Sada je: 21 tra 2026, 10:40.

oprema za neznalice

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la badada » 07 sij 2008, 14:55

tebi se treba dogoditi klik u glavi i da ti sve "sjedne",poslije ćeš se sama sebi smijati :3srca
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 07 sij 2008, 15:03

mala maza je napisao/la:tebi se treba dogoditi klik u glavi i da ti sve "sjedne",poslije ćeš se sama sebi smijati :3srca

:da?

nisi beznadna, iako mi je u najmanju ruku neobicno da se nisi dosad susrela ni s jednom bebom i da ti je ama bas sve totalna nepoznanica.

no dobro, kad rodis i vidis iz prve ruke kako je to prematati i presvlaciti nesto toliko maleno i krhko, e onda ces i sama doci do raznih zakljucaka sto i kako je lakse/bolje/prakticnije. dotad slusaj nas koje smo to prosle. :mrgreen:
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la IINA » 07 sij 2008, 15:08

Kad smo već kod odjelca i kod neznalica :mrgreen: , nikako ne kupovati ona kaj se kopčaju na leđima. Teža su za skinut i žuljaju bebu.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 07 sij 2008, 15:08

a valjda bude
hvala svima na podrški i informacijama

šta mislite o viperu, al u malom stanu, i to bez stola, sa šankom?
meni se viper čini kao super stvar, al kad malo bolje razmislim, nije baš da imam viška prostora, a prva tri-četiri mjeseca mi može ležat u košari, kindiću il na krevetu, a kasnije smije i u autosjedalici bit doma, jel da?

koliko košta viper cca?
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 07 sij 2008, 15:16

ja svu tu dodatnu opremu smatram bacanjem novaca.
treba ti autosic ako imas auto, trebaju ti kolica i kinderbet. tocka.

edit, i potpisujem iinu u vezi kopcanja na ledjima. koma.
edit 2, nema razloga da dijete bude u autosicu za po doma. moze u njemu pojesti (kad pocne dohrana), ali to je to.
u pocetku treba biti na potpuno ravnom (krevetu, kinderbetu, podu....), a kad moze sjediti nema zasto biti u sicu. :dunno
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 07 sij 2008, 15:23

LiKmama je napisao/la:[
nisi beznadna, iako mi je u najmanju ruku neobicno da se nisi dosad susrela ni s jednom bebom i da ti je ama bas sve totalna nepoznanica.

susrela se jesam s bebama od rodbine, ali iskreno, nisu me uopće zanimali detalji o presvlačenju nit sam obraćala pažnju na to kakva su kolica ili kadica bebe

što se tiče ekipe - niš
živjela sam takvim načinom života i družila se takvim ljudima (a i ja sama bila takva) da nam, iako smo svi oko 30.-e, bebe nisu bile ni u peti
ja nemam prijateljica mamica s kojima bi pričala o bebama
jedina baš dobra prijateljica koja ima dijete ne priča sa mnom o svom djetetu, jednostavno imamo milijun drugih tema
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 07 sij 2008, 15:25

LiKmama je napisao/la:j a kad moze sjediti nema zasto biti u sicu. :dunno

nego u čemu?
čitam po netu da je ženama bilo praktilno stavit bebu u autosjedalici na stol, da ih mogu gledat i komunicirat s njima dok kuhaju..pa da su bebu u toj sjedalici nosile sa sobom u kupaonu dok bi prale kosu, tuširale se ili išle na wc...
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la JiA » 07 sij 2008, 15:30

Iskreno, kad su moji decki bili bebe, pojma nisam imala o tome da bi moglo biti stetno drzati ih u autosjedalicama. :dunno
A ja sam upravo to cinila prvih par mjeseci. Svuda su po stanu isli sa mnom svaki u svojoj sjedalici.
Tek kad su bili malo veci, boravili su na podu. :dunno
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Ina66 » 07 sij 2008, 15:31

na podu, na krevetu, na kauču...
ja sam svoje stavljala u autosjedalicu samo kad bih se tuširala i sl.

da se dopunim za ovaj pod - ne leži direkt na podu već na nekoj debljoj prostirci (nazovimo to sada prostirkom) koju staviš na tepih

opet se dopunjavam - moja je starija dosta vremena provodila spavajući u kolicima
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la frrr » 07 sij 2008, 15:51

Ina66 je napisao/la:na podu, na krevetu, na kauču...
ja sam svoje stavljala u autosjedalicu samo kad bih se tuširala i sl.

kužim to..al ne mogu ja sjediti kraj bebe non stop pa je sjedalica, kao što rekoh, praktičan način da je posjednuta, a mobilna
dakle, da ju stavim na stol (tj. kod mene šank :mrgreen: ) dok kuham i slično...
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 07 sij 2008, 15:52

auto sjedalica i viper mogu proć za kratke periode, ali nije to mjesto gdje dijete treba boraviti.
i nikako ne na stolu ili šanku. to piše i na upustvima. dovoljan je jedan jači trzaj ili manji potres da odlete sa visine. također ih u tim čudima treba imati na oku.
eli
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 07 sij 2008, 16:10

frrr je napisao/la:
LiKmama je napisao/la:j a kad moze sjediti nema zasto biti u sicu. :dunno

nego u čemu?
čitam po netu da je ženama bilo praktilno stavit bebu u autosjedalici na stol, da ih mogu gledat i komunicirat s njima dok kuhaju..pa da su bebu u toj sjedalici nosile sa sobom u kupaonu dok bi prale kosu, tuširale se ili išle na wc...

zato sam rekla "moze u tome pojesti..." - odnosno moze biti u sicu na krace vrijeme dok se istusiras ili tako nesto, ali ne boraviti u njemu.
i ja sam liama u kupaonu nosila u as, ali u kuhinji sam recimo obojicu drzala u kolicima.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 07 sij 2008, 16:16

da, tih 10 min dok opereš kosu ili obaviš nuždu, ali većina mama koje kupe viper koriste ga gotovo stalno. frendicin je baš stalno bio unutra i onda se čudila kako joj se do sedam mjeseci nije okretao. a kako će jadan zavezan i sa slabim leđnjacima od ležanja u jednom položaju. pa je postao predugačak za to čudo, stavila ga na pod i malac je krenuo.
eli
Sveta krava

PostPostao/la SlucajniGost » 07 sij 2008, 16:20

moj je najviše boravio na kauču i u kolicima. kolica su mi bila zakon. gdje ja - on sa mnom u kolicima. kad se počeo okretati - stavljala sam ga na pod, ali više ne na kauč. (osim ako netko nije kraj njega) ;-)
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 07 sij 2008, 16:41

dakle, kolica ;)
iako, malo su mi preglomazna kolica za držat ih stalno u malom stanu
dobro, skinem gornji dio s kotača..dakle, košara ili sportski dio kolica mim ostaje..budući da će mi beba bit lejtna, bojim se da bi joj u košari bilo prevruće...a sportski dio kolica mi dođe na isto kao da je u viper..samo što mi je viper miljon puta lakši za prenositi...

nisam ni ja mislila bebu stavit ujutro u viper i ne vadit ju do navečer..ali čini mi se dosta praktično umjesto toga da ju stavim na krevet ili na pod i čubim cijelo vrijeme kraj nje tj. nemrem se pomaknut skuhat il oprat kosu
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nikina mama » 07 sij 2008, 17:37

Meni je viper bio super stvarčica. Baš za to vrijeme dok kuhaš ili se na brzinu tuširaš ili... sve je to na kratko.
Kolica su mi bila jako teška, a živimo na 4. katu bez lifta tak da ona nisu dolazila u obzir.
Ali, viper nismo koristili dugo, tamo negdje od 1,5-2 mjeseca pa do 6-7 mjeseci kad se počela dizati iz njega, tak ako imaš od koga, posudi.
Nikina mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la frrr » 07 sij 2008, 17:59

nemam, mislila sam kupit
koliko to košta cca?
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Maslacak » 07 sij 2008, 18:12

Sto se kadica tice- nikako nebi preporucila one anatomske- mi smo ju imali kratko vrijeme sa prvim djetetom i ti utori su nam smetali- morala sam kadu prepuniti da bi se on mogao u njoj posteno ispruziti... Bebe sam naucila kupati skolski- dakle pridrzavam ga lijevom rukom ispod ljevog pazuha s tim da mi ruka prolazi ispod njegove glave a drugom rukom ga pridrzavam za guzu - uronim u vodu prvo noge a onda cijelo tijelo- onda mi desna ruka ostane slobodna za pranje...

Kolica- najzadovoljnija sa ovima 2 u 1 (Peg Perego Pliko P3). Mi smo kupili polovna kolica i polovnu kosaru... prosli sve skupa za 200€. Iako ljetna beba kosaru (Navettu) koristili smo do nedavno- dok ju nije prerastao.. U njoj je polozaj bio ravan- zasticen od vjetra, ispusnih plinova, radoznalih pogleda...

Sad smo kosaru maknuli i ostala su nam kisobran kolica i nije tesko s njima manevrirati ni s jednom rukom bez obzira sto imaju dvije rucke... Drugom rukom drzim starije dijete koje se ponekad vozi i na precki od kolica...

Krevetic imamo ali u nejmu je spavao samo u pocetku- sad spava sa nama u krevetu.
Ako je ikako moguce- bilo bi super da imas komodicu za presvlacenje u kupatilu di ces i kupati bebu..
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Maslacak » 07 sij 2008, 18:15

Viper nemamo niti ga mislim kupovati...
U kuci imamo kolica pa ga vozikam po potrebi iz kuhinje u dnevni... Nasljedili smo vrtic pa ga ponekad i u vrticu ostavim ali bas i nije lud za boravkom unutra.
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sandram » 07 sij 2008, 18:29

Ako je ikako moguce- bilo bi super da imas komodicu za presvlacenje u kupatilu di ces i kupati bebu..

Mi smo prematalicu (onu spuzvu) stavili na ves masinu i tu je sredjivali nakon kupanja sve do treceg rodjendana.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la MALA2006 » 07 sij 2008, 19:01

frrr je napisao/la:i nema nikakvih haljinica, šosića, čak ni za slikanje (ja sam protiv toga da se bebe oblače u umanje verzije odjeće za odrasle tipa traperice, košulje i slično samo da izgledaju slaaaatko)

Sa ovime se potpuno slažem, totalno mi je blesavo obući bebu od mjesec dana u neke minijaturne traperice i tako ju držat cijeli dan samo zato jer je fora :roll: a nisam jednom to vidjela :roll:

Nama je prva "odrasla" robica bila malena trenirka vel 62 i imala je kapuljaču i bila je zbilja jako praktična za šetnje krajem 9, početkom 10 mj. Taman debljine, a kapuljača je štitila vrat i glavicu.

Inače meni su i sada radi istog razloga trenirkice/vestice sa kapuljačom praktične, ali samo za po vani, nikako za ležanje.
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la folne » 07 sij 2008, 21:13

Pobliže o viperima
http://www.baby.hr/forum/viewtopic.php? ... dab9d90e3a

ono što sam ja htjela dodati na sve što su cure napisale je da se zapravo ne moraš žuriti s kupovinom svih tih silnih rekvizita.
beba prvih mjesec dana (a i duže) ne može nikud, znači mjesto u krevetu i na kauču joj je dovoljno. kupiš kolica i autosjedalicu, a viper, vrtić, putni krevetić ...... stigneš naknadno kupiti. suprotno onom kako sam se ja osjećala pred, a pogotovo nakon poroda, svijet nije stao, dućani su i dalje radili. ;) :lol
viper može kupiti i ponosni otac, a isto tako i sve ostale stvari za koje skužiš da bi ti bile od koristi.

bebu je praktično staviti u sjedalicu i komunicirati s njom, ali to isto ćeš pričekati neko vrijeme od poroda, a u međuvremenu ćete se upoznati.
ja recimo nisam imala viper, ali da i jesam on bi mi kao i sjedalica, koju sam imala, koristio ravno nula bodova, jer je jedno moje dijete iz sjedalice stavljene na stol dok sam kuhala komuniciralo samnom tako da je urlao dok ga nisam uzela na ruke. dok je recimo drugo moglo ležati u kolicima u drugoj sobi zabavljeno mobilom i uopće nije bio bed ako me nije imao na vidiku.

jedna od najkorisnijih stvari mi je bila kvalitetna hranilica, tj. ona u kojoj se sjedalica mogla dizati i spuštati po visini i isto tako naginjati položaji naprijed nazad pa je dijete moglo biti i u polusjedećem položaju
vrtić -beskorisna investicija. kinderbet isto :dunno :lol
kadica-anatomsku dobili s ormarićem za prematanje-totalno mi je bila nespretna baš radi te izbočine pa smo kupili običnu.
folne
Mladenka

PostPostao/la eli » 07 sij 2008, 21:29

što se komode tiče, ja sam imala vrlo praktično rješenje kako je maksimalno iskoristiti. bacila sam anatomsku kadicu, a na njeno mjesto, između "poklopca" i prve duboke ladice stavili smo četiri čepića i jednu dasku i tako dobili desetak cm duboku policu na kojoj sam držala rezervne plahte i "višak" tetra pelena.

i nema nikakvih haljinica, šosića, čak ni za slikanje (ja sam protiv toga da se bebe oblače u umanje verzije odjeće za odrasle tipa traperice, košulje i slično samo da izgledaju slaaaatko)

ooo pa nisam jedina koja tako razmišlja. toliko kratko su male bebe da to treba iskoristiti. moja je imala sve bebasto do tri - četiri mjeseca.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Nikina mama » 07 sij 2008, 21:44

nemam, mislila sam kupit
koliko to košta cca?

Evo ovo je naš viper:
http://www.turbolimac.com/Products/TurboLimac/PID-90090223.aspx

Ali, dobro ti veli Folne, pričekaj malo s kupovinom. Vidjet ćeš da li će ti uopće trebati. Mi smo ga kupili kad je Nika imala mjesec, mjesec i pol.

Hranilica mi je jedna od najkorisnijih stvari.
Mi imamo ovu i još ju koristimo.
http://www.turbolimac.com/Products/TurboLimac/PID-90090153.aspx

A ovo su naša prva kolica:
http://www.piotruspan.com.pl/sklep/images/high_trek_146_2_b.jpg
Super su i jedina mana im je kaj su jako teška i velika kad se sklope.

Poslije (kad je Nika imala 10-11 mjeseci) smo kupili kišobran kolica (polovna, na MIB-u), ali ih više baš ne koristimo jer gospođica voli šetati ;-)

http://www.1000bebes.com/imatges/productes/28/color888.jpg

što se komode tiče, ja sam imala vrlo praktično rješenje kako je maksimalno iskoristiti. bacila sam anatomsku kadicu, a na njeno mjesto, između "poklopca" i prve duboke ladice stavili smo četiri čepića i jednu dasku i tako dobili desetak cm duboku policu na kojoj sam držala rezervne plahte i "višak" tetra pelena.

Ja sam slično napravila... umjesto stavljanja daske, ostavila sam unutra tu kadicu koju sam dobila sa ormarićem i sad isto imam dodatni prostor za posteljinu i slično.
Nikina mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la dani 40 » 07 sij 2008, 21:45

HVALA CURKE :3srca

JEL ZNA NETKO NEŠTO O KOLICIMA MARKE NEONATO? ISTO NMI SE SV
IĐAJU NAJVIŠE JER IM JE KOŠARA SUPER ŠIROKA MOŽE SE PODIZATI GLAVICA DOISTA I MOGU SE KOLICA OKRETAT DA JE BEBA PREMA VAMA I KONTRA.
slika
dani 40
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Virtuallmommy » 07 sij 2008, 23:57

nikako ne kupovati ona kaj se kopčaju na leđima. Teža su za skinut i žuljaju bebu.nikako ne kupovati ona kaj se kopčaju na leđima. Teža su za skinut i žuljaju bebu.

Meni su baš ti praktični i jako ih volim. :dunno

Viper - imamo ga i koristimo za prilike kao što su i curke rekle. Kad se tuširaš, ideš u WC... Nikad ne boravi dugo u njemu. Nije niti Klea.

Ne znam tko je rekao da će potfkrnuti rukave novorođenčetu... Ček kad vidiš kak su mali kad se rode i kak se izgube i u broju 56. Ali evo, recimo ovaj moj je već ušao u 62 nakon mjesec dana. 56 je stvarno prelazan.
Virtuallmommy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LiKmama » 08 sij 2008, 00:00

Ček kad vidiš kak su mali kad se rode i kak se izgube i u broju 56. Ali evo, recimo ovaj moj je već ušao u 62 nakon mjesec dana

moji su se zgubili i u 50 :lol, a kian je 62 nosio s jedno 6 mjeseci valjda (i onda jos neko vrijeme), al dobro, on je posebna mrvica.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Virtuallmommy » 08 sij 2008, 00:06

Čuj, neki valjda rađaju male slonove i slonice :mrgreen:
Virtuallmommy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 08 sij 2008, 08:43

LiKmama je napisao/la:
Ček kad vidiš kak su mali kad se rode i kak se izgube i u broju 56. Ali evo, recimo ovaj moj je već ušao u 62 nakon mjesec dana

moji su se zgubili i u 50 :lol, a kian je 62 nosio s jedno 6 mjeseci valjda (i onda jos neko vrijeme), al dobro, on je posebna mrvica.

Znam o čemu pričaš. Moja ima 2,5 godine i nosimo 86 ;-)
Ali brate mili vidi ti te dužine kod čestitanja :shock: onak, čini mi se kad piše 52 da se radi o patuljku- inače čitam, 54, 56, 57 :shock:
Meni je jedna bila 48, a druga 46 :mrgreen:
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la folne » 08 sij 2008, 08:59

Eli, ubih se od zamišljanja kako si složila tu policu i konačno mi sinulo. OODLIČNA ideja!

ooo pa nisam jedina koja tako razmišlja. toliko kratko su male bebe da to treba iskoristiti. moja je imala sve bebasto do tri - četiri mjeseca.

moji obojica i nešto duže, jer ih je u fazi prije puzanja zadesila zima i sve ono jednodijelno mi je bilo super da ne moram razmišljati o golim leđima.
folne
Mladenka

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.