Sada je: 13 srp 2026, 12:34.

Ljetne mame i bebe (11.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (11.dio)

PostPostao/la ladix » 13 tra 2012, 16:18

ja baš kopam gdje da odem i mislim da ću ići samo u dom zdravlja, i to baruna filipovića, sad u 4. ili početkom 5. mjeseca.
inače, vidim da je tečaj koji održava bolnica sv. duh već popunjen do ljeta :/ razmišljam da odem i na satove disanja koje održava poliklinika vili jer mi je to prošli šut bilo super i jako korisno i od pomoći. cijeli njihov tečaj mi se ne sluša ponovno
slika
ladix
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rajvos » 14 tra 2012, 08:31

Jutro
Koje ocajno vrime, kisa kao da smo u Engleskoj, al cini mi se da su javili iduci tjedan bolje
Ja se nocas bas naspavala, od ponoci do sest u komadu. :) Nemam pojma sta bi danas rucala, ima li ideja?
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la mamac2012 » 14 tra 2012, 09:21

Dobro vam jutro!
Ja se naspavah isto, iako ujutro nikako da duze odlezim, sve me nekako vec pocne smetat lagano pred jutro...eh bebica :p

nego bas se sjetih da imam pitanjca, za iskusne mame a i mozda od vas drugih ako ste cule za preporuke...
koje pelene kupit? pampers postoje 2 za novorodencat, zelene i bijele...koje su bolje?
te koju marku proizvoda vi koristite za njegu? becutan, nivea, penaten, hipp....?
ne mogu se odlucit :D
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rajvos » 14 tra 2012, 09:34

Mamac ja ti nemam osobnog iskustva al sam skuzila da su te bijele pampers sensitive, osobno mislim da je to isto. Dosta mojih prijateljica koristi i babylove pelene(dm)
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la mamac2012 » 14 tra 2012, 10:25

da, te bijele su sensitive...jesu li bolje od zelenih ili je to sve tu negdje?
babylove se mislim moze dobiti gratis u dm-u za rodenje bebe pa cu i njih probati onda...
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danna » 14 tra 2012, 12:38

mamac2012 je napisao/la:Dobro vam jutro!
Ja se naspavah isto, iako ujutro nikako da duze odlezim, sve me nekako vec pocne smetat lagano pred jutro...eh bebica :p

nego bas se sjetih da imam pitanjca, za iskusne mame a i mozda od vas drugih ako ste cule za preporuke...
koje pelene kupit? pampers postoje 2 za novorodencat, zelene i bijele...koje su bolje?
te koju marku proizvoda vi koristite za njegu? becutan, nivea, penaten, hipp....?
ne mogu se odlucit :D

- iz osobnog iskustva preporučujem pampers sensitive bijele za novorođenče, a njima slične su i huggies, sad cijena nekome jest visoka nekome ne.
- što se pak kozmetike tiče za novorođenče - opet iz osobnog iskustva preporučujem da prvih mjesec dana ničim ne tretirate kožu bebice pri kupanju jer se beba još "čisti", osim naravno kremice za guzu (koristim jgl dječju mast za guzu) te ulje (bademovo) za područje pregiba oko vrata, pazuha, laktova i koljenih zglobova, i iza uha, da koža ne popuca jer se dosta suši.E,da, i za glavicu-nakon kupanja premažete uljem glavicu i stavite kapicu preko noći ili nekih 20-ak minuta, pa ju počešljate s mekanom četkom za bebe da "skinete" kožu koja se ljušti (tjemenjače). Dalje sam koristila, kad je bebać napunio mjesec dana, i još uvijek koristim a-derma kolekciju. Dosta mama hvali i mustela kolekciju.Problem je opet visoka cijena tih proizvoda, ali tko si može to priuštiti,super.
Ispočetka sam koristila niveinu kolekciju i bila sam zadovoljna, međutim kad nam se pojavio atopijski dermatitis morali smo preći na a-derma kolekciju namijenjenu za takvu kožu.

- svakako iskoristite bonuse koje daje dm i konzum za pelene:))
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rajvos » 14 tra 2012, 13:02

Kakav to bonus daje konzum? Danna, ja ne znam za tu kolekciju a derma, gdje to ima kupiti? Vi iskusne mame pomozite nam, ja stvarno nemam pojma ni o čemu :conf
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la snowwhite » 14 tra 2012, 13:07

Meni Pampers zeleni smrdi :dunno
Bijeli je ok radije dodam koju kunu i kupim huggies. One su mi najbolje. Kupujem ih u bipi kad su baby dani pa je 20% popusta. Uzimam jos mullerove i babylove. Vlazne maramice kod novorodjencetu nisam bas korisrtila a ako da onda penaten ili bijele babylove. Ostalu kozmetiku prvo vrijeme izbjegavajte. Kupanje s kapljicom maslinovog ili bademovog ulja. Tjemenicu sam tretirala mustelinim samponom. Kasnije kupku nivea sensitive ili babylove a baby ulje za njih dvojicu imam preko godinu dana isto babylove. Kremu za guzu jgl s crvenom etiketom.
Obavezno jos blazinice one velike kockaste za brisanje guze :dada
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la snowwhite » 14 tra 2012, 13:10

A dermu mozes kupiti samo u ljekarni. Kao i mustelu.
Konzum ti daje popust preko knjizice, slicno kao dm. Samo se moras uclaniti u baby klub. Meni su njihovi popusti bez veze jer mi nisu privlacni proizvodi, a i nije mi veliki konzum pri ruci a bonovi kratko traju i vrijede samo u velikim prodavaonicama :dunno
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la mamac2012 » 14 tra 2012, 13:35

o super savjeti! thnx :srca
znaci jgl kremu za guzu skoro sve korisitite vidim! jer svaka od ovih firmi ima svoju kremu za guzu pa sam bas izgubljena :D
pogledat cu za huggies pelene ili onda bijele pampers....te huggies za novorodencat postoji samo jedna vrsta?
u pocetku nisam ni mislila kupat s nicim, eventualno kamilica...a i guzu onda brisat samo vodom koliko vidim najbolje?
a znaci za brisanje guze blazinice...vidla sam da ima i neke krpice za pranje guze, jel to ok?
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suncica77 » 14 tra 2012, 13:43

rajvos je napisao/la:Rusulice cini mi se da si ti jednom spominjala one bh kontrakcije, ja mislim da sam ja danas to imala par puta, drob bi se stvrdno i kao 2-3 stezanja, nisko, osjetila bih pod rukom, i onda par sati nista, jel to to?

e isto sam ja imala , potpuno isto...dan prije :(
ne zelim te plasit ....
to vjerovatno jesu bh kont. a meni eto bili trudovi,tako kazu...kako znati razliku ? rekli dr. trebali ste odmah doci cim ste osjetili ta stezanja :ajme
znaci trcat dr. na svaku sitnicu
mama dva anđela ...slikaslika
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nana44 » 14 tra 2012, 14:14

:mah

Mustelu su počeli prodavati i u Dm-u, moje su prijateljice koristile mustelu za tjemenjaču ili čak maslinovo ulje, lagano utrljati i onda iščetkati. B ebu su u početku kupale u vodi s kap bademovog/maslinovog ulja i kažu da im je bilo ok. Nisu ih poslije ničim mazale a koliko vidim i ne preporuča se puno mazati kožu bebe jer je tako isušujemo. Od kozmetike za bebe svak ima neku drugu marku koja mu je odgovarala, nekome chicco, nekome mustela, nekome babylove, mislim da to zavisi od kože djeteta, meni je becutan super i to me podsjeća na bebe, a lagan je. A-derma i mustela su skuplje al vrijede svake kune pogotovo kad su dermatitisi ili alergije u pitanju, iz iskustava bliže rodbine znam,a svašta su probavali. Ja se osobno kupam s dječjim kupkama jer mi jedino one ne iritiraju kožu, samo treba paziti da nema parabena i puno parfema u njima.

A za pelene, evo proljetnice hvale babylove pelene, meni su priji isto odgovarale, a mali se puno mokrio i sve je isprobala, od skupih do jeftinih i jedino joj one nisu propuštale, zavisi i od kilaže bebe, ne stanu sve bebe u iste pelene, nekome su neke knap a nekome super, a po težini bi i jednima i drugima trebale odgovarati npr.

Kažu da je i pavlovićeva mast dobra za guzu, a imaju i one šta se u ljekarni prave.

Mamac te krpice su dobre, navlažiš ih i pobrišeš guzu, tako bi mi u jaslicama djeci brisale, blaže su od vlažnih maramica i ne isušuju kožu. Mogu poslužiti i za brisanje kada beba bljucne, imaš u konzuma njohove, skroz su ok, a nisu skupe.
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la silki » 14 tra 2012, 14:45

od kozmetike krema za dupence (jgl, welda (na bazi nevena skroz prirodna) ili baby love koja je isto bez konzervansa, boja, mirisa i mineralnih ulja, sapun vulgaris (babylove, weleda ili urtekram) i mustelina pjena za tjemenicu. malo maslinovog ulja za u kadu kad se beba kupa.
te tri stvari su vam dovoljne za prvih godinu dana. nikakve kupke, mirisna ulja i ostale gluposti. sve to fino miriše (nama, ne i bebi) i bespotrebno izvlači novce iz novčanika.
malom još uvijek ne sapunam cijelo tijelo već operem sapunom guzu i pregibe. kosu šamponom. nema potrebe jer samo narušavate prirodni ph kože. ustalon nije da kopaju pa da im treba :lol
od jednokratnih su dobre i dm i mueller i prihvatljive cijenom.
moram vam skrenut pozornost da postoje i prirodne, platnene pelene :luv
koristila sam ih sa srednjim klincem i sa ovim malcem ću. jedva čekam:luv
evo za one koje nisu baš upoznate mogu pročitati više ovdje

PLATNENE PELENE - sve što ste oduvijek htjeli znati o njima

evo, jedna pozerska za kraj
slika

edit: kupke a ne šupke ajmeee :ajme
Zadnja izmjena: silki; 14 tra 2012, 15:07; ukupno mijenjano 1 put/a.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la silki » 14 tra 2012, 14:52

snowwhite je napisao/la:

ovo je must have :klanja
dmove naravno.

iako još niste kupile škarice za nokte ja sam isprobala apsolutno sve. najnajbolje su babylove.
silki

PostPostao/la snowwhite » 14 tra 2012, 14:56

silki je napisao/la:
snowwhite je napisao/la:

ovo je must have :klanja
dmove naravno.

ima i muller :dada
silki je napisao/la:iako još niste kupile škarice za nokte ja sam isprobala apsolutno sve. najnajbolje su babylove.
:5
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Azzul » 14 tra 2012, 15:06

uuuu ovo je odlično
sve zapisujem
nema do iskusnih mamica :mrgreen
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la thinkPINK » 14 tra 2012, 15:19

Meni je super babylove - pelene, blaznice, kasnije vlažne maramice...
Pelene sam kombinirala platnene i babylove ili huggies. Pampers su mi nekako "plastične".
Što manje kozmetike, koristite prirodna ulja - maslinovo i bademovo.
I moj je imao problema s kožom, ali to nakon godine dana i koristili smo a-dermu ali nam je najviše čak pomoglo redovito mazanja babylove uljem, ono neko prirodno...Al to vam ne treba definitivno u početku.
Za guzu JGL.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danna » 14 tra 2012, 17:17

da i ja dam glas s ostalim mamama za blazinice za guzu, općenito su dobre za tijelo prebrisat, one u žutom pakiranju u mulleru-izbjegavajte vlažne maramice kad god možete.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rajvos » 14 tra 2012, 19:24

uh koliko informacija,mame hvala,sve uredno zapisano,samo ne znam kakve su to blaznice :conf
suncice isla bih ja dr da je nastavilo,al popila normabel i smirilo se,u srijedu mi je pregled pa cu reci dr
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la snowwhite » 14 tra 2012, 20:06

i ja sam nekad tu skupljala savjete a sad ih dijelim ;)

@blazinice- našla sam samo sliku konzumovih. njih nisam nikad probala
slika
ima ih u dm-u u plavom pakiranju i mulleru u žutom. blazinice su kao one za skidanje šminke samo pravokutne i puno veće. uzmeš za svako presvlačenje par komada. namočiš u vodi (toploj jer bebe ne vole hladno ;)) ali da ne budu premokre i obrišeš guzu najjednostavnijim i najprirodnijim putem. ja to i dan danas koristim a vlažne maramice rijetko.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la rajvos » 14 tra 2012, 20:32

snow hvala,ja za to nisam ni znala :kiss
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la danna » 14 tra 2012, 21:58

rajvos,

ovo žuto pakiranje blazinica u mulleru su ti beauty baby marka, i sve od te marke imaš jeftino - i podloge za presvlačenje.
evo tu imaš više na slikama https://www.google.hr/search?tbm=isch&h ... 9l0.frgbld.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 14 tra 2012, 22:02

silki

PostPostao/la danna » 14 tra 2012, 22:46

probala sam ih, vrlo povoljno, ali sam nekako navikla na beauty baby, mada je sve slično.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 14 tra 2012, 22:48

meni je muller van ruke tako da sam, htjela ne htjela, bila vjerna dm marki :lol
silki

PostPostao/la danna » 14 tra 2012, 23:12

ma super je što sad možemo naći tih brzo potrošnih, a nužnih stvari za bebu i po "običnim" prodavaonicama tipa konzum, interspar..dm je zakon-tamo npr . kupujemo pelene jer su nam najpovoljnije..
- počela sam tražiti robicu za izlazak iz bolnice - najbolje bi bilo nešto od lana, zar ne? bit će vruće u 7.mj., i nemam pojma kako ću i ja izdržati u bolničkoj debeloj spavaćici, baš su koma, debele i ponegdje poderane, najradije bi bila u potkošulji i donjem dijelu pidžame u bolnici.
- da li je neka od vas već počela pakirati torbu za rodilište, ja sam i u prošloj trudnoći rano spakirala torbu, nekako sam se osjećala sigurnija, a sad ću definitivno ranije jer kažu da drugi porod ide puuunoo brže od prvog
- ima li strahova od poroda? kako se pripremate psihički?

mene je strah da mi se u zadnjem tromjesečju ne dogodi prijevremeni porod, kako će mi sinčić idući mjesec puniti godinu dana, sav je "samo mama, mama i mama", želi se maziti, nositi, a meni trbuh sve veći - a kako odoljeti slatkim okicama i rukicama koje pruža da ga ne nosim u naručju - muko moja, koliko mi to može štetiti, jer zasad mi je na svakom pregledu sve bilo super , zatvoreno, strah me da mi vodenjak ne pukne..
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 15 tra 2012, 07:28

i ja svog još nosam,15 kg :ajme najlakše mi je na ramenima. ljudi nas u čudu gledaju kad vide trbušinu.
u zadnje vrijeme mu je fora vozit se u onom gimmiju za plac. sjedne iza, mlati nogama dok ja obavim šta treba. bolje i to nego nošenje.
u utorak idem na pregled. nadam se da je sve ok.

spasio me magnezij. pijem dmov od 375 mg. idem na wc svaki dan i ništa me ne zateže :yess

za bolnicu malci planiram spremit pamučni bodi dugih rukava i hlačice sa stopalima, isto pamučne tanke. uzet ću i taknu dekicu tj. kikoi, ovisno o tome kakva će temperatura biti.
spavaćice ne nosim jer ih sv. duh ima na izvoz. promijeniš u danu koliko god ti treba. stoje oprane i složene na kolicima ispred kupaonica. zakon.
niš' još nisam spakirala ni oprala ni pripremila.
budem :lol

poroda se ne bojim s obzirom na iskustvo prošlog samo da se frajer okrene kako treba.
silki

PostPostao/la Maja D » 15 tra 2012, 08:36

da se i mi prijavimo :)

u petak sam bila na pregledu, po racunici punih 30 tt, a po uzv 31+2. djecak ima vec 1996 gr. (bit' ce ovo neki medo) :) sve je ok, osim sto je dr napomenuo da se okrenuo i da je nisko u kanalu, kao sto bi odovaralo 35-36 tt. Nadam se da mu se nigdje ne zuri :/

pomalo pripremamo stvarcice za bebu. jos uvijek nismo pretumbali stan, vrijeme je koma pa nam se ne da nista raditi dok ne naleti neki fini period ... a izgleda da cu sve ostaviti za zadnji momenat :)
Ena, 22.05.2003 & Dino, 13.06.2012
Maja D
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snowwhite » 15 tra 2012, 10:46

meni ginekolog zabranio da nosam svog jednogodišnjaka. ima 10kg. ali još ne hoda pa se trudim što manje ga nosati ali ne možeš uvijek :dunno ne bojim se preranog otvaranja i brzog poroda. Od pucanja vodenjaka prvi porod mi je trajao nekih 18-19h. Drugi 6-7h. Koliko god brži bio ovaj treći još uvijek ću imati vremena :mrgreen

za izlazak iz bolnice mislim uzeti bodi dugih rukava i hlačice sa stopalima s tregerima ili bez. još ću vidjeti. to je jedino što će dobiti novo i već sam gledala u osh koshu, meni najdražem dječjem dućanu. :dada i pamučna kapica.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Ana2010 » 15 tra 2012, 11:38

Stellina je napisao/la:Ana super za pregled. Mali vec proso kilu i pol? :luv
hvala, :dada. jeste li montirali sobu i kolica?

pozdrav svima!
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 41 gostiju.