Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (7.dio)

28 vel 2012, 22:04

sretno rajvos! :mah

a vidim da tu nikoga nisu opalili hormoni u suprotnom smjeru, oni za pojacanu zelju za sexom :hahaha
pocinjem se pitati da to nije mozda jedna velika laz da to uopce postoji :shock

28 vel 2012, 22:59

Roza, hvala ti. :) Sutra cu dobiti nalaze, nestrpljivo cekam.
Rajvos, sretno. Nadam se da ce nalaz i pregled biti OK i da cete uskoro kuci.
MamaMu, dobro nam dosla. I ja imam jednu 'majsku' djevojcicu :)

ivkicaa je napisao/la:I kaj se poroda tiče dal budu muževi/dečki uz vas? Moj je rekel da definitivno hoće biti prisutan....

Ja cu (opet) roditi na carski, pa ne vjerujem da ce MM biti prisutan (nije ni prvi put iako nisam bila u opcoj anesteziji).

28 vel 2012, 23:16

mama mu dobro došla! pomalo snaći ćeš se već.

moja želja je ok, jedino što smo oboje podosta umorni, jer muž nakon posla u budućem stanu još radi pa nema snage doslovno, ili ja zadremam na kauču. al ajde ide nekako. sad kad su mi mučnine prošle vraća mi se i želja jače na njegovo zadovoljstvo. :oops:

muž će sa mnom u rađaonu opet, mada je morao otići kad su se odlučili na carski, al dugo je bio samnom. :luv moj muž je rekao svojim prijateljima da me samo još više cjeni nakon svega što sam prošla tu noć i dan. :le

29 vel 2012, 00:04

curke
u Primi je trenutno akcija
komoda za presvlacenje za 599kn
ako vec po malo kupujete ;) ....ja se mislim dal da kupim stvarno nije skupa

29 vel 2012, 08:21

jutro :mah
dočekala i taj dan, pregled danas :joy
ali tako sam prehlađena da bi najradije ostala u krevetu...moram koji čaj popiti i bit će bolje.

ja imam želju ali ne smijem. :mrgreen možda je zato želja i jača :lol
mada uglavnom navečer zaspim s djecom već u 21 sati, još sad od kad me ova viroza pere sva sam u komi. samo se po krevetima povlačim.

mm je bio samnom na oba poroda i ako uspijemo zbrinuti djecu bit će i na trećem. puno mi je pomogla njegova prisutnot i njemu je na kraju bilo jako drago što je išao. ipak je to nezaboravno iskustvo koliko god dugo i bolno bilo. prvi put je bio sa mnom u rađaoni 10h a dali su njemu 100 kilašu neki mini stolčić pa se i on namučio :lol drugi put je bio samo 3-4h. nadam se da će ovaj put bii još i kraće.

rajvos držim fige :srca

29 vel 2012, 09:35

Jutro :luv

Snow sretno danas, javi kako je proslo.

Ja nisam bolesna al sam vec drugi dan neka sva u komi..Dragi misli da me nesto brine, al nije tako. Samo sam neka cudna...Mislim da bi mi se raspolozenje popravilo da se zavucem u neku trgovinu sa baby stvarcica , kolicima i td. :le al nazalost prije subote nista...cak i u subotu radim :/

29 vel 2012, 10:04

jutro svima!
kod mene želja počela rasti prije koja 2 tjedna al jos uvijek ne smijem! :/ :(
i moj muž će sa mnom u rađaonu, prvi nam je put pa me živo zanima kak će izdržati? :hahaha

29 vel 2012, 10:11

Stellina cestitke na deckicu! :joy

MamaMu dobro nam dosla! Ugodno tipkanje :zivili

29 vel 2012, 16:08

a zbog cega se ne smijete sexati? :conf

nama je dr i u prvoj i u ovoj trudnoci govorio prvih 6 i zadnjih 6 sedmica da izbjegavamo sex,ili ako cemo vec da budemo njezni,da pazimo... nama zelja i volja nije jenjavala,uvijek je ima,samo sto je kod nas brak na daljinu :mrgreen pa se ne moze...

uglavnom,juce moji nalazi su stigli sve ok,hvala Bogu,al primjetim da je Fe pocelo opadati(ipak ih je 2),pa me zanima ima li ovdje gdje tema ili neko da mi da savjet/svoje iskustvo kako ste odrzavale Fe,da ne ide ispod granice...ja bih vec sad pocela pomalo,al prirodnim putem,nisam za tablete...tipa neki sokovi,voce,opcenito ishrana...

i na kraju hvala na dobrodoslici :zivili

29 vel 2012, 16:11

MamaMu dobrodošla :mah

Čula sam jedan vic ne temu sexa u trudnoći, pa da vas malo nasmijem : "Kad se mali Ivica rodio došao je do tate i počep ga lupkati po glavi, kaže mu tata "Ivice što to radiš, to boli!", a Ivica će njemu : "e, pa sad znaš kako je meni bilo 9 mjeseci"!!! :hahaha

Danas sam nešto s jednom prijom pričala o kolicima pa mi kažu da nama ljetnicama ne trebaju 3u1 kolica, ne razumim zašto, ja bi isto da imam sve, u onoj košari sam mislila izać s bebačem iz rodilišta, kužite li se vi u to? Jeste već počeli kupovati stvari, mene tako vuče želja kad nešto vidim, al kako još ne znam spol a i moji mi svi kažu da je rano za kupovanje suzdržajem se, pa kupujem nećacima i nečakinjama. :conf

29 vel 2012, 16:16

uglavnom,juce moji nalazi su stigli sve ok,hvala Bogu,al primjetim da je Fe pocelo opadati(ipak ih je 2),pa me zanima ima li ovdje gdje tema ili neko da mi da savjet/svoje iskustvo kako ste odrzavale Fe,da ne ide ispod granice...ja bih vec sad pocela pomalo,al prirodnim putem,nisam za tablete...tipa neki sokovi,voce,opcenito ishrana...

Ja sam pila folnu kiselinu a ona ima željeza prvatri mjeseca, pogledaj na ovom linku što ti sve sadrži željezo http://www.nutricionizam.com/index.php? ... &Itemid=36.
Nadams e da će ti pomoći i da će ti se željezo popraviti! :mah

29 vel 2012, 16:33

samo da vas pozdravin :kisichagic
nije mi se dalo pisat kad svi moji drame - da se nas dvoje vjenčamo čim prije
nije da nisan tila al oću to u svoje vrime a ne sad nepotreban stres navlačit na sebe
ne znan jel koja u mojoj situaciji al nas dvoje em šta smo nevjenčani em šta nismo prijavljeni na istu adresu te tako ne spadamo ni pod "nevjenčanu zajednicu" - znan da kod prijave djeteta otac treba potpisat priznavanje očinstva i dozvolu za prijavu djeteta na moju adresu - no postoje li još kakve razlike?

MamaMu - željezo nije za zezat se pogotovo u trudnoći, naravno da se prvenstveno treba orijentirat na prirodno održavanje razine Fe - tamno zeleno povrće ga je puno (al ne prekuhavat) - posavjetuj se sa liječnikom jer neki dodatak prehrani ne bi bilo zgorega da piješ - tipa heferol ili ferum lek, ja pijem ferum lek, ko bonboni su mi slatki

vidim da sve spominjete seks i opadanje želje - mene to još nije strefilo, triba nadoknadit onih par tjedana poslije poroda unaprid :mrgreen

29 vel 2012, 16:39

iduci mjesec idem na pregled pa cu pitati dr sta da radim,jer u prvoj trudnoci nisam imala problema...nije ono ni sad lose 11,8,al bih pokusala da ga odrzavam da ne bi doslo do manjka...

29 vel 2012, 16:49

Azzul je napisao/la:vidim da sve spominjete seks i opadanje želje - mene to još nije strefilo, triba nadoknadit onih par tjedana poslije poroda unaprid :mrgreen

Jel da :D Ja u prvoj trudbnoći nisam imala želju. bila sam u strahu da može smetati bebi iako sam imala urednu trudnoću. Sad se ne bojim :mrgreen naprotiv ne moram misliti hoću li zatrudnit u nezgodno vrijeme

29 vel 2012, 17:15

ma meni i da imam zelju ne pada na pamet se sexat :ne

29 vel 2012, 17:23

Bok ljetnice, :kiss
da se i ja pohvalim, danas radila uzv 3D/4D, imamo još jednog dečkića :yess :drink , stvarno imam super zlatnu ribicu kad mi već i drugu želju ispunila. Beba odlično napreduje, tlak mi super i udebljala se dosad 6 kg :mrgreen .

Što se tiče željeza, preporučujem floradix sirup u ljekarnama, za trudnice, dojilje, djecu i odrasle, malo je skuplji, pa ako možete priuštiti se, nećete požaliti.

MamaMu, dobrodošla. :proljece

nana44, mi smo s prvom bebom izašli u toj košari od kolica, a sad s drugom možda budemo u autosjedalici, vidi što ti je zgodnije.

29 vel 2012, 17:38

i kod nas potvrđen pišonja :dada
i sve je ok i na svom mjestu. danas sam na kraju napravila samo uzv jer nisam imala kuda s djecom pa ću pregled u petak...

sexati se ne smijem(o) zbog raznih komplikacija. ja osobno zbog hematoma i krvarenja u ranoj trudnoći. vidjet ćemo šta će sada reći jer hematoma nema a ni ne krvarim već više od mjesec dana :yess

kolica 3u1 imamo još od prvoga i koritit ćemo ih i sada. košaru za vožnju prvih mjeseci bez obzira na ljeto mada možda zaista ako kupuješ nova nije nužno. za izlazak iz rodilišta nikako ta košara jer nije sigurno bebu voziti u autu u njoj. iz rodilišta obavezno u autosjedalici.

29 vel 2012, 17:48

ja kontam kupit kolica 3 u 1, prvo sam mislila bez kosare ali beba moze u kosari spavat na pocetku :dunno
termin mi je 13.8 tad lagano pocinje se vrijeme i mjenjat , bar kod nas laganini zahlađuje pa dobro dođe kosara za setnju
ali u kupovinu kolica planiram tek u 6mj trudnoce
vec sam kupila nesto malo robice a i danas ipak narucila komodu za presvlacenje , nisam mogla odolit cijeni od 600kn
stvarno necu vise nista bar do 5mj tt kupit :D

29 vel 2012, 19:38

Azzul je napisao/la:nije mi se dalo pisat kad svi moji drame - da se nas dvoje vjenčamo čim prije
nije da nisan tila al oću to u svoje vrime a ne sad nepotreban stres navlačit na sebe
ne znan jel koja u mojoj situaciji al nas dvoje em šta smo nevjenčani em šta nismo prijavljeni na istu adresu te tako ne spadamo ni pod "nevjenčanu zajednicu" - znan da kod prijave djeteta otac treba potpisat priznavanje očinstva i dozvolu za prijavu djeteta na moju adresu - no postoje li još kakve razlike?

Azzul ni ja nisam vjenčana i ne živim još s dragim na istoj adresi, u tijeku smo uređivanja stana, i nećemo se vjenčati prije nego se beba rodi jer smo financijski u stisci jer imamo kredit za uređenje stana što mi je važnije nego vjenčanje i ne želim sada taj stres nego ćemo to obaviti kada se bebač rodi i malo stasa i ne može nam na tu odluku nitko utjecat. Koliko sam ja čula od parova koji su nevjenčani i imaju djecu trebali su samo očevi potpisivat to priznanje, ako saznam još šta obavjestit ću te.

Danna super za pišonju!! :zivili

Ja bi svakako kupila 3u1 kolica jer kad ih već kupujem da budu kompletna jer ih namjeravam koristiti i za buduće potomke. Moje su sve prije većinom u toj košari izašle iz rodilišta jer mama svakako sjedi zada s bebom a kažu da nije u toj autosjedalici preporučljivo odmah bebu stavljat, pa sad ne znam ni sama, vidit ću kad dođe za to vrijeme al svakako hvala vam na odgovorima! :proljece

29 vel 2012, 20:34

hvala nana44

šta se tiče kolica meni su sva ta 3u1 šta san gledala preglomazna tako da će moja bit ajmo to nazvat 2u1 (maclaren xlr)
imaju košaru koja se stavlja na sportski dio, ono šta je meni primarno kod kolica - lagana su, lako sklopiva, nisu glomazna, i ručke su idealne za malo više ljude
a as kupujen odvojeno jer maclaren od ove godine nema opciju da se može as namontirat na njihova kolica što mi i nije toliko bitno

inače po zakonu beba se u autu može voziti samo u as a ne u košari, na youtubu postoje crash testovi s košarama, i zlu ne tribalo moje dijete će bit u as, uostalom nije da sad u stomaku leži ravno :hahaha

29 vel 2012, 22:31

beba mora u as a ne smije u kosaru :bigno
ja imam 5min od bolnice do kuce i opet cu bebu stavit u as

29 vel 2012, 22:43

suncica77 je napisao/la:beba mora u as a ne smije u kosaru :bigno
ja imam 5min od bolnice do kuce i opet cu bebu stavit u as

Sunči di ti živiš, da mi nismo susjede :)? Ja sam od rodilišta 1 minutu (čak se mislim da moji ne dolaze s autom nego s kolicima jer će brže biti tako nego izaći iz prometnog čepa) . Pitanje je koje rodilište

01 ožu 2012, 10:27

MamaMu je napisao/la:uglavnom,juce moji nalazi su stigli sve ok,hvala Bogu,al primjetim da je Fe pocelo opadati(ipak ih je 2),pa me zanima ima li ovdje gdje tema ili neko da mi da savjet/svoje iskustvo kako ste odrzavale Fe,da ne ide ispod granice...ja bih vec sad pocela pomalo,al prirodnim putem,nisam za tablete...tipa neki sokovi,voce,opcenito ishrana...

Dobrodosla :joy

Sto se zeljeza tice i meni je pocelo opadati i za sad sam na "zeljeznim tabletama" :mrgreen koje moram uzimati svaka 3 dana jednu. U 9 mj mi je zeljezo bilo toliko nisko da sam ga isla imati preko vene u bolnicu , a sad u trudnoci bas i nije preporucljivo. Tablete ne podnosim bas najbolje jer imam problema sa nadutosti i ne mogu ici na wc sto mi tocno sad treba :roll Al ok, probatu cu ovaj put pa cu vidjeti onda sa doktoricom na sljedecem pregledu.
Uglavnom , sa tabletama sam ga uspjela dici nakon 3 mjeseca i osjecala sam se ok.
Ako ga mislis dici povrcem, vocem, sokovima itd. nema ti spasa, pogotov sad u trudnoci. ja sam vegetarijanka i kad mi je rekla prije god dana da zeljezo ide jako dolje (bila sam na 4) probala sam sa vocem i povrcem, cak mi je i ona tablicu dala , ali uzalud. Tesko ces ga dici hranom pogtovo sad kad ste u troje. Ja bi ti ipak preporucila da pocnes sa tabletam iliu sirupom i uz to da pokusas jesti hranu koja sadrzi sto vise zeljeza.

Mi smo jucer kupili boju za sobu -plavu iris i beige pa cemo obojati pola-pola , a onda cu ja kreativna :nokti napraviti dugu sa oblacima :mrgreen

Danas idemo gledati kolica...posto je pisonja, dala sam dragom zeleno svijetlo da odabere on neka svemirska tako da cemo vjerojatno uzeti ABC design isto 3 u 1 .
http://www.abc-design.de/fileadmin/prod ... lack_2.jpg

01 ožu 2012, 11:57

rusulica nisam ti ja u splitu :)

stellina kolica su bas lijepa ali glomazna cini mi se
ja bi sliku od sobe kad je obojas :)

01 ožu 2012, 12:58

joooj koliko novih trbušatih cura :joy

čestitam!!! :kiss

ajde pogledajte listu jesmo li sve upisali

01 ožu 2012, 14:14

Novim curama želim dobrodošlicu :buket!
Čestitam na svim dobrim nalazima :)!

01 ožu 2012, 14:39

Stellina kolica su super, sviđa mi se boja.
Ja mislim da ću ja kupiti preg perego 3u1 switch tako da bebu mogu okretati i prema sebi i ona se lako sklope i lagana su, a kako smo i ja i dragi visoki ručke im se mogu podesit tako da se ne moramo kriviti, imaju mi ih prijateljice i zadovoljne su s njima i njihovo mi se "jaje" čini najveće od svih tako da kad je beba i krupnija i u jaketi nije joj skučeno.
čitala sam po ostalim forumima i čak mi je i jedna pedijatrica rekla da dijete obavezno treba iznijeti iz rodilišta u tom jajetu i da ne krivi kičmu jer su to položaji za bebe od 0 mjeseci a uostalom i u trbuhu stoji više manje u obliku slova C, tako da sam sve nedoumice rješila. :)

Kako vi stojite s spavanjem po noći, ja ne pamtim kada sam u komadu odspavala bar 4 sata, jer idem minimalno 6 puta na wc tokom noći i na lijevom boku super spavam, a na desnom kao da me nešto stišće, spasio me zadnjih dana jastuk za dojenje.? :dunno

01 ožu 2012, 14:51

Drage moje, evo pratim vas od početka a sada bih vam se napokon i pridružila :mah
Nakon 10 godina borbe sa neplodnošću, došao je dan da i ja mogu reći :trudna I kako sam već malo starija, 37 :mrgreen ipak nisam baš iskusna glede trudnoće pa valjda zato i nisam imala neku potrebu pisat ali vas zato čitam i upijam savijete mlađih i iskusnih ;)
Termin mi je 28/07 i za sada smo dečko. I ja sam malo krvarila prije mjesec dana, kažu da mi je posteljica nisko, pa sam osuđena na mirovanje. Nekad dođe teško jer me razbole i ruke i kukovi i dosadno mi, ali sam se već i privikla a i znam koji je cilj svog tog ležanja :bab
Evo, toliko za sada od mene, možda ću se sad i malo češće javljat.

01 ožu 2012, 14:59

iva dobro nam dosla :mah

nana koliko dođu ta kolica jel znas ? jer i mene najvise privlaci peg perego

01 ožu 2012, 15:01

mi imamo peg perego al ne switch nego obična pliko 3u1 jer mi ta mogućnost prebacivanja nije vrijedila tih para u razlici cijena. i nije da sam ikada zažalila.
evo u upotrebi su već 3 godine neprestano, sad je drugi u njima i čini mi se da će izdržati i trećega. bila su skupa ali eto za troje se isplatilo :dada

edit: iva dobro nam došla :buket
Tema je zaključana