Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

20 ruj 2006, 15:38

Eto ja srecom mogu reci da moj pomaze. Ja kuham i sredjujem ves, jer sam doma od nedavno, pa cisto da nesto radim, inace bi poludila, a i zelim ostati fizicki aktivna ukoliko je moguce do kraja trudnoce. Imamo zenu koja nam cisti. Muz ide u nabavke, vozika me gdjegod treba, ide na preglede samnom (gdje nakon sto izvaze mene, sestra uredno i njega izvaze jer se u pocetku poceo debljati kad i ja :mrgreen: ), idemo sad na trudnicki tecaj i ako bude prirodan porod biti ce prisutan. Ali ono sto mi je najbitnije, svako vece ima volje za ono sto mi zovemo "tretman" - mazanje trbuha bademovim uljem da smanjimo vjerojatnost zlocestih strija, masaza gornjeg djela ledja i masaza mojih umornih stopala.
Ma da nista drugo ne radi osim tog tretmana, ja bi mu bila vjecno zahvalna jer mi to uzasno puno znaci i mogu lakse zaspati.

Sto se tice citanja literature, tu i tamo nesto procita sto mu ja kazem da je bitno i zanimljivo, jer nemam ga srca tjerati da uz svoj posao i dodatan posao oko mene :oops: jos surfa po internetu i cita sve i svasta.

Mislim da svaki par, pa tako i svaki suprug, funkcionira na drugi nacin, ali najbitnije je da te razumije (zasto si ponekad zivcana, tuzna i sl.).

:mah

20 ruj 2006, 16:07

Hm pa ne bi mogla reci da je trudnovao sa mnom. Ja sam stalno iscitavala literaturu, pratila po tjednima ali njega to nije toliko interesiralo. Glavno da je u globalu bilo sve OK. Isao je sa mnom na preglede i tu je morao biti, morao je on to vidjeti.
A s obzirom da sam radila do zadnjeg dana nisam po doma nista previse ni radila.
Onih zadnjih 28 dana sam uglavnom pripremala robicu za nju,a ostalo je sve on radio.
Bio bi i na porodu,ali nisu mu dali (carski rez).
Jednom je eli negdje napisala: ja se promijenila totalno, on nimalo.
:neznam

21 ruj 2006, 09:05

Moram priznati da je MM definitivno uz mene i da trudnuje sa mnom (dodushe neke stvari meni za volju, jer zna da cu se u suprotnom rasplakati a to vishe nemre jadan slushati :neznam ).
Sada (kad sam ja u 8 mj. trudnoce) svima prica kako mu je bilo uzasno tesko mene gledati kako povracam svaku vecer prva tri mjeseca (ali se kasnije naviknuo na to ;) ).
Ide sa mnom na preglede od prvog ultrazvuka preko trbuha a sada u fazi kupovanja za :bab marljivo zapisuje po ducanima peformanse raznoraznih modela kolica i krevetica....iako je definitivan odabir najcesce moj :juhu !
U pocetku je i papao :papica sa mnom ali je preko ljeta malo usporio i cak samrsavio-sto se za mene definitivno nemre reci....sveukupno sam na plus 13 kg :oops: do sada.... nadam se da ne bum josh jako puno dobila :tom

21 ruj 2006, 09:56

Moj najdrazhi sve radi po kuci od kad sam trudna...pardon, od kad mi se vidi stomak :mrgreen: Shalim se, od prvog dana radi sve shto mu se kazhe (kuva, chisti, mrzi da brishe prashinu-mrzim i ja, ali neko mora ;)) vozika me po gradu (vishe mi ne da' da vozim), pustio malo veci stomacic, ali ja volim sexy stomachice kod mushkih :luv ...
Ide samnom na svaki pregled, i znam da nishta ne razume, prepozna kichmu :cool bebinu, a drugo nishta!!! No, bitno da se zanima za sve!
Evo, sada ce da chisti ovaj krsh posle majstora (one more day to goooooo) :naughty (i kupatilo da sredi, to inache ja volim da radim, ali smeta mi stomak sada bash i moram da mirujem)...
Shto se tiche kile, mamidji, ne prichaj gluposti draga :juhu Ma ja sam +16 od pochetka, a volim da jedem (to nije od trudnoce, to je od rodjenja :mrgreen: )!
Idem da "naredjujem" kako se shta chisti!
:kiss

21 ruj 2006, 10:09

Klopao je i debljao se zajedno sa mnom, sad zajedno skidamo nakupljene kile. :mrgreen:
Bio je sa mnom na svim pregledima i na porodima.
Literaturu baš i nije čitao.

Ja sam zadovoljna njegovim sudjelovanjem.

21 ruj 2006, 11:30

moj je u obje trudnoce jeo sa mnom (da mi pravi drustvo ;) ), ali ima super metabolizam (sportski tip) pa se nije zdebljao.
otkad sam s liamom zatrudnila nista se nije desilo bez njega: na sve preglede ide sa mnom, to nema sanse da propusti, na sve preglede, mjerenja otkad se liam rodio, i isto tako i u ovoj trudnoci.

ne cita gotovo nista, ja mu prenesem kad nesto vaznije nadjem, tu i tamo ga pozovem da dodje nesto vidjet i to sa zanimanjem procita, ali da bi sam isao traziti - ne, no to ni ne ocekujem od njega.

po kuci ga ne tjeram da mi nesto pretjerano pomaze, ne bi bilo fer, ipak radi po cijele dane, ali napravi sto ga zamolim bez rijeci.
jedino sto mi ujutro prije posla (ili prije spavanja) uvijek sredi kuhinju da me ujutro doceka sve cisto.

sto se tica odluka sto, gdje, kada kupujemo za dijete - uvijek je prisutan, gleda, trazi, no odluka je moja (ON je prepusta meni, nisam ja tako odlucila).
tako da mogu reci da sam vrlo zadovoljna njegovim sudjelovanjem

03 lis 2006, 22:45

moj je u trudnoći trudnovao samnom.... malo je dobio trbušćić ( ja svoj ostavila u bolnici njemu je njegov ostao ;-) ) išao na svaki pregled, od kada je A. s nama ide na svaki pregled i mjerenje i sve.
ispunjavao je moje, iako malobrojne, trudničke želje, išao na trudnički tečaj i na kraju prisustvovao porodu. nije nešto čitao i inforimirao se, ali mene to nije sprečevalo da ga informiram o svemu što sam ja saznala :mrgreen: (nije jadan mogao izbjeći)
najviše od svega sam sretna što je vrlo uspješno izdržao sva moja divljanja hormona, i u trudnoći i baby bluse po porodu, pa i sada kad sam na hormonima od dojenja :rolf

16 lis 2006, 16:17

MM je za vrijeme moje trudnoće dobio 20 kilograma, imao je nekakve simptome tipa boli ga ovo , umoran je i on itd... Proživljavao je sve kao i ja možda i više... Žao mi je što nije bio prisutan na carskom, odnosno mom porodu jer je to od početka htio ,ali u SA još ne dozvoljavaju prisustvo kada je operacija u pitanju, iako sam ja koristila spinalnu i gledala porod i operaciju....

13 stu 2006, 18:57

To sto sam ovdje registriran, govori samo za sebe :mrgreen:

01 vel 2008, 12:26

Pa ovako...
Predlaze mi da zajedno prestanemo pushiti, poludeo je kad sam stukla tri shpricera pred njim, trazi na netu sve informacije o ishrani, chajevima, lekovima i sl...
Ide samnom na preglede. Budi se u 6 ujutro zbog mojih laboratorijskih analiza.
Malo je pod pritiskom, jer nemamo materijalnu podrshku ni mojih ni njegovih roditelja, ali s' obzirom na to da sam tek u 8 nedelji, mislim da je za sada super.
Ipak, ponekad sam malo ljubomorna na bebu.
Da li se to i vama deshavalo?
Ponekad u meni tako naraste neki revolt...
PUNK'S NOT DEAD!

Re: Trudni ocevi

08 vel 2008, 09:52

Pa ovako...
Predlaze mi da zajedno prestanemo pushiti, poludeo je kad sam stukla tri shpricera pred njim..

aaa?

Inače...slično ko mamanojin, bio je stalno uz mene, na pregledima i UZV i porodu.
Udebljao se barem 7kg, ja nesmjem više pisat kolko sam ja.
Ma, ko trudnica se ponašao, prava:)

19 vel 2008, 15:42

Ja evo prijavljujem mog ZLATNOG muzica. On je super sto se trudnoce tice. Navukao se na casopise za majke i djecu i samo kupuje gde stigne, cak i zna koji broj imamo koji ne, a ja nemam poima :oops:
A kako ja nisam zahtevna trudnica, jedva cek ada nesto potrazim i odmah sa velikim zadovoljstvom trci da mi ugodi :3srca A ja neki dan slucajno ugledala sladoled na TV-u i rekla da bi bas jela sladoled, ne misleci naravno da ga moram bas odmah jesti, a MM odma skokne i kaze - e fala bogu da potrazis nesto kao svaka trudnica ;) i ode u slasticarnu kupi sladoled :3srca I najbolji je. Svako vece pre spavanja i svako jutro mazi i ljubi busu i pozdravlja Filipa ...
Ma sav je nezan i ljubavan, i ja ga OBOZAVAM
Ah nahvalila sam ga sad, da se ne uobrazi :naughty

20 vel 2008, 10:36

to je negdje prekrasan osjećaj jel tako? :3srca

21 vel 2008, 13:00

Da, prekrasan uistinu....osetis se ispunjeno ....Cjelo je kad ima sve :proljece

21 vel 2008, 23:43

Eh, Jasna-uživaj onda i budi sretna! Ja neznam bi li svoga radije istukla ili mučila :mrgreen: , neznam jel to od hormona ili? He, u svakom slučaju taj baš ništa ne razumije i sve mu se mora crtat. Neznam, ja možda imam prevelika očekivanja :dunno

22 vel 2008, 06:52

Rachica - :hug bit ce on OK..znas ponekad muske...nisu bas takticni....
Jasna - :1 za muzeka i samo uzivajte....

kaj se tice mojeg, ja se mogu pohvaliti da je jako njezan i brizan, uvijek pita kaj treba, neda mi bas delati nikaj, a za vikend kad ne dela kuha i priprema mi uvijek fini dorucak, rucak, veceru...ali, kak je kod nas manje-vise tak uvijek, to nije nekaj extra!! :mrgreen:
uziva sa mnom u svemu makar kako smo imali 2 spontana, vidim da se kao boji opustiti, ali nema veceri da on ne mazi busu, prica joj i ljubi je :gigl kad je na poslu, bez razlike na zauzetost tijekom dana, nema dana da ne zove na sek po par puta i pita kak sve hoda, kak se osjecam, dal kaj trebam iz ducana...u pocetku je svaki dan nosil nekaj kao mala vjeverica sve kaj je zdravo od voca do jogurta i kojecega, samo da ja budem happy...morala sam ga zaustaviti jer je pretjerao i nakupovao svega i svacega, a tko bu to pojel :drink
i, kako je moj omiljeni cvjet orhideja, tako me vec par puta iznenadio sa kojom i sad ih imam sveukupno 9 :shock: (zive, u tegli)

uglavnom, s obzirom na taku malu trudnocu, nemam kaj za zalit se :mrgreen:
predivan je i jos ga samo vise volim zbog tog kaj je takav kakav je i srce mi je opet zaljubljeno kao prvi put kad smo se vidjeli :luv

Muževi i trudnoća

03 lis 2008, 08:25

Kako se ponašaju vaši muževi sad kad ste trudne, ili kad ste bile trudne. Naime interesira me kakav je njihov odnos prema odlasku s vama na preglede, razumijevanje za vaše mušice i stanja, uključenost u informiranje o bebi. Pitam ato što mi je prijateljica koja je tek zatrudnjela razočarano rekla da joj je muž rekao da šta će on s njom na ultrazvuku da tamo nema šta vidjeti, a ona kaže da je razlog tome što je njega SRAM ići kod ginekologa, da je takav. I sad je ona naravno koma, s razmišljanjima zašto smo uopće radili to dijete, znam da je će to dijete biti samo moja briga, ma grozno, pokušala sam ju utješiti ali nisam baš uspjela. Onda nakom tuge i razočaranja javio se ponos, tipa ništa ne treba on, sve ću sama, baš me briga. Uglavnom strašno mi je teško, ali kad čujem druge većina žena prolazi takva iskustva. Moj muž je išao na svaki pregled samnom, visio na internetu i knjigama, učestvovao u svemu, meni je to bilo normalno i doista neznam šta reći prijateljici, moj savjet je da je krivo ne očekivati ništa, da pokuša predočiti mužu koja su njena očekivanja, želje, razmišljanja. Hvala što ćete podijeliti svoja iskustva samnom, i imate li kakav prijedlog kako doprijeti do muža, koji se veseli djetetu, ali sve popratne aktivnosti ga ne interesiraju i može li se to uopće.

Re: Muževi i trudnoća

03 lis 2008, 09:20

Moj muž je išao na svaki pregled samnom, visio na internetu i knjigama, učestvovao u svemu,

Ajme draga, di takvi rastu :)?

U prvoj trudnoći mm je išao samnom na dva-tri pregleda, uglavnom zbog UZV-a, i nije ga previše zanimala beba u buši, kako je on to rekao -"ne mogu ja to doživjeti kao ti, ne raste u meni" - ja ću se uživiti kad se beba rodi... I bio je na porodu, stvarno mi je bio od pomoći, ali ni o tome ne voli pričati..No, kad se beba rodila, jako mi je u svemu pomagao i bio podrška. I dan danas je tako.

Sad u ovoj trudnoći još nije bio ni na jednom UZV-u, dva puta me čekao u čekaoni.. :dunno Jednostavno nije nešto ludo zainteresiran za te preglede ali jako se veseli malom dečku.

Tak da neka se tvoja frendica ne živcira, to što sad nije zainteresiran kao ona, apsolutno ne znači da će biti loš tata :3srca

03 lis 2008, 10:13

Sanika je napisao/la:Tak da neka se tvoja frendica ne živcira, to što sad nije zainteresiran kao ona, apsolutno ne znači da će biti loš tata :3srca

ovo bih potpisala :)
MM je u prvoj trudnoći bio sa mnom na par pregleda, u drugoj valjda jednom samo na uzv, u trećoj nije uopće bio, sve do sada sam išla sama (inače bi morali ići svih četvero zajedno). ne znam, mene to ne pogađa niti mi smeta jer je on dobar tata bio od početka i sada je.
mislim da je kod prijateljice od sretnemame u pitanju prva trudnoća + pojačan rad hormona. probudit će se tata, kad-tad, a njoj savjet da zaboravi ovakve crne misli
sad je ona naravno koma, s razmišljanjima zašto smo uopće radili to dijete, znam da je će to dijete biti samo moja briga, ma grozno, pokušala sam ju utješiti ali nisam baš uspjela. Onda nakom tuge i razočaranja javio se ponos, tipa ništa ne treba on, sve ću sama, baš me briga.

03 lis 2008, 10:19

ni moj u početku nije bio nimalo zainteresiran. nije išao sa mnom na preglede, nije ga ništa zanimalo, moje priče o bebinom razvoju su mu bile dosadne. nije imao ni razumijevanja za umor, zahtijevao od mene koješta što zbilja nisam bila u stanju naraviti.
čak ni kad sam ostala par dana u bolnici u 12tom tjednu trudnoće zbog krvarenja, to mu se činilo normalno. tek kad sam u 23. tjednu opet završila u bolnici, s upalom mjehura, otvorena za prst i sa trudovima, užasno se zabrinuo. mislim da ne bi ni tad to doživio da ga nisam natjerala da on sam porazgovara s doktorom da mu objasni moje stanje. morala sam to napravit jer su mi naredili strogo mirovanje, a on to opet ne bi doživljavao onako kako treba, mislio je da sam sposobna za sve kao i inače.
sad je i previše brižan, kad god može ide sa mnom na preglede, mazi me i pazi, obožava moj veliki trbuh, sad kad više ne moram strogo mirovat, prigovara ak sam samo malo duže u šetnji. razgovarali smo o tome zašto je u početku bio toliko nezainteresiran za trudnoću i bebu, kaže da mu to sve jednostavno nije dopiralo do glave, da nije doživljavao to kako sada doživljava. pogodilo ga je kad mu je doktor objasnio da prijevremeni trudovi i otvaranje izazivaju porod, i da beba rođena u 23. tjednu trudnoće nema puno šanse da preživi. tek tad je shvatio da je to unutra njegovo dijete, da već živi i da osjeća.
da je moja trudnoća bila sasvim uredna, vjerujem da ne bi promijenio mišljenje i stav sve dok se mališa ne rodi, čisto zato jer on zbilja ne može to doživjet kao ja.

vjerujem da će i muž tvoje frendice biti sasvim drugačiji kad uzme u ruke svoje dijete :3srca do tad, ona ima već podršku od frendice, a nek ju potraži i od mame ili sestre. meni je Mmama još uvijek najveća utjeha i podrška tijekom ove trudnoće.

03 lis 2008, 10:22

danijela - jako lijep post, osobito dio gdje ste sjeli i razgovarali :)

03 lis 2008, 11:14

Hvala vam na odgovorima.

03 lis 2008, 11:33

Od frendice muž zbog neugodnosti,čitaj srama ne želi ići s njom na preglede.Nije mu za zamjeriti,jedino je na krivi način to rekao svojoj trudnoj,i u tom stanju osjetljivoj ženi!

03 lis 2008, 11:52

Sanika je napisao/la:Tak da neka se tvoja frendica ne živcira, to što sad nije zainteresiran kao ona, apsolutno ne znači da će biti loš tata :3srca

ovo mogu potpisati

ja nemam losa iskustva, a zainteresiran je bio u onoj mjeri koliko se mogao uziviti u pricu, ipak mi nosimo bebu u trbuhu i ne mogu oni to doziviti kao mi
no da vidis interesa za knjige i brosure kad je beba stigla, prvu noc kad smo dosli doma, a L neutjesno plakala proucio je sve knjige i brosurice i trazio rjesenja kako joj pomoci, pa ju stavi ovak na trbuh, pa joj masiraj trbuscic, pa ovo pa ono

cak je u pocetku vodio brigu i koju cicu je dojila, koliko je imala zapisanih i pokakanih pelena i zapisivao to u biljeznicu, jos uvijek cuvam tu biljeznicu jer je znao dopisivati komentare, tipa pokakala i stanicu i šefa stanice :mrgreen:

03 lis 2008, 12:23

M sa mnom nije bio ni na jednom pregledu, ali to nisam ni tražila ni očekivala od njega... Inače je prosječno zainteresiran za sve. Njemu je to drugo, meni prvo dijete, pa s tog aspekta nisam ni očekivala nekakvu euforiju s njegove strane.. Inače sam zadovoljna s ostalim aktivnostima u kojima sudjeluje. Na porod će ići, ali isključivo na njegovu inicijativu.

Mislim da je sve u očekivanjima... ne treba postavljati prevelika. To su ipak samo muškarci.

Ali moram priznati da imam 25 a ne 35, vjerojatno bi i moja očekivanja također bila znaaaaatno veća. Jer i ja sam se promjenila.

Mislim da ti frendica nema razloga za tolki jad i čemer, ali svakako ga treba nakon rođenja bebe uključiti u sve, ali ne na način da ga kritizira, nego da se probaju fino dogovoriti oko njegovih obaveza oko djeteta. Slično kao i kod kućanskih poslova.

03 lis 2008, 13:27

Mm će sa mnom tek sad prvi put na pregled, ali zato što radi stalno ujutro, a i moj ginić radi do 13 h, pa nije nikad ni mogao sa mnom.
Htio je prisustvovati porodu, ali opet radi posla nismo mogli ići na trudnički tečaj, tako da će sad uzeti dan slobodno da ode sa mnom.
Ali opet nije sve tako bajno i sjajno..
Na početku baš isto nije imao previše razumjevanja. Kad sam bila razdražljiva, nikad baš nije vodio brigu o tome da mi pusti u nekim stvarima, nego je stalno sve pripisivao mojim hormonima. Kad sam završila u bolnici u 14 tj, bome se zabrinul.Svaki dan je visio kraj kreveta, mazio trbuh...Ali sad je opet isto ko i prije.
Pita on mene kako sam, ali nikad se sam ne sjeti uzeti neku knjigu i proučiti nešto o bebi, niti se ne sjeti sam malo maziti trbuha.Vidi kako se beba rita i njemu je to dovoljno.Hoda sa mnom po trgovinama i kupuje sve za bebu, ali vidim da mu još nije doprlo do glave da bude uskoro tata. Jer kad mene ulovi depresija i počinjem postavljati pitanja tipa: da li ću ja to moći, itd, on kaže da sve to dolazi samo od sebe i neka ne brinem. A njemu je to isto prvo dijete ko i meni, ali on ne brine..( još je relativno mlad - 23 god).Šta se tiče kućanskih poslova, pomaže mi maksimalno u svemu: pere suđe, svaku subotu pospremi kuću...

I koliko god mi ponekad bude žao što se ne sjeti pomaziti trbuh i malo popričati sa mnom malo više o samoj trudnoći, vjerujem da kad se beba rodi, da će biti sasvim drugačije.Znam da će mu doći iz guzice u glavu...Ipak nije dijete neka lutka, cijeli život se automatski okrene na glavu. Nisam baš 100 posto sigurna pošto još to ne unam, ali mislim da je tako - vjerujem da je muževima isto drago što će dobiti bebu, samo što to oni pokazuju na sasvim druge, nama nejasan način, jer teško da će koji muškarac bti toliko emotivan ko mi žene.

Ali, kad se beba rodi, i onaj najtvrđi muž i tata omekša.U to sam sigurna! :bye

03 lis 2008, 19:03

vidiš čini se ipak da je većina muževa donekle zainteresirana ali ipak ne kao mi žene.
Recimo moj je bio 2 puta na uzv-u, kad smo išli na 3d i to mu je bilo super iskustvo, kao i meni naravno. a niti na jednom drugom uzv-u niti pregledu niej bio. zapravo sam se uvijek pitala kako ti muževi mogu uvijek dobivati slobodno da bi svoje žene pratili na pregledima. :dunno
kad se uspoređujem s nekim mojim frendicama koje npr. slike i cd-e uzv-a gledaju po nekoliko puta, mi (dakle niti on niti ja) cd nismo pogledali niti jednom :oops: pa ne mislim da sam zato manje zainteresirana.
na početku sam čitala dosta knjiga i nerviralo me što njega uopće ne zanima to čitati, ali on je tvrdio da mu je dosta ono što mu ja pročitam ili pokažem. prihvatila sam to i bolje je to nego da glumata da ga zanima. :dunno
uglavnom je dosta pažljiv prema meni iako nekad kad mu nešto ne paše optužuje moje hormone :baba , a opet kad plačem bez veze i ne znam niti ja šta mi je on me tješi i uz mene je, smiren i brižan.
trbuh pomazi svaki dan, popriča s njim, da mu pusu, pita kako je beba, jel živahna i to. meni je tako super i siguna sam da će biti divan kad dođe mali miš :babby .

uglavnom reci frendici da se ne zabrinjava i da će sve doći na svoje.

03 lis 2008, 20:56

Cure su uglavnom sve napisale - oni stvarno jednostavno jesu takvi. Nemogou to doživjeti kako treba (čast izuzecima na kojima i ja znam biti ponekad ljubomorna) i ne treba ih tjerati . Mm je prisutan pregledu kad je u pitanju UZV. Iskreno, meni nije ni palo na pamet da dolazi ako ne radimo UZV. Puno sam toga prošla sam i bez njega, jer jednostavno nije mogao biti prisutan (recimo kad sam saznala da je beba mrtva vozila sam se sama sa sinom doma od doca, ili kad sam rodila sina - mama i tata su došli po mene i malenog u rodilište). Nije da nije htio biti uz mene u tim situacijama, ali nije mogao. I nije sve to niti doživljavao ko ja... Sve je nekako doživljavao u sebi ne govoreći previše o tome - bez obzira radilo se o sretno ili nesretnom trenutku. Smiješan je kad gleda UZV, jer kao da ne kuži da je to na ekranu njegovo dijete. Samo stoji i gleda . bez komentara.
Ali kad smo došli doma i on prvi puta uzeo svog princa u ruke :3srca :3srca Od tog trena ljubavi nema kraja :3srca Iako se bojao jer mu je bio mali, svakim danom je učio s ponosom sve više. Maleni ga danas obožava, kao i on njega.Nezamisliv im je život jedan bez drugog - evo ga, princ sad spava u tatinom zagrljaju :3srca
I znam da će unatoč trenutnoj prividnoj nezainteresiranosti kad se princeza rodi biti najbolji mogući otac svojoj maloj mazi!!!!

20 sij 2011, 13:18

Meni je mm stvarno 'na ruku', pruža mi veliku podršku u svakom pogledu i udovoljava mi u svemu, do mjere da se sama zapitam koliko se lako čovik razmazi. Jedino protiv čega je bio od samog početka je bilo prisustvovanje porodu, to je nešto šta on osjeća da ne bi moga izdržat i meni ne bi palo na pamet da ga nagovaram protiv njegove volje. Jedino sam mu rekla da će morat bit cilo vrime tu negdi, u čekaoni i odma doletit i znam da nigdi rađe ne bi bio, al ne mogu ga prisiljavat da gleda krv i sl. ako je čoviku od toga muka. Oko ovoga sam se razvezala jer su se neke moje poznanice 'nadovezale' na ovu činjenicu pa sam jedno po sata u par navrata slušala komentare tipa 'bit će vam užasno žao', 'trebat će ti netko da ti drži ruku' i sl. Kužim da bi mi možda bilo lakše ali ne pod cijenu prisiljavanja.

Inače, danas nam je prvi zajednički pregled i oboje jedva čekamo :) Inače, kod njega se prva značajna promjena u ponašanju i shvaćanju dogodila kad ga je malac izbubao u noći pošteno po leđima dok sam ja spavala. Ne bih ni znala da je bio toliko uzbuđen oko toga da mi nije sveki rekla da je svima okolo to jutro slao poruke da je osjetio svoje prve udarce :mrgreen
Odgovori