Sada je: 13 srp 2026, 06:16.

Ja to NECU

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: reć ili ne?

PostPostao/la larinamama » 11 kol 2005, 09:03

Ja sam bila skroz ok na porodu, nije da se hvalim al i doc mi je rekao da su svi ostali paf kak sam bila do
ica, 1 dijete i jaaaako mlada(20). Prije mi je doc objasnio da će mi dati klistir i da je bolje tako da ne z.....m sve oko sebe i dijete usput i kasnije kad sam osjetila koji je to nezaustavljivi napon, bilo mi je drago da su mi ga dali,l nije bilo ugodno al nije bilo ni kako mi je frendica rekla katastrofalno ponižavajuće i bolnije. Dao mi je drip, nisam se bunila, kasnije (4 sata nakon) sam skužila da je bolje da me drip rasturi nego da se mrcvarim do neznam kad. I zadnje ali ne i manje važno....rezanje. Kad je doc rekao "malo zarežite" ja sam viknula "ne, molim vas, samo to ne" i onda mi je ljudski i smireno objasnio da je bolje da me malo zareže nego da sama puno popucam. Bit će i meni i njima lakše kasnije. Kaj se tiče šetanja jedna sestra mi je sama rekla da mogu šetati ak mi je tak lakše, samo da joj javim kad me počne jako štrecati. Za ct se nisam bunila, tak i tak mi je rekla da samo pol sata moram biti na jednoj strani i da se onda mogu micati a ak se on pomakne da ga sama vratim i to je bilo to. Zaurlala sam jedino kod predzadnjeg truda i onda su mi rekli da ne urlam, zažmirim i da svu snagu usmjerim na tiskanje. I 06.08.2003. se rodila moja Larica, u 16 0. Šivanja se ni ne sjećam, toliko sam plakala od sreće što je s njom sve ok da mi je bilo svejedno. Imala sam sreću da su bili ok samnom a kasnije mi je sestra rekla da su morali biti takvi jel sam bila toliko prestrašena da su mislili da će me herc strefit. Spasilo me to kaj su mi kod svake intervencije objasnili kaj će i zašto napravit i da je s bebom sve ok i da s tim ne ugrožavaju ni mene ni bebu. Btw rodila sam u Petrovoj...očito im je bio dobar dan <i></i>
larinamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Riana » 29 ruj 2005, 10:38

Nadam se da ću ja uspjeti biti dosljedna u svojim željama i naravno uspjeti ih ostavriti.<
><
><
> <i>Edited by: Riana at: 29/9/05 10:40<
></i>
Riana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 03 lis 2005, 13:05

nedavno sam čula način na koji spriječiti neželjene intervencije - ne potpisivati neku punomoć kojom ovlašćujete liječnika da učini sve što smatra potrebnim u toku poroda. ako to ne potpišete za svaku intervenciju vas mora pitati i tražiti suglasnost. <i></i>
eli
Sveta krava

Re: re&#230; ili ne?

PostPostao/la Schlatka » 11 stu 2005, 12:45

Ja sam se užasno bojala tih gluposti koje su mi mogli raditi i bila sam 100% odlučila da im neću dopustiti to, ali nije na kraju bilo potrebno. Svi su bili prekrasni. 11.09.2005. Vito<i>Edited by: Schlatkica at: 11/11/05 11:49<
></i>
Take my advice. I don't use it anyway...
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Schlatka » 11 stu 2005, 14:00

I još nešto.<
>Kad sam rodila, bila sam prebačena u predrađaonu da čekamk revet na odjelu.<
>Sa mnom su bile tri žene tamo.<
>Svaki put kad je vizita, ono dođe hrpa ljudi itd., doktor je rekao samo sestri što treba napraviti npr. drip su sve trebale dobiti. Ništa nije rekao ženama niti objasnio zašto, ništa.<
>Kad je sestra došla i krenula spajati infuziju, svi smo bili prilično zbunjeni, a kad je neka od njih pitala što je to, onda je sestra samo rekla: Drip, doktor je tako rekao.<
><
>To mi je bilo užasno. <i></i>
Take my advice. I don't use it anyway...
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaloZlo » 13 stu 2005, 12:21

hvala Bogu meni je sve prošlo super,i najviše sam se bojala klistira,nekako mi je to bilo bljak,i voze mene oni u radjaonu i skuzim ja da me nisu ni klistirali ni o
ijali,i pitam ja babicu,kaze ona da se to u nasem rodilistu ne radi vec godinu dana (Makarska) a ja od srece skoro do plafona <
>I doktor i babica su bili savršeni,dok smo čekali trudove su me zabavljali i tješili,čak me babica mazila po kosi,vlazila mi usta vodom,i pitali me hocu li drip,i kako mi je lakse lezati dok čekam trud,hocu li konac ovaj ili onaj,i da li zelim da mi doktor pomogne kad naidje trud da se nasloni na stomak i pripomogne da beba izadje,eto konzultirali su me u svemu.<
>Kad smo radi zutice dosli u Split,tamo druga pisma,i dali mi da potpisem neki papir,to valjda za punomoc da rade bebi sta treba,i sad ja ko pravi advokat (profesionalna deformacija) čitam ljepo polako,a sestra sve vrti očima u stilu ajde potpiši i ne drami <
>sestre katastrofa,čast iznimkama,a doktor je dobar,al ne baš pričljiv tako da smo za vizitu jedva izvukle par informacija o bebi i stanju.<
>al ja sam za to da se pita,i bit uporan,i tlačit,jer to je njihov posao,i nakraju ipak i zinu nešto Marin, 14.10.2005<i></i>
Marin, 14.10.2005.
Matej, 17.09.2009.
MaloZlo
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Pati » 20 stu 2005, 13:19

Ja se nisam niš bunila, nakon dva dana ležanja u predrađaoni, samo sam htjela roditi, i uopće me nije bilo
iga šta rade samnom, samo sam htjela svoju curicu. <i></i>
EMA, 10.08.2005.slika

VITO, 22.06.2009.slika
Pati
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Brankica76 » 23 stu 2005, 23:57

E cure moje ,lezala ja na patologiji tri dana pred porod ,tj. prosla termin sedam dana i oni mi kazu u utorak da moram ostati dok se ne porodim. I tako ja ostala ... petak jutro , redovni kontrolni pregled kod nacelnika odjela , kaze isti , vi ste g-djo otvoreni pet prstiju izvolite u porodjajnu salu ... ...ja ostala bez teksta ... mene nista ne boli , a kazu poceo porodjaj (da naglasim da je to prvi porodjaj )... i tako ja sva srecna i vesela krenula konacno deset dana presla termin pa ko velim,red je . Muz mi salje romanticno ohra
ujuce poruke ... sve je to bilo super dok mi nisu ukljucili indukciju ... nakon sat vremena nisam znala za sebe ... ali najgore tek sledi ... i narednih 15 sati nisam znala za sebe, jer upravo toliko su me drzali na stolu pod tim bolovima :"> ... kao sto kaze vec jedna mama , mene je toliko bolelo da mi vise nije bilo vazno nista sem da rodim ovog mog malog svrcu STO PRE !!! Nakon 15 sati mucenja ,kazu mora carski rez i tako ja rodim mog svrleta Savicu na carski rez , a to su mogli da urade odmah ,ali kazu aktivna si , nisi se ugojila ... ali to sto je meni karlica 19cm njih ocigledno nije interesovalo ... eto,hvala sto ste dozvolile da ovo podelim sa vama !!!<
>Pozdrav svim mamama i onim buducim naravno !!! <
> <
>www.tickercentral.com][/link] <i></i>
Brankica76
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Ja to NECU

PostPostao/la ella » 24 stu 2005, 00:30

Dok sam zivjela u Zgb i slusala price o porodima, citaj mukama, mislila sam da to treba tako biti i gotovo. Sad kad sam rodila u Austriji (samo 800 km od Zgb), dozivjela nesto sasvim drugacije, cini mi se da je Zgb ipak puno, puno dalje. Nije mi uopce jasno zbog cega sve to - iz
ijavanje, klistiranje, rezanje medjice, skakanje po trbuhu, zivcane babice i sl. Ako u Austriji smatraju da nije nehigijenski ako se zenu ne klistira prije poroda i ako je moguce da ja kao prvorotkinja rodim bebu tesku 3 623 i dugu 54 cm bez rezanja i BEZ PUCANJA, zasto to nije moguce u Hrvatskoj? I ovdje se puno djece radja u danu, rodiliste je prepuno, a ipak, svaka zena dobije "svoju" babicu koja je citavo vrijeme svoje smjene uz nju i ne ide tako rekuc na WC, a kamoli da ju ostavlja samu par sati. Zasto se ovdje educiraju babice i same poradjaju zene, a ginici dolaze samo ako negdje "zapne"? Zasto u RH jos uvijek glavnu rijec imaju doktori koji i ovako i onako neljudski postupaju prema zenama? Cast iznimkama!!!!<
>Uzalud pojedince pitati sta bi oni kad bi .... U onom trenutku kad te muka uhvati i kad si jadan i osjecas se sam na svijetu, nemas se ti snage boriti sa tim "visokoumnim" ginicima!<
>Nikada necu zaboraviti kad je moja sogorica ne tako davne ´92 radjala kcerkicu - na vakum pa ce njoj doktor u Petrovoj - oprostite gospodjo, pukla nam cijev na vakumu, nemamo drugi pa se vi strpite dok mi to ne repariramo!!!!!!!<
> <
> <i></i>
ella
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la RitaZG » 17 pro 2005, 09:56

Ella slazem se i koliko cujem cak je i par km od hrvatske granice vec dan i noc tretman. PA ko voli moze u Postojnu(ko si moze priustiti) a ostale nek i dalje trpe. NAdam se da ce civilizacija pokucat i na hrvatske bolnice i zdravstvo u cjelini. <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mery » 01 ožu 2006, 16:01

Mene pravo zanima, sto su carapice za
anjene na porodu? Stezu matericu, smanjuju inteligenciju, skrecu paznju, smrde... zbog cega? <i></i>
Mery
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Pati » 01 ožu 2006, 20:21

Carapice?? Sokne? Ja ih imala na porodu cijelo vrijeme, a bio je 10.8. Tko kaže da su za
anjene? <i></i>
EMA, 10.08.2005.slika

VITO, 22.06.2009.slika
Pati
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anipiano » 20 ožu 2006, 01:05

A srecom, koliko sad po pricama cujem, u Rijeci je tretman izvrstan! Ako se ide na porod u vodi jer je ta ekipa drugacije.. skloniji su prirodnom porodu i podrzavaju zelje majke maximalno.<
><
>JEdino sto jos nije rjeseno ni tamo je to oduzimanje bebe na kupanje i sve drugo sto se ne radi u prisustvu roditelja. <
><
>Sto se tice samog poroda, navodno je bolje u Rijeci nego u Postojni. Da ne govorimo jeftinije za 10 000 kn. <
><
>::::::::::::::::::::::::::::::<
><
>Sto se tice pobune na porodu. Mi cemo sad traziti sve sto zelimo i inzistirati na tome naravno! <
><
>I prvi put smo tako, samo smo puno manje znali nego sad pa su nam neke stvari promakle, ali ono sto smo zeljeli (rezanje pup. vrpce kad PRESTANE PULSIRATI ne prije.. kupanje u toploj vodici nakon poroda, slabo osvjetljenje pri porodu, dojenje odmah, ne stavljanje sre
nog nitrata u bebine oci itd itd...) smo i uspjeli dobiti uz dogovor sa doktorom, pokazavsi mu argumente za sve te zahtjeve. <
><
><i></i>
Anipiano
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lucy25 » 26 srp 2006, 15:45

Naravno da bi se pobunila samo sto bi oni svejedno napravili po svome jer kod nas je procedura ista za sve. Spasilo bi me jedino ne potpisivanje one famozne suglanosti <
>A sto se tice carapa na porodu, ja sam imala cijelo vrijeme (mislim da bi se u protivnom smrzla od zime, straha i uzbudenja) i nitko nije trazio od mene da ih skinem Stvarno ne kuzim, sto im carape toliko smetaju <
><i></i>
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 38 gostiju.