Sada je: 30 srp 2026, 20:24.

kozmetika i njega tijela u trudnoći (spojene teme)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la NINANJA » 27 ožu 2007, 21:40

U prvoj trudnoći sam ih zaradila po trbuhu onog dana kad mi se trbuh spustio (tjedan dana pred porod) :shock: . Mazala se jesam. I bademovim uljima i kremama protiv strija...nekim :a? ne znam više kojim :dunno
U drugoj trudnoći sam se opet mazala, ali Mustellom. Nisam nigdje dobila ni jedne.

E, sad...imam ih iz puberteta po nogama, a po trbuhu od Anje. Sve mi se nekak čini da bum sad imala po cicama od Nine - nekak su mi cice ooogromne :lol nasuprot prvi put kad sam dojila...
fantazija je divna baš zato što bi se možda mogla ostvariti
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la punky » 02 tra 2007, 21:58

Mazala sam se svaki dan po nekoliko puta i to sa raznim kremicama. Popucala sam u prvoj trudnoci odmah na pocetku jer sam se pocela jako debljati. Nista ih nije zaustavilo.Svi kazu da ih treba puno,puno suncati pa ce biti blijede. Ali ja ih skrivam ispod jednodijelnog badica jer ih mrzim.Sve bih ucinila da nestanu.Cula sam da se mogu ublaziti kirurski al me strah... :dunno
punky
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la badada » 03 tra 2007, 12:08

[quote="punky"]Mazala sam se svaki dan po nekoliko puta i to sa raznim kremicama. Popucala sam u prvoj trudnoci odmah na pocetku jer sam se pocela jako debljati. Nista ih nije zaustavilo.Svi kazu da ih treba puno,puno suncati pa ce biti blijede. Ali ja ih skrivam ispod jednodijelnog badica jer ih mrzim.Sve bih ucinila da nestanu.Cula sam da se mogu ublaziti kirurski al me strah... :dunno[/quote
draga kod mene ista priča,što bi rekli -koža mi izgleda ko reljef Bosne :mrgreen:
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Septembar75 » 03 tra 2007, 16:31

Ja se nisam mazala ni jedan jedini put imam samo strije od prve trudnoce na stomaku , a od druge su mi grudi malo ispucale.

Meni su gori celuliti nego strije :oops:
slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
Septembar75
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kokomamac » 03 tra 2007, 20:00

ja ih nemam od trudnoca. mazala se jesam redovno decleorom (gel kontra strija) i bademovim uljem povremeno, pasalo mi kad se busica napuhavala, svrbila me koza dosta. no kako sam imala male bebe i male busice, kontam kak je i to pripomoglo.. bojala sam se strija jer ih imam dosta jos od puberteta po bedrima i grudima.
svoja najdraža laprdaljka
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la punky » 03 tra 2007, 22:06

Moje strije su samo na trbuhu a celulit ni neznam kaj je.Bar nesto da me nije napalo.
punky
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 03 tra 2007, 22:22

ove pametnice koje spominju genetiku i jesu pametnice. ;-)
mazala se bademovim uljem, vichy kremom, baby uljem i koječime svaki božji dan. i to od prvog dana kada sam saznala da sam trudna, kada se još nisam počela debljati i širiti. hodala sam po svijetu masna kao uštipak, svega mi.
na madracu od kreveta ostala je masna fleka jer bi bademovo ulje, premda dobro razmazano, probilo i kroz pidžamu i kroz plahtu.
nakon poroda smo madrac okrenuli naopako :mrgreen:
puna sam strija po trbuhu.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la LiKmama » 03 tra 2007, 22:29

ja, koja sam od cca 12 godine pa do prve trudnoce bila na istoj kilazi, negdje tijekom puberteta osvojila sam strije na vrhu bedara.

tijekom trudnoce (prve) sam se mazala, no ne bas tako religiozno kao mamanoja i nista! sva sretna. rodila, sve 5, nadoslo mlijeko, nista, kolicina se smanjila, prilagodila potraznji i opla - meni popucale cice! :shock: do danas mi nije jasno kako ni zasto.
sad, s drugim djetetom, sam te na cicama jos malo pojacala, zlu ne trebalo. :roll:
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la lely & angelo » 04 tra 2007, 09:57

Kupila sam kremu protiv strija od Mustele. Nema baš neki miris, kao po kofeinu, ali nadam se da pomaže.
17.08.2007 Ana Marija- tatino i mamino
lely & angelo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la wild apple » 04 tra 2007, 15:15

pitanje za mame koje imaju strije:
kakav badić imate, jednodijelni, skrivate ih ili ne?
ja naime nikad, al stvarno nikad nisam vidjela na plaži ženu sa strijama na trbuhu :dunno pa se osjećam fakat usamljeno
wild apple
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 04 tra 2007, 15:36

ja nemam na trbuhu strije, ali imam po cicama i bedrima, a na plazi sam topless. zabole me.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Maslacak » 04 tra 2007, 22:07

Imam ih po trbuhu i ne skrivam ih- to su moji trudnicki trofejcici! :3srca

I nosim dvodjelni kupaci.. ma ko bi mene jos magao gledati :dunno
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la cry3 » 10 tra 2007, 00:19

Evo obećala sam update.

Niti jedne...nigdje...al uvijek mogu svoje pubertetske prepisat trudnoći :mrgreen:, ma zezam se...al mi je stvarno to nevjerovatno s obzirom na suhoću moje kože.

I da Maslačak, slažem se s tobom za prvi dio posta....a za ovaj drugi :koka ;)
Viktor*25.03.2007.
Mamina sam jubav!
cry3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IvaV » 10 tra 2007, 00:24

A vidi naseg Viktora!!! :3srca :3srca :3srca

No, da se vratim na temu, ja iscekujem i gledam, mazem ali se ne ubijam i pravo da vam kazem, tj. da prepisem od Liam prigodnu frazu-zabole me (hoce li doci ili ne!) :dj

Maslacak-vidjeh tvoje noge, kilometrima duge, ja bi te prva gledala!:wink
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la ujo » 10 tra 2007, 17:06

moja seka je dobila pred kraj i to ogrooomne.
nisu joj se povukle dok nije išla na tretmane
ima ih i sad al ne da se iz aviona vide
ujo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lucy25 » 02 svi 2007, 14:56

Ja sam valjda apsolutni rekorder sto se strija tice. Imam ih kompletno po cijelom trbuhu i bas su onako dugacke i siroke (ko mali oziljci od operacije :strah). Srecom su izblijedile pa ne izgledaju tako strasno, a u neku ruku su mi drage jer me podsjecaju na najljepse razdoblje u zivotu :3srca

P.S. Nisam se mazala nikakvim kremicama jer mi se nije dalo :mrgreen:
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sanjica » 02 svi 2007, 16:03

Mazala sam se obavezno svako jutro i veče
i nisam dobila niti jednu.
:mrgreen: A mozda je stvar i sto nisam dobila previse kila (13 kg, a inače sam mrsavica)

Mislila sam da ih necu izbjeci jer sam u pubertetu dobila strije i po guzi i po cicama.
sanjica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la medo » 20 svi 2007, 23:35

mazala sam se povremeno,a s obzirom da sam imala visokorizičnu trudnoču i strigo mirovala srije su mi bile totalno nebitne... uglavnom, dobila sam ih u zadnjem tjednu il danima, jer sam ih skužila ih tek nakon poroda... :dunno
medo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubamare » 21 svi 2007, 08:11

Mislila sam da ću biti puna strija jer imaj par na bedrima od puberteta međutim u trudnoći nisam dobila niti jednu. Mazala sam se Afroditinom kremom protiv strija i to ne baš redovito.
Sara 26.01.2007
bubamare
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivanaiv » 21 svi 2007, 08:32

J u prvoj trudnoci uopce nisam imala veliki stomak,mazala sam se od pocetka sa FREI uljem za trudnice a na kraju strija milion,nema gdje ih nema,katastrofa,vidjet cemo sta ce biti ovaj put
2006
2008
ivanaiv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Trini » 21 svi 2007, 09:50

Sklona sam strijama za poluditi, koljena dobiju par komada cim smrsavim ili se zdebljam dvije kile. I tako od puberteta, imam ih po koljenima i bedrima.

Mama mi je sva isarana od trudnoce i po trbuhu i po grudima, nekako sam se bila pomirila da i mene to ceka.

Teta mi je u prvoj trudnoci slala Fissan kremu protiv strija za trudnice, i time sam se mazala vise reda radi, ali na moje veeeliko iznenadjenje :shock: :shock: :shock: nisam dobila niti jednu.

U drugoj trudnoci sam se isto mazala samo Fissanom i isto niti jedna. :shock:

U medjuvremenu ih po nogama i dalje dobivam.

E,sad Fissana vise nema nigdje. Jel kvaka bila u njemu ili necem drugom ne znam, ali bih ponovila ovo dobro iskustvo. Pa ako negdje cujete da je neka linija nasljednik Fissana, pls javite.
Trini
sv. Monika

PostPostao/la leptirić » 28 sij 2008, 23:27

dok sam bila trudna stalno,ali stalno sam se mazala i skroz sam mislila kako neću dobiti strije, ali kad sam se porodila za par dana sam primjetila cijeli trbuh ispod pupka, na guzici, cicama i to onako strašno. debele, jao, hoće li to nestati? izgledam kao da sam brojala dane do poroda pa povlačila vilicom. he he! uglavnom, volila bih voditi malu ove godine na more al nekako baš sumnjam da ću se skinuti u badić, a i trbuh mi je još dosta ostao, koža mi visi tako da.... :oops:
Gabriela 6.11.2007

slika
leptirić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Maslacak » 28 sij 2008, 23:32

Strije ce s vremenom malo izbljediti.. Imam ih i ja puno po trbuhu, ali bas me briga... ko da mene netko gleda :mrgreen:

Valjda te nece par strijica omesti da uzivas sa bebom u moru :proljece
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la direktorica svemira » 28 sij 2008, 23:34

Evo TU par receptica :mah
Zadnja izmjena: direktorica svemira; 28 sij 2008, 23:37; ukupno mijenjano 1 put/a.
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Pina » 28 sij 2008, 23:35

Dvije trudnoce,a niti jedne strije :cool

Mazala sam se obicnim Nivea mlijekom za tijelo.
Pina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la badada » 29 sij 2008, 00:32

leptirić je napisao/la:dok sam bila trudna stalno,ali stalno sam se mazala i skroz sam mislila kako neću dobiti strije, ali kad sam se porodila za par dana sam primjetila cijeli trbuh ispod pupka, na guzici, cicama i to onako strašno. debele, jao, hoće li to nestati? izgledam kao da sam brojala dane do poroda pa povlačila vilicom. he he! uglavnom, volila bih voditi malu ove godine na more al nekako baš sumnjam da ću se skinuti u badić, a i trbuh mi je još dosta ostao, koža mi visi tako da.... :oops:

kod mene ful ista sitacija,bili smo na moru,kupila si jednodjelni badić :proljece ;)
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la thinkPINK » 29 sij 2008, 10:40

Mazem se bademovim uljem ili onim johnsons nakon tusiranja, skupe kreme ignoriram... nisam bas redovita u mazanju, sad ste me na to malo podsjetile... :naughty
Inace imam nesto strija iz puberteta i to mi je dosta :mrgreen:

Genenetika negenetika, mislim da ste svi pomalu u pravu... ima onih koje ni mazanje ne moze spasit, ali mislim da ima dosta zena u "sivoj" zoni gdje mazanje-nemazanje moze znaciti razliku... sebe tu svrstavam jer zene u mojoj obitelji nemaju strije, ali kako sam naglo izrasla ja dobila u pubertetu, kozi je ipak nes falilo, tko zna mozda se moglo i sprijeciti... tako da ja uzimam stvar u svoje ruke :proljece

E da, otkad sam trudna meni su se stare strije smanjile :cool
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ema emily » 29 sij 2008, 22:21

moram priznati da naglo sirenje koze kakvo se kod nekih zena vidi kad im dodje mlijeko preko noci, i kod kojih je izrazen taj nagli porast obujma grudi, ponekad dovede do pojave strija na prsima i nakon poroda. To sam vidjela kod zena koje recimo nisu imale niti jednu striju na trbuhu, grudima i bedrima i onda ih iza poroda preko noci dobile na grudima bas zbog naglog sirenja koze.

to se meni dogodilo :roll: Kad sam u par dana postala Pamela, sirotice su se izbezumile i popucale ...nisu one navikle na ta prostranstva :mrgreen:
slika slika
slika slika
ema emily
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rachica » 29 sij 2008, 22:30

Ista stvar i kod mene! :mrgreen:
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lekica » 30 sij 2008, 08:49

I dobro, jedna stvar mi nije jasna.
Zashto se pocheti rano mazati, kada je vecina vas dobila strije na kraju ili posle trudnoce?
Lekica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.