Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Trenutak spoznaje

16 tra 2009, 14:40

marsovka je napisao/la:Pulse, ti? :mrgreen:

Pa ne znam - nisam osjetila :mrgreen:

16 tra 2009, 15:47

A sad kad mozes mjerit vlagu, temperaturu... jedna zimska bebica bi bila idealna :mrgreen: :kiss

16 tra 2009, 16:34

ne znam jesam li znala ili nisam, jer je sva tri puta bilo planirano pa sam "ocekivala" tu spoznaju

drugi put sam 100 % bila ubjedjena da je curica i bila sam u pravu

18 tra 2009, 08:03

znala sam tj. osjetila
prvu smo jako dugo čekali, prošli dosta razočaravajućih trenutaka i onda sam jedan dan vidjevši preslatku malu curicu osjetila to nešto. mislim, bar tjedan dana prije menge. onda sam išla na put i radila test prije puta (i prije menge) koji je bio negativan, ali opet sam znala da je to ono pravo. i nakon par dana je opet bio negativan (menga je već kasnila) i tek je beta potvrdila :)
s druge dvije sam isto osjetila/znala, obje su iz prvog pokušaja ;)

srećo, čestitam! :zekomah

19 tra 2009, 23:03

Krumpirić je napisao/la:nisam poslije seksanja rekla mmu to je to dragi, pobogu :lol

ja bas jesam :lol
tocno tako.stojimo nakon ... u kuhinji i palimo onu slatku cigaretu poslije ...
a ja onako sva sokirana,zbunjena...al sa smjeskom kazem:pa jesi li ti svjesatan toga?

(naime...jako smo mladi,tad mi jos nije bio MM,i nismo planirali...)

od tad sam imala mjesec dana smijanja i negirnja u sebi...precudni osjecaji,neopisivi...sve do odlaska kod gin. koji mi je potvrdio,i nakon toga jos malo straha i slicnog,al ostalo je bila cista sreca i one klasicne brige :oops:

21 tra 2009, 12:44

Sreca najveca je napisao/la:oprostite na off topicu.

aha :D

Cestitam od srca!!!! :zekoplese

21 tra 2009, 13:34

Nisam osjetila taj trenutak spoznaje odmah nakon akcije, niti sam ga osjetila sutradan.
Možda zato što smo djecu pomno planirali, pa smo Marina i ovu moju malu curicu napravili od prve, a Nikolu smo iščekivali 6 mjeseci da s pojavi.
Jedina promjena koju sam prije spoznaje da sam trudna primjetila je bila moja euforija, sreća, osjećala sam se nevjerojatno lijepom i poželjnom...Rekla mi je jedna poslovna partnerica da je baš nekako u tom periodu rekla mužu da se sa mnom nešto dešava, ili sam trudna ili imam ljubavnika :faca !

21 tra 2009, 19:48

Srecice,cestitam draga :srca

Koja sam ja nemajka ne mogu se uopste sjetit :oops:
sanelina je napisao/la:Za prvu trudnoću nisam imala pojma....MM mi rekao da sam trudna

:lol

23 tra 2009, 12:04

bok cure, ja sam nova na forumu i imam jedno pitanjce. imama dvoje dječice i sad muž i ja planiramo treće i ja ko luda imam filing da sam trudna. m mi treba doći 28.04. a ja više ne mogu čekati jer stvarno želim ostati trudna. imam lagane simptome, spava mi se stalno, jako sam umorna i baš nemam nekih simptoma pms-a kao da ću dobit. kad bi najranije mogla napraviti test, jer u prethodne dvije trudnoće nisam ni razmišljala o tome pa je došlo samo od sebe.help mi!!!

23 tra 2009, 12:15

Ivona, mislim da možeš već uraditi test. Pod pretpostavkom da ti je ciklus uredan i da bi dobila tačno 28.04. - to znači da ti je ovulacija bila 14.04. a testovi su obično dovoljno osjetljivi da mogu poslije 7 dana od oplodnje da pokažu ako ima trudnoće. Držim ti palčeve ;)

23 tra 2009, 21:21

Hvala ti pulse, ali mislim da ću ipak pričekati do ponedjeljka pa ako ništa ne osjetim da bi trebala doć M onda ću ga kupiti i nadati se plusiću. Javim nadam se lijepu vijest! :srca

23 tra 2009, 21:26

nemoj još raditi. implantacija ide u prosjeku 5 dana od ovulacije, a 12 dana nakon ovulacije beta je 25-50 što je minimum koji registira test.

23 tra 2009, 21:27

nemoj, potpis na eli, jedno 26. najranije.

24 tra 2009, 10:41

Čekaj dok god možeš izdržati. Kad se sjetim kako sam ja za drugu trudnoću baš žarko željela da sam trudna, pa sam počela raditi testove nekih tjedan dana prije datuma očekivane menge i skoro ispalila na živce jer se nakon x testova tek 4-5 dana nakon datuma očekivane menge pojavila neka blijeda blijeda crtica.

24 tra 2009, 13:26

Čekat ću još malo, samo me danas počeo maalo, maalo bolit trbuh pa se bojim da ne dobijem vješticu, a temperatura mi je i dalje oko 36,8 do 37,0, tako da neću još bacati novce na testove, samo što sam toliko nemirna već da ću poludit, ali uživat ću za vikend malo pa možda zaboravim na trenutak. Puno vam hvala cure na savjetima. :kiss

26 tra 2009, 12:59

Joj cure, danas mi je najgori dan, malo me trbuh boli, muka mi je užasno i glava me počela boliti, popila sam tabletu ali baš i ne pomaže, sutra ak ne dobijem napravit ću test pa ćemo vidjeti, e i da vam kažem, prekjučer sam napravila test onaj gravidnotest mini i pokazao mi je negativno al sam čula da on i nije baš pouzdan čak ni nakon 2-3 dana kašnjenja menge.imam opaki filing da sam trudna! :bonk

29 tra 2009, 13:13

Eto me opet, ja danas napravila intim test i nešto me jako zbunilo, iznad vodoravne crtice su mi se pojavile 2 male točkice tak da sad ne znam dali je to plusić pa im je neka štamparska greška u pitanju ili je nevažeći test? menga mi danas službeno kasni 1 dan, a inače su mi ciklusi 26 dana tako da sam po svim pravilima trebala jučer dobiti, recite mi dali je netko imao iskustva s tim testovima, dali je moguća greška u testu?

30 tra 2009, 09:34

ivona1 ja sam napravila test i bio mi neg menga mi kasnila 10 dana i još nisam dobijala pa sam otišla u bolnicu i napravila betu i trudna sam bila 4 tj jako se malo na uzv vidjelo al evo sad smo u 10 tj .....savjetujem odi vadit krv pa ćeš znat 100%....pozzzzz :dada

15 svi 2009, 16:09

svi znamo da zivotinje imaju 6 culo pas mi je naslonio glavu na stomak osluskujuci vjerovatno srce i rekla sam muzu pas me osluskuje vjerovatno sam trudna sto je test sutradan i pokazo 2 crte

15 svi 2009, 23:25

bebolino26 je napisao/la:svi znamo da zivotinje imaju 6 culo pas mi je naslonio glavu na stomak osluskujuci vjerovatno srce i rekla sam muzu pas me osluskuje vjerovatno sam trudna sto je test sutradan i pokazo 2 crte

srce bebe počinje kucati 5 tjedana nakon začeća tako da sumnjam da je pas išta moga čuti ;)
možda se samo želio pomaziti...

15 svi 2009, 23:42

ja sam igrala need for speed sa mm i počelo mi se povračati.
to je bilo moje prvo i zadnje povraćanje u toj trudnoći i jedino saznanje da sam možda trudna.
bila sam totalno neopterećena i razmišljala- kad bude bit će, ali zato sada.....

16 svi 2009, 09:32

Kad pomenuste psa, sjetih se jenog događaja kad sam bila jedno 3-4 mjeseca trudna. Pošli ja i MM na more i sjeli u jedan kafić pored plaže. Gazda tog kafića je imao ogromnog psa, bul-mastif od pola tone, glava mu kao televizor, ali mi nismo znali za tog psa do tada. Mi sjeli, kad odjednom pojavljuje se taj pas odnekud i pravac ide prema meni. Ja se ukipila, krv mi se sledila, momentalno dobila 50-ak sijedih dlaka na glavi, ali sam se obuzdala da ne paničim da ne bih i njega pomamila. Dođe pas do mene, kratko me onjuši svojom ogromnom njuškom i položi mi glavu u krilo i odahne kao da je čitav dan samo čekao da se ja pojavim. Koliko me bilo strah, isto toliko mi je to bilo nešto divno :)

16 svi 2009, 09:54

Znala sam odmah....test sam napravila tjedan dana prije očekivane menstruacije, samo da dokažem mm-u da sam uistinu trudna, jer mi je rekao da izmišljam.

28 lip 2009, 22:00

pulse je napisao/la:glava mu kao televizor

:rolf

Planirali smo, pa sam odmah počela osjećat simptome, vjerovatno su bili umišljeni, al ono... Čak sam neposredno nakon keksa vidjela da mi se "odjednom pojavila" linea negra, što je i MM potvrdio da je nije još vidio do sada :D

4 dana prije očekivane M sam uočila spotting, što sam (izgleda ispravno) protumačila kao implantacijsko krvarenje, iste sekunde sam se počela ponašat kao trudnica :) Idući dan sam kupila test, napravila ga dan iza, pozitivan, idući dan opet kupila test i isto pozitivan... Kupila bi ih još samo da se mogu divit tim plusićima i crticama, al mi više bilo glupo davat novce kad ionako znam, a bebi će svašta trebat :)

29 lip 2009, 09:14

Evo sad imam 2 iskustva. Prvi put sam znala odmah i mislila sam da drugi put nema šanse da mi promakne. E pa promaklo mi je. Dok nije počela da mi kasni menga bila sam ubijeđena da nismo ništa napravili.

29 lip 2009, 13:00

Evo će treći mjesec a ja još nikako da dobijem onaj pravi osjećaj da mi se maleno čudo razvija u tibici.A s Tiom sam znala i tjedan prije nego sam zatrudnila!Dobro ne tjedan prije al kad mi je Miss M kasnila prvi dan mm-u sam odma rekla ma šta ću radit test trudna sam i tako i bilo,od prvog trena sam se osjećala nekako ispunjeno,sretno i što je mmar rekla ljepo!A onih 20 kg u 6 mj,to neću spominjat :/
A sada :dunno
Ali naravno nemogu dočekati da prvi put osjetim bebicu da se ispunim do kraja :kiss

03 srp 2009, 22:15

Ja sam mislila da sam u preuranjenom klimaksu kad sam ostala trudna. Bilo mi je užasno vruće po noći. Imala sam prave valunge. I to mi je bio ujedno i prvi simptom trudnoće. Test sam napravila dan dva prije očekivane menge. I pala na rit kad sam vidjela plusić. Nije mi bilo ni u petnoj žili. Nakon 10 godina očitavanja negativnih testova na trudnoću, totalno sam se primirila i počela pripremati samu sebe da prirodnim putem nebu bilo ništ.
Moram priznati da je kod mene u početku izostao taj osjećaj blaženstva.

24 srp 2009, 08:06

dugo smo željeli bebu i kako živimo u odvojenim državama nismo baš često ni spavali,ali svaki put kad jesmo-boli me ovo,boli me ono,ja bi nekaj jela...bla bla i nikad ništ...i sad dok sam bila trudna me tako bolio trbuh,ono,ko da ću svaki čas procurit,napravila test par dana prije,bio je - :( ,napravila ga opat za nekoliko dana...bio +...i onda mi vrag nije dao mira...napravila ja i treći,bila je nedjelja,tražila sam dežurnu ljekarnu i opet +,nisam vjerovala dok mi ginić nije potvrdio da sam trudna 5tj i 2 dana... :alc
ugl,taj zadnji test i onaj + na štapiću..zažmirila sam i naglas rekla-Bože,hvala ti!Ja sam bila toliko sretna i zanesena,imala sam se zbog čega budit ujutro,živjela sam za dan kad će mm doći s puta i kad ćemo skupa na uzv...
danas sam mama 2,5mj dečka koji me svako jutro budi sve glasnijim smijanjem i gugutanjem!!! :joy :joy
sorryte na dugom postu... :belji

24 srp 2009, 08:53

uh, kad se sjetim :) taman sam se doselila u rijeku, prije toga sam zivjela u Ljubljani 5 godina al rodom sam iz Medjimurja hihi.. planirali mi vjencanje, trazila posao, uselili u stan.. kad nakon nove godine.. meni ko da me lovi gripa, pa pomislila sranje opet sam se prehladila za docek.. pisanje svakih sat-dva, glavobolja i vrtoglavica.. tako dugo dok muz nije u sali rekao ma ako je trudnoca bolest onda ti lekadol ziher nece pomoci :D i mi se iz tog smijali tu vecer, prosao dan-dva a meni ta njegova recenica nije dala mira..otisla u ljekarnu, napravila test, odmah se pojavio + (kakvo cekanje 1 min.. trajalo je 2-3 sec) i ispalo da sam bila trudna 5 tjedana. u soku sam hodala po stanu 2 dana.. dragi bio pijan 5 :D od srece naravno.. on svima objavio radosnu vijest a ja nisam znala di mi je glava a di rep :D pogotovo jer nam je vjencanje bilo za mjesec i pol, tocnije 28.2. i totalno sam bila izgubljena prvih par dana. kasnije, kad se sve poslozilo, postala sam najsretnija isto ko i muz :ljubav

12 lis 2009, 20:39

podižem temu za nove cure :pcela
Odgovori