Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (15.dio)

16 svi 2012, 07:06

Nerica je napisao/la:super svima za preglede, nove krevetiće, komodice, aute,kuće i sve redom
potpis :)!
mamac2012 je napisao/la:rene i meni je super krevetic, nice :luv
potpis!

Čitam vas stalno iako ne pišem puno. Mi smo ok :).
Drž´te se, drage trudnice :mah!

16 svi 2012, 09:44

jutro!

dogadja li se vama da ostanete bez daha,srce krene ubrzano lupati i brzo se umorite?
meni se to u prvoj trudnoci nije dogadjalo,sad vjerovatno njih dvojica pa mi se mora dogadjati :(
juce citav dan nisam mogla doci sebi

16 svi 2012, 10:15

hvala vam cure! :luv
uzeli smo to sve u magic baby, a ovaj vikend idemo po kolica jer tintilinić do nedjelje ima 20% popusta na gotovinsko plaćanje za sva kolica! :yess

16 svi 2012, 10:26

u iščekivanju pregleda u podne.

čekam i da odem na wc prije :ajme :lol

16 svi 2012, 11:05

MamaMu je napisao/la:dogadja li se vama da ostanete bez daha,srce krene ubrzano lupati i brzo se umorite?

to jesu normalne "nuspojave" trudnoće, ali ih ipak treba kontrolirati. kada ideš na kontrolu? ako ti se bude češće ponavljalo, javi se svom doku :dada

dobar dan Ljetnice :mah

16 svi 2012, 12:07

Mamamu i meni se to dogadja , obicno popodne kad dodjem kuci i kad legnem odmoriti , srce mi pocne lupati :conf vec par dana razmisljam jeli to normalno ?

16 svi 2012, 15:21

MON je napisao/la:
MamaMu je napisao/la:dogadja li se vama da ostanete bez daha,srce krene ubrzano lupati i brzo se umorite?

to jesu normalne "nuspojave" trudnoće, ali ih ipak treba kontrolirati. kada ideš na kontrolu? ako ti se bude češće ponavljalo, javi se svom doku :dada

dobar dan Ljetnice :mah

26og smo na pregledu...srce se smiri,ali meni problem disanje,skroz tesko,kao na skrge da disem... pretezno kad jedem ili nesto radim pa se sva zapusem...na ledjima ne mogu nikako da lezim,moram na bok,pretezno lijevi...

16 svi 2012, 15:24

To mi se počelo događati od kada su vrućine krenile, ali samo ako se preforsiram.
Jučer mi stigla kolica :yess , prezadovoljna sam za sada, a vidit ćemo kad krenemo u điravanje kakva će biti, stavit ću sliku poslije. Od mog uzbuđenja jučer kad sam sastavljala kolica mala lupala ko luda, sunce mamino ko da je znalo da je nešto za nju u pitanju. Al su me zato sinoć prepone rasturile od nosanja i sastavljanja dijelova, a jutros iscjedak nikad veći, jel to može bit od preforsiranja nošenjem tereta jučer? :kiss

Ja isto spavam i ležim na lijevom boku, to je i preporučljivije, možda ti Mama Mu bebači pritišću nešto pa se brže umaraš, ipak je vas troje. meni se zna dogoditi ako se prejedem da mi tako dođe ili ako brzo jedem , to bebi vjerovatno ne paše.

16 svi 2012, 15:33

nana44 pretezno se dogadja kad jedem,posto jedem brzo,a i ne skontam,pa onda me to uhvati i usporim...
u prvoj trudnoci nisam imala problema s ovim,pa mi nekako cudno kako se brzo umorim sa blizancima :( ni u pola ne mogu biti aktivna kao sa curicom...sve moram iz dijelova raditi :(

16 svi 2012, 15:42

to je vjerojatno zbog pritiska na dijafragmu. sad je malo veća gužva :luv

ali ako te zabrinjava, ne čekaj deset dana, nego zovi doka. ja sam stava da je najvažnije da je trudnica mirna i da se ne uzrujava više no što je potrebno :dada

16 svi 2012, 15:51

MON je napisao/la:to je vjerojatno zbog pritiska na dijafragmu. sad je malo veća gužva :luv

ali ako te zabrinjava, ne čekaj deset dana, nego zovi doka. ja sam stava da je najvažnije da je trudnica mirna i da se ne uzrujava više no što je potrebno :dada

pa nisam toliko zabrinuta,nego kad se to dogodi samo me podsjeti da moram usporiti u nekim stvarima,bez obzira koliko se ja osjecala dobro i punom energije...vidjet cu jos danas-sutra,ako bude sta gore zovnut cu ga da vidim sta on kaze

16 svi 2012, 15:57

Nerica je napisao/la:super svima za preglede, nove krevetiće, komodice, aute,kuće i sve redom :lol

X :kiss

Stellina je napisao/la:Cure jel se i vi osjecate hiperaktivno? Ja nemam pojma sta mi je. :ajme

evo još jedne - gletan, piturajen u Splitu a u Tučepima plijevin lozu :hahaha
nek mi se samo neka grintava baba usudi pričat kako je u polju s motikon ruci rodila, iman i ja motiku za utrku

16 svi 2012, 16:40

MamaMu Ja nema problema sa tim lupanjem srca al je moguce da se preforsiras pa tijelo reagira. Ipak vas je ko blata :hahaha :mrgreen
Meni smetaju njegove noge pod rebrima pa se nikako ne mogu namjestiti kad sjedim. Jos na poslu imam neku blesavu poziciju kad radim pa imam osjecaj da mi je cijeli gornji dio smjesten na njegove noge.

Znaci i vi pretjerujete u poslovima. :bigno Mene je jucer montoranje onog suncobrana ubilo :nesvist Sve me boli danas. Jos sam prekjucer isla u setnju i navukla one EasyTone tenisice...ajme majko mila, uopce ne osjecam guzicu i noge koliko me svaki misic boli.

Taman sam dosla kuci pa se najela da izvinete ko krava. Sad do navecer samo voda :loce

Veceras imam trudnicki tecaj, vjerojatno cu opet doci kuci mortus u pola deset , na svu srecu sutra je neradni dan, a i daju nam sunce (prije kisnog vikenda :roll ) pa cemo najvjerojatnije dan provesti u prirodi :nokti

16 svi 2012, 17:22

Evo i mene sa pregleda, beba i dalje sitna, kasni 2 tjedna u razvoju pa mi napisao zastoj u razvoju- mene afanalo, sutra ujutro prijem u bolnicu i ako se nastavi sporiji razvoj kaze ide porod, uh, :shock , i da meni nasli glukozu u urinu, samo sranje, ujutro ce mi valjda raditi i neke pretrage i s obzirom da sam na heparinu mozda povecati dozu
Javim se

16 svi 2012, 17:31

rajavos - evo vas malo pratim, pa vidim da su ti napisali zastoj u razvoju? Ima neki uzrok ili? Meni ti beba od 34tt do 38tt kada je rodjen nije dobila ni grama, isto zastoj u razvoju. Rodio se s 2400g. Prijateljica mi je imala slican problem jer joj je zastoj bio od 32tt i rodila je zdravu bebu. Nemoj se plasit, bitno je da te imaju pod kontrolom. Meni je uzrok bila preeklamsija (visok tlak, protein u urinu).
Moj bebac je sad super i sa 2 mjeseca ima 5kg :D

16 svi 2012, 18:39

uf rajvos i mene bi tako... nista.. u bolnicu i neka si pod kontrolom svakodnevnom, a mi drzimo fige da sve bude ok :kiss

16 svi 2012, 18:41

rajvos draga sigurna sam da će biti sve u redu, ne brini bitno je da si sada pod njihovom kontrolom :kiss
Mamamu i meni se to zna dešavati, brzo se umorim i isto mi zna srce brzo lupati,mislim da nije to ništa strašno,ja sam isto stalno aktivna uvijek si nađem nekog posla onda skužim da ne mogu više onako sve odjednom napraviti kao prije da ipak moram malo stati odmoriti pa dalje nastaviti :nesvist
Toliko sam opterečena sa tim kilama pa to je strašno, trebala bi uživati u trudnoći koliko smo dugo to čekali i svašta prošli, međutim mislim da društvo dosta utječe na nas kako trebamo izgledati,koliko kila dobiti ma sve me to živicira,opterečene smo prije pregleda kemijamo hoćemo se što više ocistiti da prikažemo kilu dvije manje? mislim da to psihički ubija :shock ja sam stvarno ogromna trudnica i puno sam kila dobila u ovih pa skoro 28tt 14kg :ajme užasno se osjećam ja nikada nisam imala više od 52,53kg dobro dosta je otišlo u trbuh jako je veliki,ali opet napravila OGTT sve je u redu beba dobiva na kilaži onako kako treba po tjednima, dr. kaže nakupljate vodu i zato je ta kilaža,
jedem raznovrsno i ne jedem puno, ali eto kile su tu...i još sam niska 162 eto malo sam se izjadala morala sam

16 svi 2012, 19:20

i ja se opterecujem kilama...i onda kad muzu kazem fujjj kak sam debela (ocekujuci da kaze ljubavi uopce nisi) on mi kaze jojj pa trudna si..pihhh koja utjeha....na pocetku trudnoce imala sam 65 kg,na visinu od 1.77,sada imam 85 ! a termin mi tek 21.07 ! bas sam si prasica...prije mjesec dana sam zavrsila na hitnoj,mislili da imam prijevremene trudove,a ono bila upala mjehura i na jajnik mi se prosirila...ipak me pregledali u radaoni i babica pala u nesvjest kad je cula kilazu..kaze ona :zenooo oprosti a gdje ti imas te kile ? ja reko neznam :ajme jer me visina izvuce pa ocito ne djelujem tak debela,al vaga pokazuje drukcije...u zadnja 2 tjedna dobila sam 2 kg,znaci kilu po tjednu,makar sam ja u prva 3 mjeseca nabila 15 kg,a nisam puno jela...zato bas citam ovdje je jedna cura/zena pitala jel moguce da ima simptome u prva 2,3 tjedna trudnoce,tek povecan i tak to,pa joj je jedna mudrica napisala da ne,onak arogantno da to tek negdje sa trecim;četvrtim mjesecom pocne...ma lažžž..ja sam sebi dokaz da se moze i prije udebljat...netko na pocetku netko na kraju dobije kile...

nego mene još nešto zanima vidim da pišete kak si bebača možete same namjestit...pa kako ? mene tako pika ispod grudi nemogu sjedit stalno ispravljam kičmu o kad legnem...a opet kad opipam taj dio osjecam prazninu,jer nisko nosim i trbuh mi je skroz dole...zanima me kak znate sta je glavica a sta guza bebina :conf ...bas sam seljo,nisam pitala doktora svog jos o tome,a tek 19og idem na pregled...

16 svi 2012, 19:53

tina ja sam visoka kao i ti, možda mrvu viša i imam 92 kg. uopće se ne osjećam nešto previše debelo. dobila sam 13 kg. ja sam se zapravo udebljala malo prije trudnoće. sa 72 kg bila sam si skroz ok (inače imam teže kosti i prsi) ali sam prije trudnoće došla na 79

16 svi 2012, 20:01

Rajvos nemoj se sekirat, sad si pod njihovim nadzorom i bit će sve ok, beba može biti i sitbija jer si ti ipak ležala, tako je mojoj rodici zbog ležanja svih 9 miseca reka da je beba sitnija. To šta oni kažu zastoj u razvoju nemoj uzimat zdravo za gotovo, od rođaka su ženi za oba dvi curice rekli da su premale i da zaostaju u razvoju, za prvu su je čak i hospitalizirali i eno ih HBD oba dvi nemogu bit nego takve, prave školske bebe bile, zdrave ko dren, a i sve se to vježbicama da nadoknadit. Šaljem ti :kiss i :hug , samo se ti nemoj uznemiravat da ti još i tlak ne bi skočio.

Tina meni je dr rekla da je glava dolje, a guza ispod prsiju mi, ali osjetim di je glava i po bebinom štucanju, koje je non stop dole ispod pupka na lijevoj strani.
Mislim da se za kile bzvz opterećujemo, glavno da nismo pretile i da nam je zdravlje u redu a i bebino. Mene živcira što je to drugo pitanje koje svi postavljaju kad me vide, a prvo je koliko još. Ja sam 179 visoka i svi kažu da mi se odozada ni ne vidi da sam trudna, nego tek sprijeda trbuh, malo sam krenila s par kila viška (82kg) kad sam zatrudnila, a i inače sam sklona kilama i malo težih kostiju i bokovi su mi kritična točka i tu mi se i sad kile vide (sad sam 93kg), ja samo molim Boga da mi se ne počmu prepone dodirivat jer to po vrućini strašno iritira, a ostalo će otić s vremenom. Sad nas je ipak dvoje, pa i moramo bit malo teži. ;)

16 svi 2012, 20:02

Rajvos bit će sve dobro stara, ne brini

16 svi 2012, 20:36

rusulice nadan se da je malena ozdravila :kiss

rajvos mislin da se ne tribaš previše zabrinjavat, ako san dobro skužila nemogu oni točno u gram procjenit bebinu masu (uvik postoji interval pogreške), a uostalom možda je tvoja beba ima neke manekenske gene :wink, u svakom slučaju nadam se da će sve bit u redu :kiss

16 svi 2012, 20:47

Rajvos probaj se skulirati i odmoriti prije puta. Od sutra si pod stalnim nadzorom pa nema straha. Uostalom na uzv-u milimetri igraju ulogu. A vrlo lako se pogrijesi. Meni su s drugim djetetom digli paniku jer je bio prevelik a imala sam i dijagnizu secer. Hospitalizirali me i kad je drugi dr gledao uzv mjere ispale ok. Kao veci ali u normali. Tako da samo polako bit ce sve ok :hug

16 svi 2012, 21:32

rajvos da te i tu podržim, ne brini se daj. bit će sve ok. :le

a svi smo u tim kilama samo, samo se ne potrebno brinemo a ne možemo si pomoći. sve će kile otići s dojenjem i kad beba izađe i kad krenemo jurcat za njima. samo da smo zdrave i mi bebe. :zivili

16 svi 2012, 22:31

Hvala vam svima na podrsci, prvo mi je bio sok a sad je vec drugacije,najbitnije je beba se nije prestala razvijati nego je manje kilaze od pocetka, sutra u 10 mi je ctg i jos ce mi neke nalaze raditi pa cu vise znati
:kiss svima

16 svi 2012, 22:36

bit će sve gut :hug
:kiss manekenki!

16 svi 2012, 23:01

Rajvos, tvoja beba je malo sitnija po kilaži, ali koliko vidim ona uredno dobiva na kilaži, a to je najbitnije...
ma bit će to sve ok! :hug

17 svi 2012, 06:53

Rajvos bit će sve ok :hug

17 svi 2012, 08:57

Rajvos :hug

Ja odnijela svoje epruvetice u ponedjeljal nalaz. Odoh sad doruckovati

17 svi 2012, 09:36

Ciao curke, evo i mene :mah Ne pišem puno jer stvarno nemam šta. Nit shopingiram za bebicu, nit kupujem auto, nit sređujem kuću, nit sam imala preglede... Ni blizu aktivna kao većina vas. Ni sama ne znam kako mi prolaze ti dani.
Ah da, krenula sa trudničkim tečajem, ali sam tako razočarana kako suhoparno čitaju neke slajdove da imam osjećaj da bi ja koja nisam nikad rodila i nemam iskustva sa bebama bolje ispredavala o aktualnim stvarima šta nas čeka i kako se pripremit :whew

Neke su se naše ljetnice opasno približile terminu i baš jedva čekam da krenemo rađat.

Rajvos drži se :hug mislim da je najvažnije da si pod kontrolom doktora pa će sve bit uredu.
Tema je zaključana