Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (14.dio)

04 svi 2012, 11:37

snow a kako pogodis velicinu tih iz mullera?
meni se oni cine veci neg uobicajeno ili je to samo privid?

i koje koristis one s crtom preko po sredini ili glatke?

04 svi 2012, 12:07

Cure,

glede grudnjaka za dojenje - ja sam kupila također iz mullera i super su, a kako odabrati odgovarajuću veličinu, negdje sam čitala da se do kraja trudnoće prsni koš žene proširi cca 5 cm, pa onda na svoju veličinu prije poroda dodajte cca 5 cm širine ispod grudi (ili se izmjerite sad pod kraj trudnoće) , a košarice se povećaju kako kojoj od nas - nekome za jednu veličini nekome za dvije.
A kakvi su to u h&m-u - nešto tipa kratke potkošulje ili, netko je kupovao od vas?

04 svi 2012, 12:12

ja sam uzela hmove topove za dojenje. pamučni. pakirani po 2 komada. 100kn.

04 svi 2012, 13:25

e, da , na to sam mislila, sli sam se krivo izrazila i dobri su ti? Kako su veličine navedene po brojevima ili sa l,xl?

04 svi 2012, 13:30

ja sam trenutno 85D i recimo hm nosim M al' sam ubola veličinu S i ok mi je.
možeš probat.
L je fakat ogroman.

04 svi 2012, 14:30

Pozdrav drage moje ljetnice :mah

I ja imam problema s grudnjacima, do sada sam kupila dva i izvadila im odmah žice i nadogradila kopče za kopčanje. A sad ću kupovat te za dojenje, Meni je problem širina leđa i to što imam razmak između prsiju pa moram skupljat sike u grudnjak, tako da me redovito stišću sa strana,a sad počele i ispod stiskat jer kako trbuh raste približava im se, još domalo neću znat šta je šta :hahaha

Stellina ta tvoja dr je očito imala problema s kilažom pa se na tebi iskaljuje jer ti ženo izgledaš vrhunski, samo imaš trbuh, šta bi rekla da joj ja dođem. Ja se hranim normalno al kile dolaze, proširila su mi se bedra, samo da se ne počmu dodirivat jer će to bit pakleno :ajme , pa šta ću sad, uostalom pola tih dobivenih kila odlazi na bebu, maternicu, plodnu vodu i tako. To se ja tješim jer sljedeći tjedan idem na pregled, al sok od šljiva je od danas u funkciji non stop, a za ručak je bila pura i salata od kukumara i poma, postajem salatoš do pregleda, jadne mi :angry

Odoh malo prileći i pshički se pripremiti na popodnevno čupanje, čeka me braziliana :nesvist

04 svi 2012, 14:50

kad sam ja kupovala bila je samo jedna vrsta u mulleru.
bijeli, pamučni, bez ikakvih žica, umetaka i sl. imaju neki šav na sebi koji ide vodoravno :dunno nikad me nije žuljalo.
inače nosim 85B njih imam 90C. imam i jedan 85C al taj mi bude uski. mislim da možeš tamo vratiti uz račun, dakle kupi, doma probaj pa kupi još ili mijenjaj.

ja sam danas baš neka umorna. baš me noge bole tj listovi i potkoljenice :dunno . a sad idem po klince i s njima popodne poobavljati hrpu stvari. mislim da ću se navečer samo onesvjestiti :nesvist

04 svi 2012, 21:31

vece ljetnice...
ja danas crkla od umora,proljetno ciscenje kuce pocelo,sutra curki 3 rodjendan,pa spremamo da se imaju gdje igrati djeca posto ga dva dana slavimo...veceras cu zaspat k'o zaklana,ako me noge ne budu zezale,a vikend ko zna ko ce preziviti :(

mi danas gledali kolica za duplice i nevjerovatno kako slabo izbora ima kod nas...nasli neka maclarenova kod nas kostaju 900KM sto je cca 3500Kn,a u UK ista ta kolica 500KM(cca 2000Kn)...sama kolica,bez ikakvih dodataka...mi smo ostali :dunno ne mozes da vjerujes da je tolika razlika u cijeni :bigno narucit cemo ih u UK,pa ce nam zaova donijeti kad krene...

05 svi 2012, 06:52

Jutro
Koja lipa svjeza noc,i ja se naspavala, za veceras kazu bice pun mjesec pa cemo vidjeti. Ja danas cijeli dan sama, mm otisao jutros u 4 i nece ga biti prije 10 veceras :ajme , al eto, probacu malo presloziti ormar, ono ljetna-zimska roba. Nasa cura dobila jucer tako slatke pokloncice od tete Roze iz proljetnica, dobila je i body na kojem pise " tatina sam maza i to nije fraza" pa se mm cijeli rastopio
MamaMu pogledaj ovdje kolica za blizance, isto se moze naruciti
http://www.dat-babyhus.de/Kinderwagen/Z ... 5_101.html

05 svi 2012, 07:52

i ja sam spavala k'o klada. jedva sam se izvukla iz kreveta u 7 :yess
ne pamtim kad sam spavala do 7 :lol
napravila klincima gris od pira, srknula kavicu i sad ću se spremit da budem u cityju prije gružve.
jučer sam presložila malu robicu i popisala što mi fala pa odo do c&c iskoristiti taj popust od 25%.

mamamu fakat su bezobrazni s cijenama.
meni je stara u njemačkoj kad smo joj dolazili u posjet ubola klasična chiccova kišobran kolica za 30 eura.
kod nas su identična bila 600 kn :/

skršila sam se jučer od posla i tako me zatezalo da sam legla oko 19 i više se nisam mogla dignut. al' danas sam već puno bolje.
moram malo prikočit i manje si obaveza tovarit.

05 svi 2012, 09:43

mene je noćas uhvatio baš onaj pravi bolni grč u nozi, mislim da sam urlala ko luđak :ne
i sad jedva stanem na tu nogu.
a danas sama s klincima i moramo negdje u šetnju jer će me izluditi doma. a vani sve mokro :roll

05 svi 2012, 12:31

:mah
Samo da se javim!
Noć protekla onako do 4,a od 4 do 6 neki nemir u nogama i nikako zaspat.
Odoh sad provjerit šta od litnje robe mogu nosit pa da upalim pralio prat jer sutra zovu kišu

Pišemo se poslije :kiss

05 svi 2012, 14:42

pozdrav!

ja danas malo samujem i nastojim uživati u miru, mada mi mm i kći fale čim ih nema. teško mi je s njom sad kad nastojim mirovati, a nije ni njoj lako. sreća da mi je muž divan, i brine o svemu. išli su njih dvoje kod njegovih roditelja, on poslije ima neke obaveze. Jelena će i prespavati kod babe i deda, a ja ću malo odmarati, malo nešto sređivati i tako...

:mah!

05 svi 2012, 19:19

ne znam je li tko spomenuo, ja sam kupila grudnjake preko la redouta, pamucne i super su mi bili.

uzivajte i mazite trbuscice :luv

05 svi 2012, 19:22

Vidim vi o grudnjacima..Ja vec par dana nagledavam one u h&m i trazim potkusulje o kojima je Silki pisala ali ne mogu naci il sam corava :shock
Svo oni ostali za dojenje su mi nekako ruzni i danas mi je cak dragi rekao nek ih ne uzimam :hahaha Vjerojatno cu uzeti one ko sportske pamucne koje sam vidjela , samo sto vise broja nije bilo pa cu ih pitati dal mi mogu naruciti.

Jucer smo bili na jednoj veceri sa oko 12 ostalih ljudi i vecer mi je bila toliko grozna da sam na kraju skoro plakala. Prvo - zakljucala sam se u wc-u u restoranu i vise nisam mogla izaci van :ajme Necu vam pricati koji sam strah pretrpila i koju sramotu kad sam ko ludjakinja nakon 10 min pocela lupati po vratima jer sam ostala bez zraka :ajme Nakon cega su se vrata otvorila sama od sebe, i njih 12 gledalo u mene ko u duha.
Naravno da sam nakon toga bila nervozna, a i mali se nikako nije smirivao vec me lupao do bola i svast nest izvodio. Drugo - trudna zena, vegetarijanka, koja ne komplicira previse oko izbora jela u restoranima i uvijek trazi samo salatu -dobila je nista! Djelila je ostatke kupus salate sa ostalim oko stola i pravila se da nije uopce frka sto su zaboravili da ja ne jedem meso :ajme U jedan sat, umorna, iscrpljena i GLADNA ,idemo kuci i dragi mi obecaje da cemo stati u McDrive po krumpirice.Pojavimo se u 1:03 ispred Mcdonaldsa , a ono zatvoreno jer rade do JEDAN! A majke ti...i onda se pitam se zasto sam danas imala BH kontrakcije. Nakon svega toga mogla bi nekom propucat u nogu :gaah

05 svi 2012, 21:21

Stellina je napisao/la:Vidim vi o grudnjacima..Ja vec par dana nagledavam one u h&m i trazim potkusulje o kojima je Silki pisala ali ne mogu naci il sam corava :shock

oni ti ne stoje na trudničkom odjelu već u tamo gdje im je sav donji veš.
pitaj tete ;)

za jučerašnji provod šaljem :hug

05 svi 2012, 23:25

curke veceras pun mjesec,nema nam spavanja...

utice li to na vas kako?

05 svi 2012, 23:38

A izgleda da je, ja nikako zaspati

05 svi 2012, 23:48

ni ja...

kod nas po Islamu ovo je noc kad se treba moliti Bogu da nas sacuva od zlih smutljivaca,jer se vjeruje da u noci punog mjeseca oni jace i intenzivnije djeluju...eto vam jedan info od mene! ;)

06 svi 2012, 01:46

motorijada i neko kričanje tj.pjevanje+puni mjesec+nemir u nogama!! :place
Bit će ovo duuuuga noć, i još mm izaša tako da i dok se on ne vrati neću mirno spavat. Vanka mirna noć pa ima osjećaj ko da mi u vrtlu koncert a ne na rivi. Ovo mi je priprema za bebolinu i ne spavanje :ajme

06 svi 2012, 02:06

evo da se i ja pridružin nespavačima :coffy
ja se više navikla kad je misec pun da vampirajen po kući
a očito ni bebi ne paše jer me pošteno namlatila včrs i još se nije primirila

diplomski je napisan i predan pa sad čekan odgovor od profesora koji će garant imat 4578 korekciju :bidan
al nadan se do kraja ovog miseca da me riješi muka i da mi dopusti da održin tu diplomu da se mogu u miru gnijezdit

došli kupaći kostimi u h&m i kupila san neki u koji san uspila ugurat svoje tijelo jer na svoje prošlogodišnje kostimčiće mogu samo s tugom gledat, sad mi ne bi ništ prekrili, a namjeravan se kupat do pred porod :mrgreen

06 svi 2012, 06:50

Jutro
Vi dobro vampirili nocas, ja nisam mogla zaspati do 1 al onda bar do 6:30 sam u komadu, bez pissnja, bez icega, mene izgleda malo grlo pocinje pa sam od sinoc navalila po limunu i medu
Nana44 ove godine motorijada na rivi, cini mi se?

06 svi 2012, 09:58

Jutro :mah

Rajvos je,na plišcevcu doli. Super za spavanje.

Od 1 do 5 vampirila i jedino 300 puta na wc išla. U 6 zaspala kako triba i u 9 na noge lagane, neda mala više. Sad odoh popit kavu na sunce da dođem k sebi. :kiss svima

06 svi 2012, 12:50

O jadne vi i nespavanje :jadnimi

Ja sam spavala ko top do 10:30 :ajme al sam legla u jedan i ustala u sest da odradim pisanje i onda natrag u krevet. ;)

Sad smo doruckovali...da, dorucak u pol jedan :hahaha pa cemo izaci malo do svekrve na kavu posto nam nista drugo ne preostaje uz ovo sugavo kisno vrijeme :gaah Ja sam luda vec od tog vremena.psmtr :loce

Nama stigle woombie vrece :yess Pita mene dragi kak cemo mi u to dijete ugurati.Tjesila sam ga da nema problema, al sad se pitam i ja kako ce to izgledati :lol

Danas 31 tjedan :luv

06 svi 2012, 13:33

Stellina je napisao/la:Danas 31 tjedan :luv

:luv
vidin ima nas više šta punimo tjedne nediljom

06 svi 2012, 13:35

Stellina čestitam na 31 tjednu,nama 29 danas! :zivili
Azzul držim fige da diplomski prođe bez velikih korekcija!

Jutros mi dragi primjetio strije na trbuhu jer se ja bez ogledala ne vidim ispod pupka,sa svake strane pupka ko da me netko ogreba,nastale su točno na mistima na kojima bebolina lupa. Znači mazanje i nije puno pomoglo :ne

Odoh malo :zzz da nadoknadim od sinoć

06 svi 2012, 14:16

Cestitam vam na punim tjednima :zivili

06 svi 2012, 15:32

samo da vam :mah
bili smo u vlašku, taman se vratili sa vikenda. ček mislim da i ja danas punim neke tjedne... ili jučer.... ili sutra

06 svi 2012, 16:21

dan ljetnice!

prezivila sam i ovaj rodjendan...ekipa se razisla,ja sve cetiri digla u zrak,a malena k'o klada zaspala...ludost je u kuci slaviti,al ja stvarno nisam bila za igraonica ove godine...

06 svi 2012, 21:41

i mi odbrojavamo nedjeljama pune tjedne :le
danas 34! :rodj

cestitke i ostalima, fora je da smo sve nedjeljama :D

mene puni mjesec nocas probudio :ajme
al ne zbog punog mjeseca vec mi je kroz prozor tolko svjetlio da me probudilo :hahaha
bio je bas ogroman i blistav nocas!

sutra na pregled! :luv
Tema je zaključana