Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
14 ožu 2006, 19:04
Naj bolja dijeta ce ti biti
iga za dijete i dojenje ne
ini ,sve ce doc na svoje. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
14 ožu 2006, 23:22
<
><
>Rita nije dugo proslo od onog topica kako napraviti sina, a ti vec s novim tickerom. Valjda je koji savjet do
o posluzio Cestitam!<
><
>p.s. nadam se da nisam za
ljala, jel ono bio tvoj topic? 27 VII 2004<
><i></i>
14 ožu 2006, 23:42
NIsi za
ljala, potrudili se mi i eto . Vidjet c emo sta smo zamjesili <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
15 ožu 2006, 00:20
Ja sam ga nosila vrlo kratko, ali mi je bilo vruće u njemu za poludit', pa sam odustala.<
>Ali ja sam šekeca na tibi imala od prije.<
>Sad mi mogu pomoći samo trbušnjaci. <i></i>
15 ožu 2006, 15:37
Ja sam nosila steznik poslije oba poroda,a naručila sam ga preko kataloga,dala sam mjere i oni ga poslali poštom(stajalo ko saliveno).Osobno nije mi bio potreban zbog trbuha jer ga nisam ni imala,ali me je manje boljelo stezanje maternice,posabice tjekom podoja.Sada se i po treći put namjeravam pridržavati istog recepta,ako uspijem,s obzirom da ću roditi u ljeti. .<
> Po pitanju linije ,pa imala sm bolju liniju nakon 2.poroda nego ikad u životu tako kad su me videle cure iz srednjaka doslovno me nisu prepoznale. <i></i>
15 ožu 2006, 21:13
Leomama3 - zbog ovakvih zena isplati se imati pozitivan pogled na buducnost... Steznik it is... <
><
><i></i>
15 ožu 2006, 21:21
Haha,kaj ti mislis da je imala takvu liniju zbog steznika???<
> puta dva pa si ti misli kak ne ces imat liniju a i nije imala trbuha prije trudnoce,to je isto velika stvar. <
>Stezanje maternice poslje poroda traje koliko? Par dana i to je to. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
15 ožu 2006, 23:52
leomama3, iz tvojih ustiju u bozje usi pogotovo ovaj dio o liniji nakon drugog poroda <
><i></i>
16 ožu 2006, 23:36
već sam se izjasnila oko steznika, ali danas bih htjela dodati da sam konačno, večeras, ušla i u one traperice u koje nisam mogla prije nekih mjesec - dva! dakle, danas stanem u apsolutno sve u što sam stala prije trudnoće u kojoj sam natukla 20 kila.<
>bez dijeta i bez vježbe. sa steznikom. <
>ma šala, naravno da nisam smršavila zbog steznika.<
>ali čak i s predtrudničkom kilažom moje tijelo ne liči na ono od prije trudnoće. idem za tim da se još uvijek vraća na staro i da taj proces nije završen jer, eto, bez dijete i vježbe, večeras sam ušla u trapke u koje nisam mogla ući prije dva mjeseca. ali svejedno nisam ni blizu onoga što sam bila.<
>uvijek dječački tip - bez dupeta i bokova. samo su me cice spašavale <
>dupe nemam ni sad, nisam ga imala ni u trudnoći. ali ostali bokovi. ne neki ogromni, ali tu su. čudno mi to izgleda na meni, kao strano tijelo neko, dodatak.<
>trbuh više nije ravan, kad sjednem pojavi se mali šlauf i sve je to nekako mekano i lelujavo, a o strijama i višku kože na njemu bolje da ne pišem - mislim, ima li tome pomoći uopće????<
>cice, nisu loše, ali daleko je to od cica koje sam uvijek isticala kao najbolji dio svoga tijela. i to je sve nekako mekše i lelujavo <
>noge .... noge su ostale nešto deblje neg prije. još uvijek u granicama normale, ali kad sjednem sve se onako razlije, a nekad nije.<
>vježbanje mi je totalna koma. već sam negdje napisala za sebe da sam više salonski, nego sportski tip.<
>sad ovo više nema veze sa steznikom, ali eto. stvarno sam bila sretna večeras radi tih traperica, pa valjda zato. <i></i>
17 ožu 2006, 01:08
Rodila carskim. Nosila steznik oko tjedan dana, dok se maternica nije smanjila toliko da više nisam imala osjećaj da mi se kliže po utrobi. A doslovce sam tako osjećala kad bi se npr okrenula s boka na bok. To mi je bio vrlo nelagodan osjećaj, ko da se po meni valja poluispuhani luftmadrac.<
>A čim sam stavila steznik, on mi je pričepio trbuh, tako da više ništa nikud nije lelujalo. Čim je taj nelagodni osjećaj nestao, bacila sam steznik. <i></i>
17 ožu 2006, 01:40
Quote:dok se maternica nije smanjila toliko da više nisam imala osjećaj da mi se kliže po utrobi. A doslovce sam tako osjećala kad bi se npr okrenula s boka na bok.<
>boze koji horor <
><i></i>
17 ožu 2006, 01:51
mamaiAM nisam sigurna da sam ovo trebala procitati dva mjeseca prije carskog <
><i></i>
17 ožu 2006, 08:58
Kaj se to vama nije tak osjecalo? I moja je plivala ko da imam spuzvu natopljenu vodom u nutra. KOma ali ja sam mislila da je to normalno <
>Nego, Swenova mama ,zasto ides na carski? <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
17 ožu 2006, 10:36
ja nisam osjećala ništa čudno, osim što sam ostala bez tereta i koža mi je bila kao od mladog shar pei-a. kontrakcije za vrijeme dojenja trajale su jedno tjedan dana. boljelo je, ali uvijek manje od pravih trudova i čvora od epiziotomije pa nisam previše o
aćala pažnju. te kontrakcije su korisne jer tjeraju višak krvi vani i vraćaju maternicu u prvobitni oblik bolje od bilo kakvog vanjskog pomagala. <i></i>
17 ožu 2006, 11:55
pri dojenju kontrakcije maternice koja se vraća u normalu znaju biti baš bolne... To nisam osjetila kod prvog djeteta, ali kod drugog da... Ja sam se iznenadila kad su me počele frktati kontrakcije, baš me jako stezalo i bolilo kod svakog dojenja u prvih 15 dana... I imala sam osjećaj praznine i pomicanja svih organa vjerojatno slično što priča mamaIAM, a rodila sam vaginalno... Ro '96. Lu '97. Jo '02. Fr '03. <
>stari s bafima, <
>stara s ogromnom trajnom <
>
at i ja,<
>cili umazani slajom<
>i sve je daleko...<i>Edited by: RLmama at: 17/3/06 10:56<
></i>
17 ožu 2006, 16:01
Joj oprosti SWmama, nisam uopće razmišljala da to ikog može uznemiriti. Naime, to nije ništa bolno, a mislim da ni nema veze sa carskim. Ako taj osjećaj nisi imala prvi puta, nećeš ga imati ni sada. Htjela sam reći da sam rodila carskim, a ipak nosila steznik, baš zbog tog neobičnog osjećaja.<
>Mnoge su mi cure koje sam srela u rodilištu potvrdile da su prvih dana iza poroda imale točno takav osjećaj. Trajao je cca tjedan dana, a kad sam pitala liječnike, rekli su mi da je točno toliko potrebno da se maternica drastično smanji, cca na trećinu one veličine odmah iza poroda.<
><
>Swenki, cure koje je to možda uznemirilo, oprostite, doista nisam znala da bi se to moglo dogoditi. Moderatorice, ako mislite da je post neprimjeren, molim vas iz
išite. <i></i>
17 ožu 2006, 19:32
EJJJJ!!Nemojte mislit da sam neka top model ženska,samo sam htjel reći da, ne mora se nakon trudnoće izgledati ko luft balon.Visoka sam 164cm i prije ove trudnoće imala sam oko 60kg,ali sam u srednjaku imala 65kg sada u 23.tj trudnoće imam 68kg. <i></i>
20 ožu 2006, 18:58
nama je rodiljama sef rodilista prilikom otpustanja iz bolnice preporucio nosenje, ja sam ga nosila oba puta i pomoglo mi je ako ne onda psihicki da mislim da se sve vratilo na svoje mjesto-najbolji je onaj koji se otkopcava izmedu noga i regulira na cicak sa strane-tako da ga stisnes kako treba i da kupi ga sama prije nego rodis-ja ga obukla odma isti dan <i></i>
04 tra 2008, 14:18
Podižem ovaj topic, jer ovih dana intenzivno razmišljam o stezniku nakon poroda. Jest da je još rano, ali nako prvog (+ 23kg sve u trbuhu), nisam uspjela vratiti trbuh na mjesto. Nisam nosila steznik. Mama mi je savjetovala da ga stavim, ali nisam ju slušala jer mi je bio neudoban. Ona je nakon dvije stavila i sve se vratilo na mjesto, a nakon mene nije i ostala je poprilična!!
Kaj vi mislite??
04 tra 2008, 14:53
Di to ima za kupit? i koje su cijene?
04 tra 2008, 15:25
Ja ga isto nisam nosila i sve se vratilo u normalu, sada sam čak i mršavija nego prije trudnoće (to je zasluga moje živahne princeze), ali ja sam imala tu, rekla bih, sreću da sam u trudnoći dobila samo 12 kila i sve je bilo u trbuhu, većina.
04 tra 2008, 16:00
hm, guljka, nismo svi te sreće. Moja prijateljica je mjesec nakon poroda izgledala bolje nego prije. Ali ja eto nisam. Mislim, ja sam za 6mj stesala podosta kg, ali trbuščić je ostao - tim više da sam ga imala i kao cura (bar sam tako mislila

).
Nemam pojma di ih ima za kupiti. Mislim, vidjela sam ih u nekoj trgovini sa ortopedskim pomagalima. Neznam jesu li to ti - koštali su oko 300kn.
04 tra 2008, 19:02
Ja sam nosila steznik i nakon prvog i nakon drugog poroda. Kupuje se konfekcijski broj koji nosiš (odnosno stari), s tim da sam poslije drugog poroda nosila steznik koji je između nogu i u visini struka imao one male kvačice (neznam kako se to zove). Između nogu upravo radi reza , pa sam ga nosila već treći dan iza poroda. U struku ima kao neki dodatni pojas koji se stišče pomoću tih kvačica. Ja neznam kako bi izgledala da nisam nosila steznik ali znam da stanem u traperice koje sam nosila prije trudnoće i da mi se sve vratilo na svoj emjesto
04 tra 2008, 19:04
Gdje si ga kupila??
04 tra 2008, 19:05
di sam kupila prvi to se ne sjećam ali on je bio oko 300 kn. Drugi (ovaj s pojasom i kvačicama) sam kupila u tržnici Jarun u dučanu za trudnice i bio je oko 400 kuna ali ga možeš nositi skroz jer se može regulirati.
22 tra 2008, 10:16
Kupila sam ga u Aniti, al ga bas ne nosim
22 tra 2008, 10:31
Promak'o mi ovaj topic davno

.
Nosila sam steznika nakon carskog i spasio me.
Bez njega sam imala osjecaj da ce mi trbuh "ispasti".
S njim je sve stajalo na svom mjestu i bilo mi je neusporedivo lakse hodati.
Kupila ga u Rozi stepu, jos uvijek ga negdje imam.
22 tra 2008, 11:00
ja sam nosila "nekakav" steznik poslije prvog poroda, mama mi ga je kupila više da me grije, ali moram priznat da mi je s njim bilo puno lakše. Naime rodila sam u svibnju i još je vrijeme bilo li-la, a kad je već došlo toplije teško mi je palo skinut ga... ali bušu kasnije nisam imala. Bila sam ravnija nego prije trudnoće. Kupljen je prije tri godine u Mercatoneu, cijena mu je bila 44 kune i, evo piše na kutiji Pojas za reumu, nema nikakvih kopči, samo se navlači, unisex je, veličine od XS-XXL, po sastavu mješavina pamuka,vune, akrila, ostalih vlakana i elastina. A za što služi u trudnoći????
23 tra 2008, 05:34
Ovdje su ti steznici na obaveznoj listi stvari koje nam bolnica da prije poroda sa
stvarima koje moramo donijeti u bolnicu kad porod krene.
Ja sam se zeznula prvi put i kupila broj koji sma imala prije trudnoce i na silu ga
nosila mjesec dana al mi se svaki dan cinilo da cu se zrigat jer je previse stiskao,
no zahvaljujuci njemu se sve vratilo u normalu vrlo brzo, grijao je i bas podrzavao
ledja, trbuh, puno, puno mi je pomogao.
Sad sam kupila jedan broj vece i znam da ce biti OK, jedino sto je ovdje sad vec
preko 25 C pa cu se sigurno kuhat u njemu, al boze moj....bar ce se sve otopit brze
Ovdje prodaju steznike za prije i poslije pororda, ovi prije su kao strech minice nekad, samo se navuku
i podrzavaju, griju trbuh u trudnoci, takodjer kontorliraju da se trbuh previse ne razvuce i da beba
se ne okrene naopacke (neki vjeruju da nosenje tih elasticnih stvari takodjer utjece na velicinu bebe jer
im je motot "rodi malo, odgajaj veliko" - sto bi bilo do 3000 gr).
Postoje slicni i za starije ljude a u zadnje vrijeme i fashionable za mlade, kako bi grijali trbuh, kriza,
u zimi, al ne stiscu.
Uglavnom ovi za nakon poroda toplo preporucam, bar meni je bio nezamjenjiv
23 tra 2008, 09:37
takodjer kontorliraju da se trbuh previse ne razvuce i da beba se ne okrene naopacke (neki vjeruju da nosenje tih elasticnih stvari takodjer utjece na velicinu bebe

prvi put cujem... ali da u Japanu su zenama vezali stopala da previse ne narastu i da imaju male korake... i bonsai vidis... padaju mi sad svakakve asocijacije na minijature... zanimljiva kultura... inace svida mi se ta poslovica rodi malo odgajaj veliko, ali mozda joj ja pripisujem neko drugacije znacenje
Vidim dosta vas preporuca steznik... o njemu nisam do sad razmisljala...