Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
02 lis 2008, 17:56
Pa probaj sama, a oni ti onda mogu lako reći ako si pogriješila - što treba ispraviti. A najmanji problem je razmontirati i ponovno staviti.
06 lis 2008, 09:25
napisala sam par riječi na jesenskim ali za one koje nisu jesenske čisto da znate...svakako preporučam rodin pregled autosjedalica. ekipa je super, sve vam objasni, pokaže, složi as. mislim da svaku as izvade iz auta i slažu je nanovo. tako su nama i par još kojih sam vidla. to što mi još nemamo bebu već je na putu nije uopće bio problem. dapače bili su oduševljeni odgovornošću

ma sve pohvale, svakako odite jer broj krivo postavljenih autosjedalica je zastrašujući!!
03 stu 2008, 20:23
Cure koje ste kupile nove sjedalice za auto i nova kolica - jeste prale navlake prije korištenja?
03 stu 2008, 20:26
za malu bebu sam sve prala, kasnije nisam
03 stu 2008, 21:07
Mi smo kupili i novu sjedalicu i nova kolica i namjeravam oprati sve navlake koje ću moći skinuti, bez obzira što je sve bilo zamotano u najlon i svejedno budem i u kolica a i u sjedalicu prvo stavljala tetru, i na nju bebu.
03 stu 2008, 21:32
sve prala i uvijek dok su male stavljala tetre
06 stu 2008, 15:43
jel' se meni čini da mala beba nekako čudno 'leži' u tom jajetu - sjedalici?
ja bi podbacila nešto u rupu, ispod leđa, da luk bude manji.
smijem?
06 stu 2008, 16:05
kažu da ne, ako nema origigi nastavak od stolice..i da, kad su tak mali jako čudno leže u tim AS ...al brzo će tvoj cicavac narasti
06 stu 2008, 16:13
da, al ako imaju siroko povijanje kao npr moji, nema sanse da im se nogice dovoljno svinu da im guza upadne u tu "rupu". ja stavljam smotanu pelenu.
06 stu 2008, 16:19
silki je napisao/la:jel' se meni čini da mala beba nekako čudno 'leži' u tom jajetu - sjedalici?
ja bi podbacila nešto u rupu, ispod leđa, da luk bude manji.
smijem?
ne smijes!
ovo sam i ja mislila, bilo mi je zao, onako sklupcana kao crvic, pa sam pitala pedijatra, na sto mi je on striktno rekao da se ne smije nista stavljati, da su sjedala bas tako napravljna, kao najslicniji polozaj u majcinoj utrobi itd.
06 stu 2008, 16:24
ako i probas nesto ubaciti , kad ubacis i vidis u koji bi tek onda polozaj stavila dijete - vidjet ces da je bolje da ne ubacujes...
mislim da nam je to svima bilo katastrofa, ali naviknes se za cas
06 stu 2008, 17:37
ajd dobro razuvjerile ste me ali prestrašno mi ga je gledat' kad upadne u nju
06 stu 2008, 18:27
ne znam gdje ću pa ću se ovdje pohvaliti da smo uspjeli smontirati sve tri sjedalice u auto
jes' da se MM namučio ko sivonja, a onda uključio mozak i uspjelo
moram to poslikati da se vidi - sve tri kategorije sjedalica u sasvim prosječnom autu (nije monovolumen)
06 stu 2008, 21:51
i meni se cini dosta tezek polozaj za bebu u jajetu unatoc podlosku koji smo dobili za novorodence
-pa ce se jos za iduci odlazak pedijatru vozit u kosari od kolica koja se moze montirat u auto( a zauzme skoro oba sjedista iza

)
06 stu 2008, 23:06
Bez obzira kako izgleda malena beba u AS, to je puno bolja varijanta nego kosara, ma zapravo to je jedina varijanta.
07 stu 2008, 08:33
thinkPINK je napisao/la:Bez obzira kako izgleda malena beba u AS, to je puno bolja varijanta nego kosara, ma zapravo to je jedina varijanta.
točno. AS ima svoju namjenu, a to je jedino i isključivo prijevoz djece u autu (makoliko mamama bilo drago nakačiti AS na kolica pa tako voziti djecu

)
07 stu 2008, 15:10
makoliko mamama bilo drago nakačiti AS na kolica pa tako voziti djecu )
slazem se za AS, ali ovo je stvarno korisna varijanta ako se s bebom negdje ide, a ona zaspi u autu

mi smo jedino u tim slučajevima koristili AS stavljenu na kolica
07 stu 2008, 15:18
meni nije nikad bio problem prebaciti dijete iz sjedalice u kolica
07 stu 2008, 15:20
Mi ga uvijek prebacimo u kosaru. Nastavi spavat a tako mu je i ugodnije nego u AS.
07 stu 2008, 15:46
necu lagati, nama se dogodilo par puta da smo ga ostavili u AS, obicno kad bi nesto trebali brzinski obaviti (tipa otici u ducan na 15minuta a on taman zaspao), ali smo se trudili uvijek ga prebacivati u kosaru, rijetko kad bi se probudio , a meni ga je bilo ljepse vidjeti onako ispruzenog i opustenog ....
07 stu 2008, 15:49
ha sretnice

Paula se budila i na zvuk lifta kad bi kolicima došli iz šetnje..tak da mi eto, nismo prebacivali ak je zaspala
09 stu 2008, 11:59
Ina66 je napisao/la:ne znam gdje ću pa ću se ovdje pohvaliti da smo uspjeli smontirati sve tri sjedalice u auto
jes' da se MM namučio ko sivonja, a onda uključio mozak i uspjelo
moram to poslikati da se vidi - sve tri kategorije sjedalica u sasvim prosječnom autu (nije monovolumen)
ajde pliiiiiiz stavi sliku da to vidim. mi se jako mucimo s autosjedalicama, auto nam je veliki al nije monovolumen. probaj mi ako je to moguce opisati kako ste ih postavili!
09 stu 2008, 23:22
dok ne poslikam, evo opisa

iza vozačkog sjedala je najmanja, Idina. u sredini je druga kategorija 9-18 kg, a iza suvozača je najveća - booster s naslonom.
problem je bio s najmanjom jer nismo mogli nategnuti pojas (sva tri stražnja sjedala imaju pojas u pet točki i isofix bočne), a onda se MM dosjetio i najprije zakopčao pojas pa onda namjestio sjedalicu.
ne znam koji auto imate, naš je hyundai i30, ali svakako ovu veću sjedalicu stavite u sredinu, a mališe sa strana
10 stu 2008, 09:57
Imamo daewo leganza, velika limuzina, mislim da nema isofix, nisam ziher ni kako je s pojasevima (prepustila sam to mm-u). nedavno smo ga kupili. problem nam je oduvijek ova prva jaje as jer ne mozemo nategnuti pojas preko nje, nije dovoljno dugacak. uvijek neke improvizacije, bas sam nesretna zbog toga, svaki put kad sjedam s djecom u auto knedla mi stoji u grlu. ova veca za starije dijete nije problem jer pojas ide preko nje i djeteta. nemam pojma sto cemo.
10 stu 2008, 12:38
Barboza i nama u novoj astri pojas na knap za AS. Ja malo nagnem sjedalicu prema naprijed prebacim pojas pa ju vratim nazad i zategnem...
10 stu 2008, 12:46
barboza - upravo je kratak pojas bio i naš problem i MM ga je riješio na način koji sam napisala iako sam od Rodine savjetnice za autosjedalice dobila ovakav savjet za montiranje kao što TP piše
hoćeš da ti pošaljem upute koje sam dobila od nje?
10 stu 2008, 12:50
moze, samo da uspijem jer sam bas
10 stu 2008, 13:00
sjedalice koje se nakače na kolica je čisto marketing-prodaj-uvali-glupost.Nikad se sjedalica s djetetom UNUTRA ne može u auto učvrstit kao kad se učvrščuje sama i stoji u autu. Plus zna se koliko je ne baš pametno vozit dijete nonstop u tome.
Položaj u sjedalici-ako ima umetak za novorođenče, ako dobro umetneš utore, ako bebinu guzu staviš na pravo mjesto-ispravno je i udobno.
10 stu 2008, 13:04
barboza - poslala
krumpi - to i ja govorim
10 stu 2008, 13:05
Nama su isto tako Rode pokazale montiranje, jos i prije nego se Mak rodio tako da smo preduhitrili probleme s montiranjem...