Evo još par ideja kako si pomoći. Mene je priroda podarila jutarnjim mučninama koje ne prolaze ni od čega, ali ima par stvari koje su mi privremeno pomogle.
Blažim slučajevima možda bude puno bolje od same jedne od ovih stvari. Ja sam bila sretna i kada sam imala predah od mučnine pa makar i pola sata.
1. Akupunktura, do 10 tretmana, postavljanje iglica na par mjesta na tijelu, svaki drugi dan obično, to se radi na puno mjesta u Zagrebu
2. Akupresura, stimulacija točke na zapešću, tu se drže one narukvice protiv mučnine koje ste spominjali, u apotekama
3. Refleksoterapija- blago se masira određeno područje na lijevom stopalu
4. Shiatsu- nešto divno što je meni pomoglo, ali najbolje mi je bilo za vrijeme i par sati nakon tretmana,
5. Homeopatija- ima tri vrste kuglica koje se koriste- Nux vomica, Ipecac ili Pulsatilla, homeopat će provjeriti koja je za vas.
6. Biljna medicina- dakle čajevi kamilice, paprene metvice, svi oblici đumbira, komorač, čajevi se mogu smrznuti u kockice leda pa cuclati
7. Aromaterapija-miris ulja bergamota ili agruma može ublažiti mučninu
Sve ove stvari su 'dobavljive' u Zagrebu, jedino za refleksoterapeuta ne znam točno.
A sve ovo sam našla u jednoj knjizi Prirodna trudnoća od Zite West, jer sam bila tako očajna da sam tražila bilo što.
Dakle nisam mogla piti vitamin B jer mi je bilo previše muka pa ne mogu reći da li bi mi pomoglo, ali koliko sam pročitala mučnine su prilično genetski predodređene, a pogoršavaju ih nedostatak vitamina B i zinka u organizmu.
Eto, ako ovo ikome pomogne bit će mi drago.