Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

13 ruj 2007, 11:17

što se tiče krema i kremica, paste za zube, šampona, ja sam se opskrbila sa cijelom paletom testera. zauzimaju malo mjesta, praktični su.

13 ruj 2007, 11:19

Meni je bilo naj gore cekanje na red za radjaonu i cekanje slobodnog mjesta u sobi (zapravo bilo mi je gore cekat red na radjaonu jer sam bila prvorotkinja i tako sam zeljela negdje leci ili sjesti - ali niceg nije bilo....).
Sestre su u Os bolnici na cetvrtom katu poprilicno neljubazne! Kad su me dovezli sestra mi je rekla da ce me za 5-6 sati dici i da cu se ici otusirati ali da ako prije budem trebala na toalet da ce mi donjeti patku, kako nisam htjela obaviti u patku strpljivo sam cekala ali nakon osam sati pitala sam neku drugu sesru (jer ove nije bilo) kada ce me dici da sam dosla u sobu prije osam sati i da trebam na wc, ona mi je rekla "pa jel bas morate na wc? pa sta ne mozete se strpiti"a sestra koja mi je dosal objasniti kako da dojim -rekla mi je evo ovako,ovako,ovako tako...ja nisam nista skuzila i bila sam joj jadnija (jer je mali malo teze prihvacao dojku pa mi je druga sestra lijpo objasnila i prve pute stavljala glukozu).
Bilo je jos nekih glupih situacija ali...proslo je! a da strasno mi je sto ti ne mjenjaju plahtu (ako prokrvaris).
Da i mi smo nosili pelene -ali za maramice nam nisu nista rekli.
Svaki dan smo morale praviti krevete i micati je nista ni slucajno nije smjelo biti na nocnom ormaricu (bas nisat ni casa!)...a cure koje su dobivale cvijece i drzale ga u sobi-njima su drzale predavanje...ja sam mojima odma rekla da ni slucajno ne nose cvijece i ono sto sam dobilia odma sam po puzu (muzu) slala kuci.
Nekad kad razmisljm o bolnici mislim da mi je boravak u bolnici bio gori od poroda!
Ali sestre na 2. gdje sam lezala na patologiji trudnoce bile su divne!
I babica je bila super - puz je slikao sve, proucavao posteljicu s babicom!
Sivala me 45min.i lijepo smo se ispricale-bas je bila super!
To sumoja iskustva!
Uglavnom sestre :strah uzas...katastrofa!
Od stvari sam ponjela sve (kao uvijek imala sam spisak koji sam pomno sastavljala)!

13 ruj 2007, 11:27

Nisam imala spremljenu torbu. Vodenjak je pukao iznenada i prerano i sve se odigralo brzo i naglo.
Nisam imala sa sobom niti najosnovnije stvari za osobnu higijenu, mobitel tada također nisam imala i bilo mi je baš veselo :drink

13 ruj 2007, 11:47

što se tiče krema i kremica, paste za zube, šampona, ja sam se opskrbila sa cijelom paletom testera. zauzimaju malo mjesta, praktični su.

Moram i ovdje Eli potpisati ;-) Ja sam imala kremice testere, sampon i regenerator i sva ostala cuda koja se imaju kupiti u malom putnom pakiranju u DM ducanima. To i inace imam kad idem na put, onaj mali lak za kosu, pjenu za kosu u malom pakiranju, bas mi je super kad sam otkriva da sve to mogu nabaviti u DM-u u malom pakiranju. Tako da sma to koristila i za rodiliste. :3srca

13 ruj 2007, 14:40

111

13 ruj 2007, 14:42

Bokić svima! Danas sam po prvi put na forumu pa još uvijek imam malih tehničkih problema sa slanjem postova... Pozdravljam sve mame i one buduće posebno u čiju se skupinu i ja ubrajam... Moj termin je 14,11 i očekujemo djevojčicu...

13 ruj 2007, 14:44

Evo, izgleda da sam shvatila kako to funkcionira. Uglavnom, imam jedno pitance oko toga što sve treba ponijeti u rodilište. Naime, nisam upućena čemu služi byvacin krema?

13 ruj 2007, 15:35

nyna je napisao/la:Evo, izgleda da sam shvatila kako to funkcionira. Uglavnom, imam jedno pitance oko toga što sve treba ponijeti u rodilište. Naime, nisam upućena čemu služi byvacin krema?

Znam za byvacin prasak- to je za posipanje pupka :dunno

I ja sam ponjela sa soboom kozmetiku u mini pakiranju.
Imate popis potrebnih stvari na ovom topicu: sadrzaj torbe za rodiliste

14 ruj 2007, 10:29

Mene su u Merkuru isto tražili pelene.

Byvacin sprej je meni bio super za ranu od epiziotomije, ali to sam tek doma otkrila.

Netko je spomenuo Faktu, svaka čast! Super si me podsjetila. :5

14 ruj 2007, 13:11

Na ovom linku mozete pogledati slike iz moje bolnicke sobe- tako sev izgleda kod nas- di dobijes i uloske i spavacice i jednokratne gacice i pelene za bebu i mast za hemeroide i bazno ulje za savove..... papirnate ubruse i sapun...

http://s212.photobucket.com/albums/cc125/samo_moj/

14 ruj 2007, 14:32

Ah, ove cure u dijaspori samo znaju mast vaditi. :roll: :mrgreen:

Inače, ja se prijavljujem kao još jedna štreberica, ponijela sam sve, što mi je trebalo i viška. A u rađaoni smo imali svu potrebnu tehniku - fotić i mobitele.

14 ruj 2007, 15:02

Zato su se svi cudili jer sam htjela ostati duze u bolnici, ali sta cu kad mi je bilo lijepo ;-)

14 ruj 2007, 15:05

Poptisujem Maslacak :mrgreen:

14 ruj 2007, 15:23

bambolina je napisao/la:Sestre su u Os bolnici na cetvrtom katu poprilicno neljubazne!
strasno mi je sto ti ne mjenjaju plahtu (ako prokrvaris).

To je totalno istinito!!!!!! I ja sam bila na četvrtom i procurila na plahtu i bila tako 6 dana! Fuj!!!!

14 ruj 2007, 22:24

Hvala Maslačak za byvacin...činilo mi se da sam to već negdje čula, al za svaki slučaj...tko pita, ne skita. Znači prašak je za bebin pupak, a aprej pomaže kod rane od epiziotomije?

14 ruj 2007, 22:29

Može, može!

Maslačak, ovo što sam vidjela je fantastično! Totalno science fiction ovdje. Možda jednog dana...

15 ruj 2007, 12:46

Maslačak, pa to je super! Uopće mi ne izgleda kao bolnička soba... Ali...jel to tako svima u sobi ili samo onima koji plate??? ( ne mislim preko zdravstvenog ) :conf

15 ruj 2007, 12:48

Nyna, meni je opet bila bolja krema za ranu od spreja. Sprej me nekako još više zatezao, a krema mi je bila super. Ali sve ti to ovisi kaj ti bolje odgovara. :dunno

Maslačak, prekrasno!

15 ruj 2007, 15:01

Meni je recimo bio dobar sprej jer je hladio ranu. :dunno

15 ruj 2007, 16:05

Ma da, sve ti to ovisi kaj kome odgovara! :dunno

16 ruj 2007, 17:57

jos jedna streberica koja potpisuje svaki elin post :mrgreen: - od ormarica, preko zabrane fotoaparata :svadja pa do testera :daj5

17 ruj 2007, 11:07

Hvala na savjetima za byvacin. Probat ću prvo s kremom il sprejom pa ak jedno ne bude dobro, prijeđem na drugo. A baš sam nedavno pročitala nešto i o vježbama za međicu pa si mislim uskoro i s tim probati olakšati...ako će pomoći...Al vrijedi probati...

17 ruj 2007, 11:13

rezervnu gumicu za kosu.
Onu koja sam imala za vrijeme poroda nikad vise nisam nasla :dunno
Nestala u akciji :mrgreen:

18 ruj 2007, 10:59

E vidis, Gloria's Mum, ovo je jako dobar podsjetnik, fakat treba uzeti i rezervnu gumicu za kosu!

04 lis 2007, 10:50

i ja sam streber :mrgreen:

hay svima i meni je termin 14.11. ilagano me hvata panika...

04 lis 2007, 11:50

[quote="nyna"]Bokić svima! Danas sam po prvi put na forumu pa još uvijek imam malih tehničkih problema sa slanjem postova... Pozdravljam sve mame i one buduće posebno u čiju se skupinu i ja ubrajam... Moj termin je 14,11 i očekujemo djevojčicu...[/list] :conf

04 lis 2007, 12:21

cure, meni su za hemoroide jako pomogle neke relativno nove vlazne maramice, samo se ne mogu sjetit kako se zovu, slovenske (sa slikom zenske guze i kaktusa). brzo ublazuju bol i fino hlade. :mrgreen: toplo preporucam

04 lis 2007, 13:35

dudu, bocice i sterilizator da mogu nahraniti dijete , dodatno sa svojim mlijekom dok nema sestara u blizini :up sve kako ih one ne bi hranile bebimilom i izdojenim mlijekom drugih zena :roll:

04 lis 2007, 21:50

prijavljujem te iz ovih stopa monitoringu koda :mrgreen:

05 lis 2007, 11:31

:juhu
Odgovori