Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: mama u 38...

19 ožu 2010, 11:56

MON je napisao/la:A jeste li tijekom trudnoće imali više ili manje strahova (u usporedbi s prijašnjim trudnoćama)?

ja sam ih imala više, ali to je nevezano za godine, a vezano za tematiku roditeljstva koju pratim otkako sam prvi put rodila.
znači, da imam pet, šest godina manje, opet bih imala iste.

jedino se prvih 20 tjedana nikako nisam mogla opustit, dok nisu došli nalazi racz.
a što se strahova tiče, isti u ovoj i u onoj trudnoći. na žalost. :/
al to je stvar mene, ne godina :mrgreen

19 ožu 2010, 12:49

Evo i mene malo da se javim..nisam se javljala dugo, al silom prilika..
Ja sam napunila u sječnju 38 i još uvijek se nadam 4 djetetu..Ono šta se voli, nije teško...sve se muke zaborave, kad zagrliš svoj mali mirisni smotuljak. A na koncu, nema pravila..možda baš ova trudnoća bude najlakša.. I moji su veliki, preveliki, i svi se raduju maloj mazi :kiss

19 ožu 2010, 12:51

A jeste li tijekom trudnoće imali više ili manje strahova (u usporedbi s prijašnjim trudnoćama)?

Svaka sljedeća mi je nosila manje strahova i veću opuštenost od prethodne :dunno
tako sam u ovoj trudnoću išla na bordanje prije 3 tjedna. :lol

19 ožu 2010, 12:52

skorpionka je napisao/la:
A jeste li tijekom trudnoće imali više ili manje strahova (u usporedbi s prijašnjim trudnoćama)?

Svaka sljedeća mi je nosila manje strahova i veću opuštenost od prethodne :dunno

X

19 ožu 2010, 12:54

Škorpionka, jesi li ti ta misteriozna trudnica sa modnog k.

:dada

19 ožu 2010, 13:41

Škorpi jako si lijepa trudnica :proljece

21 ožu 2010, 18:47

Ja cu u travnju navrsiti 37, nemam djecu, u lipnju izgubila bebu u 2. mjesecu trudnoce. Jos uvijek se nadam, voljela bih imati barem dvoje ! Mislim da je najvaznije osjecati se vedro i sretno, te zivjeti sto zdravije, odrzavati kondiciju! :mah

22 ožu 2010, 10:20

Od srca hvala na svim vašim razmišljanjima i savjetima. U petak sam normalno došla na posao, kad ono počela povračati i nikak da stane , tak da sam otišla kući. Sad mi je bolje ali sam još uvijek na nekoj granici sa mučninom i povračanjem, jedem već od samog jutra i probala sam grickati bademe i ide nekako. U prošle tri trudnoće nisam imala nikakve mučnine tako da za sve postoji prvi puta :/ . I sad što se tiče one moje matematike :oops: duboko se svima ispričavam jer ne znam da li sam stvarno toliko zmotana ili kaj mi je , sad sam se opet sva spetljala, htjela sam se ispraviti jer bum imala 37 kada bum rodila a ne 38, još jednom isprika svima :oops: :oops:

22 ožu 2010, 13:43

Čekajući 13,00 sati da se naručim za ultrazvuk, baš razmišljam gdje bi mogla kupiti hulahopke za trudnice,vjerojatno u ljekarni, bolje da ja te svoje vene malo pritisnem na vrijeme, ima možda netko iskustva :roll

22 ožu 2010, 14:00

Imaš odličnih u Rozi step dučanu u Gotovčevoj.
Baš trudničkih i stezajućih.
Al ja to sa dosta godina odmaka, pa možda ih
sad ima i drugdje.

22 ožu 2010, 15:48

Hvala IINA na pomoći, nešto sam našla na internetu, pa ću ih nazvati da vidim sa čime raspolažu :zivili

23 ožu 2010, 14:59

evo još jedne nadomak 40.
punim 39 u svibnju, a malac stiže dva mjeseca nakon :dada
raula sam rodila sa 31 godinom.
jednako sam ležerna i opuštena kao i u prošloj trudnoći, sve je školski, jedino sam ovaj put imala gadne mučnine do 4. mjeseca cca i masu glavobolja.

no, u ovoj trudnoći nemam no- no namirnica (jaja u prvoj- nacrtana nisam smjela vidjet) i apsolutno ništa mi ne smeta (u prvoj sam morala mijenjati parfem, smetao mi je i miris omekšivača, dolazile crvene fleke na dotadašnju kremu za tijelo...)

kad se sve skupa zbroji i oduzme- simpa je i nepredvidiv i divan taj cirkus zvan trudnoća. i prebrzo prođe na koncu :proljece

23 ožu 2010, 15:47

lare FORZA FIUME kod mene tek cirkus slijedi, pošto sam u prošloj trudnoći zbilja uživala jer dvoje klinaca već je starije 13 i 12 god. i iako sam imala zdravstvenih problema bila sam opuštena i imala sam puno vremena za odmor i uživanje, sad je drugačije, moja Klarica ima 20 mjeseci i zbilja je jako aktivna , pa onda i mama mora jurcati sto na sat :dj :cool , no nadam se da će mo se s vremenom nekako uskladiti. Moram priznati pošto sam prvo rodila sa 22 godine a nakon godinu i pol drugo, pa kad sad usporedim rođenje Klare sa 35 godina i rođenje ove četvrte bebe sa 37 svaka godina ima svojih draži i svojih pluseva i minuseva, najvažnije mi je da ova trudnoća bude uredna i za to molim :hug

23 ožu 2010, 16:14

Prvo rodila sa 36, drugo sa 38.

osim što su me opanjkavali da sam stara prvorotka pa stara drugorotka :mrgreen i htjeli me testirat uzduž i poprijeko (ali se nisam dala), sve 5. Odnosno: 1. trudnoća - školska, u 2. visoki tlak i kampiranje u Petrovoj od 36. tjedna , ali eto, na koncu konaca - zbilja sve u redu.

Da imam samo 2-3 godine manje... išli bi i na treće (sad u 44. se više ne usudim).

Sve će biti super, pa ti si mama i rodilja sa bogatim iskustvom :proljece

09 tra 2010, 13:16

Trece dijete rodila s 38. Fizicki sam bila skroz ok, dobila najmanje kila u toj trudnoci, svega 7.5, rodila bez klistira, bez pucanja, bez rezanja i bez sivanja i ikakvih problema (hvala Bogu!) za 2.5 h.

Ali ....

Bila sam ocajno uplasena u toj trecoj trudnoci, nisam ni sama bila svjesna koliko sve dok nisam rodila, ali je to sve bilo potencirano nekim vanjskim stvarima koje su mi se paraleleno dogadjale u zivotu u tom periodu, pa je i taj strah bila reakcija na sve to.

Odbila sam double, tripple i amnio. Da imam ovu pamet, opet bih odbila double i tripple, ali bih OBAVEZNO otisla na amnio i tako si sacuvala hrpu zivaca. Prekid trudnoce mi nikad nije bio opcija ni pod kakvih uvjetima, ali se ne bih stavila u situaciju da me ubija neizvjesnost.

27 tra 2010, 12:39

ja cu biti mama ponovno u 37., nadomak 38. i psihicki skroz sam si cool :D ali iskreno moram reci da mi je ova trudnoca puno teza od prve fizicki, da li zbog godina ili sto znam sto me ceka ;) ali puno brze se umaram, vene i kapilari na mojim nogama- bojno polje, ali jako sam htjela drugo dijete, nisam htjela da L ostane jedinac i tako nagovorih muza na jedvite jade( pa ne smijem ni previse kukati :lol ) iako nisam bas mislila da ce biti tako velika razlika izmedju prvog i drugog malca ( ma znas sto da znam da bi treca bila curica rodila bih i trece:). I jos nesto nakon 35. salju te na amniocentezu zbog godina, eto to mi je isto razlika jer me u prvoj s 30. godina nisu slali.

sve ce biti superiska, neki dan sam srela curu koja se udala nakon krace ali ocito sudbonosne veze u 39. u 40. je dobila prvu bebu u 41. drugu i izgleda kao zmaj, nikad bolje!!!

30 tra 2010, 13:18

moja šogorica je rodila drugo djete sa 37 trudnoča super porod brži i lakši nego prvi zato draga uživaj u trudnoči i ne brini :joy

23 kol 2010, 07:47

treca trudnoca, druga beba a ja za misec ipo punim 41 godinu ( ovo 33 do nika je bilo onda kad sam se registrirala na forumu) :zivili

26 kol 2010, 09:08

prvo sam rodila sa 29, drugo je sada, tek nakon 5 godina, na putu, dakle roditi cu sa 34, uvijek sam zeljela troje i citajuci ovaj topic dalo mi je nade da jos uvijek mozda imam vremena

stalno razmisljam "ajme, ako zelim trece moram odmah krenuti, cim rodim 2., pa sa koliko cu roditi trece...???...ako cu ikada???" sada citam i malo sam mirnija da ce mi se snovi, mozda, jednoga dana ipak ostvariti

nisam mozda sada jos za mama u 38... ali razlika od prosle trudnoce i sada mi je jedino ta sto sam prolazila unutarnji nemir kada mi je dr rekao da moram na kombinirani probir buduci da sam u 35oj i da sam imala pobacaj...to me je onak, frkalo iznutra, sto u prvoj nisam prozivljavala, sve ostalo je gotovo isto

26 kol 2010, 10:40

Evo i mene da se javim
U studenom punim 38 i tada ću ako bogda nakon godina nadanja, patnje, borbe roditi naše prvo djete, našu malu princezu. Princeza je djelo Mb ekipe, koji su u život moj i život mog muža unijeli toliku radost, radost isčekivanja novog života. Za drugo djete neznamo, hoćemo li ga ikada imati, uglavnom na postupke više nećemo ići, definitivno smo rekli NE više trovanju tijela mog, a ako Bog da sreće možda nam se posreći i koji prirodnjak a ako ne odavno smo predali papire za posvajanje pa nas možda na tom polju obraduju i dođe još jedna mrvica u naš dom.

26 kol 2010, 12:36

Rodila prvo sa 33, drugo sa 37. Druga trudnoca mi je bila laksa i neproblematicna (pritom sam ganjala okolo jednog dvo-trogodisnjaka sve vreme).

27 kol 2010, 08:46

Stefanova_mama je napisao/la:Rodila prvo sa 33, drugo sa 37. Druga trudnoca mi je bila laksa i neproblematicna (pritom sam ganjala okolo jednog dvo-trogodisnjaka sve vreme).

znači ima i za mene nade

evo ja sam nakon niza spontanih i nemogućnosti začeća, uspjela konačno u svojoj 33.godini dobiti svoje prvo dijete :srca

nekako se nadam da nije kasno i da će Matej ipak dobiti i brata ili seku još i da me godine neće pregaziti :klanja

27 kol 2010, 15:50

1.dijete na jedvite jade u 36.godini

27 kol 2010, 15:53

I ja u 38., ali treće.
U prošloj trudnoći preeklampsija, tlak, oticanje... u ovoj ko curica. :mrgreen

28 kol 2010, 10:52

Jja prvo u 31, drugo u 38. Obje trudnoće odradila ko od šale.

29 kol 2010, 08:17

covice ja ipak najstarija :conf :mrgreen :drink

29 kol 2010, 08:25

zar Ina nije Idu "odradila" u tvojim godinama?

29 kol 2010, 09:48

sj je napisao/la:zar Ina nije Idu "odradila" u tvojim godinama?

jesam :D
rodila 16.10, a za mjesec dana napunila 42

28 lis 2010, 14:19

evo i ja da se prijavim...bila sam ovdje registrovana prije 5 godina (pod drugim nickom). tad je bila prva trudnoca sa 33, sad druga, prije nego sto rodim na 3 mjeseca imacu punih 38
do sada protice sve u redu, jedina razlika od prosle su jace mucnine, ali mislim da to nema veze sa godinama...

pozdrav svima

slika
Zadnja izmjena: Arwen; 28 lis 2010, 15:44; ukupno mijenjano 1 put/a.

28 lis 2010, 14:22

Arwen, dobro nam došla i čestitam!!!

:mah
Odgovori