Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (13.dio)

26 tra 2012, 13:33

bokić svima..... jedva sam vas našla!!!!!
Nisam imala vremena čitati vas a jošmanje pisati :(
Ivan mi je operiran.op kao takva dobro prošla ali uz sto problema:
Prvo kad sam došla snjim u bolnicu priopće mi da nema apartmana jer su isti apartman rezervirali za dvoje ljudi..... i šta sad,ja svoje dijete ne ootavljam ni pod kojim uvijetima(još kad sam vidijele onu dječicu vezanu u krevetićima bilo mi je dosta) ja odmah spremna na svađu sa cijelom bolnicom :baba onda su mi ipak dali da budem snjim u običnoj sobi i da kad se razbudi ide doma. ok taj problem riješen! onda me pozove dr na razgovor prije op i kaže da postoji inekcija koja se daje nakon takvog zahvata i da dijete lakše podnosi bol,jer drži do 5-6 sati jer u suprotnom može doslovce te sate prevrištat u bolovima ali naravno postoji kvaka :roll da se inekcija daje direk u pišonju i ako pogode živac umijesto vene a idu jedna uz drugu dijete može ostati bez funkcije pišonje :shock i šta sasd???? ali kao to se događa jenom na prema dva milijuna djece,kao to se još nikad nije dogodilo,i on nam savijetuje inekciju. odlučili smo se za inekciju imolili se da sve prođe ok. On je dobio sirupić i zaspao na mojim rukama. op trajala sve skupa sat vremena. Buđenje iz narkoze opet drama,40 min jadničak je toliko vrištao da smo ga muž i ja jedna držali u krevetiću dok mu je infuzija istekla,onads sam ga uzela na ruke i onda se smirio. Bili u bolnici do 18h,pušteni doma na kućnu njegu. kao da pije ibubrufen protiv bolaoba i ranu mu samo prat laganim tuširanjem...... možda da u teoriji,ali u praksi ne funkcionira!!!!!!!!!! On ne da se nije dao pipnut nego kad je vidio pelenu već je poćeo plakat. Dvapt bili na hitnoj jer je rana krvarila,napravio se hematom iz kojeg je curila crna krv,gaza koja je na šavovima mije htijela otpas,pa opet krvarenje i tako stalno nešto. I tako evo 9-ti dan danas nakon op i dalje vrišti kads e treba presvić drže ga baka i već ko se nađe, sa glavića još pomalo curi krv,ja se borim snjim kako mogu jer od dr nema nekih korisnih svijeta,osim to je uredu io akao to mora bit,ili famozna rečenica:joj mama pa to je rutinski zahvat!!!!!!!1 To je sve samo ne rutinski :angry :angry Nadam se da će mu za koji dan biti bolje,jer i ja moram na uvz i pregled a sve sam odgodila jer ga nemogu snikim ostavit,nikome ne vjeruje ljubav mioja mala.... :luv ja ga jedina previjam a na mene se ne ljuti,tako ponekad imam grižnju savijest ja mu sve to diram i boli ga a on mene opet hoće samo uz sebe,sunce moje. toliko pua skupa snjim plačem a moram mu to napravit. najbitnije da ide na bolje.
Sve vas pozdravljam :joy možda uspijem pročitat šta ste sve pisale......

26 tra 2012, 13:40

A draga sto se namuciste, i ja sam mislila da je to rutinski, no eto valjda je najgore iza vas, drzite se i saljem vam :kiss

26 tra 2012, 13:51

Zara :hug

26 tra 2012, 13:56

ja vas samo u letu pozdravljam :mah

ajme zara ciara koma mi je ovo čitati. nadam se da će uskoro biti bolje i lakše. ja sam sa svojim djetetom prošla neke operacije i ništa mi na svijetu nije važnije od toga da su klinci dobro i zdravi.
pusa maloj hrabrici.

26 tra 2012, 15:21

ajme mene zara. kako mi je teško slušati o operacijama. mi smo bili sa 14 mj na spuštanju testisa, isto bilo strašno. drž te se. ljubi mrvu malu.

mislim toliko čakulate da je to strašno.

ja radim generalke po kući, jučer sam lutala cijeli dan po gradu i umorna bil ako živina a još smo i na vaterpolo utakmicu išli popodne s klincem, cijela ekipa, ludnica živa.
lako vama u zg i st sa toliko lijepih dućana, tu kod nas u ri niš nema više. ja sanjam o HM and CA i inim drugim butigicama. ja nisam još niš kupila za bebu. moram prvo sve od mateja preslagati pa da vidim što mi treba. u biti zaključujem da će mi trebat par bodića na kratki rukav, i pamučnih hlačica i koja tutica lagana. matej je ipak jesenjak pa je imao dosta tih plišanih tutica.

trčimo i utrku s papirima za upis tj prebačaj Mateja u vrtić na naš Kastav, sad ide u riječki vrtić, pa mijenjamo adrese i čuda toga.

tako mi je lijepo biti doma, sama, uživam, malo surfam, čistim, čakulam i spavam dugoooo :hahaha danas skoro zaspala na pilates u 10 ujutro :hahaha

26 tra 2012, 17:21

uh zara... stvarno gadno... saljem veliki :hug

26 tra 2012, 18:31

zara,baš mi je žao, želim sinčiću što bezbolniji i brzi oporavak :hug :hug

26 tra 2012, 18:51

Nerica je napisao/la:lako vama u zg i st sa toliko lijepih dućana, tu kod nas u ri niš nema više. ja sanjam o HM and CA i inim drugim butigicama.

ako te šta tješi mene h&m uopće ne fascinira, ne znam kako je u zg. Puno mi je kvalitetnija dječja roba u c&a.

26 tra 2012, 19:12

Cure hvalavam da ljepim riječima i :hug . puno značikad te netko razumije i ne ponavlja ti joj pa to nije ništa.čovijek se malo po prstu poreže pa boli a ovo je ipak rezano i šav oko cijelog pišonje.

I mene h&m ne oduševljava ali C&A mije super i uvijek tamo kupujem dijeci.

26 tra 2012, 20:31

zara još sam se sjetila što je nama ful pomoglo u oporavku malca kad je imao oko 2 godine. kad smo došli iz bolnice doma dočekao ga je velikiiii poklon sa omiljenom igračkom i rekli smo mu da smo mu to kupili jer je bio jako hrabar i jer mu je bilo jako teško, a on je to sve uspio pretrpiti. još i danas se zna pričati kako je dobio taj poklon jer je bio na operaciji i jako hrabar i uspio sve izdržati. možda i vama pomogne nešto slično

26 tra 2012, 22:19

zara, baš mi je žao :place, drž´te se, :hug.

26 tra 2012, 22:57

Pozdrav svima
Super za nalaze i preglede! :le
Zara-ciara šaljem :hug tebi i mišiću hrabrome,nadam se da će sada sve na bolje krenit.
Rajvos moja gin ti da taj prašak kad ideš na ogtt,inače ti kažu u lab da odeš pojest nešto slatko. Sad ću na sljedećoj kontroli ga radit.

Jučer i danas cili dan u razgledavanju namještaja, noge su mi ko dva balvana,čaki i bole. Kupila sam kremu od divljeg kestena pa ćemo vidit jel djeluje,bar da se malo smanje.

26 tra 2012, 23:44

zara-ciara sretno s oporavkom, cuvajte se i mazite :luv :hug
ja sam inace danas obisla hm i ca i nista pametnog, tako da opce nemojte zalit....
a znate li mozda jedino koji hm-ovi u zg imaju djecju robu? osim arene?

kako nam se inace priblizava nekima termin (rusulice vjerujem da pocinje frka, i meni vec krenula a dalje sam od tebe, drz se :drink ) , u cemu vi planirate nositi stvari u bolnicu i kolike su velicine tih torbi?
kazu jedna za rodiliste samo , a jedna za u sobu....da li to sve odmah ponesem?
ta za rodiliste nesto tipa ruksaka ili???

27 tra 2012, 07:42

ziara :hug
nisam ubrala kakva je to operacija bila?

27 tra 2012, 07:46

mamac2012 je napisao/la:a znate li mozda jedino koji hm-ovi u zg imaju djecju robu? osim arene?
City Centar i jedan i drugi imaju puno bolji izbor od Arene.

zara, mi smo prošli operaciju vodene kile i usput ga je oljuštio kad mu je već u totalnoj bio na stolu. oporavak je bio bolan ali kroz 10 dana bio je kao nov. žao mi je da se kod vas tako zakompliciralo.
mažete li miša kakvom antibiotskom mašču? mi smo mazali 3X dnevno betrionom. brže je zaraslo i lakše mu je bilo piškit.
grlim miša malog :hug

odo se spremit pa do petrove vadit krv :mah

27 tra 2012, 08:31

rajvos je napisao/la:Stelli to je neka vrsta pizze? Ja sinoc isto pojela po pizze 4 vrste sira, bila mi super, al posli žgaravica i cijelu noć lokala i pišala, ti vegetarijanka, ni ribu ne jedeš? Znam da ima nekih koji ju jedu

Da rajvos, to ti je vrsta talijanskog slanog biskvita na koji mozes staviti pomodori i zapeci ih sa tijestom ili kao sto sam ja jela, neka vrsta vege sendvica. Jako fino al ne pada na zeludac tesko ko pizza. :)

Ja sam vegetarijanka i ne jedem ribu. Nikad je nisam voljela. A vege sam vec 12 godina. Al jedem jaja, mlijeko, jogurte itd. :dada

Zara-ciara saljemo vibrice za malog misica, da se sto prije oporavi i da vi budete jaki. :grligrli

mamac2012 je napisao/la:ja sam inace danas obisla hm i ca i nista pametnog, tako da opce nemojte zalit....

i ja sam bila jucer u h&m. Isla sam si po nove jeans hlace. Jedine jeans koje sam imala su mi se poderale na zadnjem dzepu otraga :shock Nemam pojma kako i kolko dugo sam ja hodala takvog reda okolo :hahaha Pa sam si kupila neke jeans do gleznja, vise ljetne. A nasla sam kratke hlacice, dobili su puno novih ljetnih stvari. Tako da u ponedjeljak idem malo njuskati.

Dragi mi je jucer otisao ekstazu kad smo usli u c&A . Sve bilo na snizenju pa je poludio. Opet smo dovukli hrpu stvari kuci . To dijete ima vise stvari nego nas dvoje zajedno :nesvist

Prije bi i ja sebi znala kupiti neku sitnicu, pa tako sam jucer umjesto neke lijepe tunike sebi uzela pamucne jastucice za curenje mlijeka. :lol Kupila sam avent.Sta mislite o njima? Bude ih 6 unutra i mogu se prati.

Ja u 10 isto idem kod doktorice, odo na vadjenje krvi da vidim dal sam zbilja alergicna na nest il mi se pricinjava.

Narucili smo jucer 2 woombie vrece , uspjela sam dragog nagovoriti :yess

27 tra 2012, 09:25

Jutro
Sve zaboravim pitati mamac jel te prosla ona bol u trbuhu?

27 tra 2012, 09:48

Pozdrav!

Prvi put čujem za woombie vreće :oops: pa sam malo prosurfala o tome...
Zanimljivo... Planirate li i vi ostale to nabaviti?
Stellina, vidim da postoje i neke posebno tanke, ljetne... Jeste li uzeli takve ili? Di ste to naručili?

27 tra 2012, 10:02

Mamac i ja sam slucajno naletjela na diskusiju o woombie i posto svi pisu pozitivno - evo i mene :D mi smo uzeli jednu ljetnu i vecu zimsku iako mi ta zimska mozda nece ni trebati jer kazu da se stavljaju u to samo prvih par tjedana, al dragi je nasao neki kupon za popust pa se isplatilo.
Mi smo narucili na woombie.com , a imas i na ebay iako cijena i nije nesto manja. Placas paypalom na njihovoj web stranici ;)

27 tra 2012, 11:02

Silk iminismo dobili nikakvu mast niti kremu što mi je glupo. :angry Dali se tomože kupiti bez recepta???

27 tra 2012, 11:11

Ja sam kod proljetnica to vidjela,kazu da su bebe mirnije jer su tako skucene naucile biti i u maternici,al sve mi to nekako previše,ipak smo mi ljetnice

27 tra 2012, 11:12

rajvos, je , bas si me utjesila s onim...drugi dan jos malo bolilo i onda proslo! :D
uf, ti bolovi stalno sim tam...ko bi vise znao :roll

hihi, stelina, i meni se cini da nasa ima vise robe neg mi dvoje :le
ali opet, moras uzeti u obzir da ima vise razlicitih brojeva na toj hrpi pa ni ne moze biti drukcije, kad malecki brzo rastu ...ma uzivam u toj robici, stalno slazem sto s cim pase :luv

27 tra 2012, 11:13

ja taj wombie nisam ni planirala nabavljat....i na tecaju su nam rekli da se stave dekice uokolo i jastucici i da se beba osjeca ususkano tako!

27 tra 2012, 11:45

Ma i kod nas su trgovine pune tih vreca, dekica tipa woombie, a cijena je ista! Ja sam jucer htjela uzeti jednu od dekica za zamatanje al dragi kaze da radje uzmemo woombie da isporbamo. Tak da mi je svejedno.

Ja sam dosla od doc. Vadila mi je krv da vidi za tu moju alergiju i za zeljezo pa se nadam da ce me poslati na infuziju zeljeza jer ove tablete, sirupe itd.vise ne podnosim :roll Samo me napuhavaju, a nikakav efekt mi ne rade. Infuzija je jedina stvar koja pomaze - odlezim tam pol sata i budem ko nova :mrgreen

Cekam MM da dodje s posla, pripremila sam salatu od tjestenine sa hrpom povrca :gladan A bome popodne i ja na posao. Jos sutra pa slobodno do srijede :zivili Nadam se samo lijepom vremenu ko danas :gata

Jos mjesec dana radim :nesvist Jedva cekam zavrsiti i da vise nikog ne slusam i ne vidim :ajme

27 tra 2012, 12:44

Dobila sam jako neobičan kompliment: da izgledam mršavije sada nego prije trudnoće (inače sam malo jače građe)

27 tra 2012, 12:55

mamac2012 je napisao/la:zara-ciara sretno s oporavkom, cuvajte se i mazite :luv :hug
ja sam inace danas obisla hm i ca i nista pametnog, tako da opce nemojte zalit....
a znate li mozda jedino koji hm-ovi u zg imaju djecju robu? osim arene?

kako nam se inace priblizava nekima termin (rusulice vjerujem da pocinje frka, i meni vec krenula a dalje sam od tebe, drz se :drink ) , u cemu vi planirate nositi stvari u bolnicu i kolike su velicine tih torbi?
kazu jedna za rodiliste samo , a jedna za u sobu....da li to sve odmah ponesem?
ta za rodiliste nesto tipa ruksaka ili???

h&m-ovi u city centrima i west gate-u imaju dječju robu, trudničku ima samo hm u areni.
- stvari za rodilište nosit ću kao i prošle godine -u manjem kuferu stvari koje ne trebam za rađaonu i mali ruksačić za rađaonu. Sve odmah nosiš sa sobom (bar je tako na sv duhu), sestre o tome vode računa.

27 tra 2012, 13:03

što se tiče opreme nosim sve u manjoj putničkoj torbi, ono kao što sportaši nose na treninge a unutra jedan veći neseser sa stvarima za rađaonu

27 tra 2012, 13:10

a šta nosite u rađaonu? ja niti jednom još nisam bila u predrađaoni nego uvijek direkt u rađaonu a tamo, barem u vinogradskoj, ne smiješ imati ništa :dunno

27 tra 2012, 13:30

i ja san išla direkt i nisan nosila ništa i onda posli dok san 4 ure čamila na krevetu nisan mogla ni do moba ni do vode. još san i stala rukon u svoju krv i 4 sata nisan imala di oprat ruku, bljak. zato ču sad bit spremna pa u rađaonu nosim u neseseru mobitel i punjač, vodu, neku čokoladicu za snagu prije izgona, wc papir, vlažne maramice i dokumenti.

27 tra 2012, 13:38

snowwhite je napisao/la:a šta nosite u rađaonu? ja niti jednom još nisam bila u predrađaoni nego uvijek direkt u rađaonu a tamo, barem u vinogradskoj, ne smiješ imati ništa :dunno

Mala torba
• zdravstvenu knjižicu
• knjižicu s ultrazvuka te svu zdravstvenu dokumentaciju prikupljenu tokom trudnoće
• potvrdu o krvnoj grupi i RH faktoru
• potvrdu s tečaja
• Natikače ili japanke - gumenu obuću s kojom možete pod tuš
• 1 mali toal. ručnik (za brisanje lica)
• gumica ili traka za kosu
• tekući sapun- malo pakiranje
• 1 rolu toaletnog papira
• bočica s pumpicom za osvježavanje lica ili usne šupljine (ukoliko je uzimanje veće količine zabranjeno)
• bomboni, voćni šećer
• 1-2 soka na slamku ili 1/2 l vode, te nešto za pregristi (keksi, dvopek, krekeri, štapići i sl.)
• 1 paket uložaka VEO ili VIR 80
• fotoaparat
• najlon vrećica za prljavu odjeću koju šaljete kući

Velika torba

jednokratne gaćice (barem 5 komada)

2 paketa uložaka VEO ili VIR 80

grudnjak za dojenje
krema Purelan ili neka slična lanolinska krema kojom ćete njegovati bradvice ukoliko bude potrebno
Jastučići za grudnjak min. 10 kom
gel za tuširanje
četkica i pasta za zube
wc papir
vlažne maramice za čišćenje wc daske
češalj
deo bez mirisa ili s mirisom kojeg ćete koristiti cijelo vrijeme dok dojite (dijete ponekad može prestati dojiti ukoliko mama miriši drugačije)
sok
plastična čaša
krekeri ili neki suhi keksi
kućni ogrtač
2 mala toal. ručnika
papuče
1 para čarapa
mobitel (i punjač)
nešto za čitanje
blok i olovku
papirnate i pogotovo vlažne maramice za ruke
vrećice za stvari koje se šalju doma

ovaj popis imam od prije..cure ostale nadopunite ili izbacite kaj je suvišno..

e,da, i stvari za bebu - krema za guzu, vlažne maramice ili blazinice, jednokratne pelene.
Tema je zaključana