Sada je: 21 tra 2026, 13:11.
Moderator/ica: Diami

danijela81 je napisao/la:imam problemčić..
kupila sam ogradicu, jastuk i poplun za dječji krevetić, i sada ne mogu nigdje pronaći navlaku za poplun tih dimenzija. poplun je 100x140, a ja svugdje pronalazim svakakve veličine osim te.
naišla sam samo na jednu jedinu garnituru u nekom dućanu, ali je bila ružna, i jastučnica nije odgovarala (ali jastučnica mi nije toliko bitna kad neću koristit jastučić), a koštala je oko 230kn. to mi se čini malo previše za jednu običnu navlaku za dječji poplun![]()
jel netko zna gdje bi se to moglo nabavit ili naručit?
trenutno sam u Os, a obišla sam skoro sve dućane, između ostalih Adax, Tintilinić, Pikolo, Turbo Limach..
bila sam i u potražnji nekih zgodnih materijala, da barem nekome dam da mi sašije, ali nisam pronašla baš ništa što bi podsjećalo na dječju posteljinu.

Baš niš' ne znam! 

Diami je napisao/la: Dekicu u svakom slučaju treba uglaviti ispod madraca i sa strane, a bebicu stavljati nogicama pri dnu kreveta.

Dekicu u svakom slučaju treba uglaviti ispod madraca i sa strane, a bebicu stavljati nogicama pri dnu kreveta.

Zwerka je napisao/la:Likica, zašto bebe ne smiju imati kapice u zatvorenom prostoru?
A što je s običnim malim dekama, zašto se one ne preporučuju?

i naravno da je plahtica uvijek bila između tijela djeteta i deke/popluna.
LiKmama je napisao/la:idealna nocna temp. je 18 stupnjeva i probaj da ne ide ispod toga. maloj bebi je 15 prehladno.
za 18 se preporuca otprilike: bodi, pidzama (jednodjelna), vreca oko 2.5 toga ili 3 lagane dekice.
samo jedna opaska - djeci se ne smiju u zatvorenom oblaciti kapice.

- dakle ima i sintetike - obukla u pamučni poplončić, koji mi je mamam sašila, i imala takva dva, čisto dosta
Sanika je napisao/la:Likmama a kako to misliš, 3 dekice? odjednom?
gospodja u adaxu rekla kako ni slucajno ne smijemo staviti malo dijete u vrecu za spavanje,jer tad je najveca opasnost od gusenja.
nema tu neke mudrosti. isto kao sto joj neces obuti cipele 43 broja prevelike, neces ju staviti ni u vrecu triput dulju od nje same.

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.