Sada je: 13 srp 2026, 12:34.

Jesenske mame i bebe (2.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Jesenske mame i bebe (2.dio)

PostPostao/la mazilica » 21 tra 2012, 08:01

nije stvar u tome da porod bude prirodan pod svaku cijenu, jer malo koji porod u bolnici je "prirodan" - drip i epiduralna nisu dio prirode, ali ni CR nije bezazlen - to je operacija abdomena i oporavak je isti kako kod operacije, štajaznam, slijepog crijeva.
ja se dan i pol nisam mogla pomaknuti, povraćala sam i kašljala od posljedica opće anestezije, vađenje katetera je grozno neugodno, stavljanje još gore. jesti sam dobila treći dan, piti tek drugi, bila sam zakačena na infuziju 5 dana, koja je ispadala i žile su mi pucale i tkoivo oticalo...
a nisam bila jedina.
grozno je to što se dogodilo tvojojh prijateljici, jedna moja je kroz to prošla dvaput, i tuga je pregolema, ali to su ipak iznimke, nisu pravilo. slažem se da komplicirani vaginalni trebva završpiti carslkim da se poštede i mama i beba, ali ne treba rezati pod mus i bez opravdanih razloga.

poslije carskog nema ustajanja sat nakon poroda, nema šetnje, nema "sve mogu sama. ne možeš, barem ne prva dva dana. i to je tako UVIJEK. kasnije je individualno.
03.08.2001 kroz život hrabro , dalje udvoje
19.09.2006 stigao sa prvom jesenskom kišom
25.08.2012 kad je već nestala nada, došao kao najljepše iznenađenje
mazilica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 21 tra 2012, 11:05

Cure moje mene sinoć užasno zatezao trbuh iznutra , onako na granici boli i nelagode :dunno imala sam feeling da će mi se sve unutra raspuknuti :conf a nisam ni danas ništa bolje ......
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la helenica » 21 tra 2012, 11:27

Titi :jadnimi nadam se da nije ništ strašno :kiss
Ja postala ujna :joy
Helena-10.12.2010Hana-3.10.2012
Laura-24.2.2014
helenica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mazilica » 21 tra 2012, 15:53

tit, nadam se da nije niš strašno. lezi, odmaraj, štedi se koji dan :kiss :kiss
helenice, čestitam :zivili :zivili
mazilica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la anita29 » 21 tra 2012, 16:32

Mazilice, prošla sam i ja carski, sve znam. Vjerujem da mislimo isto, nedopustivo je ipak ovo što se dogodilo i tvojoj i mojoj frendici. Nepotrebno. Nije sudbina već nemar. Točka.
Tit, nadam se da si bolje. Ili da si u međuvremenu svratila do dr, čisto da vidiš kaj je i da se umitiš. :dada
Helenice, čestitam, divan je to osjećaj, red do onog vlastitog! :luv
Zoja- 30.01.2010.
Leda- 27.09.2012.
anita29
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mihica » 22 tra 2012, 17:51

mazilice i ja sam prvo rodila na carski i to na hitan, bebi su počeli padati otkucaju dok su mene trudovi šibali..
od svih koje znam da su rodile na carski ja sam najgore prošla, iskrvarila sam na operaciji i dobila 2 vrećice anestezije, rez mi jaaaako dugačak, dobila sam bebu na prsa tek nakon dan i pol :( da ne govorim o boli , rez me još dan danas boli..ali to nije najgore..nakon vađenja šavova i kućnog previjanja rane, vidjela sam na gazi krv iz reza što mi nije bilo normalno..
otišla sam na hitnu ginekološku i utvrdili su da mi je nastao ogroman hematom ispod reza i opet su mi otvorili ranu, skakali po trbuhu da mi krv izađe, htjeli su me opet ostaviti u bolnici ali sam potpisala da neću, da ću rađe sveki dan dolaziti u bolnicu na previjanje...tako je i bilo, svaki dan mj dana ja sam išla na čišćenje reza, dr.mi je gurao vatu i čistio rez iznutra, opet dobila antibiotike, previjala ranu u sterilnim uvjetima 2 mj i na kraju je prošlo
slika
slika
Mihica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la titirlica » 22 tra 2012, 21:02

samo da javim da sam o.k. , beba mi je jako nisko i dosta me smeta , ali preživjet ću ...sutra idem na pregled, vodim i juniora ovaj puta da upozna bebu :joy i nadam se najboljem .

Vidim ovdje su se skupile sve "carice" :D jesam li ja jedina rodila vaginalno ? mihice ovo što se tebi desilo je strašno :shock , sad vidim da je doktor bio u pravu kad me odgovarao od carskog :dada ja navalila ko luda berta , al on se nije dao :lol ...sad mi je drago da je tako ispalo.
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MON » 23 tra 2012, 11:21

titi, super da je sve ok.

a glede carskog - ja sam oba puta bila na carskom. jednom na općoj, drugi put na spinalnoj anesteziji. i sad drugi puta su mi bebu odmah dali na prsa (dok su me zatvarali i šivali) a i jela sam drugi dan i išli smo doma za 5 dana. stavljanje ni vađenje katetera nisam niti osjetila i općenito nisam imala nekih većih problema osim kratkotrajne tresavice kao reakcije na anesteziju i gubitak krvi, te standardna ograničenost pokretljivosti prvih par dana nakon operacije.

no naravno da carski nije stvar "naručivanja" - da, to je ozbiljna operacija i ako nema indikacija ne treba ju raditi.

ali ne treba od toga niti zazirati, pogotovo ako se procijeni rizik za mamu i bebu. voljela bih vjerovati da svaki ginekolog to može dobro procijeniti, ali na žalost nekada i nije tako. a nekada se jednostavno dogode stvari koje se ne mogu ni uz sve znanje ovoga svijeta predvidjeti.

ipak, u najvećem broju slučajeva sve prolazi upravo onako kako treba :dada
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la anita29 » 23 tra 2012, 12:09

Lijepo si sročila sve moje misli Mon.. :dada :mah
Drago mi je da ste dobro Titi, vjerujem da si i mirnija sad! :dada

Evo, ja danas rješavam zaostatke od vikenda: rješavam nered po kući! Vikend mi je bio opušten, samo kuhanje od obaveza, ostatak vremena sam provela igrajući se s djetetom i družeći se s prijateljima :faca , baš diivnooo.. :luv
Zoja- 30.01.2010.
Leda- 27.09.2012.
anita29
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la helenica » 23 tra 2012, 12:47

U pravu ste sve što se tiče CR...isto tako ni sve žene nisu iste i svatko to drukčije pdnosi i nosi se s tim.....nego čujte sad ovo...
Moja šogorica rodila u subotu vaginalno i dali joj odmah dijete u ruke onako bez prerezane vrpce i tek onda išli rezat i šivat je :gaah a ona sva nemočna izgubila je puno krvi :nesvist
u bolnici vlada živi kaos ima ih 12 u sobi +bebe pa sad zamislite,nemaju dovoljno plahti a ni robice za bebe :ajme
dođe mi da odem gore kod svojih i rodim u međimurju :angry
Laura-24.2.2014
helenica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mihica » 23 tra 2012, 20:37

bokić
ja idem za 2 tjedna na pregled, nadam se da će mi uspjeti reći spol , iako ima stari uzv :ajme
prvi put sam išla privatno pa je i bio bolji uzv, pa mi je odma i rekao spol, a i beba je bila lijepo okrenuta
slika
slika
Mihica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la titirlica » 24 tra 2012, 11:09

ola :mah di ste sve ?
Ja sam jučer bila na 4d uzv, radili smo onaj anomaly scan i sve je hdB uredu, beba super napreduje,i da pišulja mala je :luv :yess vodila sam i sinka jedinka da upozna seku na tv i ofkors oduševljen je totalno , najviše ga je oduševilo kad je doc pustio zvuk srca , pa protok krvi ...e to ga je oborilo , skomentirao je kasnije , da nije ta seka toliko ni loša , izgleda mu kao GORMIT :shock o mila majko :lol
uglavnom kaže doc da curka nije nisko, već joj je glava dolje , a noge gore pa me valjda glavicom pritišće kad se rasteže.
Eto to bi bilo to za ovaj mjesec :zivili
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bimbo » 24 tra 2012, 15:13

Tit,čestitke za curku :zivili .Baš mi je drago da ti je sve ok.I ja sam evo sad od doktora,i moja beba napreduje i super je sve.Gledala sam kako stavlja prst u usta :kiss Ali doktor nije mogao da vidi šta je, krije se :dada
Nego od početka mi je bebać okrenut nogama dole,pa se mislim da li će se okrenuti? S mojim sincicem je od pocetka do kraja bilo tako da je uvijek bio glavom prema dole,pa ako netko ima iskustva s tim okretanjem,nek napise.Sve vas pozdravljam :mah
Marko 27.09.2004. slikaslika
bimbo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la anita29 » 24 tra 2012, 15:43

Bimbo, moja curka se dvaput okretala tijekom trudnoće, čak pred kraj pa se činilo da će sigurno biti zadak, ali ne, opet se okrenula na glavu. :)
Mojoj sestrični se druga bebe na dan poroda okrenula na glavu, a bio zadak, tak da- sve je moguće!
Zoja- 30.01.2010.
Leda- 27.09.2012.
anita29
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bimbo » 25 tra 2012, 17:29

Hvala Anita,i ja se nadam da će i kod mene biti tako. :) Stigla sam i malo prosurfati,pa sam se smirila,tebi veliko tnx na brzom odgovoru,jer sam bila baš na prvu zabrinuta :mah
bimbo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la titirlica » 26 tra 2012, 11:18

bimbo još ti je rano za tu vrstu brige, i moja curka se može još sto puta okrenuti :dada U prvoj trudnoći mi se maleni okrenuo tek u 36 tjednu ,tako da nemaš razloga za brigu ;)
Gdje ste sve ? jeste bile na pregledima, kako bebači napreduju, jel još netko saznao spol, imate li imena ?????aloo ajmo da vas čujem :mrgreen
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bimbo » 26 tra 2012, 22:30

Tit,super da si pokrenula malo temu o imenima :) Ja sam nekako od početka smišljala samo imena za curice, doktor ni sada ne zna reći ali ja nekako znam da je curica :gata Popisala sam imena koja su mi favorit i kad sam ih procitala svom mužu,pita on mene jel ja dajem ime kucnom ljubimcu ili djetetu :hahaha
Ali jucer ujutro je moj sin ustao prvi i napisao pismo bebi, da joj kaze da ima kontrolni iz matematike i bebu nazvao BLANKA. Kad sam to vidila :shock
Prvo njegovom idejom da pise pismo bebi a drugo da joj je i ime dao.Tako da ako bude curka ima da bude Blanka :srca
bimbo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mazilica » 27 tra 2012, 07:45

bimbo, super ti je malac :srca
i lijepo je ime odabrao :dada

mi se za curu dvoumimo oko dva, i to zato jer je susjeda rodila prije 10 danaq i maloj dala ime za koje smo bili 100% suglasni, a meni je sad glupo ponavljati, a i mrzim kad zazovem dijete, a javi se njih osam. izbor su bili Tena i Anja.

za dečka imamo tri oko kojih se nikako dogovoriti, sigurno će na kraju isplivati neko četvrto.
pregovaramo oko David, Fran i Karlo.

kod dr idem tek 10.05. na pregled, tako da novosti po tom pitanju još nema.
bebač se počeo sve češće javljati, sinoć me baš pošteno opalio :luv :luv , ova dvojica nisu nikad tako udarala :lol

danas sam doma, pospremam, sutra i prekosutra T ima tekme, u ponedjeljak ćemo u veliki tabor, a u utorak.... ko zna. mm je uzeo dva dana slobodno, tak da ćemo se koančno malo vidjet i svi skupa :ajme

jesam vam rekla da su mi mučnine napokon prestale? ali me sad napala alergija... nikad kraja
mazilica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la helenica » 27 tra 2012, 14:04

Moja se cura isto okrenula glavom prema dole negdje u 34 tjednu :dada
Što se tiće imena mi za curu nikako da se dogovorimo jer ja još ne vjerujem da je opet cura tako mi je i za prvo prvi put rekla dečko i onda je drugi put i sve dalje bila cura....za dečka nam je ostalo još od prvi put Ivan jer sam ja silno željela dečka...pa sad vidit ćemo sljedeći put kad idemo na kontrolu šta će reć dr.
A ako bude cura... :dunno deda jako navija da bude Monika pa će najvjerojatnije tako i bit...
Mi u nedjelju putujemo u međimurje kod dede i bake i baš ćemo se fino odmorit imaju ogromno dvorište i puno mjesta za igru i trčanje,samo je meni rekla dr. da se nesmijem previše umarat :dada
Laura-24.2.2014
helenica
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 41 gostiju.