Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (13.dio)

25 tra 2012, 14:31

snow bravo za šećer :yess

moram priznat da ne kužim to navažanje beba u AS. AS služi za vožnju djeteta u autu.
jeste li vidjeli kako je beba spigana u njoj? nepojmljivo mi je da idemo u duže šetnje s djetetom u tom položaju. imate kolica i vrlo vjerojatno imaju 0 položaj. ugodnije će bebi biti na ravnom.
ne kažem da je zgodnije kad beba zaspi u autu izvući AS pa odfurat bebu u njoj do stana ali konstantno korištenje AS u svrhu kolica nije mi jasno.

ladix je napisao/la:ja sam već zaboravila, je li merver mogu podignuti u novcima negdje kod nas? imam osjećaj kao da se prije mogao samo opet iskoristiti u baby centru :conf
negdje mi zvoni pošta u branimirovoj i poslovnice privredne banke al' uzmu pun klinac provizije.
radije uvaljaj nekome tko opet ide u baby centar.
i mi smo našu romericu uboli tamo i došla nas je s ddvom skoro 1000kn manje nego da smo je kupiti kod nas.
taman kad mali stasa za I grupu trebat ću po novu za srednjeg.
već znam i koju, na dezen kravice :le
Zadnja izmjena: silki; 25 tra 2012, 14:52; ukupno mijenjano 1 put/a.

25 tra 2012, 14:46

MamaMu odlično za pregled, i meni je serklaža bila najveća fobija

snow :rodj za šećer

šta se tiče kolica ja san se odlučila za maclaren xlr koji nisu tipična glomazna kolica nego kišobran kolica koja idu u 0 položaj, al ću mekanu košaru kao dodatak kupit, tj jednog dana kad me nazovu jer san se zapisala - nemaju prošlogodišnjih modela (boja) a nove još nisu stigle, nadan se da će do 7 miseca stić, a ja već lagano ludin

i ja ne kužin vozikanje okolo u AS - meni je to isključivo za auto, a uostalom ne preporuča se dugo malu bebu u tome držat, i sve se mislin uzet ovu 0+ kategoriju polovnu jer to će brzo prerast, a onda uložit u onu 9-36 kg ili kako već ide kategorija

25 tra 2012, 14:50

Trabakulica je napisao/la:I mi!! Jesu li Jane Matrix??? Zaključili smo da nam duboka kosara ni ne treba, jer je lito, vrućine...a i ovo izgleda super praktično. :dada

Baš ta! :dada
To je bila jedina opcija jer nisam htjela djete navažati u klasičnim košarama, a autosjedalica instalirana na kolica ne dolazi u obzir jer mišeki u tome izgledaju ko kiflice. Ovo mi se čini super praktično. Ak zaspi u autu samo ju instaliraš na kolica i pičiš dalje. A i u autu je u vodoravnom položaju.
Ti ćeš je prije od mene upotrijebiti pa javi dojmove

25 tra 2012, 14:55

Bok,

da se i ja pohvalim, današnji pregled pokazao sve u redu, bebolinac se okrenuo glavom prema dolje, i da, dobila sam 5 kg u mjesec dana :ajme dosad su bile 2 kg mjesečno, sad ovaj skok, tako mi je bilo i u prvoj trudnoći, u dva narata sam dobila po 5kg. Tlak u redu. Jedva čekam kraj i porod.Dosad u +13kg.Mislim da ću do kraja natući do 22kg opet.

25 tra 2012, 14:56

Azzul je napisao/la:i sve se mislin uzet ovu 0+ kategoriju polovnu jer to će brzo prerast, a onda uložit u onu 9-36 kg ili kako već ide kategorija

ako već uzimaš rabljenu uzmi od poznatih, da znaš da nije sudjelovala u sudaru. ne možeš posudit od nekoga?
nije nužno da ćeš je kratko koristit. moj je srednji bio u kategoriji 0 valjda do 14 mj. starosti.
u ovoj sad, kategorija I (9-18), biti će još sigurno godinu dana i nema šanse da je preraste težinom.

danna, super za pregled :zivili

kak' izgleda ta jane košara? je l' beba vezana kakvim pojasevima unutra ili se samo košara fiksira?
edit: našla.

25 tra 2012, 15:09

Crna ofca ma super su kolica, ali javim ti nakon prve šetnje kako je bilo. ;)

25 tra 2012, 15:46

dan ljetnice...

imate li kakvih ideja za sredjivanje djecijih soba? mi smo u toj fazi,pa su nam svi savjeti dobrodosli

25 tra 2012, 16:48

Od kad smo na face-u ja i zaboravim da imamo forum :ajme

Curke super za preglede, pogotov Snow za secer..neka samo tako ostane, izdrzi jos malo :mah

Mrzim ono kad si isplaniras slobodno popodne i onda se dogodi xxx stvari koje moras napraviti. Taman sam sjela iako sam zavrsila sa poslom u 12 i trebala biti kod kuce. Uz svo trkanje poslije posla, na kraju sam u 16 h zavrsila kod veterinara sa mackom jer joj vec par dana nije dobro, ima anginu :roll a hebem ti...neznam kolko antibiotika i injekcija joj je dao, a kad je rekao kolko mu moram dati skoro sam pod stol pala :nesvist Al dobro, nadam se da ce joj sad biti bolje.

Crknuta sam doslovno, jos i ovo vrijeme sta se mjenja pa sam sva neka nikakva.

Sto se AS tice, mi smo je uzeli najvise radi auta jer je prakticno sa onim isofix sistemom. Posto koristimo dva auta, od cega je jedan Smart kosara nam ionako nebi stala, a meni je nesigurno da u kosari vozim bebu vezanu samo sa pojasom. Ovak barem Maxi cosi ne moram vezati vec imam taj adapter na koji bude prikopcan i samo se otpoji.
No, da ne kompliciram previse , svako od nas ima svoje misljenje o AS. Kako god oni govorili da su danasnje AS prilagodjene bebinoj kicmi i da je bebi udobno u tome, ja je definitivno nebi drzala u tome dugo vremena vec cu je koristiti da je sto sigurnije prevezem u auto od tocke A do B i to je to.

Mi smo uzeli kolica ABC design i htjeli smo njihovu AS ali nam je zena u trgovini rekla da je bolje uzeti AS od maxi cosi jer je bolje prilagodjen bebi tako da smo se odlucili za nju. O tome kolko cu je koristiti ili necu cu napisati kasnije, al definitino sam sigurna da je ipak korisna i prakticna stvar.

25 tra 2012, 17:43

:mah
Curama cestitam na pregledima, nalazima... :)
Meni su se svidjela kolica cam comby ellegant 3u1, al nemaju bas izbora boja, no zena me rekla nazvati pocetkom 5 kad im stigne, i uz to bi za AS uzeli bazu, tako da bi ta AS isla na klik-klak, isofix nemamo u autu a ovo je i jeftinija solucija
Trabo imas negdje link- sliku tih svojih, i kakva su to 2u1, u biti sta ona nemaju? Ja sam mislila da su sva 3u1

25 tra 2012, 19:11

Rajvos kolica imaš na Adaxovim stranicama. Ne znam koji model ima Trabakulica. Moj je Jane Solo revers s tom matrix light košarom. Ima još modela, ali mi smo ovaj uzeli jer se sklapa u kišobran što nam paše - gepek od clija nije baš nešto.

Snow i danna super za preglede. :joy

25 tra 2012, 19:49

rajvos đipnila san do cc1 i h&m
razočarenje, nisan vidila one haljinice na špaline al ima s rukavima
ove:
http://www.hm.com/hr/product/97157?article=97157-B
http://www.hm.com/hr/product/97157?article=97157-C

meni se nisu svidile
u principu bolja mi je njihova basic ponuda tajica i dužih majica, uzmen broj veći i super

a dječja robica mi je žblj, oš-koš/carters je puno šareniji, ima veći izbor, doduše je i mrvu skuplji

25 tra 2012, 20:11

azzul hvala ti,nisu ni meni baš nešto,ma ja nisam odmah ni skužila da su trudničke,i ne trebaju mi,za 3 tjedna sam u bolnici i nemam ih gdje ni obuči,al kako nema dječje robice,ja sam u zg u hm vidjela tako slatkih stvarčica,body 2kom 60kn,baby tajica,haljinica...
Napokon u ponedeljak sam i ja u St,moram vaditi krv,pa ču se prošvercati po adaxu i cc1 :yess

25 tra 2012, 20:20

Eto mene s pregleda... curka ima oko 2.200 g... Plodova voda i protoci super... Jedino kaj se okrenula poprek, ali vjerujem da će se još okrenuti u idućih 7 tjedana... Ne bih bas carski :/

Našla sam kolica koja mi se sviđaju... Recaro babyzen... Ali ih moram ići uživo vidjeti negdje... Ima li netko iskustva s njima?
edit: evo i link...
[url][http://www.recaro-hr.com/recaro_djecja_kolica/BabyZen%20by%20RECARO.html[/url]
Zadnja izmjena: DomiMama; 25 tra 2012, 21:57; ukupno mijenjano 1 put/a.

25 tra 2012, 20:31

Fine su vam te tunike :nesvist Ja to kod nas u H&m nisam vidjela :dunno
A za malog imam cijelu h&m kolekciju doma :ajme i c&a :ajme Vise nemam sta kupovati tamo. Moram naci drugu trgovinu sad :gata
A rajvos sta ces ti u bolnici za 3 tjedna? :shock

DomiMama super za pregled, nadam se da ce se okrenuti pisulinka :luv I ja mislim da se moj slozio popreko. Mozda se samo varam, al cudan mi je nekako zadnjih tjedan dana unutra. :|

25 tra 2012, 20:41

rajvos nije da nema u h&m robice al je izbor daleko veći i bolji u osh-kosh koji je u prizemlju :mrgreen
meni je inače gymboree naj šta se tiče robice za dicu, al to mogu samo na ebayu kupovat
a s obzirom da me čeka masa robice od nećakinje počastila san svoju malu s par stvarčica samo njenih :)

DomiMama ta recaro mi super izgledaju šta se sportskog dijela tiče, a recaro inače izrađuje sportska sjedala za profi vozače pa je valjda kvalitetna marka i za bebe, al za kolica je najbolje doć u dućan i udavit tetu prodavačicu pitanjima pa vidiš šta ti više paše

ja san se vodila da su što lakša i jednostavnija za sklopit, da mi stanu u auto i da nisu glomazna, plus da su mi ručke odvojene i podesive da i tata može gurat bez da mi posli žuga da ga leđa bole :D

25 tra 2012, 21:28

zar imamo i na FB? kako da nas pronadjem?

25 tra 2012, 21:35

Stellina je napisao/la:A rajvos sta ces ti u bolnici za 3 tjedna? :shock
:|

Stelli nisi me pratila,ja ti cijelu trudnoću imam visokorizičnu,i cijelu ležim,dva puta sam po više od mjesec dana ležala u bolnici,IVF je trudnoća,uz to trombofilija za koju primam injekcije za razrjeđivanje krvi svaki dan,dr koji mi vodi trudnoću od samog početka je u Petrovoj,u Zg, a ja živim kraj Makarske,oko 430km :ajme ,zato ču tamo ležati i roditi,dr kaže samo da dočekamo 37tt,cerviks mi je od 26tt smekšan,a od 29tt zrelost posteljice I stupanj,eto to bi bilo ukratko
MamaMU pošalji mi svoje podatke na pp pa te priključimo :dada

25 tra 2012, 21:42

poslala ;)

25 tra 2012, 21:53

Rajvos kolica su "jane rider Matrix" - J40. To ukucaj u google pa ćeš vidit. Stavila bi to link, ali na mob sam, pa ne mogu. Uglavnom kosara se pretvara u AS(ima 4 položaja ovisno o dobi djeteta) tako da je to 1 dio(a u biti 2 dijela samo fizički 1), a drugi dio je onaj za kasnije, di beba sidi. Mogu se okrenit tako da beba gleda u tebe ili suprotno. Skidaju se kola, u skroz malo se sklope, baratas sa 1 rukom bez problema, i skroz su lagana. Ma mi prezadovoljni. I jeftinija su kolica od onih 3u1 i to za 1000kn(to je znaci cijena za tu kosaru koju ću jako kratko koristit, ali kome nije problem lova, nije bitno). Umisto 6600kn platili smo ih 5700kn(popust u adaxa). Bas sam se raspisala... :mah

25 tra 2012, 21:54

ja nekako ipak više volim forum :luv
uostalom FB mi je prilično nov. dugo sam se odupirala ali eto me....

25 tra 2012, 22:24

Trabo :kiss
I meni je drazi m&b al tamo mozemo slikice stavljati, mogla si i ti snow jednu ;)

26 tra 2012, 09:24

Jutro :mah
Gdje ste sve, spavate jos? Evo da ja prijavim ne lošu noć, uz 3-4 pišanja ostatak spavala dobro ;)

26 tra 2012, 09:25

Pa gdje ste?? :roll :mrgreen

Ja se osjecam ko brod. :( Jucer smo M i ja bili na rucku i ja sebi narucila vege focacciu. Znala sam da ce mi sjesti ne bas najbolje , al da sam znala da ce mi biti tolko lose radje bi gladna ostala :nesvist

Cijeli dan mi je muka bila , a vode sam popila ko u prici. Naravno, osim prevrtanja po noci , probudila sam se sve naotecena. Osjecam se bas uzasno :ajme Zvala sam u bio apoteku i zamolila ih da mi spreme caj od lista breze za koji ste pisale pa cu vidjeti dal ce mi pomoci.

Sve govorim da bi trebala napraviti test da vidim jesam li alergicna na gluten pa nikako. Sve mi nekako na to smrdi jer nije moguce da ja crkavam od mucnina i nadutosti uvijek nakon sto nesto zamirisi na tjesteninu ili pizzu. ufff :roll

26 tra 2012, 09:26

rajvos je napisao/la:Jutro :mah
Gdje ste sve, spavate jos? Evo da ja prijavim ne lošu noć, uz 3-4 pišanja ostatak spavala dobro ;)

Jutro rajvos :kima
Ti i ja uvijek aktivne :nokti

26 tra 2012, 09:47

Stelli to je neka vrsta pizze? Ja sinoc isto pojela po pizze 4 vrste sira, bila mi super, al posli žgaravica i cijelu noć lokala i pišala, ti vegetarijanka, ni ribu ne jedeš? Znam da ima nekih koji ju jedu

26 tra 2012, 09:52

Dobro jutro!
Super za sve dobre preglede :).
Stellina, nadam se da će uskoro proći, :hug.
Ja sam jučer bila u komu - grlobolja, preglada, navečer sitna temp... jutros je bolje hvala Bogu, samo nek ovako ostane...
Oprala sam ovih dana dosta robice za bebu...

26 tra 2012, 10:21

Ana2010 je napisao/la:Dobro jutro!
Ja sam jučer bila u komu - grlobolja, preglada, navečer sitna temp... jutros je bolje hvala Bogu, samo nek ovako ostane...

i mene satralo. bit će da je neka viroza. kašljem, boli me grlo, puna sam sekreta i boli me svaka košćica u tijelu. nemam temp.
danas sam malo bolje neg' jučer.
nek' prođe čim prije. pu!

meni hrana smeta kako koji dan. skužila sam da moram smanjit porcije i jest češće i ne smijem se pretrpavat. toliko je malac mjesta zauzeo da mu smeta i kad se pošteno najedem :lol

26 tra 2012, 10:26

silki, :jadnimi. isto ko kod mene...
i ja isto sve više osjetim da mi škodi kad puno pojedem. ni pod razno ne smijem leć nako ručka, odmah mi se kiselina vraća, užas. veliki dečko mi je gnječi sve organe... al samo neka on raste :luv.

26 tra 2012, 11:19

vidim da nisam jedina, i mene drzi prehlada vec par dana... :nesvist
super za dobre preglede :yess
napokon lijepi suncani vikend! taman da operem jos sto imam od stvari za bebicu i da sve ceka spremno :luv

26 tra 2012, 11:46

jutro

ja jutros išla vadit krv po treći put u ovoj trudnoći (za testove imunizacije). Vukla stariju sa sobom. jedva se dovukla do doma, sva sam nekako bez energije jutros, čak mi čaša ispala iz ruke. Iscrpilo me valjda spremanje po kući oko L rođendana a mm mi nije moga pomoć jer radi po cile dane. sad sam pojela žitarice, valjda ću malo doć sebi. Počeli su me bolit i skočni zglobovi kad se malo ohladim, po noći pogotovo. velika je to težina

edit: by the way sutra ulazim u 9. misec :strah malo sam frikiii
Tema je zaključana