nedavno sam pitala ovdje ima li tko iskustava s nekom drugom bankom osim Ane Rukavine, ali su poslije postovi nestali kad je bilo problema sa serverom.
uglavnom, sad da kažem da sam se ja na kraju odlučila za CryoSave banku.
Nekako sam ipak odlučila uzet drugu uslugu a ne Anu Rukavinu i za sad sam zadovoljna komunikacijom. zvala sam ih naime i raspitala se oko tog slanja biološkog materijala preko granice što me jedino brinulo, ali oni kažu da je to sve legitimno i regulirano. ono što mi je prednost što je cijena kao i kod AR, ali dvije godine duže čuvanje i to u dva spremnika, ne jednom kao AR, a nakon razogvora su mi objasnili i da imaju neki moderniji postupak izvlaćenja stanica iz krvi koji jamči bolju uspješnost i tako nešto. Ok, taj dio ja ne mogu procijenit kad se ne kužim u to.
uz to, plaća se prvo depozit od 210 Eura, a tek kada se krv obradi i potvrdi se da je pohranjena se plaća ostatak, može na 12 rata najviše. kod AR, uvijek si platio sve, da bi dobio set, a ako nije uspjela pohrana bi ti kao vratili novac. ovako mi se čini poštenije da platiš tek ako uspije, osim depozita naravno, ali tu klauzulu ima i AR.
poslali su mi set i ugovore i sve druge materijale, ja sam onda uplatila depozit. kad porod krene ja ih zovem i netko od njih dolazi u rodilište po set i šalje ga DHL-om u Belgiju. to oni reguliraju, dakle osim nazvat ih ja nemam ništa drugo, što je i jednostavnije nego AR.
e sad, ako ću cjeplidlačit, a hoću, moram reći da me malo iznerviralo što su ugovori ne na hrvatskom i engleskom, nego bosanskom i engleskom. mislim, nije neka turbo razlika, ali ipak, to me baš nekako nanerviralo kad ne pište stanice, nego ćelije i sl.