12 sij 2016, 11:48
. danas sam (valjda) 27. tjedan... iako mi vrijeme sporo ide...
. upravo pregledavala robicu prvorođene - imamo, čini mi se, sve. barem za početak - kasnije ću morati kupovati jer je prvorođena zimska curka
). 14 sij 2016, 15:22

cerviks 5cm, beba super po mjerama, sada je tezine oko 700gr.. ja sam od zadnjeg pregleda +1,5kg, šta je do sada ukupno +2kg
imam istegnut ligament ispod pupka, tako me bolilo kad mi je prolazia onom sondom..
15 sij 2016, 15:15
Danas nam je točno 29 tjedana tj. ušli smo u veliki 30. tjedan
Težina mu je procjenjena na 1400 g što se meni nekak čini puno, ali nema veze, nek samo raste
15 sij 2016, 15:59
gdje ste?
17 sij 2016, 23:46
18 sij 2016, 09:38
18 sij 2016, 11:11
Buba je napisao/la:Vjerujem da ti je muka od ležanja... ali ajde, kad znaš da je za "viši" cilj, i to se da izdržati....![]()
prođu dani, što je najbolje od svega, a onda se pitam gdje si bila, što si radila - ništa
nije mi više ni onakav pritisak u trbuhu kao ranije - izgleda da se je a. trbuh "dignuo"; 2. mirovanje mi dobro koristi...
18 sij 2016, 13:37

kracata jeeeee
za vikend smo koristili od A-derme neki sprej, jutros sam podigla u ljekarni puder s anestezinom, i vidim da je puno bolji..malo ćemo se pomučit i onda smo mirni
ionako je zimulja vanka, idealno doba za odradit varičele. Barem nema temperaturu
čak san našla jedan mornarski kompletić na kojem je još etiketa bila
osjetim BH kontrakcije tu i tamo, kad se zaboravim pa malo požurim sa šetnjom, odma se stomak stisne, pa moram usporit, a i doma isto, zaboravim se i onda me pupa upozori. kad kažem da imam još 3 ipo miseca do poroda, ljudi se sablažnjavaju
stomaka nigdi, čak mi je i mater rekla, da nisan cilo lito ovako dobro izgledala
ima u vrtiću mama jednog dječaka, trudna je 2 dana više od mene, ima duplo veći stomak od mene, bude mi neugodno.18 sij 2016, 14:14
lilkillaink je napisao/la:stomaka nigdi, čak mi je i mater rekla, da nisan cilo lito ovako dobro izgledalaima u vrtiću mama jednog dječaka, trudna je 2 dana više od mene, ima duplo veći stomak od mene, bude mi neugodno.
19 sij 2016, 13:46
19 sij 2016, 14:32
. mene već strašno pritišće trbuh, nakon ručka ne mogu disati (a pojedem ful malo, ne stane)
mislim da puno više nosim no što je bilo kod prvorođene, što je, dakako, super, ali ne sjećam se sam u prvoj trudnoći toliko ostajala bez zraka i da sam mogla pojesti stvarno malene količine odjednom...
19 sij 2016, 15:08
neću se prezderavat 

20 sij 2016, 11:49
noćas je kašljala kao foka
, nadamo se da je neka prolazna prehladica...
20 sij 2016, 13:43
a i sada sa 4ipo 15kg..zdrava je šta je najvažnije od svega, a ljudi kad vide koliko može pojest neviruju..to samo prođe kroz nju
malo je gracilnije građe 
20 sij 2016, 14:53
lilkillaink je napisao/la:a i sada sa 4ipo 15kg..zdrava je šta je najvažnije od svega
samo što moja nije baš ni neka jedačica - strahovito je izbirljiva, količine nisu nešto posebno, ali je kuc-kuc-kuc jako, jako zdrava, pa se ne opterećujem.
gnjavim - jer ležim.
21 sij 2016, 11:51
da ja vidim tog svog momčinu
21 sij 2016, 16:46
ono..miran, miran, i odjednom podivlja ko konj
22 sij 2016, 11:41
, jedem tako malo, porcije su mi nikakve em' zbog žgaravice em' zbog toga što mi trbuh pritišće želudac, osjećam se kao tenk!
valjda beba raste!
uz to, sva sam omlohavila od toliko ležanja. trudnička veselja!
24 sij 2016, 13:45
25 sij 2016, 10:26
mene na dane trese luđačka glad, da to jednostavno nije humano
. Na kilaži sam na prošlom mjerenu neki dan bila još uvijek na početnoj, sve me strah kad krene da će bit pošteno
baš mi se neda bit trudna
25 sij 2016, 11:02
ne mogu jesti (evo, baš pokušavam pojesti minijaturnu zdjelicu zobene kaše za doručak), jedem je već sat vremena. nutellu i slične stvarčice nisam ni dotakla od početka trudnoće - prvo mučnina (koja je trajala do 18. tjedna, sada žgaravica). a vaga non-stop pokazuje više.
uglavnom - ni B od takozvanog blaženog stanja. još me sada počinju prati strahovi od poroda (iako je prvi prošao super). uh...
26 sij 2016, 10:17
a imamo pravo na to
26 sij 2016, 13:48
inače, prvorođena ima divnu veliku sobu - odlično da je novorođena istoga spola, mislim da će obje uživati u toj sobi kada bebačicu prebacimo. curka bi se mogla roditi krajem 3., početkom 4. mjeseca, tako da ću za početak iskoristiti odjeću prvorođene (premda je ona rođena u 12. mjesecu). kupovat ću samo veću robicu, za ovu curku će trebati ljetna taman kada je za prvorođenu trebala zimska
neke sam sitnice naručila preko ebaya... slijedi grande shopping u DM-u ili Mulleru, i to je to... uglavnom smo spremni...
danas u 29. tjedan ulazim... prekosutra pregled.
26 sij 2016, 14:26
nazvat ću pedijatra još da vidim šta on kaže, al mislim da će bit ok, samo ne smi divljat i znojit se previše..vidit ćemo. dogulila mi je više doma..sram me bilo
, nismo još našli stan za preselit se, boga pitaj oćemo li uopće uspit do poroda to riješit. u teoriji bi se mogli nagurat svi u jednoj sobi, bit će malo gusto, al za početak će bit ok čini mi se (ako se ne preselimo) 27 sij 2016, 10:53
mango ima odličan online outlet. nasla odlicne stranice s dječjom robicom... sada je samo pitanje hoću li prije rodit' il' bankrotirat'
27 sij 2016, 16:17

tako mi je lipo bilo, mogla san bila i zaspat
ugl.. natašte 4,6, 60min-8,2 i 120min 6,9...skroz ok, može i manje al' dobro je. međutim, mokraća mi nije baš ok, tako da ću se sutra čut s ginićem, trebam li šta radit , jer imam 2 tjedna do idućeg pregleda.28 sij 2016, 18:52
sve je OK - mala ima cca. 1150 g (kao i prvorođena, malo je manja od prosjeka, ali fino napreduje), šavovi lijepo drže. čak ne moram ni strogo mirovati - ono, mogu po prvorođenu u vrtić itd.
sve super - čak nam nisu dali ni deksametazone
ušla u 29. tjedan. pregled za tri tjedna, UZV za četiri.
28 sij 2016, 19:39
A udarce osjetim u ravnini pupka, ali skroz skroz desno, praktički na samom boku. Ostatak trbuha je skroz miran i jako rijetko me udari u sredinu ili na lijevu stranu. To mi je ful čudno jer se sjećam da su me cure udarale po cijeloj površini trbuha, ali dečko je očito u skroz drugom položaju. A dok npr. ležim na boku, osjetim ga skroz dole nisko, praktički u preponama...ili dok sjedim uspravno na stolici imam osjećaj da me lupa u sam cerviks. Koliko god si pokušavam u glavi zamisliti položaj, sva se pogubim i odustanem, jer mi fakat nije jasno
Kak je moguće da me udara i sa strane i skroz dole? Možda su dvojica unutra, a ne jedan 28 sij 2016, 19:49
28 sij 2016, 21:37

totalno nelogično..uhhh