Sada je: 18 tra 2026, 20:18.

Proljetne mame i bebe (2. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Proljetne mame i bebe (2. dio)

PostPostao/la Buba » 31 ožu 2016, 09:42

Lilki je li ti se spustio trbuh? Ja uopće nisam išla za tim, ali jučer sam u dućanu srela neku trudnicu i počele pričati, kaže žena da je 2 tjedna više od mene trudna i čudi se mom "visokom" trbuhu.... njezin doduše je puno "niži" od mog, ali nisam do sad uopće išla za time....
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Buba » 31 ožu 2016, 09:44

Kitty glavno da si spremna! :joy I neka tebe doma poslije da još jednom obaviš sve radnje ;)
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kittyilevin » 31 ožu 2016, 10:06

ubacujem se. još. meni je trbuh ful visoko. nikako da stavim fotku. ali je baš visoko. još uvijek počinje pod rebrima, odnosno cicama. nemam pojma planira li se spustiti - možda kada mi ksinu šav sve krene munjevitom brzinom? :liza

ali kažu da se kod žena koje su već rađale trbuh bitno kasnije spusti... :lebdi

odoh još malo.

:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 31 ožu 2016, 10:15

buba moj je cilo vrime dole. :dunno nije se ni podiga :lol

kitty komedijo..sad kad još preneseš :hahaha

ono šta me sad brine, upravo sam dobila nalaz krvi. urin skroz uredan, najuredniji do sada, CRP mi je 66 :strah KKS koma.sve nešto povišeno..sad sam luda skroz.majke mi. i gin i moja dr. rade popodne, ginu su iz laba već poslali mail s mojim nalazom..ne znam nikome da se javim :roll
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buba » 31 ožu 2016, 10:21

Lilki samo polako, zovi popodne pa će ti reći što i kako.... :hug
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lilkillaink » 31 ožu 2016, 10:29

evo već me ginekolog zva..prije nego ja njega :D vidia je nalaz i reka da mu odma dođem, on je ima neke zahvate u ambulanti. napravit će mi sve briseve sada i dat antibiotik odma..inače pravac bolnica..divota

javim vam se malo kasnije..divne ste :luv :luv :luv
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 31 ožu 2016, 10:37

uh, lilki, to je fakat visoki crp... ne mora ništa značiti, ali dobro da imaš OK ginkića. sretno! :kiss

odoh napokon :liza
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kittyilevin » 31 ožu 2016, 14:55

evo me. nema više serklaže. :roll malo boljelo, ali podnošljivo. načekala se par sati. pustili me doma. nakon skidanja šava otvorena 2 cm, odnosno CC lako prohodan od ovoja i glavice na ulazu, portio u nestajanju. bojim se bukvalno svakog koraka. :lebdi

lilki, kako je?
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 31 ožu 2016, 17:24

ćao ekipa...bila sam kod gina, napravia mi je briseve i poslao ih na hitnu obradu, napravia mi je i pregled i uzv, sve ok, prepisa mi je Klavocin odma, i Rojazol vaginalete, ctg i danas sasvim normalan.

u jutro moram opet radit KKS i CRP, kaže dr. ako crp bude malo manji, ok, a ako ne, da idem u bolnicu. e sad..do ujutro ću popit 2 klavocina, kakve su šanse da poprave situaciju do ujutro? ima neko neka iskustva? neću lagat, molim boga da do ujutro bude bar malo bolji nalaz, samo da ne idem u bolnicu.

Kitty ti imaš još neki pregled nakon skidanja serklaža? kako se osjećaš sada?
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 31 ožu 2016, 17:56

lilki, moze ti crp pasti vec nakon jednog klavocina (tako je i meni bilo, premda je crp bio bitno nizi). ali mislim da se ni ne očekuje da ti crp odmah padne do normlanih vrijednosti, bitno je da nakon antibiotika ne raste i da bude u barem laganom padu. tako je i meni bilo - nije mi instant pao crp, nije se instant normalizirao, ali je bio u padu - i to je dovoljno! drži se :kiss

ako ne rodim skoro, pregled mi je za tjedan dana. danas su me pregledali prije skidanja šava i nakon skidanja - odmah nakon skidanja je nalaz bio bitno drukčiji. vidjet ćemo. sada sam se malo opustila - neću mirovati, zadnje što mi treba je da mi na koncu induciraju porod. ono - normalno ću se ponašati za ove tjedne trudnoće. inače sam UŽASNO umorna, ipak je to sve zajedno bio veliki stres danas... :lebdi
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 31 ožu 2016, 18:26

Ma jasno..ne ocekujem da padne nerealno..al ono.za koji broj da padne,bit cu sretna.samo da ne idem u bolnicu. Malo sam se uplasila,nisam mislila da ce bit neke drame. Bebonja je i dalje zivahan po obicaju,to me malo umiruje. Pristojne je kilaze s obzirom na tt,tako ako se i (ne daj boze) pokrene sta ranije,neće bit jadni mali krzljavi.

Kitty draga,malo si mi dala pozitive!! Hvala ti!!!
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 31 ožu 2016, 18:35

lilki, :kiss
javi se sutra svakako, ali mislim da je odlično da su ti odmah uvalili i klavocin i rojazol - trebalo bi barem malo pasti od toga... i malac je već fino velik, tjedni su dobri, bit će sve OK :hug

cure, meni oni nisu radili uzv od 32. tjedna; ctg jos nijednom. i jedno i drugo će raditi tek kada dođem na porod. :roll
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 31 ožu 2016, 18:55

Hocu,hocu. Cim dobijem mail s nalazom,odma javljam!!

Kitty,malo vise od mjesec dana bez uzv-a? Kako to? Jel' to u redu? Ja privatno vodim,pa mi je svaki put rucni pregled,uzv preko trbuha i vaginalni.
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 31 ožu 2016, 19:00

takva je "politika" u vinogradskoj... nemam pojma... meni osobno se to čini malo previše rizika - jer mogu doći na porod, a beba odjednom okrenuta na zadak, pupkovina oko vrata, šta-ti-ja-znam. ali nemam sada fakat energije ići privatno... a ne mogu ih natjerati da me pregledaju u vinogradskoj. uh, nadam se najboljem...

:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Buba » 31 ožu 2016, 19:03

Kitty :hug koliko si sad točno trudna?
I gle, ja sam u drugoj trudnoći morala mirovati mjesec dana, bila otvorena 2 prsta i rodila 10 dana kasnije, tako da je sve moguće....

lilki super ti je ginekolog! Nadam se da će sutra biti bolji nalaz :hug

Što se uzv tiče, meni ga radi svaki put, i zadnja dva puta su mi radili ctg....
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lilkillaink » 01 tra 2016, 07:37

Kitty jesi rodila?

Ja san nervozna..u iscekivanju nalaza.brrrr
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lilkillaink » 01 tra 2016, 08:04

stiga nalaz...CRP pao sa 66.2 na 54.0 i leukociti s 15.1 na 13.2 :rodj :rodj :rodj :rodj :rodj
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 01 tra 2016, 09:34

lilkillaink je napisao/la:stiga nalaz...CRP pao sa 66.2 na 54.0 i leukociti s 15.1 na 13.2

super! bitno da pada! :joy :joy jesu skontali od čega je tako visok?

buba, uz dva prsta otvorena si rodila nakon deset dana - ali uz strogo mirovanje?

nisam još rodila. :lebdi noćas sam se budila svakih sat vremena, non-stop sam na wc-u. pritisak mi je u križima - tupo, konstantno, ali ne bolno. trbuh se je nešto spustio (koliko mogu procijeniti). beba je još prilično aktivna. mislim da bi mogla lagano krenuti i ona aktivna faza poroda. imam klasične kontrakcije koje sam imala i ranije - nepravilne i ne bolne. imam i lagani sukrvavi iscjedak - ali to nije čep nego od skidanja šava. danas sam 37+1. prvorođena je u ovo vrijeme trudnoće već bila rođena :luv

mentalno hiberniram. :lebdi

prvorođena kuži da se nešto događa, dosta je nemirna. jučer nije htjela ostati na plesu, danas sam je jedva ostavila u vrtiću. srce mi se cijepa - valjda hormoni... :) znam da za nju nikada više ništa neće biti isto kada se beba rodi...

kako ste vi? :hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 01 tra 2016, 11:17

Kitty nemam pojma od čega je tako visok crp. jedino šta mi pada na pamet možda bubreg :dunno iako je ovo do sada najbolji nalaz urina bio, bilo je sitnih tragova Ca oksalata, i ne znam može li šta od cervikalnih beštija uzrokovat takav crp. čekam još nalaze od briseva, možda će već danas bit gotovi.

Bila sam s M do pedijatra sada, na kontrolu za oko, sve je ok, reka je još danas do kraja dana kapi i to je to. A i ona je sva neka kenjkava, nadam se da je zbog kombinacije proljeća i južine :lebdi

jučer sam oprala prvu turu baby robice, bože dragi, svako malo sam izlazila na balkon njuškat i dirat :lol zamišljam bebonju u svim tim mini opravicama :lol danas ću to popeglat, uz neku seriju.

Idem sad van s M, idem pokupit trudničku s transfuzije, i dosta više s vađenjem krvi, boli me ruka, 3x u 3 dana u istu venu.. ne dam više.

BTW. danas i sutra (i valjda prekosutra) u Kozmu 30% uz multiplus karticu na dječju kozmetiku i te đinđe.pa ako će kojoj zatrebat..tipa vlažne maramice i pelene i kremice
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buba » 01 tra 2016, 14:59

Lilki super za nalaz!!!! :joy

E da, i ja planiram danas ili sutra do Kozma skočiti po kremice, maramice i sl... Jučer sam bila u DM i dobila onaj paket za trudnice, prejadno mi izgleda, ali baš mi je dobra ona platnena vrećica (jedino što vrijedi u svemu). Jučer sam naručila preko HM webshopa jednu spavaćicu (za trudnice, ali mislim ju uzeti u bolnicu) i danas ću potražiti još jednu.

Kitty ja sam bila otvorena sa B negdje od cca. 32tt, onda sam mirovala, pa su mi oko 37tt rekli da ne moram više mirovati, ali da mogu roditi svaki tren.Na kraju ga prenijela. S tim da nisam mirovala to zadnje jer mi je E imala 23 mjeseca kad sam njega rodila, a s njom sam u to doba obilazila bolnice jer su joj baš tako negdje mjesec dana prije nego sam njega rodila otkrili rupicu na srcu. A moš mislit stresa u to doba, trbuh do zuba (s njim sam baš bila ogromna) i ne znam što će biti s njom.

Mene danas opet leđa ubijaju.... ali ispod lopatice, kao da mi je živac ukliješten... fizioterapeutkinja me nije htjela izmasirati jer kaže da nije dobra masaža u ovom stadiju trudnoće. I sad više ne znam što ću....
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lilkillaink » 01 tra 2016, 15:44

Cure.samo kratko.pakiram se,ipak moram u rodiliste.javim vam se od tamo
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buba » 01 tra 2016, 16:42

Lilki sretno i javi obavezno sto je bilo! :hug
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ladybug1 » 01 tra 2016, 16:52

Sretno lilki ! :hug

Meni nocas nije bilo sna...bem ti pišanje :roll a leđa gornji dio bolo za pop....i to samo po noci :ajme pa tu i tamo koji grčić u listu :roll
Robicu sam oprala i sad vec neko vrijeme stoji i ceka peglu :gaah
ladybug1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 01 tra 2016, 17:19

lilki, sretno! :hug javi se!
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 01 tra 2016, 20:29

Da vam se javim ekipa. Iz maminog kreveta :) pustili su me na kucnu njegu. Rekli su da me neće bezveze hospitalizirat,Klavocin radi svoje,svr povisene vrijednosti su u opadanju. Trudove nemam,zatvorena sam,prohodna za prst do usca.al sam malcice prokrvarila od pustog cackanja dole,nabijem ih. Ctg uredan,rekose da dođem ujutro na jos jedan ctg. A ako dobijem temperaturu,ako prokrvarim ili bude bas nesto koma da dođem. Inace,nek nastavim s Klavocinom do kraja i javim se svom ginu.eto.
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 01 tra 2016, 20:51

super, lilki. sada samo polako... :hug

i ja i dalje u jednom komadu, danas sam se malo okuražila (jučer sam bila sva stisnuta), vodila malu u vrtić i išla po nju (u međuvremenu hibirnirala u nekom poluspavajućem stanju). popodne bile 2-3 sata u parkiću... nema trudova. lagani krvavi iscjedak (bio nakon skidanja šava) prestao. čini mi se da mi se trbuh ipak nije spustio. prtisak u donjim križima je tu, ali nije jako - a kako i ne bi bio kada sam prosjedila par sati na klupici u parku :nata
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 02 tra 2016, 09:15

Ja se spremam za ić na kontrolni ctg. Jos me pece i boli od jucerasnheg cackanja dole. Dobro se osjećam. Imala sam jutros na dnevnom ulosku nesto gusto s light pink primjesom. Nadam se da je zbog jucerasnjeg grubog pregleda.Javim se nakon ctg-a.

Kako ste vi cure? Kako prezivljavate? Kitty?
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 02 tra 2016, 15:27

Joj, ja ne znam ni sama kako sam... Jako umorna i jako neugodna prema svima oko sebe... Danas sam isla u shopping, stalno imam osjecaj da ce mi sve ispasti... Bojim se da se otvaram bez kontrakcija? Ja bih samo lezala i odmarala, a ne mogu zbog malene i MM. Uh...
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Buba » 02 tra 2016, 17:09

Lilki glavno da si doma, vjerujem da ti je to kudikamo bolje.... :hug

Kitty uh.... ajd se ti malo pazi, i budi sebi na prvom mjestu.... ni tm ni malecka neće patiti ako se koji dan s njima ne baviš pretjerano... lijepo je vrijeme pošalji ih van a ti odmori :hug

MI smo danas konačno složili komodu, robica se suši i jedva čekam da ju popeglam i stavim na svoje mjesto (to su valjda jedini trenuci da se veselim peglanju! :lol ) Sad ćemo u šetnju i idem sebi vidjeti za još par stvari za bolnicu.... da još i to složim i na miru sam.
A leđa me ubijaju... žestoko....
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kittyilevin » 02 tra 2016, 20:49

jest, da, cure, moram priznati da sam sada - ako već ne u fizičkoj - tada svakako u psihičkoj, mentalnoj fazi poroda. nemam jednostavno energije za bilo što drugo - čak ni za prvorođenu... da ne govorim o nekim drugim stvarima... u svakom slučaju, u fazi sam kada jedva izguram dan i jedva čekam da se uvalim u krevet ili fotelju, u miru, sama.

ugodna vam nedjelja :hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.