Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
15 stu 2007, 18:17
Ja isto nosim normlane gacice, i inace nosim slipaste, pa su mi sad samo ispod trbuha sfrknute.
Sto se tice trudnickih najlonki, meni su cak i ove trudnicke dosta neudobne, tj. ne volim sto imaju dosta veliki dio sprijeda koji prekrije kompletan trbuh ... ja sam si malo zarezala pasicu na svojim "civilnim" i preko obucem obicni pamucni body i to mi je nekako najudobnije.
15 stu 2007, 23:35
Lako tebi Trini kad si dobila samo 8 kila.

Tak bi i ja civilno nosila.
16 stu 2007, 08:40
ja sam u svojoj trudnoci dobila 20 kila, a nikada nisam nosila druge gacice osim "civilnih", do zadnjeg dana.
dok najlonke nisam mogla nositi, a da im ne zarezem gornji rub i to vec u 4., 5. mjesecu trudnoce. bas zato su mi trudnicke bile otkrice.
i ne, trudnicke najlonke nisu nimalo skuplje od obicnih "civilnih" najlonki, a puno su udobnije.
16 stu 2007, 09:00
Trini je napisao/la:Ja isto nosim normlane gacice, i inace nosim slipaste, pa su mi sad samo ispod trbuha sfrknute.
Isti slucaj
Najlonke ne nosim
16 stu 2007, 09:30
Hvala vam curke.Što se tiče gaća,nosim klasične.S najlonkama mi je zaista bilo frka,probala sam i ja klasićne(u prvoj trudnoći)al su me jako stiskale u trbuhu.
16 stu 2007, 10:19
hehe, drago mi je da se izraz 'civilno' za netrudničku robu uhvatio
20 stu 2007, 12:43
Nisam mogla bez trudničkih čarapa, nosim puno suknje, a civilne su me stiskale.
U prvoj trudnoći sam ih kupovala u HM-u, bile su odlične ali sada ih više nema. U Aniti su mi htjeli "podvaliti" trudničke čarape, najlonke od 40 dena za 140 kn!!!
Kupila sam na kraju t. čarape u Jadranu, 40 dena za 50 kn, nisu loše i u Polzelinom dučanu neke civilne najlonke, 40 dena za 40 kn, jako su dobre i mogu ih nositi jer je gornji rub jako rastezljiv pa me ne tiskaju.
Gačice nosim kao i uvijek, ispod trbuha.
20 stu 2007, 17:41
ja sam si malo zarezala pasicu na svojim "civilnim" i preko obucem obicni pamucni body i to mi je nekako najudobnije.
ja sam isto ovo radila, cijelu trudnocu.
03 pro 2007, 12:00
Da li netko zna gdje bih mogla kupiti grudnjak za trudnice i grudnjak za dojenje veličine 105/110 vel. košarica "C" na području Varaždina, Čakovca ili Zagreba po nekoj normalnoj cijeni ?
Do sada sam samo pronašla vel. 100 koja me je dosta stiskala i to po cijeni od 300 kn

što nema šanse da kupim.
Zanima me da li je baš neophodno kupiti grudnjak za dojenje, može li se dojenje bez nekih većih problema obavljati i s normalnim grudnjakom?
Btw. sad sam u 23 tj. trudnoće.
03 pro 2007, 12:29
po normalnoj cijeni nigdje
tj. normalna cijena je oko 300 kuna
nažalost
03 pro 2007, 12:52
sara je napisao/la:
Zanima me da li je baš neophodno kupiti grudnjak za dojenje, može li se dojenje bez nekih većih problema obavljati i s normalnim grudnjakom?
.
ne sa normalnim grudnjakom, jer kad si ga povuces gore, onda ti pritisce dojku i kanalice i moze izazvati zastoj, ali mozes bez problema koristiti pamucne rastezljive topove.
ja imam par takvih, onih od mikrofibre, i dobro mi je tako.
jedna moja frendica je cak prvo vrijeme bila bez ikakvog grudnjaka, samo je cesto mijenjala majice.
03 pro 2007, 19:46
watani je napisala:
"ne sa normalnim grudnjakom, jer kad si ga povuces gore, onda ti pritisce dojku i kanalice i moze izazvati zastoj"
Ja sam imala jedan grudnjak za dojenje ( kupljen u King crossu. Baby Media shop, za nekih 100 kuna!), ali nisam ga nosila ni upola toliko kao OBIČNE PAMUČNE grudnjake s placa za 20 kuna!!!!! Bili su mi: najudobniji, oni jastučići mi nisu bježali ni gužvali se, a kad sam dojila otkopčala sam ga i dojila bez problema i doma i bilo gdje "na cesti"!!!!!
A što je još meni najvažnije, lako se peru, opkuhavaju i...kaj ja znam- ja sam bila zadovoljna!!!
04 pro 2007, 07:57
SARA,ja sam imala grudnjake za dojenje,na preporuku cura s foruma,i bila sam super zadovoljna.Jako praktično,a koštali su 120 kn,pamučni,kak se veli peri deri.
12 pro 2007, 12:26
Odi si u jadran, ja sam oduševljene isto sam bila na sto muka sa čarapama, jer s obzirom da sam visoka 180cm nisam uspjela pronači niti jedne trudničke hlače ili traperice koje bi imale dovoljno duge nogavice već bi u svakim izgledala kao da sam obukla od mlađe sestre pa sam osuđena na haljine i u njima se osjećam odlično, nisu totrudničke haljicne nego moje od prije samo su vunene i pamučne pa buša baš lijepo izgleda u njima.
Jako dugo sam bila u potrazi za grilonkama, kupila sam ja i trudničke u Rosy stepu koje su koštale oko 100 kn, ali su bile užasne, kada sam početkom listopada otkrila sasvim slučajno u Jadranu grilonke od 50 DEN-a, zovu se SENSO, s obzirom na moju visinu (180 cm) nije potrebno uzimati vel. 5, probala sam čak su kraće radi pojačanja na guzi, nego 3-4, pređu mi preko cijelog trbuha, (ja sam sada u 35 tjednu trudnoće, nemam maleni trbuh) skroz ispod grudi i to mi je savršeno, koštaju 42,90 kn ja ih kupila odmah 10 kom i presretna sam s njima, tople su i udobne, nisam mogla podneijeti da mi stoji nešto preko polovice trbuha, stalno me smetalo... zapamtila sam ih dobro, jer znam koliko sam ih tražila...
Eto, nadam se da će i tebi kao i drugim curama biti upravo ove super!
13 pro 2007, 08:08
Malo o grudnjacima za dojenje: one od mikrofibre kupovala sam u Aniti, cca 300 kn i bila sam jako zadovoljna. Pamučne sam kupila u HM-u i nisu bili loši. Neki dan sam u Mulleru vidjela pamučne grudnjake za dojenje, ima ih samo u bijeloj boji, koštaju 65 kn i čine se jako dobrima. Odlučila sam kupiti te grunjake pa javim kada isprobam.
13 pro 2007, 09:09
ITTA i ja sam kupila te od Jadrana grilonke,ma zakon su odlične,ja sam uzela br.5 jer sam visoka 182 cm,a i ima me u kilaži,no skroz mi prekriju trbuh,stvarno su odlične!
13 pro 2007, 14:59
Ak vas zanimaju trudničke štrample, imate ih u dućanu Mama u Kačićevoj ulici i u jednom dućanu također za trudnice na početku Svetog duha na lijevoj strani.
21 vel 2008, 15:29
Otvaram ovu temu, nakon 6 mjeseci mučenja i potrage za grudnjacima. I prije trudnoće sam imala veliki problem sa pronalaskom grudnjaka, da ne govorim kupaćeg kostima koji sam na kraju morala šiti
Prije trudnoće sam nosila grudnjak 75 E, međutim jako sam ih teško i sa mukom pronalazila. sada u 24 sedmici trudnoće, u te grudnjake vise ne stanem.
Potreban mi je veći. Nasla sam jedan 80 F koji mi "može", ali on ima čipku i neke šavove koji mi se toliko urežu u grudi da mi se plače kada to vidim

iskreno i on mi je mali. Naravno, u Sarajevu je prodavnica Anita zatvorena, a nigdje nigdje od Plamersa, Skinija, Lisce, Galeba niko ne donosi skoro ni F korpicu a kamo li veće nešto. Jedna Lisca u gradu donosi E korpice, ali mi stvarno svaki model mali. Onda mi žene u dućanima daju 100 E jer su onda i malo korpice veće, ali oni su mi preširoki, onda ih moram uziti, i opet nisu i ne stoje kako treba
Iskreno meni bi trebalaq G korpica

ili neki koji je dovoljno velik. Najbolji su mi na kraju oni sa sirokim naramenicama, bez zica, kao sto babe nose

ali kod nas dolaze najveći broj E korpice koji imam i mali mi je ne možeeeee
Molim za pomoć da li znate može li se naručiti grudnjak iz Anite i kako? Ne smijem ni pomisliti kada dođe dojenje, a ja nemam grudnjaka
i ovako se nekako snalazim da mi se grudi ne objese....doduše kući sam i ležim, pa je lakše, da nisam na mirovanju i da moram na posao ne smijem ni pomisliti šta bih i kako.
Molim savjete i pomoć....
Sarajke gdje kupujete velike-teretne grudnjake
21 vel 2008, 17:36
jesi probala kupit neki od onih sportksih grudnjaka, koji nemaju košarice?
21 vel 2008, 18:20
Predlažem kao privremeno rješenje, dok ne nađeš negdje drugo, naručiti putem kataloške prodaje.
Pouzdano znam da Neckermann ima i veličine G i H jer mi mama ima problem s grudnjacima, pa sam joj naručivala otamo.
ili kako frrr kaže, neki sportski da probaš
21 vel 2008, 19:21
uh, to su preteške grudi za sportski grudnjak. da potražin neki za dojilje. nisu nešto lijepi, ali su bar udobni i ima ih veeeliiikiiih.
21 vel 2008, 20:29
Eli- reci mi di ih ima? Velikih za dojilje.. takvi meni trebaju. S ovima nisam zadovoljna koje imam .
22 vel 2008, 07:00
znam da je Chantelle imao tako velikih kosarica, ali ne znam dal postoje u Sarajevu...
skupi su, ali su definitivno najbolji grudnjaci na svijetu
znam da ih je u Zg bilo uvijek bilo jer sam radila sa njima....u svakom slucaju ti zelim srecu u trazenju jer znam da nije lako!
22 vel 2008, 08:58
Istina, imao ih je Chantelle.. a meni su grudi sa B košarica prešle u C, pa sam kupila dva nova grudnjaka, pa sad su mi i ti mali pa mi je sestra dala dobru ideju.. kupila sam odmah grudnjake za dojenje tako ću ih moći nositi i poslije poroda. A kada sam ih kupovala zaista je bilo velikih brojeva. Pa probaj i ti s njima.
22 vel 2008, 10:29
maslačak, ne znam, viđala sam ih kod frendica, par godina u nazad. meni su nažalost uvijek bili nedostižni veliki brojevi.
što se anitinih grudnjaka tiče, u njemačkoj su jeftiniji nego kod nas pa ako imaš nekog gastarbajtera pitaj da ti donese. kolegica tako naručuje.
18 ruj 2008, 13:58
Evo samo info, za trudnice koje nemaju kaj obući

Malo sam surfala po netu i pronašla trudnički marku
Angel -
http://www.angel.hr - koju u Zg drže u Fun4Mum, u Mama mami i u NAMI.
Kako mi je NAMA (Kvatrić) bila prva pri ruci, otišla sam tamo i kupila si super smeđe hlače za
225 kn. Nažalost nije bilo crnih pa kako istu firmu drže i druga dva dućana otišla ja u Fun4Mum i pronašla iste takve ali za
339kn!!!!!!!!!!! Ljutito sam otišla van uz obećanje sebi kako me taj dućan neće više vidjeti

i otišla u drugu NAMU (Trg) i pronašla ista takve crne, naravno za 225 kn.
Tako da znate ako si zapikirate hlače, trapke i sl. iz te kolekcije...
Baš sam ljuta što tako bezobrazno deru trudnice, sramota
18 ruj 2008, 15:13
vidiš nisam niti znala da nama drži trudničku odjeću.
sad mi je već kasno ne mislim više ništa kupovati kad sam pri kraju, ali korisna info za moje prijateljice trudnice
18 ruj 2008, 20:37
definitivno ne kod nas.
celje nije daleko, a njihov h&m ima uvijek prekrasnu kolekciju trudničke robe.
obukla sam se od glave do pete za 170 eura i još povrat dobila.
18 ruj 2008, 22:04
Svakako H&M...vise nego duplo jeftinije nego kaj bi se naslo kod nas.
Ja sam isto tamo kupila hrpu stvari za jako malo novaca.
A traperice sam kupila preko neta od bivsih trudnice...i super sam zadovoljna.
Roba je super( ne moze se unistiti za par mjeseci) i svakako preporucam.
22 ruj 2008, 13:43
za H&M sve znam, najbolje tamo, no ako postoje mamice kao ja koje se u trudnoći ne vole vozikati okolo

, nije na odmet spomenuti šta i gdje kod nas

dakle čarape za trudnice, 60 den, 84 kn, ima ih u importane galeriji, dućan Fabiani

izluđivale su me one tanje Jadranove, tako da sam sad sretna (iako znam da bi u H&M-u) našla bolje, lijepše ...