ovo baš i ne jel tako??? :mrgreen:

mo's drek kad si u osn. skoli, oko tebe u ordinaciji cijeli tvoj razred, a zubarica svakome tko se usudi primijetiti da boli veli da ne pekmezi...
(kaj vama nisu busili na zivo kad ste bili mali?)

i jos vise offt, tvoj nick je bio moj nadimak u jednoj ziv. fazi u odnosu s jednim djetetom, i trebao je biti ime moje kceri da sam je imala :zub
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la SlucajniGost » 27 lis 2007, 22:10

ma ne zaboravi se, to su priče za malu djecu :mrgreen:
ali ja sam recimo zaboravila kakva je to točno bol bila, znam da me bolilo luđački, al ne mogu u pamet dozvat točno baš tu bol.
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju.