Sada je: 10 lip 2026, 17:55.

Kile, kile, kilice...

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Kile, kile, kilice...

PostPostao/la Marin » 29 srp 2008, 13:51

Ja sam sad na +10kg i zadovoljna sam (obzirom na prvu trudnoću gdje sam skupila 23kg). Sad su se počele penjati. Dobila sam 3kg u prvih 10tj, pa stagnirala i dobivala lagano, pa je nakon 22tj krenulo naglo...
Nadam se da ću stati na nekih 14-16kg i bit ću zadovoljna.
Od prve trudnoće mi je osalo 5kg (nisam uopće namjerno skidala kg - sve je išlo samo od sebe). Na tih 5kg sam sala, a nije mi se mučilo s djetama - nije mi smetalo, bila sam si ok.
Glede steznika - ja još uvijek nisam na čisto s tim. Mmama ga je nosila nakon brata i sestre i odmah se trbuh povukao. nakon mene nije (a i prije mene je imala tešku operaciju sa 23 šava na trbuhu) i trrbuh joj je strašno ostao.... Ona se kune da je sve to krivo kaj nije nosila pojas.... I tjera mene da ga nosim - tim više da sam već sad zaista ogromna i sve mi je u trbuhu...
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 29 srp 2008, 14:01

marin, ti si tvojoj mami treće dijete?
normalno je da sa svakim sljedećim struk bude koji cm širi, a sa troje djece si ne možeš ni dan planirati da stigneš vježbati, jesti polako, sjedeći, žvačući, već jedeš brzinski u letu i više ni ne znaš koliko si pojela.
eli
Sveta krava

PostPostao/la silki » 29 srp 2008, 14:02

sad sam se totalno ubedirala. od svih cura koje su se javile ja sam apsolutni pobjednik :oops:
u prvoj trudnoći dobila sam rekordnih 32 kg. čistila sam sve ispred sebe. jela sam za troje :roll:
svi nalazi su bili ok. strašno je to što me to tada uopće nije smetalo.
u bolnicu sam otišla sa 100 kg, izašla sa 6 kg manje. skidala sam kile skoro dvije godine i pritom si opasno narušila zdravlje :roll:
i ponavljam uopće ih nije bilo lako skinuti.
nakon dvije godine skinula sam i više od svoje djevojačke težine. na 177, pala sam na 59 kg :shock:
s vremenom sam našla idealnu kilažu za svoju visinu. sve od 63 -65 je ok.
u ovoj trudnoći sam pametnija. startna kilaža 64.
sad sam na 26+3 i do sad sam dobila 8 kg. zadovoljna sam.
i pazim, stvarno pazim. nije da si ne priuštim tu i tamo neki junk, čokoladu ili sladoled ali ne trpam u sebe nekontrolirano kao prvi puta.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la snowwhite » 29 srp 2008, 14:14

Imam ja još dva i pol mjesec za skupljati kile tako da ko zna kako ću završiti :D
Najviše me brine što prestajem raditi i ok prvo ću malo na more tamo ću i plivati i šetati se ali onda kad se vratim u zg više ne radim a sigurno ću biti i manje pokretljiva :roll:
...a vidjet ćemo
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la paolla » 29 srp 2008, 14:19

Evo, update sa jucerasnje kontrole, 35+5, u plusu sam 9 kg, ja prezadovoljna. Najveci dobitak sam imala zadnjih mjesec dana. Nadam se da do kraja ova 4 tjedna necu natuci vise od 3-4 kg. U prvoj trudnoci sam dobila 18 kg i to je bio moj uzrok nevolja sa ischialgijom...Dugo sam dojila, a kila sam se lako rijesila... :mah
paolla
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la SanjaMK » 29 srp 2008, 15:30

Ja sam u prvoj trudnoci dobila 23 :roll: a startala sam sa punooo viska (oko 30). sada sam startala sa jos vise viska i do sada imam plus 10. Mene najvise brine da sto ako moram na carski pa kako cu da se oporavim sa brdo sala na meni :roll:
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la Marin » 29 srp 2008, 15:43

eli ja jesam mojoj mami treće dijete, ali su mi seka i brat stariji 10 i 12g. I ona se svaki puta vratila na početnu tećinu. Iako napominje da je i operacija imala udjela, ona vjeruje da su steznici bili ti koji su joj vratili trbuh na staro...
Ja nakon prvog poroda nisam imala steznik i moram priznati da mi je tih 5kg viška bilo vidljivo samo u trbuhu. Dali je i do građe (ni sada neide u guzicu puno), vjerojatno je, jer sam i kao sportašica nakon svakodnevnih 200-tinjak trbuđnjaka imala problema sa trbuščićem
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 29 srp 2008, 15:44

ja cu iduci put obavezno staviti steznik nakon poroda....
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Marin » 29 srp 2008, 15:52

I ja ću ga stvjerila sam se da samo od sebe baš i neide :mrgreen: pa budem ovaj put iskombiniraa više toga (od prehrane, vježbi do pojasa) - pa i ako uspije opet nebudem znala koje od tog je upalilo (ako upali) :mrgreen:
i još mi je jedan primjer prijateljica koja ima razliku od godinu dana između dva poroda. U prvoj je dobila 20kg, u drugoj 24kg ( s im da je od prve skinua 15kg). Ljudi moji, ona je sad skinulane samo sve, nek je i još lakša nego prije prve. Prekrasno izleda i nakon svakog poroda nosila je pojas :)
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thinkPINK » 29 srp 2008, 16:39

Ja dobila 16 kg u trudnoci... Na pocetku mucnine i gubljenje kila, ali doskocila sam mucninama konstantnim zvakanjem necega :oops: i tako u 20. tjednu bila vec na +10, dalje je islo s kilama polakse. I evo me sad na +4 kile od prije trudnoce. Iako jos ne mogu u staru robu...ide to... jos da mi je rijesit se trbuscica :roll:
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 29 srp 2008, 16:41

think pink - cestitam!!!!!!!
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Marin » 29 srp 2008, 19:27

TP odlično!!! Pa to je samo 3tj nakon poroda! :5 Sve bude otišlo, bez brige!!!
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 29 srp 2008, 19:54

ja sam u prve dvije trudnoće dobila po 12 kg i bila bih presretna da i ovaj put bude toliko, ali...
sada sam startala u trudnoću sa šest kila viška u odnosu na drugu (prvu da i ne spominjem) i nadam se da će otići kao i prva dva puta (ove kile viška sam dobila kad sam prestala dojiti).
na zadnjem pregledu prije mjesec dana sam bila u plusu 8-8,5. čekam petak :mrgreen:
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Plusic » 29 srp 2008, 20:11

ja sam sigurna da cu drugu trudnocu jakooooo paziti, puno hodati,malo jesti,...
sad moram brzo skinuti ovaj visak da mogu drugu poceti "cisto" (nadam se brzo) :mrgreen:

ovo ja pisala 29.07.2008.
i evo me sad, vidi kako pazim :oops:
Zadnja izmjena: Plusic; 08 pro 2009, 17:33; ukupno mijenjano 1 put/a.
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la thinkPINK » 29 srp 2008, 20:19

Meni vecina kila otisla odmah nakon poroda (bila sam na kraju puna vode) a nazalost nedugo nakon me zadesila prva upala u dojilackom stazu i temperatura preko 39.5 pa je i to ucinilo svoje... :whew
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Svrco » 29 srp 2008, 22:08

joj meni se čini da ja šibam prebrzo s kilama. startala sam sa 60/168 i sad sam na +8. a najgore je kaj moram strogo mirovat. i što mi onda preostaje nego jest i tješit se s tim. doduše najviše sam dobila u prošlih mjesec dana 4 kile... strašno. onda sam pazila pa je otišlo 1-2 kg dole, i sad u zadnja dva tjedna nisam ništa dobila. tako da sam sad već 2-3 tjedna na tih +8.

Joj nebi se htjela jako razgajbat, jer sam dvije godine prije trudnoće skinula 17 viška, spletom životnih okolnosti, bez dijete i uspješno to održavala do sada. Ali sad se sve više osjećam kao iz faze +17 i nimalo mi se ne sviđa taj osjećaj tromosti. Da bar se mogu zaustavit na nekih +15 na kraju i bit ću zadovoljna.
Tk-tk 12.11.2008.
Svrco
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la snowwhite » 30 srp 2008, 09:36

Ok, definitivno ću nositi pojas :mrgreen:
Gdje se to kupuje? Koliko dođe? i kad se počinje nositi? :mrgreen:
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Marin » 30 srp 2008, 09:42

Snow ima itopic o pojasu nakon poroda, budem ti probala naći. Ja sam pojas vidjela u specijalliziranim trgovinama za trudnice i u jednoj trgovini za ortopedska pomagala. Mislim da su bili između 200 i 400kn, ovisno o kvaliteti....
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la azraz » 30 srp 2008, 10:00

Evo da i ja dam svoj update o kilama, u 35. sam +11, baš kao i u 30. s tim da sam imala pad pa i povrat 2kg. Vratile su se zbog prošlog tjedna i temperature ispod 20 st.C... kome se onda jede npr. lubenica??? Tražiš nešt konkretno, ne?
O. 16.05.2005.
M. 08.09.2008.
azraz
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zauvijekmama » 30 srp 2008, 10:03

azraz...ko da sam ja pisala ovo o lubenici... :mrgreen:
Kad je vruce po cijeli dan sam na lubenici...a kad je bilo onako hladno nije mi padala na pamet....
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Plusic » 30 srp 2008, 10:53

mozda je to razlog zasto zimske trudnice natuku vise kg ...
teza hrana, manje kretanja, plivanja,...
premda moram priznati da sam uzivala setati kad padne snjeg, al je cesce ovu zimu bio led pa MM nije htio da idem bez njega da ne tresnem negdje....

ja sam nosila (ali prekasno) pojas za carski...
imas sve u Aniti u gundulicevoj (zagreb, neznam di su u drugim gradovima) i tamo ce ti prodavacice dati najbolji savjet...
mojoj prijateljici kupio muz nakon sto je rodila ( kad su vidili jel morala na carski ili ne)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Zwerka » 29 ruj 2008, 14:41

Evo da se i ja priključim u slavnu temu među trudnicama.
Kad sam zatrudnjela, imala sam 75 kg ( na visinu od 173 cm ). Međutim, ni jednom nisam povračala. Imala sam mučnine, ali ništ strašno, tako da sam jela normalo. U 14. tjednu sam završila u bolnici i doktor se zgrozio kad je vidio da sam za 14 tj. dobila 4 kg. Bio je stvarno neugodan.
Sad sam u 28. tjednu i imam 85 kg. Prije mjesec dana kad sam bila na kontroli, doktor je skoro u nesvjest opal. rekao mi je da ako na idučoj kontroli kile budu išle gore, da će me ostaviti u bolnici.
Nisam smjela jesti ni lubenicu, ni breskve, ni grožđe... Rekao je neka jedem zelene kisele jabuke...

Stvar je u tome da ja kao trudnica nemam nekih ludih želja ni potreba. Jedem stvarno ko i prije trudnoće ( doručak, ručak, manji međuobrok i lagana večera), i sve u normalnim količinama. Ali eto, kile idu , trbuh mi je jako velik, pa sam se uvjerila da izbjegavala hranu ili jela sasvim normalno, nema apsolutno nikakve veze...
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Marin » 29 ruj 2008, 14:57

zwerka ja sam u prvoj trudnoći dobila 23kg. I nitko nije radio problem od toga. Napravila OGTT, tlak isto bio dobar. Naticala sam, ali činjenica je da su kg bili od manje kretanja, više papanja i usporene probave. I nakupljanje vode je napravilo svoje. Izašla sam iz rodilišta 11kg lakša.
U ovoj trudnoći nisam baš "prava" trudnica. Nema me ko maziti (blagoslovljene mame) jer sam kod sveki i gradimo kuću. Dobila sam točno 10kg manje... Nisam se obazirala ni prvi put ni sada.
Jesi radila OGTT? Kakav ti je tlak?
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zwerka » 29 ruj 2008, 15:10

Šta je to OGTT? Tlak mi je za sad normalan ( 120/70, 130/80 ).
Moja sestra je imala u obadvije trudnoće normalan tlak, ali joj je pod kraj trudnoće podivljao pa je oba dva puta završila na carskom.

Znaš, počela se jesam brinuti oko te kilaže, jer stvarno pazim šta i koliko jedem. Ginič mi je rekao da mi se i sol počela skupljati u nogama, tako da i sol izbjegavam.
Nitko od mojih ne primječuje da sam dobila 10 kg, jer mi se nigdje ne vidi osim u trbuhu, a opet, dobila sam ih.. A tu u Virovitici u bolnici su doktori dosta nezgodni. Bezobrazni su, jedan od njih čak ni ne može vidjeti debelu trudnicu. taj me i primio na odjel kad sam završila u bolnici, pa je govorio kako ušopavam svoje dijete, da trudnica u prva 3 mj ne bi smjela dobiti ni kile, nego mršavi pošto povrača, a ja mu nikako nisam mogla objasniti da ja nisam povračala ni jednom. :stup

Ovaj moj ginič je u redu, iako ne objašnjava baš previše, a ja sam po prvi put trudna i naravno da skoro ništ ne znam.

A niti mene ti nitko ne mazi. Kod svekrve smo isto ko i ti, samo što mi živimo s njom i radim skoro sve po kući iako ne bih smjela, ali eto, kilice opet idu.
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Marin » 29 ruj 2008, 15:41

Ma moraš se ti prihvatiti lopate, ko ja :sala
Nego, sad ozbiljno. OGTT ti je pretraga na šećer u krvi. Znači odeš natašte ujutro u labos i izvadiš krv. Zatim popiješ glukozu sa vodom i vadiš krv (šećer) nakon 120 minuta. Prema tome se određuje opterećenje glukozom, tj. određuje mogućnost gestacijskog dijabetesa. Kod bojazni na dijabetes trudnica se šalje na dijetu od 1800kcal..
Tlak ti je ok, ako tako ostane super.
Ja sam u pprvih 10tj trudnoće dobila 3kg i nitko ništa.. ja nisam povraćala ako sam jela, pa mi je bilo lakše jesti :). Nakon toga sam neko vrijeme stala s kg, pa počela ponovno dobivati malo po malo i sad su pred kraj opet počele rasti. Sad su i počeli edemi po nogama, pa ličim na slonicu. No znam da je to sve voda i da ću to ispišati kad rodim :)
I ne vidim ti ticker - koliko si sad trudna??
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 29 ruj 2008, 15:55

i ja sam u trudnoci natukla punoooooooo kilica, negdje oko 24.... a iz rodilista izasla sa 13manje :)
drugi put moram priznati da bi pripazila da ne dobijem toliko , ali cisto radi sebe , jer se ne mogu jos uvijek rijesiti viska :(

doktor mi nikada nije prigovarao sto se tice kilaze, OGTT nisam radila jer je krvna slika uvijek bila OK
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Marin » 29 ruj 2008, 15:59

Ma sve to ovisi o doc dali će prigovarati ili ne. Meni kg nisu radile nikakav problem. Istina, nikad nisam došla na predtrudničku kilažu, ali sam si sa tih 5kg koji su mi ostali baš ok izgledala... Ja se kontroliram kod privatnika, pa je i to jedan od razloga zbog kojeg mi ne prigovara :mrgreen:
Plusic a ja mislim da ih sad teže skidaš, jer si ti nakon poroda prestala pušiti (još si nepušaćica*??) . Ja mislim da je to i jedan od razloga zašto sam ja natukla 23kg u prvoj. Sad sam ranije prestala pušiti, pa sam par kg dobila prioje trudnoće.
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 29 ruj 2008, 16:03

:off :pusi
jupiiiiiiiii, jesam, ne pusim onoliko dugo koliko pise na tickeru :)
i ponosna sam na svoje kilice jer me podsjecaju na to :)
i zapravo sretna sto nisam natukla jos dodatnih :)

hvala ti Marin sto si me podsjetila na to :mase jer imam osjecaj kao da nikada nisam ni pusila :bravo
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Marin » 29 ruj 2008, 20:05

Ma odlično!!! Čestitam! SJećam se koliko si muku mučila u trudnoći, a onda odjednom - bum - ja ne pušim... Eto - to mora biti klik u glavi- Čestitke još jednom !!
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zwerka » 30 ruj 2008, 14:28

Marin, a kaj je to ticker ? :oops:
Tek sam se prošli tjedan prijavila, pa još ni ne znam vaše izraze...

Trudna sam 28 tjedana i do sad sam svega dvaput vadila krv i to kad mi je doktor potvrdil trudnoću ( oko 5. tjedna ), i prije mjesec dana da mi se odredi krvna grupa.
Vjerojatno će me sad i poslati na taj OGTT pošto mi prigovara za kile...
Primjetila sam da su mi noge prestale naticati, ali zato vidim da su mi počele žile na nogama skakati van...

A kaj se tiče pušenja, i ja sam prije pušila ( bila sam ko dimnjak - onaj Varteksov) i kad sam prestala pušiti _ prije 3 godine, isto sam dobila par kg koje nisam skidala jer sam si bila najtaman. Sad ipak vidim da sam prije trudnoće trebala malo poraditi na sebi.

A kaj se tiče lopate, vjeruj da bi mi ju svekrva najradije i uvalila...Samo da može.
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.