jučer bila na prvom dijelu trudničkog tečaja, patronažna pričala i o opremi...dala je par korisnih savjeta, al kad bih se išla opremati po njezinim naputcima kupila bih 3 bodića i 3 štramplice i jednu kapicu - to je doslovno sve što je ona rekla da treba za bebu od odjeće!
(a kapica je, kao, samo za izlazak iz rodilišta)
s druge strane, rekla je da od kozmetike treba krema za guzu - ok, bebi ulje i sapun. e, pa ja sam kupila samo pavlovićevu kremu i mislim da mi ne treba druga kozmetika.
kog će mi vraga sapun za kupat novorođenče (još je ona rekla dove sapun, a ne bebi!), zar nije dovoljna voda prvih dana, eventualno s malo maslinovog ili bademovog ulja?
i što će mi bebi ulje? za mazanje kože poslije kupanja? (pitanje - to se ulje onda maže na vlažnu kožu kao i kod odraslih?)..zar mi i za to nije bolje neko obično njegujuće ulje, tipa bademovo ili jojobino, koje nije parafinsko?
imajte na umu da sam ja frik za prirodnu kozmetiku i da sam protiv kozmetike (i za nas ljude, ne samo za bebe) koja je teška kemijska industrija - sve one nivee baby i johnsony mi samo izazivaju