Postao/la boysmama » 12 ožu 2010, 12:02
meni je drugi porod bio mrak nakon prvog, ali i nije baš za usporedbu... prvi je bio inducirani, pod epiduralnom sam ležala 12 sati sa probušenim vodenjakom i kad je trebalo roditi, još mi je malo djelovala pa nisam dobro tiskala, tako da sam sva bila popucala + rezana jer mi je doca legao laktovima na trbuh da bebica izađe van, što sam mu tada bila beskrajno zahvalna... drugi je bio prirodan, čekala sam doma do zadnjeg trena, rodila u roku dva sata od prijema i to sasvim kontrolirano i smireno, isto sam rezana, ali zanemarivo naspram 1. put, nisam popucala po cerviksu iako sam rodila mrcinu od 4200 g i 56 cm...
neovisno o težini samog poroda, mislim da je 2. porod lakši samo jer znaš što te čeka, možeš si u glavi predočiti i rađaonu (ako ideš u istu bolnicu), već kužiš proceduru i psihički si stabilnija, znaš da ti to možeš i da će proći, koliko god trajalo, kao i to da će te nakon toga čekati tvoje malo zlato da ga primiš na sebe... kod prvog poroda ti je sve novo i ne možeš se opustiti, barem je meni bilo tako, nisam imala dovoljno povjerenja u sebe...
sudeći po mom 2. porodu, sutra bih otišla na 3. dijete, ali treba na kraj izaći s njih troje (ipak je malo još rano)
e, da, epiduralna je meni puno značila tijekom tih 12 sati prvog induciranog poroda, ali me je isto tako kasnije koštala dvije neprospavane noći, kičma me je rasturala i danima se kasnije nisam mogla sagnuti, unatoč njihovoj garanciji da se to ne može dogoditi, ja više epiduralnu ne bi uzela ako se nešto ne bi iskompliciralo ili da moram trpiti trudove satima prije potpunog otvaranja, tad bi jedino razmislila
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.
"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)