Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
16 pro 2009, 14:10
i ja sam je sama presvlačila, ali nisam odbila da je sestra presvuče ta tri puta dnevno koliko joj je u opisu posla.
guza bi joj se raspala da sam računala samo na sestrino presvlačenje.
Je, kod vas je to bilo po peesu, a ja sam morala preuzeti sve presvlačenje jer je 24-rooming bio na moj zahtjev a nije još bio pravilo na SD.
16 pro 2009, 14:11
gdje je malo rodilja u sobi, kao u našem rodilištu gdje su po dvije, otac ulazi u sobu, a do ostalih možeš sama prošetati ako možeš šetati. i nitko ne nosi bebe pokazivati. ako majka hoće pokazati bebu kroz staklo nosi je sama.
kod nas je 24 satni rooming, uz pauzu od 10 min kad ih brzinski okupaju, a i mame se tada tuširaju.
a u čemu je problem da ni ne vidi tata bebu 2 dana, kad je s mamom i bebom 2h nakon poroda-npr.u SD
šta u drugim bolnicama di nema tu privilegiju može bit u sobi?
ne kužim.
ja nisam tražila da ju one presvlače-jer je kenjala dok je cicala pa sam ju odmah skidala.
Plusic je napisao/la:eli je napisao/la: otac bebe i to u sobu.
zar nije receno da nema nikakvih posjeta u sobu?
rodilje izlaze na hodnik

U Ri rodilištu nema posjeta samo u hodniku i to kroz zatvorena vrata nisu dali mm ni da mi stvari da nego je morao čekati sestru da ona preuzme i da mi

drugi dan nisu dali posjete ni do tih zatvorenih vrata u hodniku

sva sreća pa sam treći dan išla kući
16 pro 2009, 14:12
Krumpirić je napisao/la:plusić, koju beneficiju koju rijetko ko može i ima? ne kontam?
ovo je moja privatna stvar
Mrđi:
To ćeš ti nas izvjestiti, jer kod vas će to biti
sasvim sasvim novo, a to mođže biti dobra, ali i
ne tako dobra situacija. Znaš ono entuzijazam zbog novog prostora, novog načina rada,
a s druge strane uhodavanje. Pitanje kaj će prevagnuti.
Sve u svemu, bolji ti je rooming nego ono kako je bilo.
Prestrašno je ležat u noći i slušati kako bebe negdje tamo plaču, a
ne znati je l to tvoja možda gladna, žedna, tužna....
Bila sam u obje situacije i koliko god me rooming iscrpio, bila sam
sretnija tada.
Postala sam Mrđi, al vidi kaj ste natipkale u međuvremenu...
Zadnja izmjena:
IINA; 16 pro 2009, 14:14; ukupno mijenjano 1 put/a.
na SD bebe nose svako jutro, na vaganje i presvlačenje, besežiranje, pregled, sve što treba, al nema ih sigurno 45min, dodju okupane i umorne
16 pro 2009, 14:13
IINA je napisao/la:To ćeš ti nas izvjestiti, jer kod vas će to biti
sasvim sasvim novo, a to mođže biti dobra, ali i
ne tako dobra situacija. Znaš ono entuzijazam zbog novog prostora, novog načina rada,
a s druge strane uhodavanje. Pitanje kaj će prevagnuti.
Sve u svemu, bolji ti je rooming nego ono kako je bilo.
Prestrašno je ležat u noći i slušati kako bebe negdje tamo plaču, a
ne znati je l to tvoja možda gladna, žedna, tužna....
Bila sam u obje situacije i koliko god me rooming iscrpio, bila sam
sretnija tada.
isto.
16 pro 2009, 14:14
kod nas su ih nosili dvije po dvije, tj. sobu po sobu i odmah vraćali.
eli je napisao/la:a u npr privatnom rodilištu imaju sistem da beba mora prve dane biti hranjena i na sisi i na boci. ako baš inzistiraš jedno od toga dvoje možeš izbjeći, a lakše sisanje nego hranjenje adaptiranim.

nije istina.
tko nije bio tamo moze samo slusati pisana iskustva kojih ima svakakvih.
plusićko, ja mislim da si ti već odlučila

i da mi brijemo bezveze.
16 pro 2009, 14:16
da, ja to na osnovu više priča, sve iz druge ruke.
je li tvoje iskustvo drukčije, isključivo dojenje sve dok beba nije izgubila više od 10% porođajne težine?
16 pro 2009, 14:22
da eli, moje iskustvo je bilo drugacije, moje dijete je dojeno sve dok ja i MM nismo rekli drugacije (a to je bilo nakon sto smo vidili da nista ne cica, odn da nista ne izlazi i da kilaza pada. ali i tada su sestre inzisitrale da D bude prvo na cici, pa tek onda da mu damo bocicu ako tako zelimo. i on je meni uglavnom tih par dana bio na cici non stop samo da vuce, pa makar i u prazno.....)
Krumpirić je napisao/la:plusićko, ja mislim da si ti već odlučila

i da mi brijemo bezveze.

nemoj biti tako ostra prema nama koje trazimo savjete iz iskustva drugih forumasica.
ovo sto si napisala ni malo lijepo ne zvuci.
Ja sam dosla po savjete o Merkuru i Vinogradskoj, i opcenito , kao i Mrdji po savjete iz rodilista.
Nema potrebe za ovakvim tonom!
16 pro 2009, 14:22
Pa vidis sa se Krumpi šali
16 pro 2009, 14:26
plusić, uvođenje bočice na takav način je udarac na dojenje. nisi napisala koliko dana je bio samo na cici, koliko je pao i što su ti ponudili za povećanje laktacije. uglavnom, pad od 10% u tri ili više dana je normalan. za sve preko toga treba intervenirati na način da se prvo pomogne sa dojenjem, a ako je dijete dehidriralo ide se sa nadomjescima.
(moja je isto visila na cici skoro cijele dane i pala sa 3300 na 3000, a u prvom tjednu doma došla na 3560 - znači, veliki pad koji dijete brzo nadoknadi)
16 pro 2009, 14:27
evo jedne za ove što se boje rooming in-a.
što bi se reklo slika govori više od tisuću riječi

:
----------------------------
šalu na stranu, čak i polupokretna sa dvije biram rooming in.
jedino što kod nas (OS) bi sve bebe pokupili ujutro na pola sata i okupali prije vizite. tih pola sata bi se i ja tuširala. bebe previjaju isključivo sestre onih 3x + ako se ukaka pozovete ju. majka ne smije sa bebom u naručju šetati po odjelu, npr. do stakla zbog posjeta, već ih nosi ili sestra ili ih se vozi u krevetićima.
Zadnja izmjena:
Crazy Daisy; 16 pro 2009, 17:38; ukupno mijenjano 1 put/a.
16 pro 2009, 14:28
mi smo iz rodilišta izašli 400 g lakši.
a ovo o odluci, šalim se, mislim imam 5 smajlića u postu gore
16 pro 2009, 14:29
CD :s:
dodaj samo kakav si ti tip poroda imala.
ajmo bez zachatavanja topica, moze?
IIna - u st rodilistu su bebe u svojoj sobi ali umjesto zida imas staklo i vidis svoju bebicu od 0-24. ako zapkače vidis da je tvoja i onda reces sestri da ti je donese.
Moja je pala još više od Eline ali nije dobila bocu.
S 3260 pala je na najnize 2900, puštena s 2980, i unatoč svemu tome ( a ja zbilja nemam prva tri dana nista osim malo kolostruma, u odnosu na zene koje drugi ili treci dana izdoje pola male bocice) je s napunjenih mjesec dana bila u plusu 1500 g od te otpusne tezine.
16 pro 2009, 14:30
I šta onda nije bolje da ti je u naručju nego iza stakla?
16 pro 2009, 14:32
evo jedne za ove što se boje rooming in-a.
što bi se reklo slika govori više od tisuću riječ
Aaaaaa, ovo je rooming
16 pro 2009, 14:34
Isuse CD, daj nemoj žene plašit
Mrđi, a je l ti je donesu kad god ti želiš?
Je l nije bilo tako.
Postojao je rapored svaka četiri ili u mom slučaju tri sata i to je
bilo to.
Po noći si morao bit na umoru da bi itko došao, a kamoli
nosio bebu.
16 pro 2009, 14:35
CD je, nek se zna, imala kombinaciju vaginalnog i carskog. sorry, CD, to se ne zaboravlja.
16 pro 2009, 14:36
imala kombinaciju vaginalnog i carskog. sorry, CD
Aaaaa, još ako je vaginalni s epiziotomijom, kud ces vece srece. To je za orden rada
16 pro 2009, 14:39
jasno da je rezana na obje strane.
cd
16 pro 2009, 14:41
Iina meni su je nosili kad sam ja tila i hranili ej prethodno me pitavsi jel treba.
CD - fenomenalno....
16 pro 2009, 14:41
Krumpi, moramo CD pozvati za počasnu moderatoricu Poroda, nema što nije iskusila.
Zadnja izmjena:
skorpionka; 16 pro 2009, 14:42; ukupno mijenjano 1 put/a.
16 pro 2009, 14:42
jasno da se ne zaboravlja, evo tikovi su još tu

:
ja bi samo nadodala da smo nas tri izašle iz bolnice nekih dva tjedna nakon poroda. dakle dva tjedna roominga.
dan po dan i sve super prođe.
osim ovih fizioloških razloga, mislim da je jednako važan i taj emocionalni faktor zbližavanja s bebom. hormoni osciliraju, raspoloženje varira iz jedne krajnosti u drugu i sve to je nekako lakše proći uz bebača.
16 pro 2009, 14:42
Crazy Daisy je napisao/la:osim ovih fizioloških razloga, mislim da je jednako važan i taj emocionalni faktor zbližavanja s bebom. hormoni osciliraju, raspoloženje varira iz jedne krajnosti u drugu i sve to je nekako lakše proći uz bebača.