Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
31 ožu 2016, 09:42
Lilki je li ti se spustio trbuh? Ja uopće nisam išla za tim, ali jučer sam u dućanu srela neku trudnicu i počele pričati, kaže žena da je 2 tjedna više od mene trudna i čudi se mom "visokom" trbuhu.... njezin doduše je puno "niži" od mog, ali nisam do sad uopće išla za time....
31 ožu 2016, 09:44
Kitty glavno da si spremna!

I neka tebe doma poslije da još jednom obaviš sve radnje
31 ožu 2016, 10:06
ubacujem se. još. meni je trbuh ful visoko. nikako da stavim fotku. ali je baš visoko. još uvijek počinje pod rebrima, odnosno cicama. nemam pojma planira li se spustiti - možda kada mi ksinu šav sve krene munjevitom brzinom?
ali kažu da se kod žena koje su već rađale trbuh bitno kasnije spusti...
odoh još malo.
31 ožu 2016, 10:15
buba moj je cilo vrime dole.

nije se ni podiga
kitty komedijo..sad kad još preneseš
ono šta me sad brine, upravo sam dobila nalaz krvi. urin skroz uredan, najuredniji do sada, CRP mi je 66

KKS koma.sve nešto povišeno..sad sam luda skroz.majke mi. i gin i moja dr. rade popodne, ginu su iz laba već poslali mail s mojim nalazom..ne znam nikome da se javim
31 ožu 2016, 10:21
Lilki samo polako, zovi popodne pa će ti reći što i kako....
31 ožu 2016, 10:29
evo već me ginekolog zva..prije nego ja njega

vidia je nalaz i reka da mu odma dođem, on je ima neke zahvate u ambulanti. napravit će mi sve briseve sada i dat antibiotik odma..inače pravac bolnica..divota
javim vam se malo kasnije..divne ste
31 ožu 2016, 10:37
uh,
lilki, to je fakat visoki crp... ne mora ništa značiti, ali dobro da imaš OK ginkića. sretno!

odoh napokon
31 ožu 2016, 14:55
evo me. nema više serklaže.

malo boljelo, ali podnošljivo. načekala se par sati. pustili me doma. nakon skidanja šava otvorena 2 cm, odnosno CC lako prohodan od ovoja i glavice na ulazu, portio u nestajanju. bojim se bukvalno svakog koraka.
lilki, kako je?
31 ožu 2016, 17:24
ćao ekipa...bila sam kod gina, napravia mi je briseve i poslao ih na hitnu obradu, napravia mi je i pregled i uzv, sve ok, prepisa mi je Klavocin odma, i Rojazol vaginalete, ctg i danas sasvim normalan.
u jutro moram opet radit KKS i CRP, kaže dr. ako crp bude malo manji, ok, a ako ne, da idem u bolnicu. e sad..do ujutro ću popit 2 klavocina, kakve su šanse da poprave situaciju do ujutro? ima neko neka iskustva? neću lagat, molim boga da do ujutro bude bar malo bolji nalaz, samo da ne idem u bolnicu.
Kitty ti imaš još neki pregled nakon skidanja serklaža? kako se osjećaš sada?
31 ožu 2016, 17:56
lilki, moze ti crp pasti vec nakon jednog klavocina (tako je i meni bilo, premda je crp bio bitno nizi). ali mislim da se ni ne očekuje da ti crp odmah padne do normlanih vrijednosti, bitno je da nakon antibiotika ne raste i da bude u barem laganom padu. tako je i meni bilo - nije mi instant pao crp, nije se instant normalizirao, ali je bio u padu - i to je dovoljno! drži se

ako ne rodim skoro, pregled mi je za tjedan dana. danas su me pregledali prije skidanja šava i nakon skidanja - odmah nakon skidanja je nalaz bio bitno drukčiji. vidjet ćemo. sada sam se malo opustila - neću mirovati, zadnje što mi treba je da mi na koncu induciraju porod. ono - normalno ću se ponašati za ove tjedne trudnoće. inače sam UŽASNO umorna, ipak je to sve zajedno bio veliki stres danas...
31 ožu 2016, 18:26
Ma jasno..ne ocekujem da padne nerealno..al ono.za koji broj da padne,bit cu sretna.samo da ne idem u bolnicu. Malo sam se uplasila,nisam mislila da ce bit neke drame. Bebonja je i dalje zivahan po obicaju,to me malo umiruje. Pristojne je kilaze s obzirom na tt,tako ako se i (ne daj boze) pokrene sta ranije,neće bit jadni mali krzljavi.
Kitty draga,malo si mi dala pozitive!! Hvala ti!!!
31 ožu 2016, 18:35
lilki,
javi se sutra svakako, ali mislim da je odlično da su ti odmah uvalili i klavocin i rojazol - trebalo bi barem malo pasti od toga... i malac je već fino velik, tjedni su dobri, bit će sve OK
cure, meni oni nisu radili uzv od 32. tjedna; ctg jos nijednom. i jedno i drugo će raditi tek kada dođem na porod.
31 ožu 2016, 18:55
Hocu,hocu. Cim dobijem mail s nalazom,odma javljam!!
Kitty,malo vise od mjesec dana bez uzv-a? Kako to? Jel' to u redu? Ja privatno vodim,pa mi je svaki put rucni pregled,uzv preko trbuha i vaginalni.
31 ožu 2016, 19:00
takva je "politika" u vinogradskoj... nemam pojma... meni osobno se to čini malo previše rizika - jer mogu doći na porod, a beba odjednom okrenuta na zadak, pupkovina oko vrata, šta-ti-ja-znam. ali nemam sada fakat energije ići privatno... a ne mogu ih natjerati da me pregledaju u vinogradskoj. uh, nadam se najboljem...
31 ožu 2016, 19:03
Kitty 
koliko si sad točno trudna?
I gle, ja sam u drugoj trudnoći morala mirovati mjesec dana, bila otvorena 2 prsta i rodila 10 dana kasnije, tako da je sve moguće....
lilki super ti je ginekolog! Nadam se da će sutra biti bolji nalaz

Što se uzv tiče, meni ga radi svaki put, i zadnja dva puta su mi radili ctg....
01 tra 2016, 07:37
Kitty jesi rodila?
Ja san nervozna..u iscekivanju nalaza.brrrr
01 tra 2016, 09:34
lilkillaink je napisao/la:stiga nalaz...CRP pao sa 66.2 na 54.0 i leukociti s 15.1 na 13.2
super! bitno da pada!

jesu skontali od čega je tako visok?
buba, uz dva prsta otvorena si rodila nakon deset dana - ali uz strogo mirovanje?
nisam još rodila.

noćas sam se budila svakih sat vremena, non-stop sam na wc-u. pritisak mi je u križima - tupo, konstantno, ali ne bolno. trbuh se je nešto spustio (koliko mogu procijeniti). beba je još prilično aktivna. mislim da bi mogla lagano krenuti i ona aktivna faza poroda. imam klasične kontrakcije koje sam imala i ranije - nepravilne i ne bolne. imam i lagani sukrvavi iscjedak - ali to nije čep nego od skidanja šava. danas sam 37+1. prvorođena je u ovo vrijeme trudnoće već bila rođena
mentalno hiberniram.
prvorođena kuži da se nešto događa, dosta je nemirna. jučer nije htjela ostati na plesu, danas sam je jedva ostavila u vrtiću. srce mi se cijepa - valjda hormoni...

znam da za nju nikada više ništa neće biti isto kada se beba rodi...
kako ste vi?
01 tra 2016, 11:17
Kitty nemam pojma od čega je tako visok crp. jedino šta mi pada na pamet možda bubreg

iako je ovo do sada najbolji nalaz urina bio, bilo je sitnih tragova Ca oksalata, i ne znam može li šta od cervikalnih beštija uzrokovat takav crp. čekam još nalaze od briseva, možda će već danas bit gotovi.
Bila sam s M do pedijatra sada, na kontrolu za oko, sve je ok, reka je još danas do kraja dana kapi i to je to. A i ona je sva neka kenjkava, nadam se da je zbog kombinacije proljeća i južine
jučer sam oprala prvu turu baby robice, bože dragi, svako malo sam izlazila na balkon njuškat i dirat

zamišljam bebonju u svim tim mini opravicama

danas ću to popeglat, uz neku seriju.
Idem sad van s M, idem pokupit trudničku s transfuzije, i dosta više s vađenjem krvi, boli me ruka, 3x u 3 dana u istu venu.. ne dam više.
BTW. danas i sutra (i valjda prekosutra) u Kozmu 30% uz multiplus karticu na dječju kozmetiku i te đinđe.pa ako će kojoj zatrebat..tipa vlažne maramice i pelene i kremice
01 tra 2016, 14:59
Lilki super za nalaz!!!!
E da, i ja planiram danas ili sutra do Kozma skočiti po kremice, maramice i sl... Jučer sam bila u DM i dobila onaj paket za trudnice, prejadno mi izgleda, ali baš mi je dobra ona platnena vrećica (jedino što vrijedi u svemu). Jučer sam naručila preko HM webshopa jednu spavaćicu (za trudnice, ali mislim ju uzeti u bolnicu) i danas ću potražiti još jednu.
Kitty ja sam bila otvorena sa B negdje od cca. 32tt, onda sam mirovala, pa su mi oko 37tt rekli da ne moram više mirovati, ali da mogu roditi svaki tren.Na kraju ga prenijela. S tim da nisam mirovala to zadnje jer mi je E imala 23 mjeseca kad sam njega rodila, a s njom sam u to doba obilazila bolnice jer su joj baš tako negdje mjesec dana prije nego sam njega rodila otkrili rupicu na srcu. A moš mislit stresa u to doba, trbuh do zuba (s njim sam baš bila ogromna) i ne znam što će biti s njom.
Mene danas opet leđa ubijaju.... ali ispod lopatice, kao da mi je živac ukliješten... fizioterapeutkinja me nije htjela izmasirati jer kaže da nije dobra masaža u ovom stadiju trudnoće. I sad više ne znam što ću....
01 tra 2016, 15:44
Cure.samo kratko.pakiram se,ipak moram u rodiliste.javim vam se od tamo
01 tra 2016, 16:42
Lilki sretno i javi obavezno sto je bilo!
01 tra 2016, 16:52
Sretno lilki !
Meni nocas nije bilo sna...bem ti pišanje

a leđa gornji dio bolo za pop....i to samo po noci

pa tu i tamo koji grčić u listu
Robicu sam oprala i sad vec neko vrijeme stoji i ceka peglu
01 tra 2016, 17:19
lilki, sretno!

javi se!
01 tra 2016, 20:29
Da vam se javim ekipa. Iz maminog kreveta

pustili su me na kucnu njegu. Rekli su da me neće bezveze hospitalizirat,Klavocin radi svoje,svr povisene vrijednosti su u opadanju. Trudove nemam,zatvorena sam,prohodna za prst do usca.al sam malcice prokrvarila od pustog cackanja dole,nabijem ih. Ctg uredan,rekose da dođem ujutro na jos jedan ctg. A ako dobijem temperaturu,ako prokrvarim ili bude bas nesto koma da dođem. Inace,nek nastavim s Klavocinom do kraja i javim se svom ginu.eto.
01 tra 2016, 20:51
super,
lilki. sada samo polako...
i ja i dalje u jednom komadu, danas sam se malo okuražila (jučer sam bila sva stisnuta), vodila malu u vrtić i išla po nju (u međuvremenu hibirnirala u nekom poluspavajućem stanju). popodne bile 2-3 sata u parkiću... nema trudova. lagani krvavi iscjedak (bio nakon skidanja šava) prestao. čini mi se da mi se trbuh ipak nije spustio. prtisak u donjim križima je tu, ali nije jako - a kako i ne bi bio kada sam prosjedila par sati na klupici u parku
02 tra 2016, 09:15
Ja se spremam za ić na kontrolni ctg. Jos me pece i boli od jucerasnheg cackanja dole. Dobro se osjećam. Imala sam jutros na dnevnom ulosku nesto gusto s light pink primjesom. Nadam se da je zbog jucerasnjeg grubog pregleda.Javim se nakon ctg-a.
Kako ste vi cure? Kako prezivljavate? Kitty?
02 tra 2016, 15:27
Joj, ja ne znam ni sama kako sam... Jako umorna i jako neugodna prema svima oko sebe... Danas sam isla u shopping, stalno imam osjecaj da ce mi sve ispasti... Bojim se da se otvaram bez kontrakcija? Ja bih samo lezala i odmarala, a ne mogu zbog malene i MM. Uh...
02 tra 2016, 17:09
Lilki glavno da si doma, vjerujem da ti je to kudikamo bolje....
Kitty uh.... ajd se ti malo pazi, i budi sebi na prvom mjestu.... ni tm ni malecka neće patiti ako se koji dan s njima ne baviš pretjerano... lijepo je vrijeme pošalji ih van a ti odmori
MI smo danas konačno složili komodu, robica se suši i jedva čekam da ju popeglam i stavim na svoje mjesto (to su valjda jedini trenuci da se veselim peglanju!

) Sad ćemo u šetnju i idem sebi vidjeti za još par stvari za bolnicu.... da još i to složim i na miru sam.
A leđa me ubijaju... žestoko....
02 tra 2016, 20:49
jest, da, cure, moram priznati da sam sada - ako već ne u fizičkoj - tada svakako u psihičkoj, mentalnoj fazi poroda. nemam jednostavno energije za bilo što drugo - čak ni za prvorođenu... da ne govorim o nekim drugim stvarima... u svakom slučaju, u fazi sam kada jedva izguram dan i jedva čekam da se uvalim u krevet ili fotelju, u miru, sama.
ugodna vam nedjelja