Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (12.dio)

22 tra 2012, 00:23

Uuuuuu dogovoreno :mrgreen :zivili

22 tra 2012, 00:25

Eto sad mogu mirno spavati
Laku noc

22 tra 2012, 10:14

Bas ste me nasmijale za dobro jutro :hahaha :hahaha :hahaha

22 tra 2012, 10:36

mene inace tek evo pred tjedan dana pocela mucit prava nesanica....budim se par puta u noci, hormoni divljaju (vrucina strasna me obuzme), ujutro ranije ustajem :ajme
grceve u nogama i dalje imam tu i tamo kroz noc, ali ajde, prode koja i bez...
al bar ne moram vise stalno na wc (bebica je trenutno valjda pronasla bolji kut, dalje od mjehura :yess )

a kroz dan me svako malo negdje nesto frce, bode i slicno....ili napred dole ili iza, ajme sad se pomalo i veselim da dode i taj dan poroda :nesvist
jedino kaj jos nemam sve spremno tako da joj je bolje da se ne zuri, jer peglam po pol sata pa odmor i tako , hehe :alc

22 tra 2012, 11:40

Cure, koje ime vam je ljepše Petra ili Lana ???

22 tra 2012, 11:50

Glasam za Lana :)

22 tra 2012, 12:27

također Lana :srca

mamac2012 evo i meni noćas prva nesanica, razmavalo se dite, labuđe jezero od 5ipo do 7

22 tra 2012, 13:15

:proljece
Sad je nekkao puno Lana u điru, bar ovdje šta sam kroz vrtić vidila pa glasam za Petra ;)

I ja sam sinoć najgore spavala od kada sam trudna, noge su bile tako nemirne da se nisam mogla nikako namistit, a mala se razigrala, pa sam pola noći u plafon buljila, čak se i na wc nisam imala potrebu puno dizat, a noge ko dva balvana počele izgledat, skuplja mi se voda. Mama kaže da sam to na nju, da je tako i njoj bilo i to isto kao i meni desna noga više nego liva i na desnoj kapilari iskočili, njoj čak i popucali, a kad me rodila odmah izgubila 14 kg (bila na +19) i babica joj rekla da je nitko u doasadašnjoj praksi nije toliko zalio vodom ko ona :hahaha , ako bude poplave u St rodilišti u 7 misec to sam ja,ako budem ko i mama :nesvist :ajme

22 tra 2012, 13:34

Valjda je nešto u zraku jer nakon ranojutarnjeg posjeta wc-u nisam oka sklopila. Proljetni nemir.
A ime - Petra. Lana u zadnje vrijeme ima ko pljeve.

22 tra 2012, 14:03

Ma ajde da se ubacim kad je glasanje u điru! I ja sam za Petra, predivno ime! :mrgreen

22 tra 2012, 14:05

Pozdrav curke baš ste nasmijale :hahaha strašne ste
Glasam za ime Lana, muž i ja smo se jedva odlućili između Lucije i Lane,na kraju su ostali kod Lucije.Lana je isto lijepo ime,meni su jako lijepa imena sa L,kao Leona,Lorena,Laura,Lara ima ih dosta.

22 tra 2012, 14:20

I ja glasam za Petra. Lana je najčešće ime curica već nekih 5 godina. :dada
Marieta mi je baš lijepo a nije često....
moj malac prehlađen pa svi skupa loše spavamo :/

22 tra 2012, 14:34

Hvala cure :)
vidim da ću morat još malo razmišljat.. hm... lijepo je i jedno i drugo, ali je istina da u zadnje vrijeme ima puno Lana.

22 tra 2012, 14:41

MAMAC2012: da te utjesim malo :hahaha ja od 35.tt nisam dozivjela sat vremena u komadu a da nisam bila na wc-u, sve se vratilo ko da sam trudna 12 tjedana a ne 35 :ajme i jos uvijek traje. A kad se smijem ili kisem moram odma trcat na wc :hahaha

I ja glasam za Petra :luv Lani ima fakat puno.

22 tra 2012, 16:16

sretna22 je napisao/la:I ja glasam za Petra :luv Lani ima fakat puno.
i ja :)

mi smo se skoro 100 posto odlučili za ime David :luv.

22 tra 2012, 16:42

hvala sretna :) da ma jos ja i prospavam par sati u komadu, al me onda obavezno probudi ili grc ili ukocenost opca :ajme
a wc mi dolazi na mahove , par dana stalno, par dana rijede, kak se slozi valjda mala :p

imena i petra i lana kolko ja cujem su jako popularna i cesta sada, tako da kaj se toga tice svejedno....a oba su mi jako lijepa i ne mogu odlucit za koje da glasam ...eci peci pec :mrgreen

22 tra 2012, 17:57

Trudnjace dodala sam na face koje sam nasla, koje nisam molim ih da me dodaju :nokti :mrgreen

Kak to da ne spavate? Ja opet ko zaklana zaspala. Probudio me grom u noci :mrgreen pa sam odmah morala na pisanje, usput sam srusila onaj metalni stalak za susenje vesa :ajme i onda se prevrtala 20 min u krevetu al uspjesno zaspala sve do 10 ;)

Kod nas danas malo toplije i sunce, i meni odmah mi noge naotekle. Jucer sam si na netu narucila dva para dr.Scholl natikaca pa cu probati koje su mi bolje. Citam dosta po forumima da ih koriste i da pomazu kod bolova u nogama itd. Balerinke ne mogu vise jer su preravne , jos kad se gegati pocnem to nikako ne ide zajedno :mrgreen Japanke isto mogu zaboraviti u ovom periodu tako da se nadam da ce mi ove koje sam narucila pomoci.

Mi smo jucer sklopili ormar napokon i super je. Bila je sveki jucer kod nas na kavi i bas sam se rastuzila nekako. Svaku stvar koju kupim ne valja. Ne mogu vjerovati da je tako. :/ Jucer je iz krevetica izvukla ljetnu vrecu za spavanje koju sam kupila i dala mi do znanja da sam glupost kupila u stilu "Mama necu ti ja u ovo ici, vidjet ces. Jednom ces me staviti al vise nikad." Bas sam se ko kreten osjecala i danas sam se naravno dragom izjadala jer mi je film puko. Bodici koje sam uzela ne valjaju, hlacice na gumu ne valjaju, kanta za pelene je nepotrebna...a jebemu misa pa jel ima nest da valja :place

22 tra 2012, 18:03

Stellina je napisao/la: Bila je sveki jucer kod nas na kavi i bas sam se rastuzila nekako. Svaku stvar koju kupim ne valja. Ne mogu vjerovati da je tako. :/ Jucer je iz krevetica izvukla ljetnu vrecu za spavanje koju sam kupila i dala mi do znanja da sam glupost kupila u stilu "Mama necu ti ja u ovo ici, vidjet ces. Jednom ces me staviti al vise nikad." Bas sam se ko kreten osjecala i danas sam se naravno dragom izjadala jer mi je film puko. Bodici koje sam uzela ne valjaju, hlacice na gumu ne valjaju, kanta za pelene je nepotrebna...a jebemu misa pa jel ima nest da valja :place

ajme stellina :ajme pa sta je slusas uopce.Drugi put joj nemoj nista ni pokazati.Ja sa svojom nemam problema jer joj i ne govorim nase planove

22 tra 2012, 18:10

Mah bila je gore u sobi da vidi ormar pa zato. Od sutra ide sve u ormare i ni jedna stvar vise nece biti na vidiku.
Kaze dragi nek mi udje na jedno uho a kroz drugo van- a ja ne mogu. Ionako sam osjetljiva na te stvari jer ja cu radje sutiti nego nekome dat do znanja da nesto ne valja, jos sad i trudna i pogadja me previse i samo skupljam u sebi i mislim da cu prije i poslije puknut ko kokica. Ak ne prije kad se klinac rodi.

22 tra 2012, 18:15

Stellina je napisao/la:Bila je sveki jucer kod nas na kavi i bas sam se rastuzila nekako. Svaku stvar koju kupim ne valja. Ne mogu vjerovati da je tako. :/ Jucer je iz krevetica izvukla ljetnu vrecu za spavanje koju sam kupila i dala mi do znanja da sam glupost kupila u stilu "Mama necu ti ja u ovo ici, vidjet ces. Jednom ces me staviti al vise nikad." Bas sam se ko kreten osjecala i danas sam se naravno dragom izjadala jer mi je film puko. Bodici koje sam uzela ne valjaju, hlacice na gumu ne valjaju, kanta za pelene je nepotrebna...a jebemu misa pa jel ima nest da valja :place

Naj se sekirati. Uvijek će bit ljudi koji su pametniji od tebe. :whew Primjera iz okoline koliko te volja. Teško je to slušati, ali mislim da će nakon nekog vremena biti na jedno uho unutra na drugo van. Sam da vidiš face kad kažem da će mala biti u platnenim pelenama. Ali ko ih šljivi.
Guštaj u kupovini. :kisichagic

22 tra 2012, 18:20

Ma ja sam u početku isto tako počela pričati sa svojom i sveki i mamom o nekim planovima a one meni počele prati mozak,zašto ovako a ne onako......i jednostavno sam ih isključila,jedino eto što je sveki sama neki dan rekla da odaberemo krevetić,madrac i to što ide a ona če nam kupiti, :nana ,eto to me obradovalo i hvala joj,Vjeruj mi najbolje je ništa ne govoriti,i ne pucaj zbog tih gluposti

22 tra 2012, 18:22

Zaboravih,eto nas par se ufejsalo,da napravim grupu zatvorenu da mozemo stavljati sličice?

22 tra 2012, 18:31

ma daj stellina ne sekiraj se oko sveki. još plus si turbo osjetljiva sad pa ti se to sve još gore čini. ko ju šljivi. uživaj ti u šopingu za svoje zlato.

ja za sad ok spavam. relativno sam zadovoljna, samo jedno jutarnje dizanje za wc.

22 tra 2012, 18:33

rajvos je napisao/la:Zaboravih,eto nas par se ufejsalo,da napravim grupu zatvorenu da mozemo stavljati sličice?

možeš slobodno

22 tra 2012, 18:55

Stellina, ma ignorisi sveki i njene price - mislim, pocni to trenirati na vrijeme, kad dodje bebica tek onda mozes ocekivati svakakve komentare i savjete :)

Silki, ja sam sa baby bjorn prosla prilicno dobro, ugrabila sam je za 10 £ (koristena, ali vrlo malo, cak je jos u orginalnom pakovanju).

22 tra 2012, 19:19

ja sam "nevidljiva" na face-u pa ako me hoćete šaljite pp :zivili

stellina ignoriraj :hug

Majo pa gdje za 10€?? hoću i ja!!!!!!

22 tra 2012, 19:22

snowwhite je napisao/la:ja sam "nevidljiva" na face-u pa ako me hoćete šaljite pp :zivili

stellina ignoriraj :hug

Majo pa gdje za 10€?? hoću i ja!!!!!!

i ja!

22 tra 2012, 19:36

dodala sam vas na fejs vas koje sam našla ili koje ste me našle. Jel neko već napravio grupu da se pridružim?

Lana ili Petra?.... u istom su mi rangu ali ajde Lana

Ja imam novu dilemu. Već sam pisala Laura (moja starija) je trebala krsno biti Iva zbog mm bake koja je tad umrla i koju je puno volio međutim svećenik nije dao. Sad ovo Marieta bojim se ispada da činimo čast mojoj baki Mariji (u jednu ruku i je ali mi se ime sviđa i bez toga i zvala bi se tako bez obzira na nju) pa bi mm želio da nadodamo i Iva da svi budemo sretni i zadovoljni. Osobno mi je to ok ali me zanima ako imate ili znate ikog tko ima 2 imena da li to stvara probleme kasnije u dokumentima, oslovljavanju itd. i postoji li pravilo redoslijeda jer ne bi htjela da je neki zovu ovako. neki onako i na kraju dite ne zna kako se zove. zapravo bismo htjeli da je zovu Marieta. to Iva je reda radi.

22 tra 2012, 19:56

rusulice nema nikakvih problema oko 2 imena, mislin kad popunjavaš dokumente moraju pisat oba al s obzirom da drugo nije dugačko neće nikome ruka otpast :mrgreen
a zvat će je kako je ti zoveš, i posli će moć birat kako će se predstavljat

nego apropo imena šta me naživciralo danas
ja kad san najavila svojima potencialna imena, i odma su svi vrcali neke nadimke na šta san ih lipo prisikla
ja ću je zvat njenim imenom i naučit da je to njeno ime pa ako neko krene s nadimcima slobodno se ne triba odazvat :basnecu

stellina da ti počnen ja o svojoj sveki suze bi mi krenile, kad tad jednostavno oguglaš na to i kad ona krene nešto žugat samo vidiš kako se usta otvaraju a ništ ne čuješ i samo se tupo smješkaš, pa šta god rekla ti ionako opet po svom

danas san bila do osh-kosh-a ajme meni to je ka neka mamilica hipnotička sve one boje i bojice i haljinice - sve bi kupila a ništa mi ne triba jer ću dobit dosta robice, a kako nisan mogla izać iz te šarene čarobne šume praznih ruku kupila san ovo
fala bogu zaustavili su me na vrime jer san pikirala još 28 stvari :ajme

22 tra 2012, 20:01

Snow, Nerice - u pitanju su britanske funte, ali opet je super povoljno. Moze se naci dobra ponuda, samo treba malo strpljenja i srece. :) http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=baby+bjorn+baby+carrier&_sacat=See-All-Categories

Lana ili Petra? Iako je cesto, Lana mi je nekako njeznije :) Mi smo izbor prepustili Eni, a ona je neodlucna Dino ili Mak.

Rusulice, administrativno mozda moze biti zavrzlama oko dva imena (mada, nadam se da nece i znam par ljudi sa dva imena), ali ako je Iva 'drugo ime' onda cete dijete vjerovatno predstavljati kao Marietu i nece biti zbunjivanja oko zvanja.
Tema je zaključana