Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: U kojem tjednu su vam počele mučnine i kada su prestale?

22 ruj 2011, 23:53

ja uopce nemam mucnine, malo me bole grudi i b radavice mi izgledaju ko dude aventove ali od mucnina ni m :D
U prosloj sam trudnoci imala strasne mucnine od 4. tj no ta je trudnoca zavrsila spontanim pa povezujem malo te mucnine i sa tim!
Drzite se bljuvacice barem znate da je sve ok. ja bi bila sretna da mi je mucno ( znam da zvuci glupo) ali nakon 2 spontana stvarno prizeljkujem neki znak da je sve ok pa makar ne dizala glavu s wc-a :rolf

23 ruj 2011, 00:48

Ja sam ocito bila cudna trudnica.
Nikad ni jednom nisam osjetila mucnine,jedino sam bila strasno umorna.
Ali cim sam usla u 8. mj,svaku drugu vecer sam povracala.Svaki dan mi je u zelucu bilo kao da sam popila litru ulja.nesto fuj.
I tako lijepo uredno sve do poroda s preogromnim trbuhom jedva da sam i uspjevala glavu sagnut do sklojke.. :roll

23 ruj 2011, 20:53

meni su krenule u 6 tt
lagano prvo, jedan dan kratko, pa drugi isto a onda buuuuum
sad su cijeli dan, ali lagane lagane. svako koji dan bude gadno ali većinom navečer :roll

24 ruj 2011, 09:55

S wc skoljkom sam se druzila intenzivno navece od 6 tt do 14 tt.. Bogu hvala, zavrsilo je !

24 ruj 2011, 18:00

negdje od 10. tt pa naredna 3 mj., nisam nikad povracala samo mucnine, i to dosta intenzivne.

29 ruj 2011, 15:40

zanimljivo meni su mucnine pocele istog dana kad sam znala da sam trudna, oko 5.tj i sve do 13.tj. Iako nisam povratila sad mi je milina kako je bilo..

07 lis 2011, 21:22

meni su mučnine počele isti dan kad sam trebala dobiti mjesečnicu, i to kad sam sjeckala luk, osjetila sam užasan smrad, i odonda ništa nisam mogla primirisati, a kamoli jesti... :lol a trajale su otrilike 10-ak dana pred porod (inače sam rodila u 26. tj.). Prva 3 mjeseca intenzivne mučnine, a kasnije su se prorijedile. Odonda neku hranu koju sam prije jela, više ne jedem...

26 pro 2014, 20:28

Ja sam zabrinuta...
Mucnine imam od pocetka i to poprilicno jake ali nisam povratila do sinoc prvi put. A bilo mi je 12+5. Do sad sam imala kakav takav apetit a evo jucer i danas koma... Danas nisam povratila al mi je cjelodnevna mucnina i stalno imam nagon...
Pijuckam vodu po malo, jesti ne mogu nista, samo malo dvopeka uguram...
Skroz sam zabrinuta.... Trebalo je popustat a ne pocet sa povracanjem. :conf

26 pro 2014, 20:48

di ti to kasijo čitaš? nema pravila kod mučnina ni kod povraćanja. tako da ne moraš biti zabrinuta :mrgreen
mada je bilo davno, sjećam se da su mi počele negdje u 8. tjednu, a završile u 16. :bis i bila je katastrofa, cijeli dan, 0-24 mučnina pred povraćanje, a povratila sam u tih 8 tjedana tri puta. jela nisam ništa, sve mi se gadilo i smršala 5 kg :bis prestale su doslovno u jednom danu.

26 pro 2014, 21:37

Ma kako ti to uvijek nabasas kad meni nesto je???? :lol
Gdje god citam, nigdje ne pocinje sa povracanjem u 13-tom tjednu. Evo kako mi se cini i veceras bih mogla... :ajme Do sad sam skinula kilo ipo... od mucnina....
Valjda ce i meni u jednom danu.... Ja imam veliki strah od povracanja... Prije ovog sam zadnji put 1984. kad mi je bilo 10 godina. I sinoc... hop... prestravila se... da mi sad ne pocne cesto... da mi ne bude onaj hypermesis... jer se prvo poprilicno mucim u prazno dok nije krenulo izbacivat nesto.... al u usta jedva stavim dvopek.... :ajme

27 pro 2014, 13:35

pa pratim te u stopu :lol
nije ti počelo u 13. tj. imaš mučnine od kad je trebalo, ali nisi povraćala do sad i to je normalno. a mučiš se jer ne jedeš pa nemaš šta povraćat :mrgreen
jesi đe pročitala o onim ženama koje povraćaju cijelu trudnoću? ihihihihiihihi :zub

27 pro 2014, 15:56

Jesam i izbezumljuje me ideja.... :strah
Cudno mi je sta sam izgubila apetit tek nekoliko dana unazad... do tad sam imala mucnine i apetit. sad imam jake mucnine, povracanje i nula apetit. i konstantnu knedlu u grlu. :ajme

27 pro 2014, 16:54

Kajsijo ne shizi!
Imas normalne mucnine koje nisu ni blizu nekih zbog kojih zene zavrsavaju na infuziji i gube kg.
Koliko si puta povratila danas?
Jos malo, proci ce :hug

27 pro 2014, 16:58

nekak bi potpisala JiA :mrgreen

27 pro 2014, 19:38

Danas nisam jos al kako stvari stoje, skoro cu... :ajme

Evo, maloprije pojela jedan dvopek i koma... Veceras mislim da nista vise necu ni jesti... Ne mogu. Dize mi se zeludac i na pomisao... Cuckam caj od djumbira... pa bar da neka tekucina udje....

27 pro 2014, 19:48

da se ponovim, rigala kroz cijelu trudnocu, zadnje riganje u radjaoni. niti jednom nisam bila zbog toga hospitalizirana, niti je itko oko toga pravio problem. nudilo mi akupunkturu, mozes pretpostaviti sta sam im odgovorila :lol

: nedajseines

27 pro 2014, 19:57

dejzika, trebala si si pripalit aromaterapijsku lampicu. ccccccc

27 pro 2014, 21:52

Dakle, vi me mozete zezati kolko hocete al meni se stvarno cini da ovo nije od trudnoce koliko od crijevne viroze...

Dakle, prosli tjedan je M imao crijevnu virozu, pocelo sa blagom temp, nakon toga gubitak apetita i proljev. Jednom dnevno al kompletno vodeno.
Ja sam u srijedu navecer imala blago povisenu temp. Sad mi je normalna kroz poslijepodne i vecer 36,6 a onda sam imala 37.3, glavobolju i bila sm sva grogi. Sutradan cijeli dan mucnina i navecer povracanje i meka stolica. Grcevi u zelucu cijelo vrijeme, kruljenje u zelucu cijelo vrijeme i vjetrovi. Misici svi bole i sva sam malaksala. Onda ove paklene mucnine i evo sad kompletno vodena stolica. E sad... mozda mi mucnine i povracanje jesu od trudnoce al sve ovo okolno mi se ne cini da je iskljucivo od trudnoce. Tim vise sto je i M imao.
E sad, pijuckam vodu i nadam se da ce to biti dovoljno... Nemam pojma.... :/

27 pro 2014, 23:22

Ako je viroza onda nemaš drugo nego čekati da prođe. Možeš si pomoći probiotikom, pij često male gutljaje, ako treba i rehidromix (al može i pileća juhica ili kokosova voda, posebno ako nije jako učestali proljev).

09 sij 2015, 21:49

moje su počele sa 6 tjedana i ko rukom odnešene početkom 12.tjedna, to nije bila jutarnja već cjelodnevna mučnina, s povraćanjem ujutro i navečer, al kako su tjedni odmicali povraćala sam svaki drugi treći dan, a ne svaki :mrgreen
Odgovori